Big Money pronalazi Bitcoin u 2020. – Hedge fondovi, pružatelji usluga, obavještajne tvrtke i investitori visokog profila

Otkako su tržišta kriptovaluta počela ponovno oživljavati, prije nekoliko mjeseci, bilo je raznih slučajeva uvođenja ‘velikog novca’ u akciju. Primjeri toga mogu se vidjeti na raznim razinama, uključujući ugledne investitore, obavještajne tvrtke, hedge fondove i pružatelje usluga. Danas ćemo pogledati svaku i zašto se sada radi ulaz.

MicroStrategy

Naš prvi primjer ujedno je i najnovija pojava. Prije samo nekoliko dana, softverski div i obavještajna tvrtka MicroStrategy, najavio svijetu da su kupili značajnu svotu Bitcoina. Preciznije, MicroStrategy je kupio 21.454 BTC, što je približno 250 milijuna USD.

Zašto sada?

Michael Saylor, izvršni direktor tvrtke MicroStrategy, navodi,

“Naše ulaganje u Bitcoin dio je naše nove strategije raspodjele kapitala, koja nastoji maksimizirati dugoročnu vrijednost za naše dioničare … Ovo ulaganje odražava naše uvjerenje da je Bitcoin kao najprihvaćenija kriptovaluta na svijetu pouzdano skladište vrijednosti atraktivna investicijska imovina s više dugoročnog potencijala aprecijacije od držanja gotovine. Od svog osnutka prije više od deset godina, Bitcoin se pojavio kao značajan dodatak globalnom financijskom sustavu, sa karakteristikama koje su korisne i pojedincima i institucijama. MicroStrategy je prepoznao Bitcoin kao legitimnu investicijsku imovinu koja može biti superiornija od gotovine te je u skladu s tim Bitcoin učinio glavnim udjelom u svojoj strategiji riznice. “

Da ponovimo, najveća svjetska obavještajna tvrtka primjećuje da je Bitcoin …

  • pouzdano je skladište vrijednosti
  • ima dugoročni potencijal uvažavanja
  • apelira na pojedince i institucije
  • je legitimna imovina
  • može biti superiorniji od gotovine

Kao što bi gore spomenute brojke ukazivale, MicroStrategy u to potpuno vjeruje, jer je novac stavio tamo gdje su mu usta – u iznosu od 250 milijuna dolara

Paul Tudor Jones

Ljudi primijete kada se upravitelj hedge fonda, vrijedan gotovo 6 milijardi USD, povuče. Pa kad je Paul Tudor Jones u svibnju najavio da će u bitcoin dodijeliti ‘niski jednoznamenkasti’ postotak fonda Tudor BVI, kripto entuzijasti su se razumljivo uzbudili. Iako ‘niske jednoznamenkaste cifre’ možda ne zvuče previše, samo nekoliko postotnih bodova dodijeljenih iz fonda od 5 milijardi dolara predstavlja obilnu svotu.

“Najbolja strategija za maksimiziranje dobiti je posjedovanje najbržeg konja … Ako budem prisiljen prognozirati, kladim se da će to biti Bitcoin.” – Paul Tudor Jones, izvršni direktor Tudor Investment Corp.

Zašto sada?

Inflacija. S naizgled beskonačnim tiskom FIAT-a, mnogi gledaju na imovinu koja je u sigurnom utočištu, kao na zaštitu od očekivane inflacije. Bitcoin nije jedina imovina koja ima koristi od ovog osjećaja – zlato i drugi plemeniti metali također također cvjetaju.

Dave Portnoy

Više od samo popularne internetske osobnosti, Dave Portnoy osnivač je i predsjednik tvrtke Barstool Sports. Posljednjih mjeseci Portnoy je privukao pažnju mnogih, dok uživo prenosi svoje dnevne trgovačke aktivnosti. Kao uspješan poduzetnik, vrijedan otprilike 100 milijuna dolara, s jakom prisutnošću na mreži, njegov ulazak u Bitcoin na čekanju uzbudio je mnoge.

Portnoy je nedavno privukao pažnju mnogih javnim pozivom blizancima Winklevoss. Ova je pozivnica okružila željeni uvod u Bitcoin i kako on može sudjelovati. To nije prošlo nezapaženo, jer su blizanci Winklevoss vidjeli ovaj poziv i prihvatili.

Zašto sada?

S preko 1,3 milijuna sljedbenika, Portnoy je u prošlim videozapisima naznačio da je osjećao pritisak da preispita Bitcoin i potencijal koji stoji iza toga. Iako zajednica Bitcoin s vremenom može biti pretjerano revna u svom propovijedanju, čini se da je ova osobina u ovom slučaju učinila trik. Ovaj pritisak njegovih sljedbenika jednostavno podvlači trenutne apetite mnogih ulagača, jer traže visoko potencijalnu imovinu za ublažavanje rizika od inflacije.

PayPal

Iako PayPal još nije objavio službene izjave o svojim namjerama, postalo je sve jasnije da se tvrtka sprema pokrenuti usluge kriptovaluta u bliskoj budućnosti. Nagađanja o tome prvi su se put dogodila kad je tvrtka počela angažirati stručnjake za kriptovalute za razvoj proizvoda.

Uz stočarski talent, ima i više izvora podijeljeni informacije s vijestima, što ukazuje na uspostavljeno partnerstvo između Kriptoposredništvo Paxos i PayPal – za razliku od nedavno najavljenog partnerstva između Paxos Crypto Brokerage i Revolut US. Svako od ovih partnerstava omogućilo bi besprijekornu integraciju usluge temeljene na API-ju, koja omogućuje kupnju i prodaju mnoštva kriptovaluta.

Zašto sada?

U svojim ranim danima Bitcoin je prolazio granicu između gašenja i postajanja uvaženom imovinom. Premotajte naprijed do 2020. godine i ako je Bitcoin nešto jasno stavio do znanja, to je da on zadržava moć. Došli smo do trenutka u kojem je bilo dovoljno razvoja i usvajanja oko sektora, a šanse da se Bitcoin ispali sve su samo nikakve.

U ovom slučaju, tko bi mogao bolje kapitalizirati Bitcoin, nego uspostavljeni pružatelj FinTech usluga? Revolut ga je usvojio. Square ga je usvojio. WealthSimple ga je usvojio. RobinHood ga je usvojio. Ako ništa, PayPal možda malo kasni na zabavu.

Sve veći tempo

Svaki od ovih slučajeva samostalno ne mora preusmjeriti tržišta. Međutim, kumulativno ukazuju na pozitivan pomak u osjećajima prema kriptovalutama. Iako se pitanje “zašto sada” može razlikovati između svakog novog sudionika, tržišta bitcoina više nisu naseljena samo špekulativnim trgovcima na malo, već su dom sudionika iz različitih sektora. Smatra se legitimnom imovinom, i bez obzira gleda li se na pružatelje usluga, hedge fondove, obavještajne tvrtke itd. – usvajanje se događa sve bržim tempom.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner