Što su digitalna sredstva?

Definicija digitalnog sredstva je “sve što postoji u binarnim podacima što je samostalno, jedinstveno prepoznatljivo i ima vrijednost ili mogućnost upotrebe.” Kad je pojam nastao sredinom 90-ih, digitalna imovina bili su predmeti poput videozapisa, slika, zvuka i dokumentacije. Od tada je tehnološki napredak dao pojmu novi život.

Blockchain tehnologija

Blockchain tehnologija nije promijenila značenje digitalne imovine, ali je učinila da taj pojam pokriva širi raspon predmeta. Što je najvažnije, mnoga digitalna sredstva mogu poremetiti čitavu industriju, pa čak i globalno tržište koje ide naprijed. Danas su izumi poput kriptovaluta dio revolucije digitalne imovine.

Zašto je Blockchain stvorio više digitalnih sredstava?

Da biste razumjeli zašto se digitalna imovina toliko razvila, prvo trebate proučiti zašto blockchain tehnologija stvara novu učinkovitost na tržištu, pa čak i na novim tržištima. Jednostavno rečeno, blockchain nije ništa drugo do golema mreža računala koja istovremeno provjerava podatke na digitalnoj knjizi. Ova mreža omogućuje pohranu, nepromijenu podataka i provjeru putem koda.

Transparentnost blockchain tehnologije koju donosi svijetu je bez presedana. Ova tehnologija omogućava ljudima, prvi put u povijesti, nedvosmisleno dokazivanje određenih aspekata digitalne imovine. Možete dokazati stavke kao što su vlasništvo, autentičnost, povijest transakcija i lokacija bez potrebe za uključivanjem trećih strana. Kao takva, blockchain tehnologija otvorila se još u doba bilateralne razmjene.

Sposobnost brisanja posrednika dolazi iz programabilnosti blockchaina. Blockchain digitalna sredstva koriste pravila koja su ugrađena u kod mreže i, ili, u sam token. Važno je da ovi standardi dobivaju kontinuiranu reviziju putem mreže. Ovo kodiranje je značajno napredovalo od pojave blockchain tehnologije. Danas su napredni integrirani protokoli poznati kao pametni ugovori srž revolucije digitalne imovine.

Bitcoin – kôd koji je zauvijek promijenio svijet

Bitcoin je do danas predstavljao najveću promjenu u značenju pojma digitalna imovina. Ovo kodiranje bilo je prvi put da je netko pokušao kombinirati kriptografiju i blockchain tehnologiju kako bi uspješno stvorio digitalno sredstvo. U biti, Bitcoin bijeli papir bio početak digitalizacije gospodarstva. Raspravljanje utjecaj Bitcoina na globalnoj razini, Marc Lowell Andreessen, otac internetskog preglednika, rekao je: “Svi ćemo se osvrnuti za 20 godina i zaključiti da je bitcoin bio utjecajna platforma za inovacije kao i sam internet.

Digitalna imovina - Bitcoin Whitepaper

Digitalna imovina – Bitcoin Whitepaper

Financijski kolaps iz 2008. godine

Da biste razumjeli motivaciju koja stoji iza koncepta Bitcoina, morate pogledati ekonomsko stanje svijeta u 2008. godini. Međunarodni bankarski sustav bio je usred krize. U više su navrata vlade i središnje banke mijenjale propise kako bi poboljšale svoje sposobnosti držanja duga. Upravo je ta uočena nestabilnost bankarstva s raznim rezervama dovela do anonimnog osnivača Bitcoina, Satoshi Nakamoto nastojati stvoriti decentraliziranu međunarodnu ekonomiju. Ovo novo otvoreno tržište bilo bi slobodno od gušenja vlade i granica.

Bitcoin – početak industrije

Kako je bitcoin koncept počeo dobivati ​​međunarodnu pozornost, tako je i vrijednost novčića poprimala. Za manje od pet godina, drugi programeri počeli su stvarati vlastite kovanice. Ovi novčići poput Litecoin, Ethereum, i Monero sve korištene blockchain tehnologije kako bi osigurale njihovu vrijednost. Iako su se ovi novčići koristili sličnom tehnologijom, svaki digitalni materijal imao je drugačiji pristup tržištu.

Na primjer, Litecoin je nastojao biti srebro u zlatu Bitcoina, dok je Ethereum programerima želio pružiti alternativu ograničenjima skriptiranja Bitcoina. Monero je zauzeo potpuno drugačiji pristup, stvarajući digitalnu imovinu koja se prvenstveno fokusirala na privatnost.

Digitalna imovina kao klasa imovine

Danas nam blockchain tehnologija omogućuje tokeniziranje gotovo svega što posjedujemo. Slijedom toga, stavkama koje su nekad bile nelikvidne, poput duga, sada se može trgovati između bilo koga, bilo gdje, osobno ili putem Interneta. Ova sposobnost tokeniziranja bilo kojeg predmeta stvara potpuno nove klase digitalnih sredstava na tržištu. Te se nove klase imovine nastavljaju razvijati. Kao takvi, zakonodavci nastavljaju prilagođavati propise kako bi uvažili novu učinkovitost koju te usluge donose.

Taksonomija žetona

Kako svijet digitalne imovine nastavlja rasti, također ima želju za regulatorima i investitorima da kategoriziraju različite vrste postojećih tokena. Taksonomija tokena klasifikacija je digitalne imovine na blockchainu. Važno je da će taksonomija žetona igrati istaknutu ulogu na tržištima koja se kreću naprijed jer klasifikacija digitalnog sredstva određuje njegove mogućnosti izdavanja i trgovanja. Na primjer, sigurnosni tokeni moraju se pridržavati propisa o vrijednosnim papirima. Ako ne, postoje pravne posljedice. Tri su glavne vrste klasifikacija tokena:

  • Kriptovaluta – Ova vrsta digitalne imovine uključuje tradicionalne kriptovalute kao što su Bitcoin i Litecoin. Ti tokeni obično funkcioniraju kao oblik digitalnog novca. Kao takvi, decentralizirani su i nude istinski protokol razmjene podataka.
  • Token korisnosti – Ova vrsta digitalnog sredstva djeluje unutar ekosustava platforme za dobivanje vrijednosti i izvršavanje različitih zadataka. Važno je da ne predstavlja nikakvo izravno vlasništvo ili ulaganje u tvrtku.
  • Sigurnosni token – Sigurnosni tokeni su bilo koji tokeni koji po dizajnu predstavljaju udio u vlasništvu ili ulaganje u tvrtku. Ti se tokeni obično nalaze na visoko reguliranim tržištima, poput nekretnina, vrijednosnih papira ili tržišta dionica.

Tokenizacija – zauvijek mijenjati tržišta

Digitalna imovina poput sigurnosnih tokena i dalje remeti tržište nekretnina. Na primjer, platforme poput Red Swan omogućavaju vlasnicima nekretnina da tokeniziraju svoje nekretnine. Tvrtka se nedavno udružila s tvrtkom Polymath kako bi tokenizirala 2,2 milijarde dolara komercijalne imovine širom SAD-a. Tokenizirana svojstva nude neke velike prednosti u odnosu na tradicionalnu prodaju nekretnina. Kao prvo, čitav je postupak prodaje brži i zahtijeva manje sudjelovanja nezavisnih organizacija. Također, tokenizirana svojstva mogu prenijeti vlasništvo u nekoliko sekundi.

Digitalna imovina je svugdje

Danas su digitalna sredstva svugdje gdje god pogledamo. Svaka pojedina valuta, imovina, lanac opskrbe, pa čak i nagradna točka imaju potencijal za tokenizaciju. Kao takav, pojam digitalna imovina i dalje će obuhvaćati sve veći broj predmeta. Za sada se čini da je tokenizacija put prema budućnosti.

Što su digitalna sredstva? Što su digitalna sredstva? Što su digitalna sredstva?
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Paybis Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

Najbolje za

Napredni trgovci

Najbolje za

Trenutna kupnja

Najbolje za

Jednostavnost korištenja

Minimum računa

Nijedna

Minimum računa

50 dolara

Minimumi računa

Nijedna

Promocije

10% povrata novca

Kod za popust: EE59L0QP

Promocije

Nijedna

Promocije

Nijedna

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner