Ulaganje u Cardano (ADA) – sve što trebate znati

Što je Cardano (ADA)?

Cardano (ADA) je treća generacija javnog blockchaina i Dapp razvojne platforme. Platforma je zaslužila pozornost međunarodnih medija kao prvi blockchain koji je u svoje ključne principe uvrstio recenziranu strategiju istraživanja. Danas je ADA jedna od najboljih kripto valuta na svijetu.

Uobičajeno je da investitori i analitičari Cardano nazivaju kriptovalutom treće generacije. Istaknuto je da je prva generacija kriptovaluta poput Bitcoina uvela svijet u siguran decentralizirani sustav gotovine. Ubrzo nakon izlaska, Ethereum je ušao na tržište s ukupnim fokusom na razvoj Dappa. To je bio cilj kriptovaluta druge generacije.

Kriptovalute treće generacije uzimaju lekcije naučene iz koncepta Bitcoin i Ethereum i poboljšavaju njihove nedostatke. Kriptore treće generacije kao što je ADA koriste nova dostignuća poput slojevite arhitekture za poboljšanje skalabilnosti, sigurnosti i održivosti. Na taj način stvaraju više korisnosti, rješavaju nedostatke i ispravljaju neučinkovitost.

Zašto je važan Cardano (ADA)

Cardano se u mnogočemu razlikuje od konkurencije. Za razliku od konkurencije, Cardano uvelike ovisi o akademskom sektoru. Dizajn platforme izrađen je od temelja koristeći metode utemeljene na dokazima utemeljene u znanstvenoj filozofiji, akademskoj teoriji i dovršene putem recenziranih istraživanja.

Početna stranica tvrtke Cardano

Početna stranica tvrtke Cardano

Zanimljivo je da ime Cardano potječe od poznatog talijanskog polimata i liječnika Girolama Cardano. Cardano je promijenio svijet nakon što je razvio prvi sustav proračuni vjerojatnosti. Njegova ostavština živi i danas.

Cardano (ADA) Slučajevi upotrebe

Cardanovi programeri imaju neke pozamašne ciljeve za projekt. Ovaj povoljan tim želi vratiti povjerenje u globalne ekonomske sustave integracijom Cardano tehnologija. Konkretno, platforma uvodi sigurniji, transparentniji i održiviji način međunarodnog poslovanja.

Uz to, Cardanovi programeri nastoje pružiti nebankarskom stanovništvu pristup financijskim uslugama. Nažalost, procjene trenutno nebankarsko stanovništvo broji preko 1,7 milijardi ljudi. U toj mjeri Cardano trenutno ima projekte u Africi i drugim dijelovima svijeta u razvoju.

Treći je cilj Cardanoa pomoći stabilizirati Dapp sektor. Platforma se usredotočuje na sigurnost i održivost, posebno primijenjenu na decentralizirane aplikacije, sustave i društva. Govoreći o svojim ciljevima, programeri Cardano izjavili su da namjeravaju:

“Pružiti uravnoteženiji i održiviji ekosustav koji bolje odgovara potrebama svojih korisnika, kao i drugim sustavima koji traže integraciju.”

Kako Cardano (ADA) djeluje

Kao kriptovaluta treće generacije, Cardano pokušava riješiti neka od najčešćih problema s kojima se suočava veliko blockchain usvajanje. Ta pitanja pokrivaju gambit blockchaina, uključujući teme poput skalabilnosti, interoperabilnosti i održivosti. Cardano nastoji vladati tim pitanjima kroz razvoj principa dizajna i najboljih inženjerskih praksi.

Skalabilnost

U svojim prvim danima Cardano je mogao obrađivati ​​samo oko 10 transakcija u sekundi (tps). Međutim, Hoskinson pušten rad koji nedavno objašnjava novo rješenje skaliranja za mrežu – Hydra. Hydra je rješenje skaliranja razine 2 koje koristi državne kanale za obradu transakcija izvan lanca. Korištenjem ove tehnologije Cardano je u mogućnosti obraditi preko milijun transakcija u sekundi.

Interoperabilnost

Danas na tržištu postoje tisuće kriptovaluta, svaka sa svojim karakteristikama, prednostima i ekosustavom. Cardano pokušava uvesti standarde na tržište kako bi omogućio interoperabilnost između mreža. Ti sustavi uključuju modele upravljanja blockchainom, protokole za nadogradnju sustava i skupove značajki.

Sigurnost

Omogućavanje interoperabilnosti blockchaina uvodi novi skup rizika koje programeri moraju riješiti. Te su sigurnosne brige područje u kojem Cardano planira vladati. Trenutno platforma ima standarde za upravljanje privatnošću, sigurnošću i decentralizacijom.

Ouroboros

Cardano je predstavio novi konsenzusni mehanizam poznat kao Ouroboros. Ouroboros je PoS protokol zasnovan na lancu. Oslanja se na nasumično odabrane vođe koji odobravaju blokove. Slično većini blockchaina, čvor koji dodaje sljedeći blok dobiva nagradu za svoj trud.

Ouroboros PoS

Ouroboros PoS

Na početku svakog razdoblja, sustav odabire vođe iz skupine dionika. Epohe funkcioniraju kao snimka blockchaina s prethodnog datuma. Kritično je da Epohe moraju potjecati iz bloka dovoljno duboko u lancu transakcija. Dubina je potrebna kako bi se osigurala mrežna sigurnost i izbjegla mogućnost lančanih promjena.

Tehničke značajke ovog sustava su impresivne. Vođe se biraju na temelju fiksne raspodjele uloga i slučajnog sjemena. Ovo sjeme koristi višestranačko računanje (MPC) između dionika u prethodnoj epohi za slučajno generiranje. Dionici mogu poboljšati svoje šanse za odabir na temelju iznosa ADA-a koji ulažu. Slijedom toga, Cardano predstavlja prvu dokazivo siguran protokol dokaza o udjelu.

Povijest Cardana (ADA)

Cardano je na tržište izašao u rujnu 2017. Osnivač projekta Jeremy Wood i Charles Hoskinson obojica su prethodno radili na projektu Ethereum. Međutim, tim se odvojio od Ethereuma navodeći razlike u ciljevima.

Cardano je odmah prikupio u kripto prostoru zahvaljujući svojim inovacijama u jeziku i VM dizajnu. Ovi dodaci izravni su odgovor na probleme na koje je naišla mreža Ethereum. Platforma se razlikovala od konkurencije i započela suradnju s profesorima sa sveučilišta širom svijeta kako bi u svoj dizajn uključila recenzirana akademska istraživanja.

Za prikupljanje sredstava izveden je ICO. Platforma je osigurala približno 62 milijuna dolara od globalne publike ulagača. Sredstva su otišla za širenje ekosustava ADA.

29. rujna 2017. Cardano je pokrenuo svoju prvu aplikaciju na glavnoj mreži. Time je tim započeo uspješno putovanje. Sljedeće godine Cardano je osigurao višestruku visoku razinu partnerstva u akademskom i FinTech sektoru.

Huobi je 2019. uvrstio ADA. Jedno vrijeme Huobi je bio najveća burza u Kini prije nego što se preselio zbog regulatornog pritiska. Ubrzo nakon njihovog dodavanja, najveće svjetske burze, Binance je na svoju platformu dodao ADA. Dodatak je pomogao da se cijene ADA podignu na novu visinu.

ADA token ime je dobio po matematičaru iz 19. stoljeća, Ada Lovelace. Lovelace je bio prvi računalni programer na svijetu. Trenutno je u optjecaju 25.927.070.538 ADA. Ukupno će Cardano tijekom svog života izdati 45 000 000 000 ADA.

Cardano tim

Cardano koristi decentralizirani tim programera. Ovi programeri rade u tri neovisna entiteta. Važno je da koriste postavljene standarde kako bi osigurali interoperabilnost unutar ekosustava. Svaki tim pruža vlastitu potporu projektu.

Zaklada Cardano

Zaklada Cardano neprofitna je organizacija koja stoji iza platforme. Ova osnova štiti protokolarnu tehnologiju i osigurava njezinu funkcionalnost. Uz to, promiču standardizaciju u sektoru radi daljnje interoperabilnosti.

Istražite IOHK

Explore IOHK je znanstvena i inženjerska tvrtka koja gradi tehnologije iza mreže. Oni također dizajniraju i održavaju ove protokole dvosmjernim pristupom. Prvo, grupa istražuje temelje kriptovaluta kako bi otkrila temeljne probleme. Ta pitanja uključuju teoretske rasprave o tome koji su najbolji konsenzusni algoritmi i protokoli o privatnosti.

Tada inženjerska strana tima započinje proces razvoja. Da bi ostvario ovaj zadatak, tim na jedinstven način uključuje formalne metodologije. Ova strategija daje Cardanu dodatni sloj odobrenja.

EMURGO

Posljednji dio slagalice ADA je japanski inkubator EMURGO. Ovaj se tim fokusira na komercijalne pothvate i kako unaprijediti upotrebu blockchain tehnologije u različitim industrijama.

Upravljanje

Sustav upravljanja koji se koristi u Cardanu sličan je Ethereumu. Mreža se oslanja na decentraliziranu autonomnu organizaciju (DAO) za odobravanje novih inicijativa. DAO-i su idealni za donošenje odluka o budućnosti kriptovaluta jer pomažu u sprečavanju podjela zajednice.

Gdje kupiti Cardano (ADA)

Oni koji žele investirati u ADA ne moraju gledati daleko. Brojne su burze koje nude ovaj jedinstveni novac. Binance jedna je od najjednostavnijih burzi za pridruživanje i nude ogroman izbor tokena. Nakon što dovršite postupak registracije i provjere, možete izravno kupiti BTC i pretvoriti ga u ADA za nekoliko minuta.

Ulaganje u Cardano (ADA) - sve što trebate znati Ulaganje u Cardano (ADA) - sve što trebate znati Ulaganje u Cardano (ADA) - sve što trebate znati
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

Najbolje za

Napredni trgovci

Najbolje za

USA Traders

Najbolje za

Jednostavnost korištenja

Naknade za trgovanje

0,10%

Naknade za trgovanje

0,16%

Naknade za trgovanje

0,125%

Promocije

10% povrata novca

Šifra popusta: EE59L0QP

Promocije

Nijedna

Promocije

Nijedna

Kako čuvati Cardano (ADA)

Tri najpopularnija načina pohrane ADA-e nalaze se na stolnom novčaniku, mobilnoj aplikaciji ili hardverskom novčaniku. Svaka od ovih strategija ima svoje osobine. Možda ćete otkriti da jedan ne odgovara svim vašim potrebama. U ovom slučaju upotrijebite kombinaciju tri.

Mobilni novčanik izvrstan je način za pridošlice da uđu u prostor. Besplatno se preuzima, lako se postavlja i relativno su sigurni. Iz tog bi razloga ovdje trebali započeti novi kripto ulagači. Napredniji korisnici radije će odabrati desktop klijenta zbog dodatne sigurnosti.

Svatko tko želi uložiti veliko u ADA, trebao bi razmisliti o kupnji hardverskog novčanika. Hardverski novčanici sigurniji su od mobilnih jer čuvaju vašu kripto sigurno izvan mreže u “hladnom prostoru”. The Ledger Nano S ili napredniji Knjiga Nano X obojica podržavaju ovaj Cardano (ADA).

Kardano kontroverza

Unatoč velikom oslanjanju na akademike, još uvijek postoje neki u industriji koji su ukazali na potencijalne probleme s mrežom. Točnije, Ethereumov istraživač PoS-a Vlad Zamfir tvrdi da je glasanje putem lanca opasno. Primjećuje da sustav prisiljava promjene pravila na punim čvorovima. Ova strategija uklanja važnu provjeru i ravnotežu koju pružaju informirani operateri čvorova.

Cardano – Akademski blockchain

S obzirom na veliku mrežu sljedbenika i rastuću mrežu, sigurno je reći da će Cardano godinama biti glavna u blockchain sektoru. Njegov jedinstveni pristup i tehnički napredak zasigurno će ostati vruća tema unutar sektora kako se razvoj nastavlja. Za sada ADA ostaje u top 15 kripto valuta na svijetu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner