Ulaganje u Chainlink (LINK) – sve što trebate znati

Svatko tko je odnedavno gledao kripto-karte može govoriti o popularnosti Chainlinka (LINK). Ova popularnost proizlazi iz različitih izvora, uključujući jedinstveni poslovni model tvrtke. Za razliku od mnogih drugih projekata u svemiru u ovom trenutku, Chainlink ne nastoji konkurirati drugim kriptovalutama. Umjesto toga, platforma želi unaprijediti cijeli sektor putem svojih jedinstvenih protokola.

Koje probleme rješava Chainlink (LINK)?

Chainlink pokušava ispraviti jedan od najvećih problema s kojima se suočava blockchain sektor, način komunikacije informacija u i iz blockchaina. Tradicionalno, ovaj zadatak obavljaju senzori poznati kao proročišta. Oracles se mogu postaviti za praćenje gotovo svega. Postoje proročanstva koja prate vrijeme, sportske rezultate, stanje na računu i vrijednost dionica, da nabrojimo samo neke.

Oracles proširuju upotrebljivost blockchaina jer pružaju pouzdan način pokretanja pametnih ugovora kada su zadovoljeni vanjski parametri. Međutim, proročanstva su centralizirana. Ova centralizacija čini ih najslabijim mjestom u blockchainu. Ako se proročanstvo ošteti ili bude ugroženo, to dovodi u opasnost cijelu mrežu.

Trajni efekti

Unos podataka jedan je od najvažnijih koraka u stvaranju blockchaina. Zapamtite, blockchains su nepromjenjivi i otporni na cenzuru. Ako su podaci koje dobivaju netočni, vrlo je teško izbrisati i ispraviti ove podatke. Na nekim blockchainima to je nemoguće. Ovo je pitanje u razvojnoj zajednici poznato kao „Oracleov problem.”Chainlink pokušava riješiti ta pitanja integriranjem različitih protokola sljedeće generacije.

Kako funkcionira Chainlink (LINK)?

Chainlink nastoji stvoriti prvu svjetsku blockchain oracle mrežu. Oracle blockchain mreža mogla bi iskoristiti iste tehnologije koje se nalaze u tradicionalnim blockchainima kako bi osigurala da čvorovi u operacijama ispravno funkcioniraju i da su njihovi podaci točni.

U ekosustavu Chainlink ovaj postupak započinje kad korisnik pošalje zahtjev za traženje ugovora za informacije. Ova će obavijest biti navedena kao blockchain događaj unutar mreže. Ovaj popis tada će stvoriti ugovor o ugovoru o razini usluge (SLA). Ovaj ugovor također pokreće još tri ugovora u sustavu.

Ugovor o ugledu za Chainlink

Prvi ugovor potvrđuje autentičnost proročišta. Ovo kodiranje pregledat će povijest svakog proročišta. Sustav promatra prošli doprinos ovog proročišta i koliko su točni bili. Na kraju ocjenjivanja, proročište dobiva rang. Ovaj rang pomaže sustavu da lako koristi najbolje proročanstva.

Ugovor o usklađivanju narudžbi u lancu

Drugi ugovor isporučuje Ugovor o zahtjevu čvorovima Chainlink. Kad čvorovi prime ovaj zahtjev, počet će licitirati za njega. Sustav automatski konfigurira broj čvorova i vrstu čvora potrebnih za dovršavanje zahtjeva pomoću unaprijed programiranih preduvjeta.

Ugovor o agregiranju Chainlink-a

Posljednji ugovor usklađuje netočne podatke. Sustav će pregledati sve podatke koji su dovršili prethodne provjere i ravnoteže. Podaci koji se ne podudaraju s ostalim mrežnim ulazima zanemaruju se. Nakon što je ovaj korak završen, podaci se provjeravaju i dostupni su blockchainu.

Prednosti Chainlinka (LINK)

Chainlink donosi neke velike prednosti mreži. Proročanstva su važna za širenje mreže. Oni su srž nekih od najuzbudljivijih događaja u sektoru. Na primjer, DEX-ovi (decentralizirane burze) koriste proročanstva za određivanje cijene kriptovaluta bez nuđenja knjige narudžbi.

Chainlink omogućuje tvrtkama da nastave koristiti ovu moćnu tehnologiju na nepovjerljiv način. Korisnici mogu biti sigurni da podaci koje dobivaju nisu oštećeni, netočni i pravovremeni. U slučaju kvara jednog čvora, sustav ga automatski zamjenjuje alternativom višeg ranga.

Povijest Chainlinka (LINK)

Chainlink je projekt koji se gleda godinama. Program je prvi put izašao na tržište 2014. godine pod imenom SmartContract.com. Ubrzo nakon pokretanja, ime je promijenjeno u Chainlink kako bi bolje predstavljalo osnovno tržište platforme. Danas Chainlink na novi i uzbudljivi način pomaže premostiti sve veći jaz između vanjskih izvora podataka i javnih blockchaina.

2017. Chainlink je bio domaćin ICO-a koji je u to vrijeme bio jedan od najvećih događaja koji se trebao održati. Od tada je mreža u središtu pozornosti. Ukupno je crowdfunding događaj uvrstio platformu u respektabilnu svotu od 32 milijuna dolara. Ovo financiranje pomoglo je Chainlinku da pomakne granice pouzdanosti i sigurnosti Oraclea na nove visine.

POVEZNICA na CoinMarketCap

POVEZNICA na CoinMarketCap

U 2019. godini Chainlink je sklopio jedno od svojih najznačajnijih partnerstava do danas. Tvrtka je uspješno zacrtala strateško partnerstvo s Googleom. Ugovor je osigurao Chainlink-ov protokol u okviru Googleove strategije pametnih ugovora. Ovaj potez investitori su doživjeli kao veliku pobjedu jer omogućava korisnicima povezivanje s dvije najpopularnije Googleove usluge u oblaku – BigQuery putem API-ja.

Kako kupiti Chainlink (LINK)

Chainlink je dostupan na većini glavnih burzi. Jedan od najboljih načina za dobivanje LINKA je korištenje Binance. Binance je najveća svjetska burza u smislu tržišne kapitalizacije. Na burzi možete pronaći veliku raznolikost kovanica, a naknade su vrlo konkurentne.

Morat ćete se registrirati za Binance račun. Ovaj postupak zahtijeva da dokažete naš identitet. Također ćete morati povezati debitni ili bankovni račun kako biste mogli napuniti novčanike za razmjenu. Jednom kada se ovaj postupak postavi, dobivanje LINKA traje samo nekoliko minuta.

Prvi korak je financiranje vašeg računa. Dalje, morate mijenjati svoju fiat valutu na ETH ili BTC. Jednom kada ste završili ovaj korak, ostalo je vrlo jednostavno. Sada odaberite LINK trgovinski par koji odgovara vašoj kripto i iznosu koji želite trgovati. Vaša VEZA bit će u vašem novčaniku za razmjenu za nekoliko minuta.

Ulaganje u Chainlink (LINK) - sve što trebate znati Ulaganje u Chainlink (LINK) - sve što trebate znati Ulaganje u Chainlink (LINK) - sve što trebate znati
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

Najbolje za

Napredni trgovci

Najbolje za

USA Traders

Najbolje za

Jednostavnost korištenja

Naknade za trgovanje

0,10%

Naknade za trgovanje

0,16%

Naknade za trgovanje

0,125%

Promocije

10% povrata novca

Šifra popusta: EE59L0QP

Promocije

Nijedna

Promocije

Nijedna

Kako pohraniti Chainlink (LINK)

Ako planirate često trgovati LINKOM ili ako planirate držati samo malu količinu LINKA, možete ga ostaviti na novčaniku za razmjenu. Međutim, mora se spomenuti da je ovo najsigurniji način pohrane vašeg LINKA. Također možete upotrijebiti pouzdani Dapp za mobilne uređaje poput JAXX-a da zaštitite svoj LINK i podalje od gladnih očiju hakera na razmjeni.

Ako želite napraviti veliku investiciju u LINK ili ako planirate HODLing ove kripto veze na dulje vrijeme, hardverski novčanik je najbolja opcija. Hardverski novčanici čuvaju vašu kripto mrežu izvan mreže u “hladnom prostoru”. Ova strategija onemogućava mrežnim prijetnjama pristup vašem posjedu. The Ledger Nano S ili napredniji Knjiga Nano X obje podržavaju Chainlink (LINK).

Chainlink – projekt vrijedan hipe

Nitko ne može tvrditi da kripto prostor ima puno projekata koji su svi hype i nikakvi sadržaji. Chainlink nije jedan od njih. Ova platforma pruža potreban resurs za tržište. Chainlink proširuje funkcionalnost svjetskih blokova i pruža programerima novu razinu fleksibilnosti. Iz ovih i više razloga, Chainlink je i dalje jedan od najvrućih novčića na tržištu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner