Ulaganje u Filecoin (FIL) – sve što trebate znati

Filecoin (FIL) je decentralizirano spremanje i dijeljenje datoteka mreža koja koristi snagu blockchain tehnologije kako bi korisnicima pružila mnoštvo novih prilika na tržištu. Decentralizirane platforme za razmjenu datoteka sada su popularnije no ikad. Filecoin kombinira razne tehnologije kako bi svojim korisnicima pružio jedinstveno iskustvo koje rezultira više šansi za zaradu kripto.

U svom najjednostavnijem obliku, Filecoin djeluje slično kao i druge platforme za razmjenu datoteka, poput Dropboxa. Glavna je razlika u tome što umjesto centraliziranog tijela koje pohranjuje podatke, korisnici koji žele pohraniti podatke mogu licitirati za dostupnu pohranu koju nude rudari koji nude prostor na disku. Na taj način Filecoin predstavlja još jedan slučaj upotrebe blockchain tehnologije izvan financijskih aplikacija.

Koje probleme rješava Filecoin (FIL)?

Filecoin pokušava ispraviti neke glavne zabrinutosti s kojima se suočavaju sektori dijeljenja datoteka i pohrane u oblaku. Trenutno ove industrije pate od centralizacije. Velike tvrtke poput Amazon Web Services posjeduju ogromne udjele na tržištu. Njihovo pozicioniranje omogućuje im da diktiraju iskrivljene uvjete i veće naknade korisnicima kojima nedostaju pouzdane alternative.

Filecoin (FIL) - Twitter

Filecoin (FIL) – Twitter

Neiskorišteni prostor na tvrdom disku

Nikada nije dobro pustiti svoje neiskorištene stvari na otpad. Ova izjava posebno vrijedi kada se raspravlja o vašem neiskorištenom prostoru na tvrdom disku. Donedavno ovo neiskorišteno spremište nije imalo nikakve vrijednosti. Danas možete zaraditi značajnu dobit dijeljenjem neiskorištenog prostora na tvrdom disku.

Cenzura

Zajedno s centralizacijom dolazi i cenzura. Čelnici industrije sada igraju ulogu vratara. Oni biraju koje informacije je u redu širiti u mase. Nažalost, čini se da će se ovaj trend nametljivih tehnoloških tvrtki nastaviti u doglednoj budućnosti.

Prednosti Filecoina (FIL)

Korisnici Filecoin-a (FIL) uživaju u raznim prednostima koje platformu čine ozbiljnim konkurentom na tržištu. Protokol potiče globalnu mrežu računalnih operatora da masama pružaju usluge dijeljenja i pohrane datoteka. Ova strategija potiče daljnju suradnju između korisnika. Impresivno je da je Filecoin zajednica jedna od najbrže rastućih na tržištu.

Učinkovitost

Decentralizirani pristup Filecoina pohrani na prvom je mjestu korisnike i davatelje usluga. Platforma ima brzinu pronalaženja podataka koja je nadmašila lidere u industriji poput Amazona. Kako tržište raste, njegova je infrastruktura dizajnirana na način da poboljša njegovu reaktivnost. Na taj način Filecoin ima potencijal postati najbrži i najjeftiniji način za pohranu podataka na internetu

Anticenzura

Decentralizirana peer-to-peer priroda Filecoina čini ga otporom cenzuri. Decentralizirane mreže nemaju niti jednu točku kvara. Uz to, nema vratara, a svi podaci na Filecoin mreži šifrirani su prema najvišim standardima.

Kako Filecoin (FIL) radi?

Filecoin je izgrađen na vrhu još jednog peer-to-peer protokola za pohranu i pronalaženje datoteka pod nazivom Interplanetarni datotečni sustav (IPFS). Ova je platforma vrlo slična Filecoinu, ali bez financijskih prednosti. Korisnici mogu besplatno dijeliti podatke i prostor za pohranu pomoću IPFS mreže. Međutim, pomoću ovog protokola ne možete ostvariti dobit. Na taj način Filecoin poboljšava iskoristivost sustava.

Početna stranica Filecoin

Početna stranica Filecoin

Korisnici Filecoina rudarima plaćaju za pohranu, pronalaženje i distribuciju podataka. Za svoj trud rudari dobivaju nagrade u obliku FIL tokena. Koliko će korisnik platiti usluge skladištenja, određuje otvoreno tržište. Značajno je da se naknade razlikuju ovisno o tome odabire li korisnik brzinu u odnosu na višak i obrnuto. Ostali čimbenici također igraju ulogu u određivanju cijena. Točnije, na cijene skladišta utječu dostupnost i potražnja.

Mrežu Filcoina održavaju dvije vrste rudara. Svaki od ovih rudara dobiva plaću za stavljanje na raspolaganje prostora za pohranu ili podataka korisnicima. Zanimljivo je da se u ekosustavu Filecoin rudari međusobno natječu kako bi ponudili najnižu cijenu za pohranu. Najbolje od svega, jedini kriterij za postajanje rudarima je slobodan prostor na tvrdom disku i internetska veza. Međutim, nakon što ste rudar, ocjenjivat će se na temelju vaše pouzdanosti i cijena pohrane koju nudite.

Rudari skladišta

Glavna vrsta rudara koja se nalazi u ekosustavu Filecoin su Storage Miners. To su pojedinci koji djeluju kao pružatelji usluga skladištenja. Značajno je da ovi rudari mogu biti pojedinci ili organizacije. Obje vrste rudara izvode nekoliko računski intenzivnih procesa koji se nazivaju dokazima. Ovi sustavi rade na zaštiti mreže. Ti sustavi potvrđuju da rudari pohranjuju podatke za koje tvrde da ih pohranjuju i da to čine pouzdano.

Dohvatni rudari i usluge

Druga vrsta rudara koja se nalazi u mreži Filecoin djeluje kao preuzimači podataka. Njihova je svrha dohvatiti najviše preuzetih datoteka i dostaviti ih korisnicima u neposrednoj blizini. Da biste se kvalificirali za jednog od ovih rudara, morate imati jaku internetsku vezu.

FIL tokeni

FIL tokeni djeluju kao izvorni uslužni token mreže Filecoin. Korisnici vrše uplate i primaju nagrade u FIL-u. FIL tokeni su svestrana digitalna imovina kojom se globalno može trgovati na burzama.

Konsenzus

Filecoin predstavlja dva nova dokaza koji zajedno rade kako bi osigurali da mreža ostane valjana. Ti sustavi rade u pozadini kao temeljni protokoli sustava Filecoin. Na taj način ti protokoli djeluju kao značajke samoizlječenja.

Dokaz o replikaciji

Mehanizam Proof-of-Replication provjerava je li rudar doista pohranio broj kopija podataka za koje tvrdi da ih drži.

Proof-of-Spacetime

Mehanizam Proof-of-Spacetime provjerava je li rudar pohranio podatke u dogovoreno vremensko razdoblje.

Ti sustavi omogućuju Filecoinu da samostalno otkriva neispravne rudare. Protokol zadržava povijest svakog rudara. Svaki rudar dobiva ocjenu za svoju pouzdanost, pouzdanost, cijene i dostupnost. Rudari s najvećom reputacijom mudro dobivaju više mogućnosti za pohranu. Slijedom toga, oni zarađuju više nagrada.

Povijest Filecoina (FIL)

Priča o Filecoinu započinje ICO-om Protocol Labs Filecoin 2017. Tada je platforma dospjela na međunarodne naslove kao jedan od najvećih krugova financiranja u industriji. Konkretno, događaj osiguran 205,8 milijuna dolara i pokazali visoku razinu interesa investitora koji okružuju projekt. Značajno je da su događaj podržali rizični kapitalisti Sequoia i Andreessen Horowitz.

Kako kupiti Filecoin (FIL)

FIL je dostupan na većini renomiranih burzi. Vrhunska svjetska kripto razmjena, Binance nudi pristup FIL-u. Da biste se dočepali ovog jedinstvenog tokena, morat ćete se registrirati za Binance račun. Nakon provjere možete odmah započeti trgovanje. Morat ćete učitati fiat, BTC ili ETH da biste dobili FIL. Nakon što se vaš račun učita, možete pronaći BTC / FIL trgovački par i odmah početi trgovati.

Ulaganje u Filecoin (FIL) - sve što trebate znati Ulaganje u Filecoin (FIL) - sve što trebate znati Ulaganje u Filecoin (FIL) - sve što trebate znati
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

Najbolje za

Napredni trgovci

Najbolje za

USA Traders

Najbolje za

Jednostavnost korištenja

Naknade za trgovanje

0,10%

Naknade za trgovanje

0,16%

Naknade za trgovanje

0,125%

Promocije

10% povrata novca

Šifra popusta: EE59L0QP

Promocije

Nijedna

Promocije

Nijedna

Kako pohraniti Filecoin (FIL)

Ako želite uložiti veće ulaganje u FIL ili ako planirate HODLing ove kriptografije na dulje vrijeme, hardverski novčanik je najbolja opcija. Hardverski novčanici čuvaju vašu kripto mrežu izvan mreže u “hladnom prostoru”. Ova strategija onemogućava mrežnim prijetnjama pristup vašem posjedu. The Ledger Nano S ili napredniji Knjiga Nano X obojica podržavaju Filecoin (FIL).

Filecoin (FIL) – tržište za proširenje

Ako Filecoin ima bilo kakvih implikacija na ono što će doći u budućnosti, možete očekivati ​​da će na tržište ući više protokola za dijeljenje datoteka temeljenih na blockchainu. Ovi sustavi pomažu korisnicima da osiguraju pasivni prihod i pomažu u smanjenju emisije ugljika i otpada koji proizvode korisnici koji više ne trebaju kupovati hardver. Iz tih razloga Filecoin će sljedećih mjeseci doživjeti masovni rast.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner