Ulaganje u kozmos (ATOM) – sve što trebate znati

Blockchain mreža Cosmos (ATOM) nastoji transformirati konkurenciju u zajednicu putem svog jedinstvenog pristupa tržištu. Za razliku od većine projekata u svemiru, Cosmos nije u tome da pobijedi konkurenciju, uzme krunu ili priznanje. Umjesto toga, Cosmos nastoji pomoći čitavom blockchain sektoru da napreduje kombinacijom jedinstvenih protokola koji pomažu u okupljanju industrije.

Što je Cosmos (ATOM)?

Posebno, Kozmos je mreža blockchain mreža. Programeri ovaj koncept nazivaju “Internet Blockchains”. Cilj projekta je omogućiti odvojenim blockchainsima da međusobno komuniciraju na neprimjetan način. Dopuštajući bilo kojem blockchainu da komunicira, dijeli podatke i trguje s bilo kojim drugim, Cosmos je u stanju transformirati trenje na tržištu u pozitivnu pokretačku snagu za razvoj.

Iskreno, Cosmos je više nego samo most između blockchaina. Ova platforma također sadrži čitav niz proizvoda i značajki koje je čine impresivnom opcijom na tržištu. Cosmos predstavlja tehnološku hrpu sljedeće generacije koja programerima omogućuje pristup moćnim alatima koji povećavaju učinkovitost stvaranja blockchaina.

Cosmos - Početna stranica

Cosmos – Početna stranica

Impresivno je da programeri u tjedan dana mogu stvoriti složene blockchains unutar ekosustava Cosmos. Za usporedbu, isti zadatak trajao bi tjednima koristeći blockchains generacije 2cd. Iz tog razloga, Cosmos i dalje bilježi rast Dapp zajednice koja pomaže u povećanju interakcije korisnika.

Koje probleme rješava Cosmos (ATOM)?

Glavni je cilj Cosmosa otkloniti nedostatak interoperabilnosti na tržištu. Zajedno, blockchain sektor obuhvaća veliku raznolikost usluga i funkcionalnosti. Međutim, svaki blockchain trenutno djeluje kao otok. To slabi ukupnu sposobnost tržišta da izvrši važne zadatke poput lobiranja za više pro-kripto zakona ili drugih vitalnih poboljšanja u industriji.

Kroz Cosmos, različiti blockchains mogu koegzistirati sa svojim vlastitim specijaliziranim slučajevima korištenja. To omogućava programerima da usmjere napore na poboljšanja, a ne trošenje napora na marketing i druge aktivnosti povezane s konkurencijom. Cosmos čak omogućuje različitim blockchainima da iskoriste mogućnosti drugih platformi kako bi poboljšali svoju iskoristivost.

Blagodati Cosmosa (ATOM)

Cosmos na tržište uvodi mnoštvo prednosti. Kao prvo, platforma je u potpunosti prilagodljiva. Programeri mogu s lakoćom slobodno stvarati i izdavati nove blockchain aplikacije i platforme. Svakako, mreža Cosmos funkcionira bez ikakvog središnjeg tijela koje olakšava aktivnost. Na taj način mreža usmjerava transakcije među blokovima i pruža programerima priliku da programski dijele podatke i tokene.

Kako djeluje Cosmos (ATOM)

Cosmos koristi razne zaštićene alate otvorenog koda kako bi olakšao interoperabilnost između blockchaina u svojoj mreži. Protokol autonomno nadgleda stanje svakog blockchaina u mreži kako bi izvršio ovaj zadatak. U ekosustavu Cosmos svaka je mreža poznata kao zona.


Zone

Zone uživaju u punoj funkcionalnosti svoje mreže. Važno je da su ovi blockchains neovisne mreže koje mogu izvršavati sve transakcije potrebne za dovršavanje svojih zadataka. Ti blockchains mogu izdavati i distribuirati nove tokene na svojim mrežama, odobravati nove račune, transakcije, glasati i izvršavati nadogradnje protokola bez ikakvih učinaka njihove povezanosti s Cosmosom.

Cosmos Hub

Cosmos Hub je mjesto na kojem se susreću svi ti blockchains. Ovaj protokol funkcionira kao posrednik. Svaka se zona u mreži povezuje izravno s čvorištem. Zatim čvorište održava stalni zapis o trenutnom stanju zone. Jednom kada je zona povezana s Cosmos Hubom, ona je interoperabilna sa svakom drugom zonom u mreži.

Kozmos - Twitter

Kozmos – Twitter

Slojevi kozmosa

Ekosustav Cosmos oslanja se na tri sloja kako bi okupio cijelu blockchain industriju. Prvi sloj je aplikacijski sloj. Ovo je sloj koji obrađuje transakcijske obrade. To je također protokol odgovoran za praćenje stanja mreže. Umrežavanje je drugi sloj blockchaina. Ovo je sloj koji omogućuje odvojenim blockchainsima da komuniciraju. Različiti blockchains, s potpuno različitim tehnologijama, konsenzusnim mehanizmima i svrhama, mogu koristiti međusobne usluge koristeći ovaj sustav.

Kozmos (ATOM) Konsenzus

Posljednji sloj je Konsenzusni protokol. Cosmos koristi Tendermint BFT motor. Ovaj mehanizam osigurava mrežu i omogućuje čvorovima da održavaju trenutno stanje. Točnije, protokol je ono što provjerava transakcije i dodaje blokove u blockchain.

Motor Tendermint BFT mehanizam je upravljanja dokazima (PoS). Kao takvi, mrežni korisnici djeluju kao validatori. Korisnici zarađuju nagrade kada svoju kripto kriju na Cosmosu. Staking je izraz koji se koristi za opisivanje postupka zaključavanja određene količine kriptografije u mrežnom novčaniku u zamjenu za nagrade. Ulog je trenutno jedna od najzanimljivijih karakteristika na tržištu zbog niskog rizika u odnosu na trgovanje.

Tendermint

Tendermint

Inter-Blockchain komunikacijski protokol

The Inter-Blockchain komunikacijski protokol je kodiranje koje omogućuje različitim zonama u ekosustavu da komuniciraju s Cosmos Hubom. Ovaj protokol osigurava da sve informacije putuju slobodno i sigurno između međusobno povezanih zona.

Cosmos SDK

Komplet za razvoj softvera Cosmos (SDK) omogućava programerima da grade blockchains bez potrebe da ih kodiraju od nule. Programeri mogu koristiti dodatke i ostvariti osnovne funkcionalnosti svojih projekata u danima u odnosu na mjesece. Zamislite to nekako poput graditelja web stranica. Možete birati između različitih značajki poput ulaganja, upravljanja i pojedinosti žetona.

Kozmos (ATOM) čvorovi

Kao PoS mreža, korisnici mogu ostvariti pasivni prihod ulogom u svoju kripto. Da biste postali čitljivi da biste postali čvor u Cosmos mreži, morat ćete ostati u top 100 ulagača. Ova je strategija pametna jer odvraća od gadnih čvorova jer bi od financijskih pogodaka imali najviše gubitka.

Upravljanje

Čvorovi također stječu glasačke sposobnosti. Vaša glasačka snaga jednaka je iznosu ATOM-a koji ste uložili. Zanimljivo je da svoje tokene možete i delegirati drugim validatorima. Kada delegirate svoje tokene, i dalje zarađujete dio nagrade za blok.

Povijest kozmosa (ATOM)

Povijest Cosmosa započinje godinama prije datuma lansiranja. Platforma je nastala nakon poznatog programera blockchaina Jae Kwon uveo Tendermint u industriju. Bilo je to 2014. godine. Na kraju se Kwon povezao s još dvojicom uvaženih kripto programera, Žarkom Miloševićem i Ethanom Buchmanom.

U travnju 2017. Cosmos je uspješno osigurao Kozmos putem ICO-a. Nevjerojatno je da je platformi trebalo samo 29 minuta da postigne svoj cilj. U prosincu 2018. mreža je započela veliko testiranje izdavanjem Game of Stakes. Nepuna četiri mjeseca kasnije pokrenut je službeni mainnet Cosmosa.

ATOM

ATOM je izvorna kriptovaluta mreže Cosmos. Služi za nekoliko vitalnih funkcija. Kao prvo, koristi se za izvršavanje pametnih ugovora i dovršavanje transakcija. Novi ATOM-ovi generiraju se kao nagrade mrežnim validatorima svaki put kad blok transakcija dobije odobrenje.

Cosmos (ATOM) - CoinMarketCap

Cosmos (ATOM) – CoinMarketCap

Trenutno je u optjecaju 204.603.576 ATOM-a. Važno je napomenuti da je većina ovih tokena potekla od početnog pokretanja Cosmosove glavne mreže. Ovi rani tokeni vidjeli su distribuciju između početnih donatora, sudionika u prodaji tokena, Zaklade Cosmos i glavnih programera platforme.

Kako kupiti Cosmos (ATOM)

ATOM je lako pronaći na tržištu. Neke od ove kriptovalute možete jednostavno prikupiti na većini glavnih burzi. Binance nudi nekoliko ATOM trgovačkih parova koji odgovaraju vašim potrebama. Lijepo je što ATOM na većini burzi obično uključuje opciju fiat trgovanja. Parovi izravnog trgovanja štede novac u naknadama i omogućuju vam da više reagirate na ulaganje.

Ulaganje u kozmos (ATOM) - sve što trebate znati Ulaganje u kozmos (ATOM) - sve što trebate znati Ulaganje u kozmos (ATOM) - sve što trebate znati
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

Najbolje za

Napredni trgovci

Najbolje za

USA Traders

Najbolje za

Jednostavnost korištenja

Naknade za trgovanje

0,10%

Naknade za trgovanje

0,16%

Naknade za trgovanje

0,125%

Promocije

10% povrata novca

Šifra popusta: EE59L0QP

Promocije

Nijedna

Promocije

Nijedna

Kako čuvati Cosmos (ATOM)

Pohranjivanje ATOM-a je jednostavno. Možete koristiti opciju novčanika za mobitel ili stolni računar kao što je Atomski novčanik. Ova opcija za jednostavnu navigaciju omogućuje vam pristup ATOM-u kad vam zatreba.

Ako želite napraviti veliku investiciju u ATOM-u ili ako planirate HODLing ove kripto-veze dulje vrijeme, hardverski novčanik je najbolja opcija. Hardverski novčanici čuvaju vašu kripto mrežu izvan mreže u “hladnom prostoru”. Ova strategija onemogućava mrežnim prijetnjama pristup vašem posjedu. The Ledger Nano S ili napredniji Knjiga Nano X oboje podržavaju Cosmos (ATOM).

Tržište treba kozmos

Tržište treba Cosmos. Da bi postigla sljedeći plato uobičajenog usvajanja, kripto industrija mora pronaći neko ujedinjenje. Zajedno, svaka stranka ima veliku korist. Kao zajednica korisnici i programeri cvjetaju.

Uz to, ova strategija omogućuje blockchain tvrtkama da zadrže kontrolu nad narativom o industriji. Davno su prošla vremena zamazivanja kriptovaluta kao nekog oblika financiranja koji koriste samo kriminalci. Danas kriptovalute svijetu pružaju učinkovitiju alternativu statusu quo. Cosmos čini svoj dio kako bi osigurao da cijela industrija može složno iskoristiti napredak. Iz tih razloga Cosmos je već jedna od najpopularnijih kripto valuta na svijetu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map