Ulaganje u Litecoin (LTC) – sve što trebate znati

Bilo bi nemoguće dugo se upuštati u kripto prostor, a da se na kraju ne naleti na jedan od najstarijih i najuglednijih kovanica koji postoje – Litecoin (LTC). Litecoin je otvoreno-trgovačko reer-to-reer digitalni sustav gotovine sličan Bitcoin-u. Važno je da je Litecoin razvijen kako bi poboljšao neke nedostatke prve uspješne kriptovalute na svijetu, Bitcoina. U toj mjeri, Litecoin su mnogi u sektoru također označili kao ‘srebro’ u bitcoin zlatu.

Što je Litecoin (LTC)?

Litecoin je bio jedna od najranijih kripto valuta koja je ušla na tržište. Slijedom toga, i dalje je jedan od najvećih kovanica u sektoru na temelju tržišne kapitalizacije. Ovaj izuzetno popularan novčić možete pronaći na gotovo svakoj kripto burzi. Također, to je jedna od najprihvaćenijih kripto valuta na svijetu. Litecoin možete koristiti za kupnju robe, usluga ili čak ulaganje u druge kripto projekte kad se pojave.

Kao i većina kriptovaluta, Litecoin koristi blockchain tehnologiju kako bi ostao decentraliziran. Decentralizirane valute se u mnogočemu razlikuju od tradicionalnih fiat valuta. Prvenstveno se ne izdaju od središnjeg tijela kao što je vlada. Umjesto toga, Litecoin se proizvode putem sertogrharhis rotosol-a. Službeno, Litecoinovi su objavljeni pod MIT / X11 licencom.

Kako Litecoin (LTC) djeluje?

Litecoin funkcionira na način vrlo sličan Bitcoinu. Zapravo je ovaj sustav internetskog plaćanja izravno nadahnuo Satoshi Nakamoto i njegovo izdanje Bitcoin protokola. Mnogi su ljudi iznenađeni kada saznaju da je Litecoin bio jedna od najranijih bitcoin vilica na tržištu. Kao takva, ova je kriptovaluta tehnički gotovo neovisna od Bitsoína, iako s nekim ključnim razlikama.

Litecoin putem Litecoin.org

Litecoin putem Litecoin.org

LTC-ov programer, Charlie Lee započeo je svoj Litecoin projekt posuđivanjem temeljnog koda od Bitcoina. Zatim je izvršio nekoliko važnih izmjena u protokolu. Jedna od glavnih nadogradnji koju je uveo bilo je smanjenje vremena odobrenja bloka s 10 minuta na 2,5 minute. Baš kao i kod Bitcoina, i ovi blokovi sadrže sljedeću seriju transakcija koje čekaju odobrenje.

Blokiranje vremena smanjenja

Smanjenje vremena bloka dalo je Litecoinu veću skalabilnost od njegovih prethodnika. Značajno je da je LTC sada četiri puta brži od Bitcoina u smislu transakcija u sekundi (tps). Lee je također prilagodio model naknade za transakcije unutar LTC-a kako bi ga učinio privlačnijim za mase. Konkretno, struktura naknade za Litecoin iznosi 1/50 veličine Bitcoina.

Ova struktura naknada jedno je od glavnih privlačenja platforme. Nevjerojatno je da obrada transakcije košta samo 1/1000 LTC-a. Ni ova se sitna naknada ne mijenja ovisno o veličini vaše transakcije. Plaćate isti iznos bez obzira na njegovu veličinu. Ova strategija pruža veliku nadogradnju trenutnim tržišnim liderima. Na primjer, PayPal naplaćuje naknadu od 3% za svaku transakciju provedenu unutar njihove mreže.

Ukupna ponuda LTC-a

Jedno od glavnih privlačenja Litecoina, a kriptovaluta je općenito njihova konačna ponuda. Za razliku od fiat valute, koju vlade mogu tiskati po svojoj volji, Litecoins se proizvode samo u određenim intervalima nakon odobrenja bloka transakcija na mreži. Ukupno će biti proizvedeno samo 84 milijuna Litecoina. Zanimljivo je da je ovaj iznos rezultat jednostavnih izračuna programera.


U osnovi, programeri su zaključili da bi, budući da Litecoin obrađuje transakcije brzinom od 4 puta Bitcoin, bilo pametno mreži pružiti 4x žetona. Kritično, ovaj fiksni iznos kovanica također znači da inflacija neće utjecati na ukupnu vrijednost valute kako vrijeme bude odmicalo. Što više vremena prolazi, to bi veću vrijednost trebao imati svaki Litecoin. Od danas na tržištu postoji već preko 65,177,458 Litecoina.

Mnogi trgovci smatraju Litecoin održivijom opcijom na tržištu. Njihovi stavovi nisu bez razloga. Kao prvo, LTC često doživljava manje nestabilnosti od svog velikog brata Bitcoina. Također, razvojni tim koji stoji iza ovog projekta malo je povoljniji od razvojnog tima Bitcoina. Konkretno, LTC programeri su iznova i iznova dokazali svoju želju da ostanu tehnološki ispred konkurencije. Platforma je prva dodala ažuriranje odvojenog svjedoka.

Uz to, Litecoin je počeo obrađivati ​​transakcije Lightning Network-a nekoliko mjeseci prije BTC-a. U svibnju 2017. LTC je usvojio protokol odvojenog svjedoka nekoliko mjeseci prije nego što je Bitcoin to uspio. Iste je godine razvojni tim iza projekta također proveo prvu transakciju Lightning Network-a od Züricha u Njemačkoj do San Francisca.

Povijest Litecoina (LTC)

Epski uspon Litecoina započinje u listopadu 2011. objavljivanjem dokumenta o projektu dugogodišnjeg Bitcoinista, Charlie Lee. Istaknuto je da je Lee bio bivši zaposlenik Googlea koji je Bitcoin pratio od njegovih ranih dana. U to je vrijeme Lee prepoznao vrijednost Bitcoina, ali primijetio je da postoje neka područja koja bi, ako se poboljšaju, mogla pomoći u masovnom usvajanju blockchaina. Leejeva poboljšanja usredotočila su se na smanjeno vrijeme transakcija, naknade i uklanjanje koncentriranih rudarskih bazena.

Impresivno, Litecoinu su trebale samo dvije godine da ostvari tržišnu kapitalizaciju od milijardu dolara. Novčić i danas dominira na tržištu. Značajno je da je Litecoin 18. prosinca 2017. dosegao svoj službeni najviši nivo od 360,93 dolara, nevjerojatno, ali ta je vrijednost predstavljala 8200% više u odnosu na vrijednost žetona samo godinu dana prije. U to je doba Litecoin imao tržišnu vrijednost od oko 4,40 dolara.

U zanimljivom toku događaja, Lee je odlučio prodati sve svoje posjede Litecoin u prosincu 2017. U to je vrijeme Lee objasnio putem Reddit objaviti zašto je donio odluku. Izjavio je da je zabrinut zbog svog sve većeg utjecaja na platformu. U svojim danas poznatim postovima Lee je citirano navodeći „Kad god tvistim o cijeni Litecoina ili čak samo o dobrim ili lošim vijestima, optužuju me da to radim u osobnu korist. Neki čak misle da mi nedostaje LTC! Tako da je u određenom smislu sukob interesa da držim LTC i tweetujem o tome jer imam toliko utjecaja. ” Na kraju je zaključio da je najbolje izbjeći sukob interesa koji dolazi s njegovim položajem osnivača LTC-a.

Kako kupiti Litecoin (LTC)

Srećom, kupnja LTC-a nikada nije bila lakša. Zbog svoje velike popularnosti, LTC možete nabaviti na svim većim burzama koje danas rade. Postupak za ovaj pristup neznatno se mijenja za svaku platformu, ali općenito, sve funkcionira na isti način. Prvi je korak ispuniti podatke o registraciji ako ste novi na platformi. Nakon što dovršite registraciju, možete početi izravno kupovati LTC. Postoje dva glavna načina za dobivanje ovog novčića.

Prvi način je izravan s fiat valutom. Većina burzi nudi izravno spajanje LTC / Fiat. U tom je slučaju svoju fiat valutu jednostavno uložiti u novčanik. Zatim odaberite kupnju Litecoina i samo tako, spremni ste za polazak. Vidjet ćete da se vaš LTC pojavio u vašem novčaniku za razmjenu za nekoliko sekundi nakon kupnje.

Drugi način kupnje LTC-a je korištenje posrednika. Ako vaša burza ne nudi uparivanje LTC / Fiat, najprije ćete morati kupiti Bitcoin. Tada ga možete zamijeniti za Litecoin. Sjajna vijest je da je Litecoin jedna od najpopularnijih kripto valuta na svijetu. Kao takav, s lakoćom možete zamijeniti gotovo bilo koji token ili novčić za neki Litecoin.

Ulaganje u Litecoin (LTC) - sve što trebate znati Ulaganje u Litecoin (LTC) - sve što trebate znati Ulaganje u Litecoin (LTC) - sve što trebate znati
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kripto valute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimalne iznose računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kripto valute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimalne iznose računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kripto valute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimalne iznose računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

Najbolje za

Napredni korisnici

Najbolje za

USA Traders

Najbolje za

Europski trgovci

Minimum računa

Nijedna

Minimum računa

1,00 USD

Minimum računa

35 €

Promocije

10% povrata novca

Šifra popusta: EE59L0QP

Promocije

Nijedna

Promocije

Nijedna

Kako iskopati Litecoin

Rudarstvo Litecoin vrlo je slično Bitcoin-u. Mreža koristi konsenzusni mehanizam kako bi osigurala da stanje mreže ostane važeće. Međutim, za razliku od Bitcoina, Litecoin uklanja SHA-256 konsenzusni mehanizam u korist različitog protokola poznatog kao “skriptiranje rudarenja”. Pristalice Litecoina vole metodu distribucije rudarstva za LTC-ovo otkrivanje rupa, za koju se vjeruje da je pravedniji model. Scrypt omogućuje hardveru potrošačke klase poput GPU-a da uspješno kopa Litecoin.

Kritično je da LTC i dalje možete kopati na Macu ili Windows računalu. Rudari se mogu odlučiti za taj zadatak samostalno ili uz pomoć rudarskog bazena, što više nije moguće za Bitcoin rudarstvo. Iako se rudarstvo Litecoina danas može izvoditi s uobičajenim kućnim računalom, to bi bilo vrlo sporo. Puno je pametnije kupiti rudarsku platformu koja je posebno dizajnirana za algoritme za skriptiranje rudarstva. Ova će vam strategija pružiti bolje rezultate i povećati šanse da postanete sljedeći rudar koji će potvrditi transakcije i dodati ih u blockchain.

Svakodnevno se iskopa 14.400 Litecoina. Ovaj raspored rudarstva jednak je svakih 2,5 minuta, LTC blok je miniran. Čvor koji dodaje sljedeći blok transakcija u blockchain prima nagradu od 25 novo generiranih Litecoina. Slično strategiji Bitcoina, rudarstvo s vremenom nagrađuje pola. U listopadu 2015. godine nagrade Litecoin prepolovljene su. Važno je napomenuti da će se prepolovljivanje nastaviti u redovitim razmacima sve dok se ne iskopa 84 000 000. Litecoin.

Gdje mogu pohraniti Litecoin?

Što se tiče pohrane vašeg Litecoina, ne nedostaje mogućnosti koje treba razmotriti. Za male dnevne trgovačke aktivnosti svoj Litecoin možete ostaviti u novčaniku za razmjenu. Međutim, vrijedi spomenuti da je ovo danas najmanje siguran način za pohranu kriptovaluta. Sljedeće opcije koje treba razmotriti su PC ili mobilni novčanici. Danas je mnoštvo novčanika koji podržavaju Litecoin dostupan javnosti. U većini slučajeva ti će vam novčanici omogućiti da pohranite svoj Litecoin uz neke od vaših omiljenih kriptovaluta.

Ako želite uložiti veliku investiciju u LTC ili ako planirate HODLing ove kripto veze na dulje vrijeme, hardverski novčanik je najbolja opcija. Hardverski novčanici čuvaju vašu kripto mrežu izvan mreže u “hladnom prostoru”. Ova strategija onemogućava mrežnim prijetnjama pristup vašem posjedu. The Ledger Nano S ili napredniji Knjiga Nano X oboje podržavaju Litecoin (LTC).

Trgovanje Litecoinom

Trgovanje Litecoinom isto je što i trgovanje bilo kojom od najboljih kripto valuta. Morat ćete nadgledati tržište kako biste stekli čvrsto razumijevanje trenutnog okruženja. Uz to, praćenje vijesti o razvoju Litecoina još je jedan važan korak. Na primjer, ovog tjedna ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao zakon koji službeno priznaje kriptovalute kao što su Bitcoin i Litecoin.

LTC putem CoinMarketCap

LTC putem CoinMarketCap

Pozitivne vijesti poput usvajanja velikih razmjera ili regulatornog odobrenja obično prevode izravno u dobitke za novčić. Obrnuto, možete osjetiti nadolazeće tržišne gubitke kada općenito postoji negativna vijest o kripto tržištu. Nevjerojatno je da su analitičari izvijestili da Litecoin ima naviku vodeći Bitcoin u smislu kretanja na tržištu. Ovaj prvi pokret naveo je mnoge analitičare da prate Litecoin u pokušaju da bolje uhvate potencijalna kretanja Bitcoina na tržištu.

LTC se nastavlja širiti

Svaki tjedan Litecoin doživljava neki oblik širenja svoje mreže ili mogućnosti. Samo ovo tjedan, The Kyber mreža, decentralizirana razmjena kriptovaluta, navela je Ethereum kompatibilni pLTC token. Iako ovaj projekt nije izravno Litecoin, očito koristi ugled i vrijednost novčića kao dio strategije. PLTC token je Litecoin vezani token koji živi na Ethereum blockchainu. Svakako, pLTC je vezan 1: 1 za Litecoin.

Službeno, žeton je lansiran 29. srpnja 2020. s namjerom da otključa likvidnost unutar sektora omogućavajući više međusobnih transakcija imovine. Razvojni tim iza pTokens projekt je objasnio koncept kao još jedan način za korisnike da istraže svijet decentraliziranih financija. Danas postoji nekoliko pTokena. Svi postoje na bloku Ethereum, ali vezani su uz temeljnu digitalnu imovinu.

Litecoin danas

Danas Litecoin ostaje jedna od deset najboljih kripto valuta na svijetu. Token trenutno navodi tržišnu vrijednost od 57,33 USD s ukupnom vrijednošću od 3 736 382 516 USD (335 419 BTC) putem CoinMarketCap-a. Impresivno je da je LTC uspio ostati dominantan igrač tijekom posljednjih 5 godina, čak iako su se ukupne mogućnosti kripto prostora počele mijenjati. Nadamo se da će Litecoin i u narednim godinama ispunjavati ključnu nišu igranja srebra na Bitcoinovom zlatu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map