Ulaganje u Maker (MKR) – sve što trebate znati

Maker (MKR) je glavni korisni znak i upravljački znak za decentraliziranu platformu za posudbu, Maker. Maker je decentralizirana autonomna organizacija zasnovana na Ethereumu (DAO) koja omogućava bilo kome da posuđuje i posuđuje kriptovalute bez provjere kreditne sposobnosti. Mreža kombinira napredne pametne ugovore s jedinstveno vezanim stabilkoinom kako bi se postigla ova zadaća.

Što je Maker (MKR)?

MKR je decentralizirani ERC-20 token koji predstavlja ulaganje u projekt Maker. Mreža je već dugo pionir na tržištu. Primjerice, platforma je bila jedan od prvih ikad zamjenljivih tokena na mreži Ethereum. Danas je Maker jedna od najpopularnijih dostupnih platformi temeljenih na ETH. Značajno je da je više od 2,1 milijuna ETH zaključano u ugovorima tvrtke Maker CDP.

Izrađivač (MKR) - Twitter

Izrađivač (MKR) – Twitter

Decentralizirana autonomna organizacija

Maker je ujedno bio i prvi DAO ikad. DAO uzimaju funkcionalnosti korporacija i pretvaraju sve aspekte u pametne ugovore. Ovi sustavi omogućuju zajednici da transparentno upravlja organizacijom. Danas su uobičajeni na tržištu dijelom i zbog uspjeha tvrtke Maker. 

Koje probleme rješava proizvođač (MKR)?

Proizvođač pokušava ispraviti višestruke probleme u tradicionalnom financijskom sektoru. Platforma kombinira jedinstveni izbor vlastitih tehnologija za postizanje ovog zadatka. Danas Maker funkcionira kao kritični dio DeFi zajednice. DeFi se odnosi na neprestano rastući sektor decentraliziranih financijskih institucija. Cilj DeFi-a je pružiti održiva rješenja za trenutne centralizirane financijske usluge dostupne javnosti.

Pitanja transparentnosti

Jedan od glavnih problema koji Maker pokušava ispraviti je transparentnost. Mreža koristi pametne ugovore kako bi eliminirala potrebu za povjerenjem bilo kojoj strani. Trenutno glavni stabilni novčići, poput Tether USD, zahtijevaju da vjerujete u rezerve mreže. U većini slučajeva morate se osloniti na nezavisne revizore koji će provjeriti udjele tvrtke. 

Maker uklanja ovu potrebu za povjerenjem centraliziranim organizacijama. Ne trebate čekati vanjske revizije ili izjave tvrtke. Cijela mreža može se pratiti putem blockchaina. Maker ide korak dalje. Na primjer, osoblje tvrtke objavljuje snimke sa svakog sastanka na stranici tvrtke SoundCloud kako bi ih svi korisnici mogli pregledati. 

Volatilnost

Osnovna funkcija MKR-a je osigurati da DAI ostane vezan za dolar. Ova dvostruka kripto strategija pomaže u sprječavanju volatilnosti i pruža korisnicima veću sigurnost u smislu otpornosti projekta.


Prednosti proizvođača (MKR)

Proizvođač i dalje bilježi rastuću popularnost uglavnom zato što donosi puno prednosti tržištu. Ovaj jedinstveni token služi u više svrha unutar Maker ekosustava. Te funkcionalnosti pridonose ukupnoj upotrebljivosti ovog tokena. Evo nekih glavnih pogodnosti koje imate ako držite MKR.

Upravljanje zajednicom

Nositelji MKR mogu sudjelovati u upravljanju ekosustavom. Upravljanje zajednicom pruža korisnicima veću kontrolu nad budućnošću mreže. U ekosustavu Maker, decentralizirani mehanizam upravljanja oslanja se na pametne ugovore s aktivnim prijedlogom. Ti su ugovori strukturirani kako bi korisnicima pružili kontrolu nad sustavom i osigurali veći stupanj transparentnosti na cijeloj platformi.

MKR - Početna stranica

MKR – Početna stranica

Deflacijski

MKR koristi deflacijski protokol koji pomaže zadržati njegovu vrijednost tijekom vremena. Kao dio ovog sustava, plaća se mala naknada za kamate u MKR kad god se zaključi CDP pametni ugovor. Dio ove naknade gori. Na taj način sustav može održavati zdravu ravnotežu između ponude i potražnje ovog digitalnog sredstva.  

Deflacijski protokoli postaju standardna značajka u DeFi sektoru i to s dobrim razlogom. Rane platforme DeFi osjetljive su na inflaciju zbog svojih politika izdavanja tokena nagrade. Makerovi programeri shvatili su da ne možete kontinuirano izdavati tokene bez ikakvog pogoršanja vrijednosti. 

Kako djeluje Maker (MKR)?

MKR ima puno svrha u sustavu Maker. Na primjer, MKR možete koristiti za globalno slanje vrijednosti, poput Bitcoina. Pomoću ovog tokena također možete platiti naknade za transakcije u sustavu Maker. Značajno je da MKR može slati i primati bilo koji Ethereum račun ili bilo koji pametni ugovor koji je postavljen za upotrebu funkcije prijenosa MKR 

Nema rudarstva

Za razliku od većine kriptovaluta, MKR se stvara ili uništava samo kao odgovor na kolebanje cijena DAI-a. Sustav koristi vanjske tržišne mehanizme i ekonomske poticaje koji pomažu da vrijednost DAI-a ostane usko vezana za 1 USD. Zanimljivo je da DAI obično nikad nije točno 1 USD. U većini slučajeva vrijednost tokena je između 0,98 i 1,02 dolara. Značajno je da se, kada se izvrši izvršavanje pametnog ugovora o pozajmljivanju, MKR token uništava. 

Nova strategija

Proizvođač predstavlja dvije jedinstvene kriptovalute kao dio svoje pionirske strategije, DAI i MKR. Mreža također koristi tri osnovna mehanizma za stabilizaciju DAI-a, čak i tijekom jakog pada tržišta. Prvi protokol koji se koristi za stabilizaciju DAI naziva se ciljna cijena. Ovaj sustav izračunava vrijednost ERC-20 tokena u usporedbi s američkim dolarom.

Mehanizam povratne informacije ciljane brzine (TRFM)

Drugi protokol, TRFM, razbija kurs USD da bi umanjio nestabilnost DAI-a tijekom teških tržišnih uvjeta. Točnije, protokol funkcionira tako da vremenom mijenja ciljanu cijenu. Postoji i sustav parametara osjetljivosti. Ovaj sustav prati stopu promjene cijena DAI-a u odnosu na kretanje američkog dolara. Također se može koristiti za isključivanje TRFM-a u slučaju kolapsa tržišta.

Stanje kolateraliziranog duga (CDP)

CDP ugovori čine ono što Maker čini autonomnim. Ovi napredni pametni ugovori jedinstveni su za ekosustav Maker. CDP ugovor inicira se kad god šaljete ERC20 tokene na platformu Maker u zamjenu za DAI tokene. 

Ti su tokeni zaključani u pametni ugovor o kolateralnom dugu. Tada se korisnicima izdaje DAI u skladu s njihovim deponiranim iznosima. CDP pametni ugovori automatski otpuštaju kolateraliziranu imovinu kad se zajam otplati. Značajno je da, kad god korisnik završi CDP, on uništi količinu DAI-a jednaku zbroju generiranom pomoću njega.

Izrađivač (MKR)

MKR također funkcionira kao glavni upravljački token mreže. Korisnici imaju pravo glasa u akcijama upravljanja rizikom. Glasovi mogu pokriti širok spektar razvoja, uključujući dodavanje novih CDP tipova, modifikacije osjetljivosti, parametre rizika i hoće li se aktivirati globalna nagodba ili ne.

DAI

DAI je stablecoin kojeg je MKR osmišljen za podršku. MakerDAO proizvodi kovanice DAI koristeći CDP pametne ugovore. Impresivno je da je DAI bio prvi decentralizirani stabilni novčić na Ethereum blockchainu. Važno je da se razmjena između MKR, DAI i ETH događa pomoću sustava Oasis Direct. Oasis Direct je MakerDAO-ova decentralizirana platforma za razmjenu tokena.

Povijest proizvođača (MKR)

Maker (MKR) razvijen je 2015. godine kako bi investitorima i zajmoprimcima pružio način sudjelovanja u ekosustavu Maker. Sjedište platforme je u Danskoj, a mrežu je osnovao programer po imenu Rune Christensen. Do danas još uvijek funkcionira kao izvršni direktor tvrtke.

Upravljački bazeni MKR

Upravljački bazeni MKR

Od svog uvođenja, Maker je uspio osigurati partnerstvo s Digixom, mrežom zahtjeva, CargoX-om, Swarmom i OmiseGO-om. Potonje od ovih partnerstava pružilo je OmiseGO DEX-u popularnu i pouzdanu stabilnu mogućnost u obliku DAI-a. Od tada je više razmjena dodalo podršku ovom jedinstvenom projektu.  

Kako kupiti Maker (MKR)

Prvo što ćete trebati je registrirati se za novi račun s razmjenom koja nudi MKR. U većini slučajeva morat ćete financirati svoj račun fiat valutom i mijenjati ta sredstva za BTC ili ETH. Sada odaberite trgovački par BTC / MKR ili ETH / MKR i unesite iznos kojim želite trgovati.

Maker (MKR) dostupan je na Binance i Kraken.

Ulaganje u Maker (MKR) - sve što trebate znati Ulaganje u Maker (MKR) - sve što trebate znati Ulaganje u Maker (MKR) - sve što trebate znati
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

Najbolje za

Napredni trgovci

Najbolje za

USA Traders

Najbolje za

Jednostavnost korištenja

Naknade za trgovanje

0,10%

Naknade za trgovanje

0,16%

Naknade za trgovanje

0,125%

Promocije

10% povrata novca

Šifra popusta: EE59L0QP

Promocije

Nijedna

Promocije

Nijedna

 

Kako čuvati Maker (MKR)

DAI i MKR mogu se pohraniti u bilo koji novčanik koji je kompatibilan s ERC-20. Jedna od najpopularnijih opcija koja je danas dostupna je Metamask. Ovaj se novčanik može besplatno preuzeti u preglednicima Chrome i Brave, a za postavljanje je potrebno samo 5 minuta. 

Ako želite napraviti veliku investiciju u MRK ili ako planirate HODLing ovu kripto kriju na dulje vrijeme, hardverski novčanik je najbolja opcija. Hardverski novčanici čuvaju vašu kripto mrežu izvan mreže u “hladnom prostoru”. Ova strategija onemogućava mrežnim prijetnjama pristup vašem posjedu. The Ledger Nano S ili napredniji Knjiga Nano X oboje podržavaju Maker (MKR).

Maker (MKR) – složeni DeFi ekosustav koji nastavlja preoblikovati tržište

Što više proučavate MKR, to više razumijete vitalnu ulogu koju ovaj žeton ima i nastavlja igrati na tržištu. Kao prvi zamjenjivi Ethereum token i DAO, Maker se pokazao kao da je ispred krivulje. Danas je ova mreža popularnija no ikad. Zbog toga je cijena MKR u posljednje vrijeme zabilježila nove vrhunce.

Možete očekivati ​​da će se ovaj rast nastaviti kako se DeFi sektor širi i što više investitora postane svjesno zasluga ovog tokena. Kao takav, lako je zamisliti da Maker (MKR) doživljava još veći prodor na tržište koji ide prema naprijed. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map