Ulaganje u Polkadot (DOT) – sve što trebate znati

Nakon neravnog početka koji je uključivao hakiranje 60% financiranja tvrtke iz ICO-a, Polkadot je napokon spreman za javnu upotrebu. Ovaj blockchain sljedeće generacije na tržište donosi mnoštvo novih funkcionalnosti i interoperabilnosti. Prema tome, Polkadot je jedan od najiščekivanijih projekata u ovom sektoru u ovom trenutku. Evo nekoliko razloga zbog kojih ova platforma nastavlja dobivati ​​novu podršku.

Što je Polkadot (DOT)?

Polkadot je višelančana aplikacija okoliš koja omogućuje međusobnu interoperabilnost na lancu koji je prije bio nezamisliv. Točnije, Polkadot omogućava korisnicima da šalju više od samo tokena preko blockchaina. Polkadot omogućuje tim mrežama da komuniciraju stvarne podatke.

Koje probleme rješava Polkadot (DOT)?

Polkadot pokušava riješiti jedno od najvažnijih pitanja s kojima se suočava blockchain sektor, interoperabilnost. Trenutno je tržište u stanju krajnje kompartmentalizacije. Blockchains funkcioniraju kao zasebni otoci podataka s malim načinom iskorištavanja informacija koje druge mreže posjeduju. Polkadot uklanja ovu zabrinutost integriranjem različitih zaštićenih tehnologija. Značajno je da je Polkadot čak sposoban komunicirati informacije iz privatnih blockchaina u javne mreže i obrnuto.

Prednosti Polkadota (DOT)

Beskrajni su razlozi zbog kojih biste željeli povezati pojedinačne blockchaine. Kao prvo, mogućnost slanja bilo koje vrste podataka putem bilo koje vrste blockchaina revolucionira sektor. Te biste podatke mogli prenositi putem javnih, otvorenih blockchaina bez dozvola i iskoristiti najbolje karakteristike svake mreže.

Na ovaj način, Polkadot uvodi novo doba u skalabilnosti, interoperabilnosti i sigurnosti. Fleksibilna i prilagodljiva arhitektura tvrtke olakšava građevinsku tehnologiju, uključujući platforme pametnih ugovora. Na taj način programeri mogu početi graditi aplikacije sljedeće generacije koje dobivaju dopuštene podatke iz privatnog blockchaina i koriste ih na javnom blockchainu. Neki analitičari te mogućnosti sugeriraju da Polkadot predstavlja vjerodostojnu prijetnju dominaciji Ethereuma.

Kako djeluje Polkadot (DOT)

Sustav Polkadot funkcionira na jedinstven način koji ujedinjuje mrežu heterogenih blockchaina nazvanih parahajini i parathreads. Ti se lanci povezuju s Polkadot relejnim lancem i osiguravaju ih. Postoje također slučajevi kada se ti lanci također povezuju s vanjskim mrežama preko mostova. Ovaj dizajn pruža Polkadotu dodatnu fleksibilnost. Ovdje su glavne komponente mreže.

Relejni lanac

U osnovi Polkadotove funkcionalnosti je relejni lanac. Ovaj je protokol odgovoran za zajedničku sigurnost mreže, konsenzus i međusobnu interoperabilnost. Značajno je da se konsenzus o relejnom lancu postiže kroz dva mehanizma konsenzusa s jednom odgovornošću. Prvi je za proizvodnju blokova, a drugi pomaže u postizanju konačnosti.

Parachains

Parachains su suvereni blockchains. To su mreže koje imaju vlastite tokene. U većini slučajeva ove su mreže optimizirane za određene slučajeve upotrebe. Izrazito, Parachains su slobodni dizajnirati vlastite mehanizme upravljanja, omogućujući maksimalnu slobodu bez utjecaja na ostale parachains.

Parazitnice

Parathreads funkcioniraju slično parahainima, ali s nekoliko manjih dorade. Te mreže rade na modelu pay-as-you-go. Ovaj je model isplativiji za blockchaine kojima nije potrebno kontinuirano mrežno povezivanje kako bi ispravno funkcionirali.

Mostovi

Druga važna značajka su mostovi. Ovaj protokol omogućuje parahajnima i parathreadima da se povežu i komuniciraju s vanjskim mrežama poput Bitcoina. Mostovi proširuju interoperabilnost mreže.

DOT Token

DOT token izvorni je token mreže Polkadot. Kao takav, služi nekoliko vitalnih uloga u sustavu. Koristi se za sudjelovanje u odlukama o upravljanju, uključujući podnošenje prijedloga, glasanje i povezivanje. Može poslužiti i kao sustav elektroničkog plaćanja.

Upravljanje

Polkadot ima višeslojni model upravljanja. Ovaj model omogućuje ažuriranje protokola bez potrebe za snažnim račvanjem. Sustav integrira transparentno glasanje na lancu kako bi zajednica ostala kohezivna. Zajednica Polkadot sastoji se od dvije skupine:

Članovi vijeća

Članovi vijeća biraju se da predstavljaju pasivne dionike. Ti čvorovi služe u dvije primarne uloge. Oni mogu predlagati nove referendume u mreži i mogu odbiti prijedloge koje smatraju opasnim ili troškovima.

Tehnički odbor

Mrežu također čini tehnički odbor. Ova se grupa sastoji od timova koji aktivno grade Polkadot. Njihove odgovornosti uključuju predlaganje hitnih referenduma. Ovaj sustav pomaže brzom glasovanju i provedbi najvažnijih nadogradnji mreže.

DIJEDA Konsenzus

Polkadot zauzima drugačiji pristup mehanizmima konsenzusa. Platforma predstavlja tržište novom konsenzusnom mehanizmu poznatom pod nazivom GRANDPA (Sporazum o izvedenom prefiksu izvedenog predaka zasnovan na GHOST-u). Ovaj mehanizam pruža Polkadotu sigurniju i otporniju mrežu. Točnije, omogućuje mrežama da udruže sigurnost. Zatim se dodane zaštite agregiraju i primjenjuju na sve.

DEDA

GRANDPA je nevjerojatno skalabilan u usporedbi s kriptovalutama ranije generacije poput Ethereuma. Na primjer, Ethereum može podnijeti oko 12-tps. GRANDPA nudi veliku nadogradnju. Sustav nudi gotovo trenutno vrijeme potvrde. U prosjeku, pod uobičajenim mrežnim uvjetima, transakcije trebaju manje od sekunde da bi se dovršile. Da bi ostvario ovaj zadatak, GRANDPA uvodi nekoliko novih uloga u sustav konsenzusa.

Nominatori

Nominatori imaju zadatak osigurati relejni lanac. Ovaj zadatak zahtijeva da nominatori odaberu pouzdane validatore i stavljaju točke u ekosustav.

Provjerivači

Validatori su odgovorni za osiguravanje lanca releja. Validatori se podvrgavaju ovom zadatku stavljanjem točaka, potvrđivanjem dokaza iz kolatora i sudjelovanjem u konsenzusu s drugim validatorima na mreži.

Sakupljači

Cilj Collatora je održavati krhotine prikupljanjem krhotina transakcija od korisnika. Nakon što se prikupe ove informacije, Sakupljači će dostaviti dokaze za validatore.

Ribari

Mreža također koristi neke jedinstvene protokole praćenja poznate pod nazivom Ribari. Ti čvorovi nadgledaju mrežu i prijavljuju loše ponašanje validatorima. Značajno je da Collateri i bilo koji puni čvor parahaina mogu obavljati ulogu ribara u ekosustavu Polkadot.

Tehničke specifikacije

Polkadot je izgrađen od temelja kako bi pojednostavio najčešće programske zadatke povezane s razvojem Dappa. Platforma je izgrađena sa Podloga. Podloga je vrlo popularna na tržištu jer pojednostavljuje postupak stvaranja, postavljanja, nadogradnje i eksperimentiranja s različitim vrstama blockchain-ova specifičnih za aplikaciju. Ova integracija omogućuje graditeljima DApp-a da više pažnje usmjere na inovacije, a ne na mehaniku izrade i upravljanja blockchainom.

Polkadot Tehnički putem početne stranice

Polkadot Tehnički putem početne stranice

Polkadot također integrira fleksibilni mrežni okvir na više platformi za peer-to-peer aplikacije poznat kao libp2p. Kada ovo kombinirate s runtime okruženjem koje programerima omogućuje kodiranje na različitim jezicima, uključujući Rust, C ++ i Golang, lako je vidjeti kako Polkadot poboljšava početni dizajn Ethereuma.

Povijest Polkadota (DOT)

Povijest Polkadota zapravo započinje poviješću Ethereuma. Vidite, Polkadot je osnovao Ethereumov suradnik u razvoju, Gavin Wood. Wood je bio suosnivač, početni tehnički direktor i glavni programer Ethereuma. Također je dobro poznat kao pojedinac koji je izumio Čvrstoća pametni programski jezik za ugovore koji se nalazi u osnovi funkcionalnosti Ethereuma.

Wood je odlučio napustiti Ethereum kako bi izgradio robusniji programabilni blockchain početkom 2016. Konkretno, razmišljao je kako razviti izoštrenu verziju Ethereuma. Do listopada 2016. godine razradio je tehničke aspekte i objavio blokchainov dokument.

ICO

Točno godinu dana kasnije, Polkadot je lansirao svoju početnu ponudu novca. Događaj koji se održavao od 15. do 27. listopada 2017. bio je jedan od najvećih ICO-a tog vremena. Konkretno, tvrtka je osigurala oko 145 milijuna dolara. Međutim, uspjeh događaja kratko je trajao.

Manje od dva tjedna kasnije, hakiran je Parity Technologies, izvorno EthCore, jedan od glavnih razvojnih timova koji stoji iza Polkadota. Ovaj hak rezultirao je kombiniranim gubitkom od oko 150 milijuna USD. Nažalost, Polkadotovo ICO financiranje otprilike je iznosilo 60% sredstava zamrznutih tijekom hakiranja. Ovaj gubitak financiranja usporio je razvoj tijekom prvih dana projekta.

2018. godine

2018. godine, Polkadot se snažno vratio lansiranjem BBQ Birch testnet. Važno je što je ovo pokretanje pokazalo sposobnost izgradnje i primjene lanca pametnih ugovora Web Assembly sa Substrateom. U prosincu iste godine, zaklada Web3 najavila je pokretanje napora za financiranje programa bespovratnih sredstava za poboljšanje ekosustava Web3. Značajno, oboje ChainSafe i Soramitsu su dobili potpore za provedbu Polkadot Runtime Environment u Go i C++.

2019

Prošle je godine Polkadot nastavio svojim putem. Tvrtka je postigla veliku prekretnicu nakon završetka PoC-3 i lansiranja Alexander testnet mreže. Nova zbivanja donijela su poboljšani mehanizam upravljanja i niz drugih novih značajki. Godine 2020. Polkadot je još više pogurao svoj razvoj. Platforma je nedavno omogućila prijenose stanja.

Kako kupiti Polkadot (DOT)

DOT možete pronaći na raznim vrhunskim uglednim burzama na tržištu. Većina burzi ne nudi izravan fiat DOT trgovačkim parovima. Prvo ćete morati učitati fiat valutu, a zatim je prenijeti na ETH ili BTC. Nakon što imate BTC ili ETH, možete kriptovalutima trgovati izravno za DOT.

Poladot (DOT) dostupan je na Binance.

Ulaganje u Polkadot (DOT) - sve što trebate znati Ulaganje u Polkadot (DOT) - sve što trebate znati Ulaganje u Polkadot (DOT) - sve što trebate znati
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

Najbolje za

Napredni trgovci

Najbolje za

USA Traders

Najbolje za

Jednostavnost korištenja

Naknade za trgovanje

0,10%

Naknade za trgovanje

0,16%

Naknade za trgovanje

0,125%

Promocije

10% povrata novca

Šifra popusta: EE59L0QP

Promocije

Nijedna

Promocije

Nijedna

Kako čuvati Polkadot (DOT)

Postoji nekoliko načina da sigurno pohranite svoj Polkadot (DOT). Platforma nudi službenu osobu Polkadot JS novčanik korisnicima besplatno. Novčanik se rastavlja na dva dijela. Odjeljak Controller može izdavati naredbe na mreži, dok se značajka Stash koristi kada pohranjuje velike količine DOT-a.

Za ovu kripto valutu postoje i neki jako cool mobilni novčanici. Jedna od najpopularnijih opcija je Polkawallet app. Ovaj Android Dapp omogućuje korisnicima jednostavno i brzo spremanje DOT-a. Mobilne aplikacije su daleko prikladnije, ali podložnije su hakiranju jer ostaju na mreži.

Ako želite napraviti veliku investiciju u DOT ili ako planirate HODLing ovu kripto kriju na dulje vrijeme, hardverski novčanik je najbolja opcija. Hardverski novčanici čuvaju vašu kripto mrežu izvan mreže u “hladnom prostoru”. Ova strategija onemogućava mrežnim prijetnjama pristup vašem posjedu. The Ledger Nano S ili napredniji Knjiga Nano X obojica podržavaju Polkadot (DOT).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner