Ulaganje u Ripple (XRP) – sve što trebate znati

Bez obzira jeste li novi u kriptovalutnom prostoru ili ste ovdje od 2009. godine, velika je šansa da ste naišli na Ripple i kriptovalutu XRP. Iako je u početku Ripple i XRP lako zamijeniti kao istu stvar, to ni u kojem slučaju nije slučaj. U stvari, mnogi su iznenađeni kad saznaju da pojmovi XRP i Ripple nisu zamjenjivi.

Važne vijesti: 22. prosinca 2020. SEC je podnio žalbu protiv Ripple Labs Inc, pregledali smo ovu žalbu i naši komentari su dostupni ovdje.

Što je Ripple?

Jednostavno rečeno, Ripple je društvo koja je stvorila Ripple Consensus Ledger. Na taj način Ripple funkcionira i kao platforma i kao valuta. Ripple programeri koriste protokol otvorenog koda kako bi korisnicima pružili mnoštvo pogodnosti. Te pogodnosti uključuju sigurne, brze i jeftine transakcije.

Međutim, Ripple nije namijenjen da funkcionira isključivo kao valuta poput Bitcoina. Iako je Bitcoin zamišljen kao sredstvo za zaobilaženje tradicionalnog financijskog sustava, Ripple je ispunio potpuno drugačiju tržišnu nišu. Platforma je dizajnirana da premosti jaz između tradicionalnih financijskih institucija i blockchain sektora.

Važno je što se Ripple (XRP) iz nekih ključnih razloga razlikuje od mnogih drugih popularnih kriptovaluta. Prvenstveno se razlikuje od konkurencije jer ga je stvorila privatna, profitna tvrtka. Danas Ripple ima urede u San Franciscu, New Yorku, Londonu, Sydneyu, Luksemburgu, Singapuru i Mumbaiju. Tvrtka opslužuje više od 300 financijskih institucija u preko 40 zemalja.

Povijest Ripplea počinje davne 2013. godine kada je skupina intuitivnih programera odlučila udružiti snage kako bi stvorila nešto jedinstveno na tržištu. U to vrijeme, Jed McCaleb, najpoznatiji kao tvorac EDonkey mreža, pozvao tim povoljnih investitora da sudjeluju u projektu poznatom kao Ripple Labs. Što je najvažnije, McCaleb je također glavna figura u tom sektoru. Bio je ključan u stvaranju brojnih startupa temeljenih na kripto, uključujući Ripple, Stellar i Overnet.

Ripple Labs

Ripple Labs službeno je ime tehnološke tvrtke koja je razvila protokol plaćanja Ripple. Valja istaknuti da je ova tvrtka sa sjedištem u San Franciscu osnovana službeno 2012. godine. Ripple Labs izvorno je na tržište ušao pod imenom Opencoin. Međutim, 2015. godine tvrtka se preimenovala u svoje sadašnje ime.

Ripple Labs osnovao je poznati anđeoski investitor i aktivist za privatnost, Chris Larsen. Larsen je karizmatična figura koja je najpoznatija po suosnivanju hipotekarnog zajmodavca na mreži E-zajam davne 1996. Pridružio mu se programer i poduzetnik Jed McCaleb.

Značajno je da je McCaleb najpoznatiji jer je bio jedan od suosnivača zloglasne burze Mt.Gox. Mt.Gox je bila jedna od prvih razmjena bitcoina na svijetu i dugo je vremena bila najveća razmjena bitcoina na svijetu. U jednom je trenutku burza obrađivala 70% ukupnog prometa Bitcoina. Što je najvažnije, prodao je svoje dionice i nije bio povezan s burzom tijekom lipnja 2011. godine hack zbog čega su cijene Bitcoina mjesecima naglo padale.

RippleNet

RippleNet je zajednica banaka, financijskih institucija i profesionalaca koji čine poslovnu zajednicu Ripple. Od svog osnivanja, Ripple je naporno radio kako bi osigurao ovu ogromnu mrežu profesionalnih djelatnika. Te su tvrtke upoznate s Rippleovim naprednim blockchain sustavom.

Mreža omogućuje bankama uživanje u iskustvu bez trenja jer globalno šalju sredstva u sekundi. Danas RippleNet uključuje neke od najpoznatijih institucija u tom sektoru. Evo nekih glavnih prekretnica tijekom proširenja RippleNet-a do sada:

Američka banka

BOA je 2016. najavio a partnerstvo s Rippleom. Ispostavilo se da je banka mjesecima prije objave tajno testirala tehnologiju tvrtke kao način za poboljšanje međubankarske infrastrukture.

SBI Holdings

2016. godine SBI Holdings i Ripple potpisali su sporazum o integraciji banke u RippleNet. Bankovni rukovoditelji taj su potez vidjeli kao način za pojednostavljenje doznaka i trenutnih prekograničnih plaćanja. Nije iznenađujuće, otkad se pojavila koncepcija, više od 47 banaka potpisalo je projekt.

Standardna ovlaštena banka (SCB)

2016. godine, Standard Charter banka pridružila se timu drugih investitora kako bi uložila 55 milijuna dolara u daljnji razvoj Rippleovih tehnologija. Ukupno je za investiciju Rippleova serija B ukupno financirala oko 93 milijuna dolara.

Santander i American Express

2017. Ripple udružio s tvrtkom za kreditne kartice American Express i glavnom bankarskom tvrtkom Santander. Strateško partnerstvo trebalo je dodatno unaprijediti prekogranične sustave plaćanja. Istaknuto je da su vijesti u to vrijeme pomogle ojačati cijene XRP-a. Točnije, tržišna vrijednost XRP-a porasla je preko 35% kad su vijesti izašle u javnost.

Kraljevska banka Kanade

Iznenađujućim je manevrom Kraljevska banka Kanade objavila detaljno izvješće pod nazivom “Imagine 2025” u kojem je banka ušla u detalje u vezi s njihovim testiranjem Rippleovih tehnologija. Točnije, izvještaj navodi da RippleNet može smanjiti prosječne bankarske troškove za 46% po uplati. Uz to, izvješće RBC-a navodi da je vrijeme namire za transakcije obrađene putem Ripplea samo 3-5 sekundi. To je ogroman napredak u odnosu na trenutni sustav koji u prosjeku traje 2-3 dana.

MoneyGram

U lipnju 2019. Ripple je osigurao a partnerstvo s jednim od najprepoznatljivijih imena u sektoru doznaka. MoneyGram. Ponovno, cilj projekta bio je omogućiti novčani pristup Rippleovoj tehnologiji prekograničnog plaćanja:

Više partnera

  • Nacionalna banka Fujairah PJSC (NBF)
  • MoneyMatch
  • Westpac Institutional Bank i Bank of Australia
  • UniCredit, Reisebank, ATB, Nacionalna banka Abu Dhabija, UBS
  • MUFG banka
  • DBS

Zajedno, RippleNet nastavlja raditi na razvoju novog okvira za primjenu na mreži. Značajno je da smjernice pokrivaju važne aspekte funkcionalnosti mreže. Ta pitanja koja zabrinjavaju obuhvaćaju zakonsku usklađenost, operativni pritvor i druge standarde za postupanje kao posrednik.

Što je XRP?

XRP služi vrlo važnoj svrsi unutar Ripple ekosustava. Ovaj je token digitalno sredstvo koje olakšava upotrebu uslužnih programa mreže. Na taj način XRP funkcionira kao uslužni token. Ovaj token predstavlja prijenos vrijednosti kroz Ripple mrežu.

O XRP-u možete razmišljati kao o posredniku za razmjene. Te razmjene mogu uključivati ​​i kripto valute i fiat valute. U osnovi, XRP je vrsta wild card-a. Omogućuje bankama sudionicama mogućnost olakšavanja globalnih novčanih transfera bez potrebe za uzimanjem u obzir tečaja i slično.

Na primjer, recimo da banka u SAD-u mora poslati 5 milijuna dolara drugoj instituciji koja se nalazi u EU. U normalnim uvjetima ovaj bi prijenos iz mnogih razloga bio skup i dugotrajan postupak. Prvo, sredstva bi trebala proći kroz niz nezavisnih sustava za provjeru kako bi se osiguralo da su stvarno dostupna i poslana sigurno.

Svaka od ovih strana dodaje ukupnim troškovima transakcija, kao i vremenu potrebnom za dovršetak prijenosa. Povrh tih naknada, banke bi morale razmotriti i međunarodnu stopu pretvorbe novca. U navedenom primjeru američka banka izgubit će dio udjela u konverziji u eure.

Ovdje XRP savršeno služi svojoj korisnoj svrsi. Prethodno navedeni primjer bio bi mnogo uglađeniji kroz ekosustav Ripple. Američka banka mogla je jednostavno pretvoriti svoja sredstva u XRP. Ovaj je postupak jednostavan poput odabira broja sredstava koje želite pretvoriti i klika na gumb.

XRP putem CoinMarketCAp

CoinMarketCap – XRP žeton

Sada kada je fiat valuta banke pretvorena u XRP, sredstva je lakše poslati bilo gdje u svijetu. Najbolje od svega je što transfer košta samo djelić tradicionalnih sustava koji su trenutno na snazi. Da biste uštedu stavili u perspektivu, slanje uplate od 1.000.000.000 USD putem vaše banke u inozemstvo može vas koštati tisuće dolara. Koristeći Ripple, potpuno ista transakcija košta samo cente.

Uz to, budući da ne postoji ograničenje broja sredstava koje možete poslati putem XRP-a, bankama pruža veću fleksibilnost na tržištu. Trenutno slanje više od milijun dolara na globalnoj razini zahtijeva od banaka da ispune niz dodatnih regulatornih zahtjeva. Ovi zahtjevi mogu odgoditi transakcije do 3 dana. XRP uklanja ove probleme unutar Ripple ekosustava.

Algoritam konsenzusnog protokola Ripple Protocol (RPCA) – kriptovaluta bez blok-lanca

Iako biste blockchaine mogli smatrati središnjim dijelom svih kriptovaluta, to nije slučaj s Rippleom. Ripple koristi vlasničku tehnologiju decentralizacije i mehanizam konsenzusa – Konsenzusni algoritam Ripple Protocol (RPCA). Konsenzusni algoritam Ripple Protocol (RPCA), primjenjuju se svakih nekoliko sekundi svih čvorova kako bi se održala ispravnost i slaganje mreže. U RPCA sustavu svaki poslužitelj objavljuje popis novih transakcija u mreži poznatoj kao “skup kandidata”.

Zatim svaki poslužitelj uspoređuje svoj popis s trenutnim stanjem mreže i predloženim promjenama. Nakon završetka usporedbe, poslužitelji će glasati o stanju svih transakcija. Na kraju, 80% čvorova mora se složiti oko novih transakcija da bi postiglo stanje odobrenja. Sustav dodaje sve transakcije koje su zadovoljile ove zahtjeve u distribuiranu knjigu. Tada sustav zatvara knjigu. Ova zatvorena knjiga daje referentnu točku za provjeru sljedećeg RPCA.

Ripple’s Products

Ripple svojim korisnicima trenutno nudi dva glavna proizvoda. Prvi proizvod poznat je pod nazivom xTrenutno. xCurrent bio je među prvim proizvodima koje je Ripple Labs razvio za tržište. Ovaj globalni sustav bruto obračuna u stvarnom vremenu pruža korisnicima prilično impresivnu funkcionalnost.

Na primjer, korisnici mogu očistiti i podmiriti transakcije u nekoliko minuta. Tradicionalni sustavi za prijenos novca mogu potrajati 2-5 dana. Uz to, korisnici dobivaju pristup uslugama razmjene poruka RippleNet što mreži omogućuje održavanje trenutne komunikacije.

xBrzo ide xCurrent korak dalje i uopće uklanja potrebu za računima. Ovaj protokol je u stanju izvor likvidnosti s lokalnog tržišta za dovršavanje transakcija. Na primjer, kada banka možda želi poslati milijun dolara drugoj banci u mreži, xRapid sustav kupit će XRP novcem pošiljatelja, a zatim prodati XRP na strani kupca da dovrši transakciju.

Ovaj postupak omogućuje bankama slanje manjih iznosa na međunarodno tržište, jer time uklanja velik dio dodatnih troškova. Uz to, omogućuje bankama slanje novca na lokacije koje mogu koštati znatno iznad prosječne stope prijenosa. Slijedom toga, ovi su proizvodi omogućili Rippleu da se od prvog dana natječe na tržištu.

xRapid je revolucionaran jer banke ne žele držati XRP ili bilo koju kripto valutu dulje vrijeme. Umjesto toga, sustav u sekundi mijenja sredstva prema i iz XRP-a. Ova brza transakcija je moguća jer XRP knjiga može obraditi 1500 transakcija u sekundi.

Ulaganje u Ripple (XRP)

Ulaganje u Ripple danas je jednostavno. Da biste započeli svoje Ripple ulaganje, morat ćete prijeći na uglednu burzu. Trenutno je Ripple dostupan na glavnim burzama, uključujući Binance, Paybis, i Poloniex. Jednom kada odaberete razmjenu s kojom ćete surađivati, spremni ste za početak ulaganja.

Prvo ćete se morati prijaviti za račun. Ovisno o vašem mjestu i razmjeni za koju ste se odlučili, ovaj postupak može uključivati ​​različite postupke provjere. Na primjer, Binance može zatražiti da pošaljete vladin dokument.

Nakon što račun bude spreman za rad, morate odlučiti kako ćete ga učitati. Ako već imate kriptovalutu kojom želite trgovati za XRP, ta sredstva možete jednostavno poslati na svoj novčanik za razmjenu. Trebalo bi proći samo nekoliko minuta dok se ta sredstva ne pojave. Jednom kada se pojave, jednostavno možete prijeći na prozor za trgovanje Bitcoin / XRP i dovršiti trgovinu.

Ulaganje u Ripple (XRP) - sve što trebate znati Ulaganje u Ripple (XRP) - sve što trebate znati Ulaganje u Ripple (XRP) - sve što trebate znati
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Paybis Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

Najbolje za

Napredni korisnici

Najbolje za

Trenutna kupnja

Najbolje za

Europski trgovci

Minimum računa

Nijedna

Minimum računa

50 dolara

Minimum računa

35 €

Promocije

10% povrata novca

Kod za popust: EE59L0QP

Promocije

Nijedna

Promocije

Nijedna

Fiat u XRP

Proces može potrajati malo duže ako planirate ući na tržište s fiat-valutom. U ovom scenariju morat ćete povezati svoj bankovni račun ili debitnu / kreditnu karticu s računom za zamjenu. Ovaj postupak može potrajati danima jer neke platforme banci šalju transakciju provjere. Ova transakcija obično iznosi samo nekoliko centi. Morat ćete potvrditi njegov iznos da biste dokazali da ste vlasnik bankovnog računa koji je povezan s vašim mjenjačkim računom.

Nakon što dokažete da račun pripada vama, trebat ćete kupiti jednu od kriptovaluta koje imaju fiat uparivanje. U osnovi, nisu sve kriptovalute dostupne za izravnu kupnju u fiat valuti. Mnoge razmjene zahtijevaju da prvo kupite Bitcoin ili Ethereum. Jednom kad posjedujete jednu od ovih glavnih kripto krila, možete ih zamijeniti za bilo koji par razmjena na koji se kvalificiraju.

Najbržu uslugu pruža Paybis jer nude super brzu obradu kreditnih kartica.

Kako pohraniti Ripple (XRP)

Ako želite uložiti veće ulaganje u XRP ili ako planirate HODLing ove kripto veze na dulje vrijeme, hardverski novčanik je najbolja opcija. Hardverski novčanici čuvaju vašu kripto mrežu izvan mreže u “hladnom prostoru”. Ova strategija onemogućava mrežnim prijetnjama pristup vašem posjedu. The Ledger Nano S ili napredniji Knjiga Nano X oboje podržavaju Ripple (XRP).

Ulaganje u valovite dionice

Ripple Stock je još jedan način na koji možete sudjelovati u Rippleovom rastućem ekosustavu. Za razliku od XRP-a, Ripple dionica izravno je ulaganje u Ripple. Kupnja dionica Ripple zahtijeva da ispunite sve važeće zakone o vrijednosnim papirima koji su na snazi ​​u SAD-u. Kao takvo, ulaganje u Ripple dionice može biti malo teže za one koji nisu upoznati s burzom.

Budući da Ripple nije tvrtka kojom se javno trguje, jedini način za stjecanje udjela u tvrtki je putem privatnih ulagača na sekundarnom tržištu. Da biste kupili i trgovali dionicama Ripplea, morat ćete se kvalificirati kao „sofisticirani investitor“. Slijedom toga, trenutno morate biti ovlašteni investitor za kupnju dionica Ripple Inc. Da biste se kvalificirali za akreditiranog investitora, morat ćete dokazati da trenutno imate milijun dolara likvidne imovine ili da ste posljednje 3 godine zaredom zarađivali više od 200 000 američkih dolara godišnje..

Jednom kad uspijete dokazati svoje investicijske kvalifikacije, spremni ste za ulaganje. Prvo što ćete morati učiniti je prijeći na shareposts.com ili Aplikacija Microventures. Ovdje ćete se morati registrirati za račun. Jednom kad ste kvalificirani i odobreni, ulaganje je jednostavno poput pronalaska Ripple Inc. i odlučivanja koliko dionica želite.

Ripple i dalje bilježi sve veće usvajanje u cijelom sektoru i to s dobrim razlogom. Ova tvrtka orijentirana na budućnost učinkovito je oblikovala svoju tržišnu nišu u godinama koje dolaze. Slijedom toga, možete očekivati ​​da ćete puno više čuti od ove zajednice jer XRP i Ripple šire svoju prisutnost na tradicionalnim financijskim tržištima. Za sada se čini da Ripple ima svijetlu budućnost jer sve više financijskih institucija izražava interes za pridruživanje RippleNetu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner