Ulaganje u Tezos (XTZ) – sve što trebate znati

Što je Tezos (XTZ)?

Tezos (XTZ) je četvrta generacija blockchain mreže koja uključuje napredne protokole kako bi omogućila mnoštvo funkcionalnosti. Prvenstveno, platforma podržava razvoj decentraliziranih aplikacija (DApps) i kodiranje pametnih ugovora.

Tezos je decentralizirana mreža otvorenog koda za imovinu i aplikacije. Danas se zajednica Tezos sastoji od istraživača, programera, validatora i različitih grupa za podršku. Sve ove stranke dijele zajednički cilj proširenja ekosustava Tezos.

Povijest Tezosa (XTZ)

Tezosova povijest započinje 2014. godine kada su suosnivači, Arthur Breitman i Kathleen Breitman započeli razvoj na njihovoj blockchainu sljedeće generacije. Konkretno, Breitmanovi su pokušali pojednostaviti razvoj Dappa i stvoriti jedinstveni decentralizirani ekosustav koji udovoljava potrebama digitalne ekonomije.

Tezos je službeno pokrenut u Švicarskoj u rujnu 2018. Kao i mnogi drugi projekti u tom sektoru, Tezos je koristio pristup dvostruke tvrtke. Konkretno, Tezosova tvrtka osnivač je Dynamic Ledger Solutions (DLS).

Arthur Breitman i Kathleen Breitman

Arthur Breitman i Kathleen Breitman

Pored toga, grupa koristi temelj za svoje potrebe prikupljanja sredstava. Ova neprofitna organizacija poznata je pod nazivom Tezos Foundation. Važno je da je Zaklada Tezos tvrtka koja drži sva operativna sredstva, uključujući sredstva prikupljena tijekom ICO-a.

Tezos je na tržište izašao. Tvrtka je ugostila rekordni ICO u 2018. godini. Događaj je postigao velik uspjeh. Osigurao je 232 milijuna dolara u bitcoinu i eteru za nešto manje od dva tjedna. Uspjeh događaja dospio je na međunarodne naslovnice. Također je pomoglo Tezosu da ga dalje usmjeri u središte pozornosti.

Ulagači su dobili XTZ za svoje Bitcoin i Ethereum. XTZ, također nazvan tez ili tezzie, uslužni je token za ekosustav Tezos. Korisnici mogu plaćati usluge i izvršavati pametne ugovore pomoću XTZ-a. Trenutno je u optjecaju 741.546.948 XTZ.

Tezos nikada nije objavio ukupan iznos XTZ-a koji platforma planira objaviti. Programeri su ostavili ovo otvoreno u pokušaju da osiguraju da njihova platforma nikada ne dostigne svoj kapacitet na tržištu. Međutim, neki u svemiru tvrde da je taj nedostatak oskudica šteti ukupnoj vrijednosti novčića.

Pitanja upravljanja

Tezosov ICO uspjeh bio je kratkotrajan. Za nekoliko tjedana, predsjednik Zaklade Tezos, Johann Gevers, a Breitmanovi su ušli u javni sukob oko prikupljenih sredstava. Točnije, Gevers je odbio isplatiti sredstva Breitmanovima.


Pitanje je bilo ogromno debakl zbog čega su investitori izgubili vjeru u projekt. To je dovelo do toga da vrijednost XTZ privremeno opada. Na kraju, Gevers lijevo projekt i sredstva su stigla do odredišta. Međutim, Gevers se pobrinuo za osiguranje otpremnine u iznosu od 400.000 američkih dolara za svoje probleme.

Kako djeluje Tezos (XTZ)

Tezos je jedinstven na tržištu iz različitih razloga. Kao prvo, koristi mehanizam konsenzusa o provjeri udjela u tekućem stanju. Također, platforma uvodi agonistički native-middleware poznat kao Network Shell. Ova strategija omogućava programerima upotrebu modula tijekom izrade aplikacija.

Višejezični pristup

Tezos je dvojezično što znači i imperativni i funkcionalni jezik. Imperativni jezici kao što je Solidity idealni su za programiranje pametnih ugovora u smislu fleksibilnosti, dok funkcionalni jezici vještiji su u matematičkom zaključivanju, što ih čini sigurnijima.

Tezos koristi kombinaciju kako bi osigurao da su pametni ugovori robusni i sigurni. Značajno je da se ekosustav Tezos oslanja Ocaml za blockchain programiranje i Michelson za kodiranje pametnih ugovora. Ova strategija također poboljšava brzine transakcija u mreži.

Trenutno je XTZ sposoban za oko 1000 transakcija u sekundi (tps). Ograničenje se temelji na maksimalno dopuštenom plinu po transakciji. Ova se stopa također može povećati u budućnosti glasanjem o promjenama protokola, poput rješenja za skaliranje izvan lanca.

Zašto je važan Tezos (XTZ)

Tezos nudi korisnicima neke značajke koje nisu dostupne ranijim blockchainima. Da bi ostvario ovaj zadatak, Tezos kombinira svoje protokole transakcija i konsenzusa. Ova strategija usmjerava svoje procese. Ključno je što kombinacija pomaže u komunikaciji između mrežnog protokola i blockchain protokola.

Tekući dokaz o udjelu – Tezos (XTZ)

The Tekući PoS konsenzus mehanizam je nadogradnja na Delegirane Proof-of-Stake sustave koji se nalaze u blockchainima treće generacije poput EOS-a i NEO-a. U DPoS-u zajednica glasa o tome tko će funkcionirati kao delegirani čvor.

Važno je da delegirani čvorovi odobravaju blokove i dodaju transakcije u blockchain. Uz to, imaju još nekoliko prava i odgovornosti u mreži. Presudno je da broj dopuštenih delegata ovisi o minimalnom zahtjevu za veličinom obveznice. Trenutno ovo ograničenje omogućuje do oko 70 000 delegata.

LPoS mehanizam trenutno je ekskluzivan za Tezos. LPoS u Tezosu pokazao se vrlo uspješnim. Trenutno mreža ima stopu udjela od približno 80%, raspoređenu u 450 validatora i 13.000 delegata. To čini Tezos jednim od najdecentraliziranijih blockchaina u sektoru.

Više kontrole

Tekući PoS nudi korisnicima veću kontrolu u odnosu na DPoS sustave. Kao prvo, svaki korisnik dobije glas. Ova strategija pomaže u osiguravanju kohezivnije zajednice. Korisnici mogu izravno glasati ili prenijeti svoje glasačke odgovornosti drugoj stranci.

Uz to, ovi delegati mogu zatim delegirati svoje glasove drugim delegatima putem postupka poznatog kao tranzitivnost. Korisnici mogu u bilo kojem trenutku povratiti svoja glasačka prava. Oni čak mogu promijeniti glas svog predstavnika kad god postoji tema u kojoj se ne slažu s njihovom odlukom.

Prednosti tekućeg PoS-a

Mehanizam konsenzusa Liquid PoS pruža uravnotežen i uključiv pristup decentraliziranoj mrežnoj sigurnosti. Svaka osoba ima glas koji se računa u konačnom odobrenju mrežnih promjena. Najbolje od svega je što svatko može postati delegat besplatno. Samo trebate zadobiti poštovanje zajednice.

Da bi sudjelovao u procesu, korisnik jednostavno treba uložiti svoj XTZ u mrežni novčanik. U ekosustavu Tezos taj se postupak naziva “pečenje”. Što više XTZ kolača napravite, to su veće šanse da dodate sljedeći blok.

Nakon uspješnog pečenja bloka, mreža će imati 32 slučajna druga pekara koja ponavljaju postupak. Kad je ovaj postupak dovršen, pekar prima nagradu. Najbolje od svega je što pekar dobiva mogućnost naplate naknada za transakcije za sve transakcije unutar bloka.

Samoizmjenjivačka knjiga s upravljanjem na lancu

Sustav Tezos ublažava šanse za hard forks putem ovog decentraliziranog mehanizma glasanja. Programeri su se posebno pobrinuli kako bi osigurali da mreža ima mogućnost pasivne nadogradnje na decentraliziran način putem samoizmjena. Na taj način Tezos nastoji svoju zajednicu usredotočiti na iste ciljeve.

Postupak glasanja za Tezos (XTZ)

Postupak glasovanja započinje kad programer podnese prijedlog nadogradnje. Prijedlog mora sadržavati tehničke aspekte nadogradnje. Također, mora uključivati ​​naknadu koju zahtijeva programer za njihov trud.

Tezos - CoinMarketCap

Tezos – CoinMarketCap

Odavde će protokol ići prije zajednice. Zajednica će testirati protokol i dati vrijedne povratne informacije o njegovim zaslugama. Značajno je da svaki protokol prolazi kroz više razdoblja testiranja. Na taj način Tezos osigurava da samo vrhunsko kodiranje uđe na blockchain.

Nakon završetka razdoblja testiranja, vlasnici Tezos tokena mogu izravno glasati za nadogradnju. Ako se odobri, nadogradnja protokola integrirat će se u mrežu putem protokola nazvanog “vruća zamjena”. Uz to, programer će od Zaklade Tezos dobiti naknadu za njihov napor u ovom trenutku.

Vrste računa Tezos (XTZ)

Ekosustav Tezos pruža vam mogućnost rada pod dvije različite vrste računa. Ti se računi vode po imenima Implicitni računi i izvorni računi. Kritično je da ovi računi imaju različite svrhe unutar Tezosove infrastrukture. U većini slučajeva implicitni račun funkcionirat će za osnovne funkcije.

Implicitni računi

Implicitni računi vrsta su računa koju ima većina korisnika. Te adrese funkcioniraju slično tradicionalnim kripto računima. Svaki implicitni račun uključuje i javne i privatne ključeve. Korisnici mogu provjeriti stanje i prenijeti sredstva na i s ove adrese.

Izvorni računi

Izvorni računi ono su što programeri koriste za pametne ugovore. Razlikuju se od implicitnih računa na nekoliko ključnih načina. Kao prvo, ti računi uvijek počinju s KT1 nasuprot tz1. Svi izvorni računi uključuju opcije Upravitelj, Iznos, Delegiranje i Polje za delegiranje.

Gdje kupiti Tezos (XTZ)

Tezos je dostupan na većini glavnih burzi danas. Binance, najveća svjetska burza, nudi više Tezosovih trgovačkih parova. Za početak se samo trebate registrirati za račun. Nakon završetka razdoblja potvrde računa možete svoj račun financirati fiatnom valutom.

Jednom kada na vašem računu postoje sredstva, treba vam samo sekunda da se ta sredstva prenesu na Bitcoin ili Ethereum. Odavde ćete željeti zamijeniti za XTZ. Cijeli postupak može se obaviti za manje od deset minuta nakon što se završi potvrda vašeg računa.

Ulaganje u Tezos (XTZ) - sve što trebate znati Ulaganje u Tezos (XTZ) - sve što trebate znati Ulaganje u Tezos (XTZ) - sve što trebate znati
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

Najbolje za

Napredni trgovci

Najbolje za

USA Traders

Najbolje za

Jednostavnost korištenja

Naknade za trgovanje

0,10%

Naknade za trgovanje

0,16%

Naknade za trgovanje

0,125%

Promocije

10% povrata novca

Šifra popusta: EE59L0QP

Promocije

Nijedna

Promocije

Nijedna

Kako čuvati Tezos (XTZ)

Pohranjivanje Tezosa je jednostavno. Ako ste novi u prostoru, pouzdani mobilni novčanik možete preuzeti za nekoliko sekundi. Najbolji mobilni novčanici za ovaj novčić su Kukai Tezos novčanik i TezBox Novčanik. Oboje možete besplatno preuzeti i pružit će vam jednostavno za navigaciju sučelje.

Ako želite uložiti veće ulaganje u XTZ ili ako planirate HODLing ove kripto veze na dulje vrijeme, hardverski novčanik je najbolja opcija. Hardverski novčanici čuvaju vašu kripto mrežu izvan mreže u “hladnom prostoru”. Ova strategija onemogućava mrežnim prijetnjama pristup vašem posjedu. The Ledger Nano S ili napredniji Knjiga Nano X oba Teza (XTZ).

Tezos – Iz oluje

Sada kada je Tezos prevladao probleme povezane s unutarnjom tvrtkom, tvrtka je spremna zauzeti glavnu ulogu na svojoj platformi. Danas Tezos ima jedno od najvećih sljedbenika na tržištu. Slijedom toga, možete očekivati ​​da ćete Tezos vidjeti u prvih dvadeset kripto valuta u godinama koje dolaze.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map