Ulaganje u Zcash (ZEC) – sve što trebate znati

Zcash (ZEC) je popularna kriptovaluta i decentralizirani blockchain. Mreža je poznata po fokusu na privatnost. Zcash je bio prvi novčić koji je pružio istinsku anonimnost na javnom blockchainu. Ova mreža peer-to-peer uključuje kombinaciju strategija da ostane vrijedna, uključujući ograničenu opskrbu, mogućnosti privatnosti i zamjenjivost.

Koje probleme rješava Zcash (ZEC)?

Glavni problem Zcash pokušaji ispravljanja na tržištu nedostatak je privatnosti. U prvim danima kripto tržišta ljudi su pogrešno pretpostavljali da su njihove transakcije privatne. U stvarnosti je bilo suprotno. Međutim, prošle su godine prije nego što su blockchain forenzičke tvrtke postale popularne i rasvijetlile ovu situaciju. Zcash omogućuje korisnicima mogućnost anonimnih transakcija putem jedinstvenih sustava mreže.

Prednosti Zcash-a (ZEC)

Zcash uvodi na tržište neke vrijedne prednosti. Korisnici mogu s povjerenjem vršiti kupnje, ulaganja i donacije jer mreža korisnicima pruža transparentne i povjerljive transakcije. Evo nekoliko najboljih prednosti mreže.

Privatnost

Zcash se bavi privatnošću. Mreža uvodi dokaze nultih znanja za šifriranje svih informacija. Ovaj je pristup prvi na tržištu i pomogao je Zcashu da ostane vodeća kriptovaluta od svog osnutka.

Zcash početna stranica

Zcash početna stranica

Fungible

Zcash je zamjenjiv. Zamjenljivost se javlja kada imate valutu koja se može zamijeniti za bilo koju drugu istu valutu i koju je nemoguće međusobno dešifrirati. Fiatova valuta je bliski primjer pune zamjenljivosti. Svaki dolar ima istu vrijednost. Fiatova valuta nedostaje istinskoj zamjenjivosti jer valuta sadrži pojedinačne serijske brojeve koji se mogu koristiti za praćenje tih sredstava. Zcash izvršava ovaj zadatak bez ovih serijskih brojeva. Impresivno je da blockchain radi bez vezivanja kovanica za povijest lanca, što osigurava zamjenjivost kriptovaluta i gotovo je nemoguće pratiti s blockchain istraživačima.

Oskudica

Oskudica je još jedan plus za ulagače u Zcash. Mreža dijeli oskudicu Bitcoina u smislu ukupnog izdavanja kovanica. Ikad će biti izdano samo 21 milijun ZEC kovanica tijekom trajanja projekta.

Skalabilnost


Zcash može obrađivati ​​transakcije mnogo brže od Bitcoina. Također je skalabilnije. Zabrinutost zbog skalabilnosti i dalje muči korisnike Bitcoina. Kad tržište postane zauzeto, naknade i kašnjenja poništavaju njegove karakteristike nalik novcu. Zcash mijenja neke sustave kako bi na bitan način poboljšao izvedbu Bitcoina.

Sigurnost

Zcash je zaradio reputaciju svojom predanošću sigurnosti. Ovaj je projekt razvijen primjenom recenziranog znanstvenog pristupa. Ova je strategija Zcash učinila jednim od najsigurnijih novčića za privatnost koji su ikad ušli u sektor.

Kako djeluje Zcash (ZEC)?

Zcash je jedinstven na nekoliko različitih načina. Prvo, to je jedna od rijetkih javnih knjiga koja pruža istinsku anonimnost korisnicima. Mreža omogućuje korisnicima odabir privatnih transakcija kada žele veću zaštitu. Značajno je da nisu vidljive samo privatne transakcije. Sve javne transakcije mogu vidjeti svi koji pregledavaju mrežu.

zk-SNARK

U osnovi Zcash-a je zk-SNARK protokol. Značajno, zk-SNARK kratica je „Sažeti neinteraktivni argument znanja“ nula znanja. Ovo je tehnologija na kojoj temelji Zcash-ova opcija privatnosti. Njegov dizajn čvorovima olakšava brzu provjeru transakcija.

Opcije transakcija na Zcash Blockchainu

Opcije transakcija na Zcash Blockchainu

Zk-SNARK transakcije nazivaju se i zaštićenim transakcijama. Te se transakcije dovršavaju na sličan način kao i redovne, glavna razlika je u tome što se događaju bez stvarnog otkrivanja njihovog sadržaja. Korisnici Zcash-a mogu vidjeti kad god se zaštićene transakcije odvijaju na blockchainu. Te transakcije počinju sa z i nose naziv “z-addri”.

Zcash transakcije

Uobičajene transakcije putem Zcash-a uključuju adresu za slanje, adresu za primanje, stanje računa i malu naknadu za transakciju. Ovi se podaci razlikuju tijekom funkcije privatnog slanja. Primjetno je da su transakcije potpuno anonimne samo kada se šalju između dvije z-adrese.

Dva ključa

Zcashova mreža oslanja se na aranžman s dvostrukim ključem za pružanje svojih usluga. Ti se ključevi koriste u svrhe revizije ili dijeljenja podataka, a da ih se ne otkriva cijelom svijetu. Prva tipka naziva se tipka pogleda. Ovaj ključ omogućuje nekim pojedincima da vide privatne podatke o vašim transakcijama. Drugi ključ poznat je kao ključ potrošnje. Ovaj je ključ ono što se koristi za trošenje sredstava između korisnika.

ZEC (Zcash token)

ZEC token snažan je saveznik onima na tržištu koji traže veću privatnost. Ovaj token neprestano ostaje u top 20 kriptovaluta u smislu tržišne kapitalizacije. ZEC je ograničen na 21 milijun kovanica baš kao i Bitcoin.

Konsenzus

Mreža Zcash koristi izmijenjeni mehanizam konsenzusa Proof-of-Work za zaštitu mreže. Ovaj preuređeni PoW mehanizam naziva se Equihash rudarski protokol. Njegova je svrha potvrditi transakcije, spriječiti dvostruku potrošnju i nagraditi rudare novoizdanim ZEC novčićima. Ovaj je sustav brži od Bitcoin-ovog PoW mehanizma.

Povijest Zcash-a (ZEC)

Povijest Zcash-a počinje još 2013. Projekt je započeo kao potpuno drugačija mreža poznata kao Zerocoin. Ova kovanica za privatnost bila je zamisao nekolicine članova Odjela za računalne znanosti Sveučilišta John Hopkins, Baltimore. Točnije, Zerocoin su razvili Matthew Green, Christina Garman, Ian Miers i Aviel Rubin.

Godine 2014. pojavio se novi protokol nakon kriptografske suradnje MIT-a. Ovaj novi novčić sadrži naprednije značajke. Nazvan je Zerocash. Mreža je uskoro stvorila Zcash u listopadu 2016. Istodobno je na snagu stupila neprofitna zaklada Zcash. Ova skupina radi na budućem razvoju i širenju ekosustava Zcash.

All-Star tim

Zcash ima jedan od najcjenjenijih timova na tržištu. Zooko Wilcox izvršni je direktor tvrtke Zcash. Najpoznatiji je kao američki stručnjak za računalnu sigurnost i izvršni direktor tvrtke Least Authority Enterprises. Pomogli su mu član fakulteta informatike iz UC Berkeley i suosnivač Zcash-a, Alessandro Chiesa.

Istaknuto je da je kriptograf Matthew D. Green sa Sveučilišta Johns Hopkins također bio dio osnivačkog tima, a Roger Ver bio je jedan od početnih investitora tvrtke. Također, Vitalik Buterin, osnivač Ethereuma, potpisao je kao savjetnik za projekt Zcash.

Korporativni

Za razliku od mnogih decentraliziranih projekata u tom sektoru, Zcash ima tvrtku koja stoji iza svog razvoja. Konkretno, tvrtka Zcash tvrtka je koja vodi ovaj projekt. Ova profitna korporacija želi Zcash učiniti poznatim među ljubiteljima privatnosti. Zanimljivo je da se 10% cjelokupnog Zcash-a iskopanog u prve četiri godine daje dionicima tvrtke do 2020. godine.

Značajna partnerstva

Nije iznenađenje kada saznamo da je Zcash-ov zvjezdasti razvojni tim uspio osigurati neka glavna partnerstva od svog uvođenja u sektor. Na primjer, tradicionalna financijska institucija JPMorgan udružila se sa Zcashom kako bi razvila i ugradila svoj sloj privatnosti zk-SNARKs u svoj blockchain projekt. Bankovni rukovoditelji izjavili su da predviđaju da će se njegova vrijednost doseći blizu 60 000 USD do 2025. godine.

Osnivač Zcash-a Zooko Wilcox

Osnivač Zcash-a Zooko Wilcox

Zcash se može koristiti za plaćanje zdravstvenih računa bez stvarnog prikazivanja njegovog sadržaja. Slijedom toga, Ethereum surađuje sa Zcashom kako bi integrirao svoju tehnologiju privatnosti u mrežu Ethereum. Također, ova je kriptovaluta dobila potporu američke Agencije za napredne istraživačke projekte obrane (DARPA) i izraelskog Ministarstva znanosti i tehnologije za unapređenje svojih kriptografskih sustava. Zanimljivo je da neki na tržištu vjeruju da je ovaj potez namijenjen boljem razumijevanju mogućnosti značajki privatnosti mreže.

Kako kupiti Zcash (ZEC)

ZEC je danas popularan novac. Možete ga pronaći na vrhu svjetske burze u smislu tržišne kapitalizacije, Binance. Većina burzi neće ponuditi ovaj novčić s fiat parovima. Prvo ćete trebati učitati svoj račun fiat valutom i pretvoriti ga u ETH ili BTC. Jednom kad imate BTC, trebaju mu sekunde da ga pretvorite u Zcash.

Ulaganje u Zcash (ZEC) - sve što trebate znati Ulaganje u Zcash (ZEC) - sve što trebate znati Ulaganje u Zcash (ZEC) - sve što trebate znati
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

Najbolje za

Napredni trgovci

Najbolje za

USA Traders

Najbolje za

Jednostavnost korištenja

Naknade za trgovanje

0,10%

Naknade za trgovanje

0,16%

Naknade za trgovanje

0,125%

Promocije

10% povrata novca

Šifra popusta: EE59L0QP

Promocije

Nijedna

Promocije

Nijedna

Kako čuvati Zcash (ZEC)

Danas postoji puno načina za pohranu Zcash-a. Jedna od najpopularnijih metoda je korištenje službenog novčanika Zcash. Ovaj novčanik dostupan je u mobilnoj aplikaciji i u obliku stolnog računala. Korisnici uživaju visoku razinu zaštite identiteta kada koriste ovaj protokol.

Hardverski novčanik

Još jedna popularna opcija je hardverski novčanik. Skladištenje vaše kriptovalute na hardverskim novčanicima smatra se najsigurnijom opcijom. Ovi uređaji pohranjuju vašu kriptovalutu izvan mreže u ono što se naziva “hladnjača”. U mnogim se slučajevima to stanje postiže zračnim rasporom u uređaju. Također, mnogi od ovih novčanika imaju fizičke tipke koje se moraju pritisnuti za potvrdu transakcija. Ovaj dizajn, kakav se nalazi u Ledger novčanicima, hakerima onemogućava pristup vašim sredstvima.

Kritično je da nikada ne biste trebali kupiti rabljene hardverske novčanike. Niz ovih prijevara povezan je s tim jedinicama. Da biste pravilno zaštitili svoje ulaganje, hardverski novčanik kupujte samo izravno od proizvođača. Ovdje preporučujemo najbolje hardverske novčanike.

Zcash (ZEC) – pitajte i primit ćete

Zcash je izravni rezultat želje za privatnim transakcijama na blockchainu. Blockchain ulagači su tražili ove značajke otkad je postalo općepoznato da Bitcoin nema privatnosti. Slijedom toga, Zcash trenutno služi kritičnoj niši na tržištu. Kao takav, Zcash će u dogledno vrijeme ostati glavni konkurent na tržištu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map