CoinGecko: Vodič za pregled cijena kripto cijena i podataka o tržištu novčića

pregled coingecko

CoinGecko je web mjesto s ljestvicom na tržištu kriptovaluta koje rangira digitalne valute na temelju nekoliko čimbenika. Danas objašnjavamo sve što trebate znati o CoinGecko.

Što je CoinGecko?

CoinGecko, pronađeno na mreži na CoinGecko.com, web je mjesto koje pruža pregled tržišta kripto prostora od 360 stupnjeva. Poput CoinMarketCap, CoinGecko prikazuje glavne kriptovalute prema volumenu trgovanja, cijeni, cirkulacijskoj ponudi i ostalim relevantnim mjernim podacima.

Međutim, za razliku od CoinMarketCap, CoinGecko ima određene dodatne mogućnosti prilagodbe. Primjerice, kriptovalute možete rangirati prema njihovom kretanju cijena u zadnjih 1h. Također možete trenutno pregledati vrhunce svih kriptovaluta svih vremena.

CoinGecko također ima odjeljak ‘programer’ u kojem možete pregledati svaku kriptovalutu na temelju njezine nedavne razvojne aktivnosti. Možete provjeriti broj zvjezdica, vilica, gledatelja i suradnika za određenu kriptovalutu, na primjer. CoinGecko čak prikazuje shemu obveza tijekom posljednja četiri tjedna, što olakšava uvid u to kako je razvojna aktivnost porasla i pala za svaki novčić.

Možete vidjeti slične mjerne podatke za društveni status svakog novčića (uključujući broj pretplatnika Reddita, korisnika Telegrama, sljedbenika Twittera i lajkova na Facebooku).

Na temelju svih gore navedenih mjernih podataka, svaki novčić dobiva Gecko ocjenu. Na primjer, Bitcoin ima ocjenu Developer Gecko od 92% i Social Gecko ocjenu od 82%, što mu daje ukupnu ocjenu od 88%. Sljedeći najviši novčići su ETH (77%), XRP (71%) i BCH (71%).

Iz svih ovih razloga i više, mnogi ljudi više vole CoinGecko od CoinMarketCap-a i sličnih web mjesta za rangiranje novčića. Iste informacije o rangiranju možete dobiti na prvi pogled, ali možete otkriti i toliko više informacija osim cijene bitcoina.

CoinGecko je pokrenut u travnju 2014. godine, što ga čini jednim od najvećih i najstarijih agregatora podataka o kriptovalutama na svijetu. Sjedište tvrtke je u Kuala Lumpuru u Maleziji.

Značajke CoinGecko

Ključne značajke CoinGecka uključuju:

Top 100 novčića: CoinGecko navodi prvih 100 kovanica prema tržišnoj kapitalizaciji. Kovanice možete pregledati prema njihovoj tržišnoj kapitalizaciji u USD ili desecima drugih fiat valuta ili kripto valuta.

Filtrirajte novčiće po algoritmu raspršivanja: Želite pregledati samo tokene koji koriste algoritam raspršivanja Ethash? Želite usporediti samo delegirani dokaz žetona za ulog? Pomoću CoinGecko možete filtrirati novčiće na temelju niza različitih čimbenika.

značajke coingecka

Filtrirajte novčiće prema platformi: Kovanice možete filtrirati na temelju platforme na kojoj su izgrađeni – poput Stellar, Waves ili VeChain.

beneficije coingecko

Filtrirajte novčiće po drugim kategorijama: Kovanice možete filtrirati po brojnim drugim kategorijama, uključujući “tokene s potporom imovine”, “komunikaciju”, “energiju”, “kockanje” i “žetone temeljene na razmjeni” među desecima drugih mjernih podataka.

opcije coingecko

Pogledajte najvišu razinu svih vremena: CoinGecko omogućuje vam trenutni uvid u vrhunce svih glavnih kriptovaluta, uključujući pad vrijednosti te kriptovalute od najviših vremenskih razdoblja i datuma kada je dosegnut maksimum svih vremena. Možete lako usporediti top 100 kriptovaluta na temelju njihovog najviših razdoblja. Možete vidjeti da je BTC dosegao najvišu razinu od 19.665,39 dolara 16. prosinca 2017., na primjer, i od tada je pao za 52,8%. Također možete vidjeti da je BCH 20. prosinca 2017. dosegnuo najvišu razinu od 3.785,82 dolara i od tada je pao za 92,4%.

podaci o tržišnoj kapitalizaciji coingecko

Rang kovanice prema aktivnosti programera: Jedna od najpopularnijih značajki CoinGecka je da možete pregledati ljestvicu kovanica na temelju aktivnosti programera. CoinGecko ima ljestvice koje pokazuju broj zvjezdica, rašlja, gledatelja i suradnika za bilo koji token projekt, na primjer, kao i broj izvršenih transakcija u posljednja četiri tjedna. Grafikon aktivnosti predavanja olakšava uočavanje koji projekti rastu, a koji se smanjuju. Možda ćete se iznenaditi kad saznate da Monero (XMR) ima treće mjesto po veličini udionika u kripto prostoru (iza samo BTC-a i ETH-a) unatoč ukupnom 13. mjestu na tržištu.

ljestvice koingecko novčića

Poredak kovanica prema društvenoj aktivnosti: CoinGecko je također popularan zbog svoje sposobnosti rangiranja kovanica prema društvenim aktivnostima. CoinGecko prikazuje broj pretplatnika Reddita, korisnika Telegrama, Facebook lajkova i sljedbenika Twittera koji su pridruženi projektu. To nije uvijek savršeno jer određeni novčići – poput bitcoina i – nemaju službenu Telegram ili Facebook stranicu. Međutim, na prvi pogled pruža informacije o tome koji novčići imaju uspješne društvene zajednice.

krijumčarska aktivnost coingecko

Poredak kovanica prema mjernim podacima Blockchaina: Konačno, CoinGecko vam omogućuje usporedbu kovanica prema određenim mjernim vrijednostima blockchaina. Možete vidjeti mehanizam konsenzusa koji koristi, na primjer, svaka od top 100 kripto valuta, kao i broj čvorova, transakcija u sekundi, blokova, cirkulirajuće opskrbe, ukupne opskrbe i postotka cirkuliranog prometa. Nekoliko drugih web stranica za usporedbu novčića pružaju kratke informacije poput ove.

podaci žetona coingecko

Pogledajte tržišta derivata: CoinGecko omogućuje vam provjeru tržišta derivata, uključujući količinu trajnih ugovora s bitcoinima, terminskih ugovora s bitcoinima i drugih kripto derivata. Možete vidjeti koje su razmjene najpopularnije, u kojim ugovorima raste broj i druge informacije o kripto futuresima.

Informacije o izvedenom tržištu: CoinGecko također vam omogućuje provjeru tržišta derivata za određene informacije. Možete vidjeti osnovu, raspon, stopu financiranja, otvorene kamate i opseg trgovine od 24 sata za svaku razmjenu s bitcoin futures ugovorima, na primjer.

Ažuriranja snopa: CoinGecko objavljuje ‘snopove ažuriranja’, koja uključuju ažuriranja izravno od programera svakog kripto projekta. Možete odabrati pregledavanje ažuriranja samo iz određenih kategorija. Ili možete pregledati sva ažuriranja svih projekata.

U trendu: CoinGecko navodi kriptovalute u trendu, uključujući velike pokretače, velike tokene i nedavno dodane tokene.

Poredak na burzi: CoinGecko razmjenjuje razmjene prema brojnim mjernim podacima, uključujući 24-satni opseg trgovanja (normalizirani i nenormirani), posjete (sa SimilarWeba), broj kovanica i broj trgovinskih parova. Svaka razmjena ima i CoinGecko Trust Score. Od studenog 2019., šest razmjena ima savršenih 10 TrustScore, uključujući Binance, Bitfinex, Kraken, KuCoin, Poloniex i Bittrex.

Kripto vijesti i ažuriranja: CoinGecko ima puno kripto istraživanja, vijesti i analiza dostupnih putem svoje web stranice, uključujući pokrivanje nedavnih događaja, ažuriranja API-ja, stručne studije i izvještaje, biltene, izvještaje o buzzu, rasporede prepolovljivanja bitcoina i još mnogo toga. Ako želite na brzinu informacije o najnovijim ažuriranjima u kripto, tada je CoinGecko izvrstan resurs.

Informacije specifične za kovanice: CoinGecko ima pojedinačne profile za svaku kripto valutu. Pojedinačni profili pružaju pregled svake valute. Možete pogledati veze do web stranice novčića, na primjer, blokirati istraživače, novčanike, izvorni kod i zajednice. Možete vidjeti grafikon kretanja cijena kriptovalute tijekom vremena, njezine nedavne aktivnosti u blockchainu i još mnogo toga.

Tehnička analiza: CoinGecko automatski izračunava tehničku analizu za svaki novčić. Ova tehnička analiza pruža se putem TradingView-a. Možete vidjeti da tehnička analiza u posljednjih 15 minuta, na primjer, daje BTCUSDT-u signal za kupnju na temelju 17 signala za kupnju, 9 neutralnih i 2 signala za prodaju.

Mobilne aplikacije: CoinGecko nudi mobilne aplikacije za iOS ili Android. Aplikacija CoinGecko omogućuje vam praćenje više od 2000 kripto cijena širom svijeta na temelju trenutnog volumena trgovanja.

Proširenje za Chrome: CoinGecko ima proširenje Google Chrome koje radi na sličan način kao i mobilne aplikacije CoinGecko.

Dnevni i noćni način rada: CoinGecko nudi dan (svjetlo) i noć (mrak).

Višejezična podrška: CoinGecko je dostupan na engleskom, njemačkom, španjolskom, francuskom, talijanskom, poljskom, rumunjskom, mađarskom, nizozemskom, portugalskom, švedskom, vijetnamskom, turskom, ruskom, korejskom, japanskom, kineskom, arapskom, tajlandskom, malajskom i indonezijskom.

Transparentno o metodologiji: CoinGecko objavljuje više informacija o svojoj metodologiji od bilo koje druge web stranice za rangiranje novčića. Tvrtka je potpuno transparentna o načinu na koji se kovanice kotiraju, na primjer, kako se izračunava rang lista i kako funkcioniraju svi ostali podaci na web mjestu.

Nema naknada za unos: CoinGecko ne naplaćuje kovanice nikakve naknade za uvrštavanje. Kovanice moraju udovoljavati osnovnim zahtjevima da bi se našle na popisu (poput radne web stranice i tehničkog papira). CoinGecko navodi ukupno preko 6000 digitalnih tokena.

Rezultati Gecko: CoinGecko daje svakom žetonu ukupan rezultat CoinGecko na temelju mjerila razvojnih programera i društvenih mreža. BTC, na primjer, ima ukupnu ocjenu Gecko od 88%, jer za mjerila razvojnih programera postiže 92%, a za društvene metrike 82%.

koingecko kovanice

Kako koristiti CoinGecko

CoinGecko je jednostavan za upotrebu. Samo posjetite CoinGecko.com da biste započeli.

Na naslovnoj stranici web stranice nalazi se popis top 100 kovanica prema tržišnoj kapitalizaciji. CoinGecko prema zadanim postavkama koristi USD. Kovanice možete sortirati na temelju njihove cijene, volumena trgovine ili cirkulirajuće zalihe. Također možete pregledati promjene cijena za 1h, 24h i 7d.

grafikone tržišta coingecko

Da biste pregledali informacije o bilo kojem određenom novčiću, jednostavno kliknite taj novčić sa popisa. Stranica svake kovanice sadrži opsežne informacije o njezinim povijesnim kretanjima cijena, algoritam raspršivanja, blockchain i još mnogo toga. To je više informacija nego što ih možete pronaći na tipičnoj stranici CoinMarketCap.

grafikon cijena coingecko bitcoin

CoinGecko ima zasebne stranice za rangiranje kovanica na temelju njihovih najviših vrijednosti, mjernih podataka za programere, socijalnih mjernih podataka, blockchaina i ukupnih Gecko rezultata. Samo kliknite bilo koju vezu sa stranice CoinGecko da biste pregledali grafikone za svaki mjerni podatak.

Želite filtrirati kovanice prema određenim kategorijama ili kriterijima? To možete učiniti klikom na karticu ‘Filter’. Na primjer, možete filtrirati novčiće na temelju njihovog algoritma za raspršivanje ili platforme. Kovanice možete filtrirati i za određene kategorije – poput žetona za komunikaciju ili tokena za ekonomiju koncerta.

Da biste pogledali ostale informacije o CoinGecko, kliknite veze na gornjem natpisu.

Možete kliknuti “Derivati” da biste, na primjer, saznali više o terminskim tržištima. Na primjer, možete odmah vidjeti opseg trgovine za razne terminske ugovore, stopu financiranja i promjene cijena tijekom 24 sata.

grafikoni kripto derivata coingecko

CoinGecko također razvrstava burze prema volumenu trgovanja, broju kovanica i broju trgovačkih parova. Kliknite “Razmjene” na vrhu natpisa da biste na brzinu pogledali informacije specifične za razmjenu.

količine praćenja coingecka

Ostali odjeljci na vrhu natpisa uključuju općeniti odjeljak vijesti koji sadrži ažuriranja s bloga CoinGecko i povezanih blogova..

Tu je i odjeljak “Beam” koji ističe nedavna ažuriranja glavnih timova za kripto razvoj. Ako želite filtrirati buku i pregledati samo najnovija ažuriranja kripto programera, odjeljak “Beam” izvrsno je mjesto za početak.

timovi coingecko blockchaina

Ostatak natpisa CoinGecko sadrži veze do usporedbi, videozapisa, događaja, kripto indeksa, informacija o prepolovljavanju bitcoina i još mnogo toga.

Kako djeluje CoinGecko?

CoinGecko djeluje povezivanjem s glavnim centralama izravno putem API-ja. CoinGecko uzima podatke s ovih razmjena, a zatim ih automatski objavljuje na vlastitom web mjestu 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

CoinGecko također prikuplja analizu podataka od TradingView, popularne platforme za analizu tržišta, zajedno s određenim drugim organizacijama trećih strana (poput SimilarWeba za praćenje jedinstvenih posjeta svakoj web stranici razmjene).

Od studenog 2019. CoinGecko navodi 392 razmjene i 6036 kovanica.

CoinGecko ne uzima samo sirove podatke sa svake razmjene i objavljuje ih. Platforma koristi vlastitu internu formulu za otkrivanje odstupanja i netočnih podataka. Zatim te podatke objavljuje u živopisnim, lako čitljivim tablicama.

kako djeluje coingecko

Dobivanje tokena navedenog na CoinGecko je besplatno. tvrtka nikada ne naplaćuje nikakve naknade za uvrštenje. Da bi kripto imovina bila navedena na CoinGecko, morate ispuniti određene kriterije za uvrštavanje. Morate imati funkcionalno web mjesto, istraživač radnog bloka, popis na burzi s podrškom za API i jasnu komunikaciju o dostupnoj opskrbi.

CoinGecko će također navesti ICO ako ima funkcionalnu web stranicu, potpuno transparentan i prepoznatljiv tim i tehničku dokumentaciju.

CoinGecko će navesti bilo koju razmjenu s radnom web stranicom za razmjenu, točnim količinama trgovine koje odgovaraju API-ju, radnom REST API dokumentacijom i predstavnikom s kojim tim može komunicirati u vezi s bilo kojim problemima.

kriteriji popisa coingecko

CoinGecko je potpuno transparentan u pogledu svoje metodologije. Možete pregledati metodologiju platforme za praćenje, mapiranje i rangiranje kripto imovine ovdje.

CoinGecko cijene

CoinGecko je besplatan za upotrebu. Web stranica nema mogućnost premium pretplate. Mobilne aplikacije i proširenje za Chrome također su potpuno besplatni.

Danas CoinGecko na svojoj glavnoj stranici sadrži samo tri oglasa.

Na dnu web stranice CoinGecko pronaći ćete višestruke veze za donacije.

O CoinGecko

Sjedište tvrtke CoinGecko je u Kuala Lumpuru u Maleziji. Tvrtka je osnovana u travnju 2014. godine.

Tijekom godina CoinGecko se proslavio nudeći profesionalna istraživanja u prostoru koji ga sve više treba. CoinGecko udružio se sa Sveučilištem Western i Humboldt Universitat Zu Berlin kako bi proizveo istraživanje kriptovaluta. Istraživanje CoinGecko objavljeno je u knjigama poput Handbook of Digital Currency i Handbook of Blockchain, Digital Finance, and Inclusion.

kripto tim coingecko

CoinGecko podržava i Malezijska globalna inovacija & Centar za kreativnost (MaGIC).

Ključni članovi tima CoinGecko uključuju TM Lee (suosnivač) i Bobby Ong (suosnivač).

Završna riječ

CoinGecko je puno više od obične web stranice za usporedbu novčića. Web mjesto nudi temeljnu analizu kripto tržišta na temelju niza čimbenika.

Uz praćenje cijene, volumena i tržišne granice, CoinGecko analizira socijalne metrike, aktivnosti programera i mjerne podatke na lancu. Pomoću CoinGecko korisnici mogu lako pristupiti informacijama o bilo kojem određenom kripto projektu na prvi pogled i vidjeti kako se glavni kripto projekti uspoređuju s konkurencijom.

Ako tražite opsežne informacije o kovanicama, razmjenama, tržištima izvedenica i još mnogo toga za kripto prostor, tada je CoinGecko jedna od najboljih internetskih opcija.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner