Najbolji softver za kripto porez za 2020. godinu: Vrhunski pružatelji usluga Bitcoin računovodstva i programi za poreze

Najbolji softver za kripto porez za 2020. godinu: Bitcoin porezni softver, usluge, pružatelji usluga & amp; Programi

Porezna uprava i druge nacionalne porezne vlasti godinama su svjesni bitcoina.

IRS je svoju prvu presudu o bitcoinu donio još 2013. godine. Ako 2020. ne prijavljujete kripto na porez, izlažete se značajnoj odgovornosti.

Porezne vlasti u Sjedinjenim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi, Australiji, Njemačkoj, Japanu i drugim zemljama izgradile su posebna pravila za kripto poreze..

Srećom, prijava vaše kriptografije u porezne svrhe jednostavnija je nego ikad. Postoje usluge kripto poreza i kripto programi. Postoji softver za kripto računovodstvo. Postoje CPA-ovi koji su se specijalizirali za stvaranje točnih prijava kripto poreza.

Zapravo postoji toliko mnogo kripto poreznih usluga da je teško znati koja je prava za vas. Zato želimo pomoći. Rangirali smo najbolji softver za kripto porez za 2020. godinu, uključujući web stranice, aplikacije, programe, usluge i pružatelje usluga kripto poreza.

Što je Crypto Tax Software?

Što je Crypto Tax Software?

Crypto porezni softver alat je koji se koristi za izračunavanje dobitaka i gubitaka u kriptovalutama.

Tipično bi vaše brokersko posredovanje – mjesto gdje kupujete dionice, obveznice, ETF-ove i druga ulaganja – pružalo ovu izjavu za tradicionalne investicijske proizvode. Kripto, međutim, nije tradicionalni investicijski proizvod, a kripto burze nisu tradicionalno posredovanje.

TD Ameritrade i JPMorgan obično izdaju obrazac 1099 u kojem su navedeni svi vaši godišnji prihodi, osnova troškova i dobici ili gubici od bilo kakvih investicijskih transakcija, na primjer.

Kripto burze, međutim, ne izdaju takve obrasce.

Neke će razmjene kriptovaluta – uključujući Coinbase – izdati obrazac 1099-K u kojem su navedene sve vaše bruto kripto transakcije. Međutim, ove informacije nisu korisne za pripremu vaše porezne prijave. Morate navesti više podataka.

To znači da se teret prijavljivanja vaših kripto dobitaka i gubitaka svodi na vas. Tu softver za kripto porez postaje koristan.

Osnovni softver za kripto porez jednostavno će prikupiti sve vaše transakcije kriptovaluta iz različitih izvora i izračunati dobitke i gubitke u američkim dolarima slijedeći smjernice IRS-a.

Crypto porezni softver obično ne izračunava specifične poreze koje dugujete na svojim kripto imanjima. Porez koji plaćate ovisit će ovisno o vašem oporezivom prihodu. Ovisno o podacima koje unesete u poreznu prijavu, možda ćete platiti više ili manje od drugog podnositelja prijave s identičnim kripto transakcijama.

U osnovi, softver za kripto porez uzima sve brojeve s vaših kripto računa i kripto novčanika, bilježi sve transakcije koje ste izvršili tijekom godine, a zatim navodi sve te brojeve na način koji IRS može razumjeti. Zatim izvješće možete priložiti uz prijavu e-datoteke TurboTax. Ili možete isprintati izvješće i priložiti ga bilo kojoj drugoj poreznoj prijavi.

Trebam li stvarno podnijeti porez na svoj kripto?

zahtjevi za prijavu kripto poreza

Da! Porezna uprava dodala je kripto pitanje na Prilog 1, što znači da je kripto službeno prevladalo.

Neprijavljivanje kripto ulaganja, kripto dobiti ili kripto gubitaka može se tretirati kao neprijavljivanje drugog prihoda od ulaganja. Ove ili u budućnosti mogli biste se suočiti sa oštrim poreznim kaznama.

Zapamtite: ako trgujete na reguliranim kripto burzama, tada ste vjerojatno dali osobne podatke, a možda čak i svoj SSN. Porezna uprava može lako pronaći vaše kripto račune.

Suprotno onome što bi vam netko mogao reći, IRS ima uspostavljena pravila za oporezivanje bitcoina: IRS i većina drugih državnih poreznih vlasti tretiraju bitcoin kao imovinu. To znači da morate prijaviti sve transakcije koje uključuju kripto, uključujući koliko ste platili, koliko ste kupili i koliko je dobiti ili gubitka proizašlo iz te transakcije.

Porezna uprava će analizirati ove podatke, a zatim dodati ili odbiti od vašeg oporezivog dohotka.

Kako djeluje Crypto Tax Software?

Crypto porezni softver poput je agregatora podataka treće strane. Tipično za softver plaćate malu naknadu, a softver izvlači vaše podatke s različitih kripto burzi.

Netko tko je u fiskalnoj godini proveo manje od 50 kripto transakcija mogao bi platiti 10 američkih dolara za upotrebu softvera za kripto porez, dok bi institucija koja je u fiskalnoj godini provela 10.000 transakcija mogla platiti 500 američkih dolara.

Većina kripto poreznog softvera djeluje na sličan način:

Registrirate se za softver za kripto porez i plaćate naknadu; korisnici s više kripto transakcija koje će prijaviti platit će veću naknadu

Softveru za kripto porez dajete pristup samo za čitanje vašim računima za kripto trgovanje, novčanicima i drugim kripto izvorima; ako imate račune na primjer na Coinbase i Kraken, tada ćete odobriti API pristup tim računima za razmjenu vašem softveru za kripto porez

Alternativno, sav softver za kripto porez omogućuje vam prijenos CSV dokumenata

Softver za kripto porez provjerava vaše kripto račune i izdvaja vašu povijest transakcija

Kripto porezni softver objedinjuje svu ovu povijest transakcija; softver provjerava datum i vrijeme svake transakcije, izvještava o cijeni na temelju povijesnih podataka, a zatim zbraja vaše dobitke i gubitke

U konačnici, softver za porez na kripto usklađuje sve transakcije i cijene izrađuje detaljno izvješće o dobiti i gubitku kompatibilno sa smjernicama IRS-a; tipično uključuju dva izvješća koja proizvodi kripto porezni softver Obrazac 8949, Prilog D i, u nekim slučajevima, Prilog 1

Koja je razlika između dobrog i lošeg Crypto poreznog softvera?

Kako funkcionira Crypto Tax Software?

Na prvi pogled sav softver za porez na kripto može izgledati prilično sličan. Sav softver za kripto porez daje slično obećanje da ćete porez izvršiti brzo i točno.

Pa koja je razlika između dobrog i lošeg poreznog softvera? Evo nekoliko načina uspoređivanja najboljih današnjih programa i usluga:

Integracije: Neki se kripto porezni softver integrira sa stotinama velikih i malih kripto burzi. Bilo da trgujete na glavnim burzama – poput Coinbase – ili na opskurnim lokalnim burzama, ovaj softver za kripto porez moći će pratiti podatke o računu i stvoriti dostavljive informacije za IRS.

Širina pojasa: Jeste li proveli 1.000 kripto transakcija u proteklih godinu dana ili samo 10? Na temelju broja transakcija, možda ćete platiti jeftinu ili skupu cijenu softvera za kripto porez. Hobi trgovac može besplatno pronaći softver za kripto porez jer, na primjer, postoji samo 15 transakcija koje treba prijaviti tijekom fiskalne godine, dok institucija treba platiti 1.000 američkih dolara za softver za kripto porez jer postoje tisuće transakcija za prijavljivanje.

API nasuprot CSV pristupu: Crypto porezni softver integrira se s vašim računima za razmjenu na dva načina – kroz sučelje za programiranje aplikacija (API) ili vrijednosti odvojene zarezom (CSV). API je besprijekoran i točan jer se izravno povezuje s razmjenom: vi samo kopirate API ključ sa svoje razmjene / novčanika i zalijepite ga u softver za kripto porez. CSV je u međuvremenu nešto nezgodniji. Povijest transakcija preuzimate iz razmjene u formatu.csv, a zatim prenosite datoteku this.csv u softver za kripto porez. Većina softvera za kripto porez podržava API pristup glavnim razmjenama, dok opskurnije razmjene zahtijevaju ručnu CSV sinkronizaciju.

Ugled: Neka od najvećih kripto imena nude softver za kripto porez. Coinbase, na primjer, ima alat za porez na kripto. Ostali softver za kripto porez nude startupi koji su pokrenuti prošle godine. Ugled je važan u kripto poreznom prostoru: svoju financijsku budućnost vjerujete ovom softveru. Provjerite stranicu tima softvera za kripto porez kako biste bili sigurni da imaju članove s iskustvom u poštivanju / regulativi. Ili se pobrinite da imaju neku drugu provjerenu evidenciju koja vam daje mir.

Jamstva točnosti: Nudi li softver za kripto porez bilo kakvu vrstu jamstva? Jamči li pružatelj usluge točnost? Neki će vam pružatelji usluga zapravo platiti porezne kazne (do određene granice), pružajući vam dodatni mir da je sve točno prijavljeno.

Cijena: Crypto porezni softver kreće se od besplatnog do skupog. Trgovci s velikim brojem transakcija platit će više za porezni softver za kripto porez nego trgovci s malim brojem transakcija. Neki softveri za kripto porez ne naplaćuju drugačiju stopu na temelju broja transakcija, ali naplaćuju drugačiju stopu na temelju vrijednosti vašeg računa.

Podrška iz zemlje: Neki softveri za kripto porez usredotočeni su na Sjedinjene Države. Većina softvera za kripto porez omogućuje vam lako stvaranje izvješća za druge velike zemlje engleskog govornog područja, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanadu i Australiju. Neki softver također podržava Njemačku, Japan i druge zemlje. Neki softver podržava sve zemlje jednostavno nudeći standardizirana izvješća prikladna za bilo koju zemlju.

Pogodnosti i bonus značajke: Neki softver za kripto porez dolazi s određenim pogodnostima i bonus značajkama. Sav softver za kripto porez nudi neku vrstu usklađivanja dobiti i gubitka, ali neki od boljih softverskih proizvoda imaju i bonus značajke poput besplatnog praćenja portfelja, obrazovnih webinara, alata za porezno planiranje i još mnogo toga.

Rangirali smo najbolji i najveći svjetski softver za kripto porez na temelju ovih značajki i više.

TaxBit

TaxBit

TaxBit tvrdi da nudi “pojednostavljeni softver za kripto porez”. Softver su dizajnirali vodeći blockchain CPA-i i odvjetnici za porez na kriptovalute, što ga čini jednim od uglednijih imena u svemiru.

Danas TaxBit podržava preko 4.200 kripto valuta, dionica, roba i fiat valuta. Čak i ako imate posla s nejasnim kriptovalutama, ne biste trebali imati problema s upotrebom TaxBita za prijavljivanje kripto transakcija.

TaxBit također tvrdi da nudi cjelovit revizijski trag, što olakšava vama (ili Poreznoj upravi) da zaronite duboko u bilo koju transakciju i vidite točno kako su izračunati porezi na kriptovalutu. Za fiskalnu godinu 2020. TaxBit nudi 10% popusta na sve planove, kao i besplatno probno razdoblje.

Cijene

Osnovno (50 USD godišnje)

 • 250 transakcija
 • 10 razmjena / novčanika
 • Obrazac poreza za tekuću godinu
 • Podrška putem chata

Plus (175 USD godišnje)

 • 2.500 transakcija
 • Neograničene razmjene i novčanici
 • Svi porezni obrasci (2014. do 2019.)
 • Podrška putem chata

Pro (500 USD godišnje)

 • CPA pregled poreznog obrasca
 • 25.000 transakcija
 • Neograničene razmjene i novčanici
 • Svi porezni obrasci (2014. do 2019.)
 • CPA telefonska podrška

CryptoTrader.tax Coin Ledger

CryptoTrader.tax Coin Ledger

CryptoTrader.tax je softver za oporezivanje kripto sistema Coin Ledger. Softver tvrdi da je najlakši i najpouzdaniji način pripreme poreza na kriptovalutu.

Kao i ostali softver, CryptoTrader.tax vam omogućuje uvoz obrta (putem API-ja) ili učitavanje datoteke povijesti trgovine, a zatim preuzimanje izvješća za dodavanje poreznoj prijavi. Podržane su sve glavne kripto burze.

Jedna od prednosti CryptoTrader.tax-a je ta što je program pouzdani TurboTax-ov partner. Coin Ledger udružio se s TurboTaxom, najvećom svjetskom platformom za pripremu poreza, kako bi vam omogućili jednostavnu elektroničku prijavu poreza.

Još jedna izvrsna značajka CryptoTrader.tax-a je da ne samo da možete dodati svoje kripto transakcije, već možete prijaviti i bilo koji kripto prihod – uključujući prihod zarađen od rudarstva, darova, zračnih kapa i vilica. Bilo koji prihod – uključujući prihod povezan s kripto-prometom koji nije proizašao iz trgovine – treba prijaviti Poreznoj upravi, a CryptoTrader.tax vam to omogućuje.

Cijene

Hobi (49 USD po poreznoj sezoni)

 • Do 100 trgovina
 • Podrška za chat uživo
 • Neograničene revizije izvješća
 • FIFO, LIFO i specifična identifikacija
 • Obrazac IRS 8949
 • Izvještaj o kapitalnim dobicima
 • TurboTax integracija
 • Integracija TaxAct-a
 • Ubiranje poreznih gubitaka

Pro Trader (99 USD po poreznoj sezoni)

 • Do 1.500 obrta
 • Podrška za chat uživo
 • Neograničene revizije izvješća
 • FIFO, LIFO i specifična identifikacija
 • Obrazac IRS 8949
 • Izvještaj o kapitalnim dobicima
 • TurboTax integracija
 • Integracija TaxAct-a
 • Ubiranje poreznih gubitaka

Trgovac velike količine (199 USD po poreznoj sezoni)

 • Do 5000 obrta
 • Prioritetna podrška
 • Neograničene revizije izvješća
 • FIFO, LIFO i specifična identifikacija
 • Obrazac IRS 8949
 • Izvještaj o kapitalnim dobicima
 • TurboTax integracija
 • Integracija TaxAct-a
 • Ubiranje poreznih gubitaka

Neograničeno (299 USD po poreznoj sezoni)

 • Do 100 trgovina
 • Prioritetna podrška
 • Neograničene revizije izvješća
 • FIFO, LIFO i specifična identifikacija
 • Obrazac IRS 8949
 • Izvještaj o kapitalnim dobicima
 • TurboTax integracija
 • Integracija TaxAct-a
 • Ubiranje poreznih gubitaka

Bilo koja izvješća za 2018. i prethodne godine iznose 15% od uobičajene cijene izvještaja. Ako želite koristiti CryptoTrader.tax za prijavljivanje obrta povezanih s kripto i prihoda iz prethodnih godina, tada možete ostvariti mali popust. Planovi su dostupni i za porezne profesionalce.

ZenLedger

ZenLedger

ZenLedger se oglašava kao “najbrži i najprijateljskiji porezni alat” za kripto korisnike i njihove računovođe. Softver za kripto porez radi sa svim glavnim burzama i većinom glavnih fiat i kripto valuta. ZenLedger uvozi vaše transakcije, a zatim priprema potrebne dokumente (uključujući izvješća o kapitalnim dobicima, izvješća o prihodima, izvješća o donacijama i završna izvješća).

Baš kao i kod CryptoTrader.tax, ZenLedger je službeni TurboTax partner, što znači da se svi podaci prikupljeni od ZenLedger mogu lako dodati u vašu TurboTax elektroničku prijavu poreza.

ZenLedger nudi više razina od većine ostalih ovdje navedenih softvera za kripto porez, u rasponu od njihove opcije Hobbyist (69 USD za 100 transakcija) do opcije Unlimited (999 USD za neograničene transakcije). Također možete dodatno platiti da vam porezna prijava bude u potpunosti pripremljena, u tom slučaju ZenLedger će vas povezati s poreznim odvjetnikom ili CPA-om kako biste u potpunosti popunili vašu poreznu prijavu.

Cijene za standardne ZenLedger planove

Hobi (69 USD po poreznoj godini)

 • 100 transakcija ili manje
 • Ukupna vrijednost imovine do 15.000 USD

Početnik (149 USD po poreznoj godini)

 • 500 transakcija ili manje
 • Ukupna vrijednost imovine do 50 000 USD

Premija (399 USD po poreznoj godini)

 • 1.000 transakcija ili manje
 • Ukupna vrijednost imovine do 300.000 USD

Izvršni direktor (799 USD po poreznoj godini)

 • 4.000 transakcija ili manje
 • Ukupna vrijednost imovine do milijun dolara

Neograničeno (999 USD godišnje)

 • Neograničene transakcije
 • Nema ograničenja vrijednosti imovine
 • Prioritetna podrška

Cijene za ZenLedger potpuno pripremljene planove

Srebro (750 USD po poreznoj godini)

 • 50 transakcija ili manje
 • Ukupna vrijednost imovine do 50 000 USD
 • Do četiri porezna oblika
 • Jedna porezna prijava države
 • Do dva sata vremena za pripremu povratka, uz dodatno vrijeme s popustom

Zlato (1.250 USD po poreznoj godini)

 • 100 transakcija ili manje
 • Ukupna vrijednost imovine do 300.000 USD
 • Do šest poreznih oblika
 • Jedna porezna prijava države
 • Do tri sata vremena za pripremu povratka, uz dodatno vrijeme s popustom

Dijamant (2.500 USD po poreznoj godini)

 • 400 transakcija ili manje
 • Ukupna vrijednost imovine do milijun dolara
 • Do osam poreznih oblika
 • Dva državna porezna oblika
 • Do sedam sati vremena za pripremu povratka, uz dodatno vrijeme s popustom

TokenTax.us

TokenTax.us

TokenTax.us vam omogućuje izračun kripto poreza i prijavu povrata. Riječ je o softverskoj platformi za kripto porez i tvrtki za računovodstvo poreza za kriptovalute koja se, kao i mnogi drugi ugledni pružatelji ovdje, također udružila s TurboTaxom. TokenTax.us podržava sve glavne razmjene putem API-ja, iako također možete prenijeti bilo koju povijest transakcija putem CSV-a.

Nakon prikupljanja podataka o razmjeni, TokenTax.us popunit će obrazac 8949, koji je obrazac koji se koristi za prijavu kapitalne dobiti. Taj se obrazac lako može dodati poreznoj prijavi ili uvesti izravno u TurboTax.

TokenTax.us također podržava porez na maržnu trgovinu, uključujući izravnu potporu za neke od najvećih i najpopularnijih svjetskih platformi za trgovanje s polugom. Podržani su Deribit, BitMEX i Bybit.

Kao i kod drugog softvera, TokenTax.us omogućuje stvaranje samo kripto obrazaca za dobitak / gubitak ili možete dodatno platiti za potpunu prijavu poreza. Također možete izraditi obrasce za kripto porez za bilo koju zemlju na svijetu – ne samo za Ameriku i njezin obrazac 8949 za IRS.

Cijene

Osnovno (65 USD po poreznoj godini)

 • Do 500 transakcija
 • Podržava samo Coinbase, Coinbase Pro i Binance
 • Obrazac IRS 8949 ili međunarodna podrška
 • Podrška za chat uživo

Premija (199 USD po poreznoj godini)

 • Do 3000 transakcija
 • Podrška za svaku razmjenu
 • Podrška za trgovanje maržom (na BitMEX, Deribit i Bybit)
 • Nadzorna ploča za prikupljanje poreznih gubitaka
 • Sve uključeno u Basic

Pro (799 USD po poreznoj godini)

 • Do 20 000 transakcija
 • Savjetodavna sjednica za prikupljanje poreznih gubitaka
 • Sve podržane razmjene marži
 • Uključen FBAR
 • Sve što je uključeno u Premium

VIP (1.499 USD po poreznoj godini)

 • Napredno kripto pomirenje uz pomoć CPA-a
 • Dvije seanse od 30 minuta s poreznim stručnjakom
 • Pomoć revizije IRS-a
 • Do 30.000 transakcija
 • Sve što je uključeno u Pro

Porez na kripto eToro

Porez na kripto eToro

eToro ima Crypto Tax Calculator koji se nalazi na mreži na https://etorocryptotax.com/

Kalkulator je dizajniran u informativne svrhe. Svatko može unijeti glavne kriptovalute, a zatim saznati porez koji se duguje za te kriptovalute.

Odaberite poreznu godinu, a zatim kriptovalutu. eToro Crypto Tax podržava oko 30 najvećih svjetskih kriptovaluta. Zatim možete ručno dodati obrta ili uvesti uloge putem CSV-a.

Zatim kalkulator traži cijenu koju ste platili za svaku trgovinu, uključujući dobit ili gubitak koji ste ostvarili na kripto trgovanju. eToro će izračunati vaš porez na kapitalnu dobit, dajući vam okvirnu predodžbu o tome koliko novca trebate dugovati na temelju vaših obrta.

Za razliku od ovdje navedenog softvera za kripto porez, eToro Crypto Tax ne stvara obrazac 8949 s poreznom upravom niti se podaci mogu izravno dodati u vašu poreznu prijavu. Međutim, ako tražite okvirni okvir koliko poreza možete očekivati ​​da ćete platiti na svojim kripto imanjima, tada je eToro kripto porez izvrsna (i besplatna) opcija.

Cijene

 • Besplatno

Lukka.tech

Lukka.tech

Lukka je dobavljač tehnologije i podatkovnih usluga koji je nedavno lansirao LukkaTax za obične kripto korisnike. LukkaTax je proizvod za pripremu poreza za kripto porez “uradi sam”, lansiran u prosincu 2019. upravo na vrijeme za poreznu sezonu 2019..

Kao i kod ostalih ovdje nabrojanih softvera za kripto porez, LukkaTax će stvoriti izvješća za vašu aktivnost u virtualnoj valuti na IRS Obrascima 1040 i 8949.

Lukka je tvrtka za blockchain tehnologiju osnovana 2014. Tvrtka sa sjedištem u New Yorku najpoznatija je po tome što nudi proizvode koji automatiziraju i optimiziraju računovodstvene, revizijske i porezne procese za potrošače, investitore, fondove, administratore fondova, OTC-ove i vlasničke trgovačke tvrtke, razmjene, rudari, protokoli i računovođe. Sada tvrtka nudi pojedinačne mogućnosti pripreme poreznog obrasca.

Cijene

 • 19,95 USD

Accointing

Accointing

Accointing je platforma za upravljanje koja vam omogućuje jednostavno praćenje i upravljanje kripto portfeljem i izradu poreznog izvješća. Možete uvesti bilo koju razmjenu (putem API-ja ili CSV-a) i pratiti preko 6000 valuta.

Jedinstvena značajka Accointinga je ta što je dostupan na stolnim i mobilnim uređajima. Svoj portfelj možete pratiti gdje god koristite mobilnu aplikaciju za iOS ili Android.

Accointing će pratiti vaše transakcije tijekom cijele godine, oporezivi prihod, neoporezivi prihod (darovi, donacije i izgubljena ili ukradena sredstva) i kapitalne dobitke. Sve je to lijepo upakirano u korisničko sučelje.

Cijene

Početno porezno izvješće (49,99 USD)

 • Cjelovito izvješće s do 250 transakcija
 • Izvješća za sve prethodne godine
 • Licenca vrijedi 365 dana

Napredno porezno izvješće (129,99 USD)

 • Cjelovito izvješće s do 5000 transakcija
 • Licenca vrijedi 365 dana
 • Izvješća za sve protekle godine

Izvještaj o profesionalnom porezu (259,99 USD)

 • Cjelovito izvješće s neograničenim transakcijama
 • Stranica naprednog razdoblja zadržavanja
 • Porezni optimizator
 • Licenca vrijedi 365 dana
 • Izvješća za sve prethodne godine

Coinbase porezni resursni centar

Coinbase porezni resursni centar

Coinbase ima kompletan Porezni resursni centar ispod njegove stranice za podršku. Coinbase pažljivo objašnjava da ne nudi porezne savjete i nudi samo porezne podatke vezane uz kripto informativne svrhe. Međutim, ove vam informacije zasigurno mogu pomoći u obrađivanju poreza na kripto za godinu.

Primjerice, Coinbaseov porezni centar objašnjava što se događa kad vam Coinbase pošalje obrazac 1099-K, uključujući i što učiniti s tom izjavom. Coinbase je jedna od rijetkih burzi koja šalje obrazac 1099-K, iako ćete za ispunjavanje morati ispuniti određena ograničenja (u većini država 20 000 USD volumena transakcija ili više).

Coinbase-ov Porezni resursni centar također objašnjava što učiniti ako primite IRS B-obavijest koja ukazuje na postojanje neslaganja s vašim poreznim identifikacijskim brojem (TIN) i pravnim nazivom Coinbase koji Coinbase koristi za podnošenje obrasca 1099-K.

Coinbaseov centar za porezne resurse možete pogledati na stranici za podršku ovdje.

Cijene

 • Besplatno

CoinTracking.info

CoinTracking.info

CoinTracking.info oglašava se vodećim za praćenje i izvještavanje o kriptovalutama. Platforma ima 11 godina povijesnih podataka, trendove kovanja za 7.200 kovanica i 3,9 milijardi dolara u svim portfeljima.

CoinTracking.info možete koristiti za jednostavno praćenje portfelja – baš kao i bilo koja aplikacija za praćenje kripto portfelja. Ili platformu možete koristiti za izradu izvješća o kapitalnoj dobiti. Dostupni su varijabilni parametri za sve zemlje, a podržano je 12 poreznih metoda (FIFO, LIFO, AVCO, itd.).

CoinTracking.info podržava izravni uvoz sa svih glavnih burzi i desetaka manje poznatih burzi. Imate i novčanice i transakcije iz svog novčanika. Postoji čak i naslijeđena podrška za zatvorene burze.

Cijene

Besplatni plan

 • Pratite 200 transakcija
 • Pratite kovanice
 • Ručno uvezite razmjene putem CSV-a
 • Osobni izvoz putem CSV, XLS, PDF i HTML
 • Dvije osobne sigurnosne kopije trgovine

Pro (9,99 USD mjesečno, naplaćuje se godišnje)

 • Sve besplatne značajke
 • Pratite 3.500 transakcija
 • Automatski uvozi razmjene putem API-ja
 • Automatski uvozi blockchain novčanike (5 novčanika); neograničen ručni uvoz novčanika
 • Izvještavanje o porezima i kapitalnim dobicima
 • API pristup vašem portfelju
 • Pet osobnih sigurnosnih kopija trgovine
 • Povežite više računa

Stručnjak (15,49 USD, 19,99 USD ili 24,99 USD mjesečno, naplaćuje se godišnje)

 • Sve besplatne i Pro značajke
 • Pratite 20 000, 50 000 ili 100 000 transakcija
 • Automatski uvozi razmjene putem API-ja
 • Automatski uvozi blockchain novčanike (10 novčanika); neograničen ručni uvoz novčanika
 • Izvještavanje o porezima i kapitalnim dobicima
 • API pristup vašem portfelju
 • 10 osobnih sigurnosnih kopija trgovine
 • Povežite više računa

Neograničeno (49,99 USD mjesečno, naplaćuje se godišnje)

 • Sve značajke stručnjaka
 • Pratite neograničen broj transakcija
 • Automatski uvozi blockchain novčanike (50 novčanika); neograničen ručni uvoz novčanika
 • Osobni izvoz putem CSV, XLS, PDF, HTML, XML ili JSON
 • 20 osobnih sigurnosnih kopija trgovine
 • Prioritetne transakcije
 • Prioritetni plan korisničke podrške

BearTax

BearTax

BearTax, koji se nalazi na mreži na Bear.tax, omogućuje vam preuzimanje kripto poslova s ​​bilo kojeg mjesta, prepoznavanje prijenosa putem burzi i automatsko generiranje poreznih dokumenata – slično kao i drugi ovdje navedeni softver za kripto porez..

S BearTaxom možete uvesti svoje transakcije s gotovo bilo koje burze (putem API-ja ili CSV-a), pregledati ih i obraditi (koristeći FIFO ili LIFO metode), a zatim automatski generirati porezne dokumente i poslati ih svom knjigovođi.

BearTax vam omogućuje uvoz s više od 50 razmjena putem API-ja ili CSV-a. Ne postoji ograničenje broja računa za razmjenu koje možete pratiti s BearTaxom. BearTax će prikupiti vaše podatke o transakciji, a zatim generirati IRS obrazac 8949.

Cijene

Osnovno (1 USD po poreznoj godini)

 • Do 20 transakcija
 • Neograničene razmjene

Srednji (30 USD po poreznoj godini)

 • Do 200 transakcija
 • Neograničene razmjene
 • Podrška putem e-pošte

Stručnjak (100 USD po poreznoj godini)

 • Do 1.000 transakcija
 • Neograničene razmjene

Profesionalno (200 USD po poreznoj godini)

 • Do 10.000 transakcija
 • Neograničene razmjene
 • Povežite se s knjigovođom
 • Prioritetna podrška za chat 24/7
 • Uvoz prilagođenih datoteka

CoinTracker.io

CoinTracker.io

CoinTracker.io vam omogućuje izračunavanje poreza na bitcoin i praćenje vašeg kripto portfelja s jedne prikladne platforme. Povezujete svoje razmjene, novčanike i DeFi platforme. Zatim CoinTracker.io automatski i kontinuirano sinkronizira vaše kripto stanja i transakcije.

Neki ljudi koriste CoinTracker.io jednostavno kako bi pratili cjelokupni svoj kripto portfelj. Možete dobiti raščlambu posjeda, kako su vremenom rasli i druge podatke. CoinTracker.io podržava preko 300 novčanika i razmjena, što olakšava sinkronizaciju sredstava gdje god se nalaze.

Također možete odmah generirati porezna izvješća za bilo koju zemlju na svijetu. Cjelovita porezna izvješća CoinTracker.io dostupna su za kripto korisnike u Sjedinjenim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi i Australiji. Djelomična podrška dostupna je stanovnicima svake druge zemlje na svijetu. S nekoliko klikova na CoinTracker.io možete pregledati sažetak poreza, a zatim preuzeti izvješća koja su vam potrebna za podnošenje poreza.

Cijene

Hobi (49 USD po poreznoj godini)

 • 100 transakcija
 • Besplatno praćenje portfelja
 • Metode temeljene na troškovima

Trgovac (199 USD po poreznoj godini)

 • 1.500 transakcija
 • Besplatno praćenje portfelja
 • Metode temeljene na troškovima
 • Sažetak poreza po novčaniku

Pro (499 USD po poreznoj godini)

 • 5.000 transakcija
 • Besplatno praćenje portfelja
 • Metode temeljene na troškovima
 • Sažetak poreza po novčaniku
 • Prioritetna podrška

Prilagođeno (prilagođena cijena)

 • Neograničene transakcije
 • Sve što je uključeno u Pro

Blox

Blox

Blox je softver za računovodstvo, praćenje i upravljanje kriptovalutama. Trži se više prema blockchain tvrtkama, umjesto prema pojedinačnim korisnicima i investitorima.

Ključne značajke Bloxa uključuju mogućnost automatskog praćenja i sinkronizacije novčanika, izradu revizijskih staza pomoću CPA financijskih alata, potpunu kontrolu nad knjigovodstvom i transakcijama te prikaz nadzorne ploče u stvarnom vremenu s vašim stanjem, analitikom, povijesnim podacima i izvedbom imovine, između ostalih metrika.

Neki od Bloxovih ciljnih kupaca, prema službenoj web stranici, uključuju kripto rukovoditelje, upravitelje imovinom, blockchain protokole, računovodstvene tvrtke, kripto tvrtke, rudarske operacije, kripto fondove i VC-ove. Etoro, 0x, Nexo, Crypto.com, Civic, PumaPay, Paxful i druga značajna imena koriste Blox.

Ako tražite softver za kripto računovodstvo i porez posebno dizajniran za vaše kripto ili blockchain poslovanje, tada je Blox jedna od najboljih dostupnih opcija.

Cijene

Pro plan (besplatno)

 • Pod upravom do 50.000 USD imovine
 • Pohrana za 100 transakcija
 • 1 suradnik
 • Podrška putem e-pošte

Poslovno (299 USD mjesečno)

 • Pod upravljanjem do 20 milijuna dolara imovine
 • Pohrana za 50 000 transakcija
 • 4 suradnika
 • Osnova troškova
 • CSV izvoz
 • Vrijeme odziva podrške od 24 sata

Poduzeće (449 USD mjesečno)

 • Upravljanje imovinom do 60 milijuna dolara
 • Pohrana za 150 000 transakcija
 • 8 suradnika
 • Osnova troškova
 • CSV izvoz
 • Namjenski upravitelj računa

Prilagođeno (Prilagođeno)

 • Neograničena imovina pod upravljanjem
 • Sve što je uključeno u Enterprise

Koinly

Koinly

Koinly izračunava porez na kriptovalutu u više od 20 zemalja, uključujući Sjedinjene Države, Kanadu, Australiju, Njemačku, Švedsku, Novi Zeland, Francusku i više.

Kao i kod većine ostalih softvera za kripto porez, ovdje povezujete API ključeve za razmjenu i javne adrese blockchaina, a zatim Koinly sinkronizira sve te podatke na svoju nadzornu ploču. Klikom možete generirati porezna izvješća kako biste umanjili svoju oporezivu dobit. Također možete jednostavno koristiti Koinly za praćenje vašeg portfelja. Možete vidjeti svoje novčiće i ukupnu vrijednost, na primjer, ili analizirati svoje trgovinske performanse. Postoji čak i ugrađeni istraživač blokova.

Koinnly vam omogućuje uvoz podataka s bilo kojeg mjesta. Podržana je 300+ razmjena, a podatke možete uvesti putem CSV-a ili API-ja. Koinly podržava preko 6000 kriptovaluta. Dostupno je i besplatno probno razdoblje bez potrebe za kreditnom karticom. Koinly također ima verzije svoje platforme posebno dizajnirane za tvrtke, fondove i CPA-ove.

Cijene

Hodler (79 USD godišnje)

 • 300 transakcija
 • Porezno izvješće za bilo koju godinu
 • Sve razmjene i novčanici
 • Prihod i kapitalna dobit

Trgovac (179 USD godišnje)

 • 3.000 transakcija
 • Porezno izvješće za bilo koju godinu
 • Sve razmjene i novčanici
 • Prihod i kapitalna dobit
 • Prioritetna podrška

Oracle (399 USD godišnje)

 • 10 000 transakcija
 • Porezno izvješće za bilo koju godinu
 • Sve razmjene i novčanici
 • Prihod i kapitalna dobit
 • Prioritetna podrška
 • Pregled i pomoć pri uvozu
 • Rani pristup novim značajkama

Bitcoin.porez

Bitcoin.porez

Bitcoin.tax jedna je od najnižih opcija na ovom popisu. Dostupna je besplatna verzija platforme, iako plaćeni planovi počinju od 29,95 USD (a skuplji planovi mogu obraditi i do milijun transakcija).

Bitcoin.tax omogućuje vam uvoz detalja s jedne od podržanih burzi. Također možete dodati bilo kakvu potrošnju ili donacije koje ste mogli izvršiti iz svojih novčanika, iskopanih kovanica ili drugog kripto prihoda koji ste dobili. Možete usporediti različite metodologije na temelju troškova, uključujući FIFO, LIFO i prosječne troškove. Također možete usporediti sličan tretman. Zatim će vam Bitcoin.tax pokazati vaše izvješće o kapitalnoj dobiti s troškom svake transakcije, prihodom od prodaje i dobicima, zajedno s izvještajem o prihodu, izvještajem o donaciji i završnim izvještajem.

Nakon što se izradi izvještaj o kapitalnoj dobiti Bitcoin.tax, možete ga uvesti izravno u TurboTax, TaxACT i drugi porezni softver. Možete ga priložiti i kao izjavu uz poreznu prijavu ili ispisati u PDF-u.

Cijene

 • 0 do 29,95 dolara

Bitwave.io

Bitwave.io

Bitwave.io nudi porezna i računovodstvena rješenja za tvrtke koje koriste kripto. Softver za kripto porez podržava višekorisničke novčanike, računovodstvo i poreze, AR / AP i još mnogo toga. Ako vaša tvrtka koristi kripto, tada je jedna od mogućnosti dostupna Bitwave.io.

Neke od oglašavanih prednosti Bitwavea uključuju “sigurno”, “integrirano” i “lako”. Platforma se opisuje kao “vodeće rješenje za sigurno upravljanje vašim sredstvima”. Postoji određena platforma za računovodstvo Bitwave koja radi s postojećim alatima poput QuickBooks Online i Xero. Postoje i posebni alati za plaćanje računa kriptokriptom ili upravljanje višekorisničkim, višekorisničkim novčanicima za poduzeća.

Bitwave je prije bio poznat kao BitAlpha. Tvrtka ima sjedište u San Franciscu.

Cijene

 • Prilagođen

Kripto porezna djevojka

Kripto porezna djevojka

Crypto Tax Girl, pronađena na mreži na CryptoTaxGirl.com, CPA je pod imenom Laura koja se specijalizirala za poreze vezane uz kripto..

Crypto Tax Girl nudi brojne usluge povezane s porezom na kripto. Na primjer, na CryptoTaxGirl.com postoje dva tečaja koji vas podučavaju svemu što trebate znati o oporezivanju kripto u SAD-u. Dva tečaja uključuju “Cjelokupni vodič za oporezivanje kripto valuta” (50 USD) i “Kako stvarno koristiti kointracking” (199 USD).

Laura također nudi konzultacije, izvještaje o kripto dobicima i gubicima, porezne prijave i usluge poreznog savjetovanja. Web stranica Crypto Tax Girl također nudi besplatne porezne savjete, dok Laurina stranica na YouTubeu sadrži više videozapisa s objašnjenjima kripto poreza. Laura je imala više od 200 klijenata koji su joj dolazili zbog prijava poreza na kriptovalute, uključujući pojedince, vlasnike malih tvrtki, poslovne ljude na razini C-suitea, emigrante, studente, osobe s visokim i niskim prihodima i druge. Njezin je cilj, prema službenoj web stranici, “učiniti oporezivanje kriptovaluta jednostavnim i lako razumljivim”.

Cijene

 • Prilagođen

Sretne porezne usluge

Sretne porezne usluge

Happy Tax, koji se nalazi na mreži na HappyTax.com, općenita je usluga prijave poreza u kojoj vam CPA priprema porez – uključujući kripto dobit i gubitke.

Da biste započeli s Happy Tax-om, posjetite HappyTax.com i pronađite svog lokalnog predstavnika Happy Tax-a. Ili preuzmite aplikaciju Happy Tax i pošaljite porezno izvješće izravno sa svog mobilnog uređaja.

Happy Tax nudi 100% jamstvo za sav posao, a ako vam zatreba, imaju i besplatni odjel za reviziju. Tvrtka se plasira kao „pogodnost H&R Blokiraj, ali bolje ”. Dok je H&R Block zapošljava ljude sa samo nekoliko dana iskustva u pripremi poreza, Happy Tax radi s licenciranim i certificiranim CPA-ima. Zapravo su to jedini ljudi koji pripremaju porez za klijente u Happy Taxu.

Happy Tax ima četiri plana u rasponu od 100 do 500 USD po poreznoj godini. Oni također oglašavaju određeni “kripto” paket. Bez obzira želite li potpunu poreznu prijavu ili samo izvještaj o dobiti i gubitku na svojoj kripto imovini, Happy Tax može biti pravi izbor za vas.

Cijene

 • 100 do 500 američkih dolara po poreznoj godini

Kripto.porez

Kripto.porez

Crypto.tax ne nudi izravno porezne prijave ili izračune kripto poreza. Umjesto toga, ova je web stranica posvećena popisivanju najboljih alata za kripto porez koji su danas dostupni.

Na prvi pogled možete pogledati najnovije ponude i cijene za Accointing, Bear.tax, CoinTracker i ZenLedger, između ostalog.

Jednostavna web stranica također ima odgovore na različita pitanja o kripto porezu.

Završna riječ

Bez obzira jeste li prostak, kripto prihvaćajući posao ili institucionalni investitor, danas imate više mogućnosti softverskog poreza za kripto nego ikad prije.

Odaberite softverski program za kripto porez već danas kako biste izbjegli suočavanje sa strogim kaznama kripto poreza u budućnosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner