KlickOwn partneri s Netfondsima na novoj platformi za tokenizaciju

Ovaj tjedan, tehnološki startup sa sjedištem u Hamburgu KlickOwn najavio je stvaranje strateškog partnerstva s vodećom financijskom platformom Netfonds AG. Manevriranje je dio većih planova za pokretanje platforme za upravljanje i marketing temeljenu na blockchain-u. Vijest pokazuje daljnju tokenizaciju na tržištu EU.

KlickOwn platforma

Ažurirana KlickOwn tokenizirana platforma za nekretnine omogućit će investitorima i vlasnicima nekretnina poslovanje putem blockchaina. Kao takva, platforma će omogućiti tokenizaciju svojstava, izdavanje sigurnosnih tokena te upravljanje i trgovanje tim financijskim instrumentima.

Značajna prekretnica

Govoreći o partnerstvu, osnivač i izvršni direktor KlickOwna Alexander Braune taj je potez nazvao značajnom prekretnicom na tržištu. Uz to, opisao je kako partnerstvo tvrtku približava njezinu sveukupnom cilju demokratizacije kapitalnih ulaganja u nekretnine. Također se dotaknuo godina iskustva koje Netfonds posjeduje i kako je to iskustvo usklađeno sa strategijom KlickOwns.

Zvjezdani Blockchain

Zanimljivo je da projekt predstavlja jedan od prvih tokeniziranih pothvata nekretnina na Zvjezdani blockchain. Stellar je decentralizirani protokol otvorenog koda, koji omogućuje brze, prekogranične transakcije između bilo kojeg para valuta. Uz to, kao četvrta generacija blockchaina, Stellar pruža napredne mogućnosti programiranja pametnih ugovora.

Odluka o korištenju bloka Stellar otvara platformu KlickOwn za mnoštvo novih funkcionalnosti. Kao prvo, pruža vrlo niske transakcijske troškove. Što je najvažnije, Stellar je decentraliziran i neprofitna je tvrtka s altruističkim ciljevima za razliku od opće strategije stvaranja dobiti

Poboljšajte sigurnost i učinkovitost – KlickOwn

Također raspravljajući o manevru, Wladimir Huber, osnivač i član uprave KlickOwn pohvalio je suradnju svoje tvrtke s Netfondsom. Važno je da je iskoristio trenutak da opiše novi proizvod i neke od prednosti koje tokenizacija donosi na platformu. Objasnio je da korisnici stječu iste prednosti kao i klasična obveznica, ali bez svih dodatnih troškova koji su obično povezani s tim transakcijama. Točnije, novi sustav eliminira potrebu za globalnim certifikatima ili skupim bankovnim depozitima.

Osnivač KlickOwn-a Wladimir Huber

Osnivač KlickOwn-a Wladimir Huber

Netfonds

Sa svoje strane, Netfonds će pružiti svoju stručnost kao regulatorni pružatelj usluga. Kao takva, tvrtka će se baviti regulatornom funkcijom kišobrana odgovornosti, te strukturiranjem i odobravanjem obveznica kojima se upravlja na blockchainu. Na kraju, tvrtka će biti odgovorna i za fazu upravljanja digitalnom imovinom. Da bi ispunile ovaj zadatak, obje tvrtke planiraju usku suradnju s NSI Netfonds Structured Investments GmbH. Istaknuto je da je NSI Netfonds Structured Investments GmbH podružnica Netfonds AG.


Izravno upravljanje

U nedavnom intervjuu, Peer Reichelt, izvršni direktor Netfonds AG, razgovarao je o potencijalu projekta. Objasnio je da nova platforma omogućuje izravno upravljanje i posredovanje u ulaganjima u nekretnine. Uz to, govorio je o tome kako će nova platforma poboljšati pozicioniranje odjela za nekretnine tvrtke Netfonds. Točnije, Reichelt vjeruje da će nova platforma proširiti odjel prodaje nekretnina tvrtke i postaviti temelje novom digitalnom poslovnom modelu.

Investitori koji žele sudjelovati u KlickOwn tokeniziranoj nekretnini STO to mogu učiniti izravnim odlaskom na web stranicu tvrtke. Ovdje možete lako kupiti obveznice digitalnih nekretnina nakon što ispunite potrebne podatke o registraciji. Značajno je da je minimalni iznos ulaganja samo 10 eura. Uz to, platforma vam nudi razne načine plaćanja nove tokenizirane obveznice, uključujući upotrebu klasičnog SEPA bankovnog transfera.

Spuštanje ulazne trake – KlickOwn

Jedan od najvažnijih aspekata KlickOwn koncepta je želja da ulaganje u nekretnine bude dostupno svima. Minimalna razina ulaganja u platformu od samo 10 eura čini ovaj san stvarnošću. Na taj način međunarodni ulagači mogu lako sudjelovati na njemačkom tržištu nekretnina, ne brinući se o minimalnim preprekama za financiranje.

Peer Reichelt - izvršni direktor Netfonds AG

Peer Reichelt – izvršni direktor Netfonds AG

Prije su investitori trebali osigurati značajan iznos sredstava za sudjelovanje u međunarodnoj prodaji nekretnina. U većini slučajeva ta su ekskluzivna ulaganja bila dostupna samo ovlaštenim investitorima. Akreditirani investitor je netko tko ima najmanje milijun dolara likvidne imovine. Nažalost, ova je strategija patila i od investitora i od vlasnika nekretnina.

Kao prvo, većini ulagača nedostajalo je sredstava za sudjelovanje. Slijedom toga, ti su investitori trebali otići drugdje kako bi sudjelovali. U mnogim su slučajevima bili prisiljeni ulagati u manje poželjne i rizičnije pothvate. Istodobno, vlasnici imovine često su odbijali financiranje jer nije udovoljavalo potrebnim minimalnim zahtjevima. Srećom, platforma KlickOwn uklanja sve ove probleme.

KlickOwn o budućnosti

Platforma trenutno nudi samo tokenizirane nekretnine u Njemačkoj. U sljedećim mjesecima tvrtka se može proširiti i na druga tržišta EU-a. Trenutno ulagači za svoje sudjelovanje dobivaju isplate s fiksnim kamatama. Prema dokumentaciji tvrtke, tvrtka namjerava ponuditi zasebne obveznice digitalnih nekretnina s odgovarajućim sigurnosnim tokenima reguliranim BaFinom za svaki projekt nekretnina.

Netfonds

Netfonds pruža administraciju, savjete, obradu transakcija i regulaciju za njemačku financijsku industriju. Tvrtka koristi mrežnu tehnološku platformu koja omogućava korisnicima iz financijske industrije da u potpunosti, sigurno i u skladu s propisima EU-a o vrijednosnim papirima obrađuju transakcije na financijskom tržištu. Klijentela tvrtke uključuje fondovske tvrtke, menadžere imovine, financijske savjetnike, posebne banke i osiguravajuća društva.

Tokenizacija oluja preuzima tržišta nekretnina

Ova vijest samo je posljednja na podužem popisu tvrtki koje tokeniziraju fondove za nekretnine. Upravo ovog tjedna, Crveni labud udružio se s tokenizacijskim divom Polymathom. Par je uspješno tokenizirao 2,2 milijarde dolara imovine kao dio svog prvog pothvata. Svakog dana sve više platformi za tokenizaciju ulazi u sektor nekretnina.

U prošlosti su mnogi od ovih projekata pali u vodu zbog papirologije ili problema s financiranjem. Sada se po prvi put tvrtke za promet nekretninama udružuju s tokenizacijskim platformama kako bi osigurale da njihovi proizvodi i tržišni pristup budu prilagođeni sektoru nekretnina. Slijedom toga, slijedi priliv tokeniziranih nekretnina koji se probijaju do javnosti tijekom sljedećih tjedana.

Za sada se čini da KlickOwn započinje na ostatku tržišta EU-a. Možete očekivati ​​da će tvrtka kapitalizirati na ovom tragu jer tvrtka nastavlja širiti svoje proizvode i marketing.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map