Bitcoin Trading – Egyszerű útmutató az átlagember számára

Tájékozott befektetőként szilárdan meg kell ismernie a ma használt különféle Bitcoin kereskedési stratégiákat és terminológiát. A gazdaság minden nap egy lépéssel közelebb kerül a digitalizálás felé. Következésképpen a mindennapi Bitcoin a nemzetközi pénzügyi rendszer kritikusabb elemévé válik.

Fontos, hogy a Bitcoin kereskedés számos stratégiát foglalhat magában. Néhány fontos tényezőt figyelembe kell vennie annak meghatározásához, hogy milyen típusú kereskedő illik a legjobban az Ön életmódjához. Például mi az általános befektetési célja? Szeretne kereskedni, hogy minél több fiat, vagy több kriptot szerezzen, vagy mindkettőt?

Bitcoin kereskedelem vs befektetés

Ne feledje, hogy a Bitcoin kereskedése sok szempontból különbözik a befektetéstől. Elsősorban a Bitcoin kereskedők nem tartják hosszú ideig a kriptójukat, például a befektetők. Sok esetben a befektető egyszerűen felhalmozhatja a Bitcoint, és nem szándékozik soha eladni részesedését. Ez a stratégia HODL néven ismert (tartsa meg a drága életet).

Bitcoin kereskedelem - elemzés a CoinMarketCap segítségével

Bitcoin Trading – Elemzés a CoinMarketCap segítségévelBitcoin Trading – Elemzés a CoinMarketCap segítségével

A HODLerek a Bitcoin-ot értékmegőrzésként használják, nem pedig „elektronikus készpénzrendszerként”. Ezenkívül a HODLerek elfogadják a Bitcoin volatilitását, és inkább a hosszú távú nyereségre összpontosítanak, és megváltoztatják ezt a forradalmi valutát a piacon. Gyakran előfordul, hogy valaki HODL egy bizonyos mennyiségű bitcoinot, és kereskedik más állományaival.

Hogyan lehet elindítani a Bitcoin kereskedést

Bitcoin kereskedőként a fő cél az alacsony és magas áron történő vásárlás. Ennek a feladatnak a teljesítéséhez ki kell fejtenie a piacelemzési készségeit. Senki sem tudja meghatározni a piac jövőbeli mozgását. Számos mutató azonban segítséget nyújthat a jövőbeni piaci mozgások képzett kitalálásához.

A piacelemzésnek két fő típusa létezik – technikai és alapvető. A befektetési megközelítéstől függően előfordulhat, hogy az egyik jobban megfelel a stratégiájának, mint a másik. A technikai elemzés során csak a Bitcoin árát és mennyiségét nézi. Ez az információ elegendő ahhoz, hogy meghatározza a trendek megjelenését.

A technikai elemzés néhány alapvető módon különbözik az alapvető elemzéstől. Először is, a fundamentális elemzés figyelembe vesz minden olyan tényezőt, amely befolyásolja az eszköz értékét. Alapvető elemzők az adatok széles spektrumát kutatják a Bitcoin belső értékének meghatározására. Ez a stratégia magában foglalhatja a legfrissebb hírek, mennyiség, aktuális ár, a közösségi fejlemények, valamint a piacot befolyásoló lehetséges jogszabályok figyelembevételét..

Bitcoin kereskedési technikák

Minden Bitcoin kereskedési stílus alkalmas arra, hogy megfeleljen az Ön általános befektetési céljainak. A legfontosabb, amit meg kell érteni, hogy nem kötődik egyetlen típusú kereskedési stratégiához. Valójában okos ötlet mindezeket a kereskedési technikákat gyakorolni annak meghatározása érdekében, hogy mi felel meg a legjobban. Itt vannak a manapság használt leggyakoribb Bitcoin kereskedési stratégiák:

Napi kereskedés


A napi kereskedők a piac legaktívabb kereskedési osztályai közé tartoznak. Ezek a befektetők egy nap alatt több ügyletet is lebonyolítanak. Ezek a kereskedések rövid távú árjóslásokon alapulnak. A legtöbb napi kereskedő a hagyományos és az alapvető piaci elemzés kombinációját használja a kockázati kitettség csökkentése érdekében. Ezenkívül gyakran előfordul, hogy a napos kereskedők a nap végén minden kereskedést lezárnak

Skalpolás

A fejbőrre úgy gondolhat, mint a szteroidok napi kereskedésére. Ezek a teljes munkaidős kereskedők számos kereskedést folytatnak a mikroár-ingadozások alapján a nap folyamán. Meglepően. A scalper naponta több mint 100 kereskedést végezhet. Mindezen tevékenység célja a nyereség kihasználása, ugyanakkor a kockázatnak való kitettség csökkentése. Ha helyesen végezzük el, akkor a skalpolás hatékony módszer lehet a Satoshis apró halmozására.

Swing kereskedés

A swing kereskedők türelmesebb megközelítést alkalmaznak a piacon. Ezek a kereskedők figyelemmel kísérik a piac hosszú távú mintáit. Miután azonosítottak egy mintát, megpróbálnak belépni a legalacsonyabb pontra, és a legmagasabbra eladni. Fontos, hogy a swing kereskedők sokkal kevésbé aktívak, mint a nappali kereskedők vagy a scalperek. Gyakori, hogy a swing kereskedő pár hetente egy kereskedést végez.

Bitcoin kereskedési terminológia

Képzett befektetőként szilárdan meg kell ismernie a ma használt Bitcoin kereskedelem alapvető terminológiáját. Ezen kifejezések közül sok nem kizárólagos a kriptopiacon. Mint ilyen, értékes betekintést nyer a többi eszközosztály kereskedésének terminológiájába is.

Hangerő

A Bitcoin kereskedési volumene az adott időkereten belül eladott összes bitcoin száma. A trendek jelentőségének azonosításához használhatja a volumen eltolását. A volumen éles változásai a piaci lendület változását jelentik. Fontos, hogy a nagyobb kereskedési volumen nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Bitcoin árfolyama emelkedik, hanem pont az ellenkezőjét is jelentheti. A kötet annak az eredménye lehet, hogy egy csomó kereskedő eladja a gazdaságát.

Piaci (vagy azonnali) megbízás

A piaci megbízások olyan megbízások, amelyek azonnal kitöltődnek. Ezeket a megrendeléseket minden lehetséges áron teljesítik. Alapvetően, amikor piaci megrendelést ad le, a tőzsde olyan megrendelőkkel fogja kitölteni a megrendelést, akik a legjobban megfelelnek az Ön igényeinek. Gyakori, hogy megrendelését nem egyetlen vevő vagy eladó, hanem több ember fogja megegyezni különböző áron.

A piaci megbízás felhasználása egyszerű. Csak be kell állítania a megvásárolni vagy eladni kívánt bitcoinok számát, és a kedvenc kereskedési platformjának fejlett algoritmusai a többit. A piaci kereskedelem akkor teljes, amikor elegendő tranzakció van a megrendelés kitöltéséhez. A piaci megrendelések nagyszerűek, ha sürgősen el kell adni vagy meg kell vásárolni a Bitcoin-t. Végül azonban többet fizethet, vagy kevesebbet adhat el, mint amennyivel ezt a stratégiát szánta.

Limit sorrend 

A limit megbízás specifikusabb, mint a piaci megbízás. A limit megrendelések lehetővé teszik, hogy meghatározott áron vásároljon vagy adjon el, és csak ezen az áron. Mivel ez a stratégia kevésbé rugalmas, előfordulhat, hogy megrendelései teljesíthetetlenek maradhatnak. Amikor ez bekövetkezik, ez azt jelenti, hogy jelenleg nem volt elég eladó, aki hajlandó megfizetni a kért árát. A limit megrendelések nagyszerűek a pontos vásárláshoz. Nem nagyszerű módszer a kockázat csökkentésére, mert a piaci volatilitás idején nem akarja, hogy a táskáját tartsa.

Stop-Loss sorrend

Ha sikeres Bitcoin kereskedő akar lenni, meg kell ismerkednie a stop-loss megbízásokkal. A stop-loss pontosan úgy működik, mint a neve „stop loss” -ra utal. A stop loss lehetővé teszi, hogy meghatározza azt az árat, amelyben piaci eszközeivel fel akarja számolni eszközeit. A hozzáértő kereskedők az egész kereskedelem során kiigazítják a stop veszteséget, hogy biztosítsák a nyereség rögzítését.

Bitcoin kereskedési platformok / tőzsdék

A Bitcoin kereskedési platformok népszerűbbek, mint valaha. Ezeken az online webhelyeken a vevők és az eladók találkozhatnak és biztonságosan kicserélhetik Satoshis-t. Fontos, hogy a legtöbb kereskedési platform protokollt használ a vevők és az eladók automatikus összehangolásához. A Bitcoin kereskedési platformokhoz könnyű csatlakozni és navigálni. Mint ilyen, ezek a legnépszerűbb módszerek a Bitcoin kereskedelmére.

Bróker

A Bitcoin brókerek úgy működnek, mint a tőzsdék, de személyesebb szinten. A brókerek lehetővé teszik, hogy a vevők és az eladók közvetlenül kommunikáljanak egymással. A decentralizált tőzsdéktől eltérően a Brókerek közvetlenül és több adatvédelmi intézkedéssel adják el Önnek a Bitcoin-t. Mindezek a hozzáadott személyre szabás és biztonság azonban magasabb tranzakciós díjak árán jönnek létre.

Rendelési könyv a Coinbase PRO-n keresztül

Rendelési könyv a Coinbase PRO-n keresztül

Megrendelőkönyv

A Megrendelés a tőzsdén található összes vételi és eladási megbízás teljes listája. Ez a valós idejű adatmutató lehetővé teszi a piaci tevékenység jobb nyomon követését. A megrendelési könyvben a vételi megbízásokat „ajánlatoknak” nevezik, az eladási megbízásokat pedig „kéréseknek” nevezik. A legtöbb tőzsde a megbízási könyvet a fő kereskedési ablakon belül tartja.

Bálna

A Bitcoin bálna olyan, akinek nagy mennyiségű Bitcoin állománya van. Ezek az egyének hihetetlen módon mozognak a piacon. Mint ilyen, okos ötlet bálnán keresztül figyelni a mozgásukat monitorozás platformok. Például, ha értesítést kap arról, hogy egy bálna éppen 100 BTC-t költött a hűtőraktárból egy cserére, akkor biztos, hogy feltételezhetik, hogy a következő napokban felszámolják ezeket a gazdaságokat. Ez a felszámolás áringadozásokat fog eredményezni.

Használható Bitcoin cserék

A Bitcoin kereskedelem olyan művészet, amelynek elsajátításához idő kell. Fontos megtalálni a jó hírű csereprogramokat. Az Securities.io felajánlja a Top 5 kriptovaluta-tőzsde listáját. Olvashat róluk véleményeket, de ezek a sorrendben vannak:

  1. Binance (Referral ID: EE59L0QP az összes kereskedési díj 10% -os cashback-jéhez.)
  2. KuCoin
  3. Bittrex
  4. Poloniex (Hivatkozási kód: P44N7LQZ az összes kereskedési díj 10% -os cashback-jéhez.)
  5. Bitfinex
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map