Mi a DeFi hozamgazdálkodás? – Könnyen követhető útmutató kezdőknek

A DeFi szektor bevezetése nagy felhajtást váltott ki új termékei és szolgáltatásai körül. Az egyik ilyen jellemző, amely az iparágban általánossá vált, a DeFi Yield Farming. Ez az egyedülálló protokoll lehetővé teszi az új felhasználók számára, hogy passzív jövedelmet szerezzenek, a piaci viszonyok és általában a kriptovaluták nagyon kevés megértésével. Ezen okok miatt a DeFi hozamgazdálkodás az egyik leggyorsabban növekvő kriptográfiai befektetési szektor a piacon.

A DeFi hozamgazdálkodás vagy tét lehetővé teszi az egyének számára, hogy zsetonokat keressenek a DeFi alkalmazásokban való részvételük fejében. Jelenleg a felhasználók az állhatatlan érméket, például a Dai-t, az USDT-t vagy az USD-érmét, végtelen platformirányítási tokenekkel együtt tehetik meg. Olyan kriptovalutákkal, mint például az Ether is lehet termelni, mivel a legtöbb platform ebben a pillanatban az Ethereum blokkláncán található.

Milyen problémákat próbál kijavítani a DeFi hozama?

A DeFi hozamgazdálkodása megkísérli orvosolni a piacot sújtó néhány fő problémát. Elsődlegesen a hozamgazdálkodás az új kriptográfus felhasználók számára könnyebb alternatívát kínál a passzív jövedelem megszerzéséhez. A kriptovalutákkal való kereskedéshez képest a hozamgazdálkodás kevesebb megértést és erőfeszítést igényel. Ily módon a hozamgazdálkodás biztonságosabb alternatívát kínál a kriptovaluták tapasztalat nélküli kereskedelméhez.

ÖSSZETETT

ÖSSZETETT

Hogyan működik a DeFi hozamgazdálkodás

Minden platformnak megvan a maga sajátossága a hozamgazdálkodási stratégiával kapcsolatban. Mint ilyen, egy kis időt kell fektetnie, hogy jobban megértse az egyes platformok előnyeit, például a zárolási időszakokat és a visszatérési arányokat. Általánosságban azonban a leggyakoribb hozamgazdálkodási módszer megköveteli, hogy a kriptovalutát likviditási készlet intelligens szerződésbe zárja.

A platformtól függően a likviditási pool több célt is szolgálhat. A likviditás zárható egy nyilvános készletbe, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kamatokkal kölcsönkérjék az alapokat. Ez az érdeklődés visszakerül az alapba is, hogy több hasznot szerezzen. Végül ez a stratégia jövedelmező hurkot hoz létre a hozzáértő befektetők számára.

Vannak olyan likviditási poolok is, amelyek finanszírozást nyújtanak a piaci projektekhez. Ebben a forgatókönyvben jutalmakat kap, amelyek segítenek egy adott projekt likviditásának megerősítésében. Ebben a pillanatban ez a leggyakoribb terméstermesztés. Ez volt a fejlesztők által az űrben elképzelt eredeti stratégia is.

A DeFi hozamgazdálkodás előnyei

A DeFi hozamgazdálkodásnak számos előnye van. Egyrészt a befektetők nagyobb megtérüléshez jutnak hozzá, kevesebb erőfeszítéssel, ezzel a megközelítéssel. A korai madár befektetők profitálnak a legjobban, mert jutalmat keresnek és profitálnak a token felértékelődéséből az indítás során. Általában a befektetők ezt a nyereséget felhasználják, és újra befektetnek más DeFi projektekbe, hogy még több hozamot termeljenek.

Átjárhatóság

A teljes DeFi szektor az interoperabilitás köré épül, ami rendkívül sokoldalúvá teszi a piacot. Egyes platformok átveszik az Ön által érintett kriptot, és automatikusan visszafordítják platformról platformra. Mindez az interoperabilitás javítja a befektetők megtérülését és több lehetőséget kínál a felhasználók számára. Gyakran előfordul, hogy a tapasztalt befektetők protokollokat halmoznak a profit további kiaknázása érdekében.

A DeFi hozamgazdálkodás története

A hozamgazdálkodás története 2020 nyarán kezdődik. Ez az az idő, amikor a COMPOUND először mutatta be a szolgáltatást a piacon. A COMPOUND stratégiája az volt, hogy a felhasználóknak a tranzakciós díjak kis részét kínálják fel egy adott alkalmazás likviditásáért. Ebben az esetben a COMPOUND az Uniswap vagy a Balancer tárolókkal indult. Mindkét szolgáltatás rendkívül sikeresnek bizonyult.

DeFi likviditás zárva a Coindesk útján

DeFi likviditás zárva a Coindesk útján

Ez a siker miatt a macskaplatformok vízesése belépett a piacra. Ezenkívül néhány csúcskategóriás platform is belépett az űrbe, és kibővítette a hozamgazdálkodási koncepciót. Ezek a platformok olyan funkciókat vezettek be, mint a társított irányítás vagy a natív tokenek. A platformok emellett az ETH helyett natív tokenekkel kezdték jutalmazni a felhasználókat.

Haladó hozamgazdálkodás

Az ágazat átjárhatósága, valamint az új és izgalmas gazdálkodási módszerek gyors bevezetése miatt fejlett hozamgazdálkodási taktikák jelentek meg. Ezek a felhasználók a tokenek egy protokollláncba helyezik a maximális hozam elérése érdekében. Ezek a fejlett staking módszerek páratlan ROI-t eredményeznek, de nagyon összetettek az átlagfelhasználókkal szemben.

A DeFi hozamgazdálkodás kockázatai

A hozamgazdálkodás izgalmas, de különféle kockázatokkal jár, amelyeket figyelembe kell venni, mielőtt befektetnek. Elsősorban, ha gazdálkodási erőfeszítéseiért nagy jutalmat akar keresni, akkor nagy értékű kezdőtőkét kell letennie. Ez növeli a kockázati kitettséget.

Tiszta spekuláció

Ezenkívül a DeFi zsetonok rendkívül ingatag jellege további aggodalomra ad okot. A legtöbb DeFi-befektető pusztán spekulatív ebben a pillanatban. Később a nyereség érdekében szándékoznak zsetonjukat eladni. Ezzel a befektetői csoporttal az a probléma, hogy gyakran reszkető kezet mutatnak.

A spekulatív befektetők gyorsan visszaadják részesedéseiket a piaci visszaesések idején. Ezek az eladások ahhoz vezethetnek, hogy más befektetők csatlakoznak. Végül egy lezárult értékesítés lesz a vége, amely elpusztítja a platform értékét, és szenvedést okoz a befektetőknek.

Tökéletes példa erre, amikor Hot Dog Swap jelentős veszteségeket tapasztalt ebben az évben. Az eset során a piac hirtelen visszaesett, és a befektetőket a táskában tartották. Pontosabban, a Hotdog értékének 99,9% -át dobta fel néhány órával az indulás után.

Kódolási kockázatok

A kódolási kockázatok egy másik kérdés, amelyet a befektetőknek figyelembe kell venniük. Ezen platformok közül sok nem nyílt forráskódú. Ez azt jelenti, hogy a kódolást a közösség nem ellenőrizte. Amikor egy projekt csapata és mögöttes okos szerződés kódokat nem lehet ellenőrizni, ez jelentősen megemeli a kockázati szintet. A DeFi szektor virágzik, és a fejlesztők folyamatosan a semmiből indítják a projekteket, vagy másolják az elődök kódját. Veszteségek akkor fordulnak elő, amikor a kódot nem auditálják, mivel hibákat és támadási vektorokat a felhasználók és a hackerek fedeznek fel, nem pedig a fejlesztők.

Tökéletes példa arra, hogy a hibás kódolás mennyibe kerülhet a befektetők számára a YAM Financenél. A rossz kódolás sora káoszt okozott ennek az indításnak. Pontosabban, a platform látta, hogy a segédprogram-token értéke két nap alatt 57 millió dollárra ugrott a kódolási hibák miatt. Ez a növekedés nyilvánvaló kódolási hiba volt. A későbbi vizsgálat rengeteg kódolást és biztonsági problémát tárt fel a platformmal kapcsolatban.

DeFi hozamgazdálkodás – mit rejt a jövő

Úgy tűnik, hogy a DeFi szektor jó úton halad a piaci pozíció megerősítésében. Ugyanakkor, hasonlóan az ICO 2017-es fellendüléséhez, a befektetőknek DYOR-t kell készíteniük, mielőtt belevágnának erre a piacra. Ha helyesen végezzük, a DeFi hozamgazdálkodás nagyszerű módja annak, hogy ingyenes kriptot szerezzen. A sikere azonban közvetlenül attól függ, hogy képes-e pontosan felmérni a platform érvényességét.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner