Mi az a tőkefinanszírozás?

Saját tőkefinanszírozás akkor fordul elő, amikor a magánvállalkozások értékpapírok eladásával tőkét vonnak be a nyilvánosságtól. Ezek a pénzügyi eszközök tartalmazhatnak részvényeket, átváltható kötvényeket, bevételi részvényeket, adósságokat és zsetonokat. Ma a részvénytőkefinanszírozás fontos része a globális pénzügyi piacoknak, mivel költséghatékonyabb stratégiát kínál a kkv-k számára a tőke előteremtésére a hagyományos IPO-khoz képest.

Érdekes módon a részvénytőkefinanszírozás egy viszonylag új befektetési eszköz. Obama elnök még 2011-ben engedélyezte a részvények közösségi finanszírozását, amikor aláírta a JOBS-törvényt, de csak az utóbbi öt évben vált népszerűvé a gyakorlat. Az egyik oka annak, hogy ilyen sokáig tartott a részvénytámogatás népszerűsége, hogy 2016 májusáig tartott a legfontosabb szabályozások életbe lépése.

Hogyan működik a részvénytőkefinanszírozás?

A sajáttőke-finanszírozás funkciójában nagyon hasonlóan működik, mint a népszerű crowdfunding webhely, Kickstarter. Alapvetően a befektetők olyan magánvállalkozásokat keresnek, amelyek megfelelnek a kritériumoknak. A megfelelő befektetés megtalálása után a befektető felkeres egy finanszírozási portál webhelyét, amely hozzáférést biztosít számára a lehetőséghez és annak részleteihez. Itt a befektetők különböző részvénytámogatási befektetési lehetőségeket fedezhetnek fel a cég számára.

A Kickstarterrel ellentétben a befektetők nem kapnak korai hozzáférést egy termékhez vagy szolgáltatáshoz hozzájárulásukért. Ehelyett a részvénytámogató kampányok befektetői profitra törekednek részvételükért. A legtöbb esetben a befektetők részvényeket, jogokat és egyéb előnyöket kapnak befektetésükért.

Kickstarter a Honlapon keresztül

Kickstarter a Honlapon keresztül

Fontos megérteni, hogy a részvénytőkefinanszírozás miért nyújt különböző lehetőségeket a vállalkozóknak a részvények tőzsdei kereskedéséhez képest. Egyrészt a részvénytársasági finanszírozással foglalkozó cégek magánvállalkozások, és a legtöbb esetben induló vállalkozások. A múltban a tőzsdei bevezetés volt az egyetlen olyan tömeges finanszírozás, amelybe a vállalat részt vehetett. Ez a gyakorlat sok vállalkozó korlátozta a kkv-k piacra jutását.

Sok vállalatnak egyszerűen hiányzott az anyagi és jogi követelmények fedezéséhez szükséges finanszírozás, hogy az elsődleges nyilvános ajánlattétel (IPO) megrendezéséhez szükséges legyen. Viszont csak a legnagyobb cégek tudták előteremteni az IPO sikeres elindításához szükséges finanszírozást. Következésképpen a tanulmányok azt mutatják, hogy az IPO-k továbbra is csökkenő felhasználást tapasztalnak, mivel már elérhetőbb lehetőségek állnak rendelkezésre.

Ezenkívül ezek a gyakorlatok a befektetőket is kihagyták a hurokból. Sok IPO csak akkreditált befektetők előtt áll nyitva. Az akkreditált befektetők évente legalább 200 000 dollárt keresnek, vagy több mint egymillió dollárnyi eszközt tudnak felmutatni. Nevezetesen, a vagyonának ki kell zárnia az otthonát. Ahogy el tudta képzelni, ez a rendszer elhagyta átlagos befektetőit a legjövedelmezőbb befektetések elől.

A részvény-közösségi finanszírozás előnyei

A részvénytámogatási platformok térnyerésének köszönhetően most mindenki hozzáférhet ezekhez az értékes lehetőségekhez. Az internetes crowdfunding platformok növekedése előtt a befektetők többnyire kockázati és angyal befektetők voltak. Ez volt az egyetlen olyan személy, aki rendelkezett a finanszírozással mind a nagy beruházásokhoz, mind pedig a kötelező zárolási időszak megvárására, mielőtt visszatérítést kaptak volna.

Nincs zárolási időszak

Különösen azoknak a befektetőknek, akik a 2016. évi végrehajtás előtt részt vettek a magántőke-finanszírozásban, az IPO-khoz hasonlóan várniuk kellett, hogy hozzáférjenek alapjaikhoz egy meghatározott zárolási időszakra. Ez alatt az idő alatt a befektetők nem tudták kereskedni vagy pénzüket kiváltani. Ez a bezárás a befektetőket nagyobb veszteségeknek tette ki. Szerencsére az új szabályozás megnyitotta a kaput e pénzügyi eszközök másodlagos kereskedelméhez az Alternatív Kereskedelmi Rendszerek (ATS) útján. Ily módon az ATS biztosítja a piac számára a szükséges likviditást.


A nyilvánvaló pénzügyi nyereségen kívül a saját tőkefinanszírozás terítékre kerül, rengeteg más oka van annak, hogy egy vállalat ezt a stratégiát kövesse. Egyrészt a vállalkozások erős márkatámogatást kapnak a befektetőktől. Vállalkozása minden befektetője márkanagykövetként működik a vállalatnál. Mivel ezeknek a befektetőknek szüksége van a sikerre a profit elérése érdekében, gyakran szorgalmasan terjesztik a hírt az Ön vállalkozásáról és termékeiről.

Több ellenőrzés

Vannak olyan vezetői szempontok is, amelyek vonzóbbá teszik a részvénytámogatást. Először is, a tőkefinanszírozás révén tőkét előteremtő vállalkozó teljes mértékben ellenőrzi a kínálatot. A vállalkozó választhatja a értékelés, mennyi tőkét kell felvenni, mit kell eladni, mennyit eladni és milyen áron. Még egy minimális finanszírozási célt is meghatározhatnak annak biztosítására, hogy a cég elegendő támogatást kapjon a tervei folytatásához. Ehhez képest egy tőzsdei bevezetéssel foglalkozó társaságot a befektető feltételeinek megfelelően tekintenek.

Tartsa ésszerűnek

Természetesen mindez a rugalmasság új feladatokkal is jár. Csak azok a vállalatok látják a sikert a részvénytámogatás terén, amelyek ésszerű értékelést és feltételeket tudnak produkálni. A befektetők nagyszerű lehetőségeket keresnek, minimális kockázat mellett.

A közösségi finanszírozásról szóló rendeletek és szabályok

Van néhány kulcsfontosságú követelmény, amelyet a vállalatnak először meg kell felelnie a részvénytámogatási kampány elindítása előtt. Először is, a cégnek magántulajdonban kell lennie, és nem szerepelhet világszerte egyetlen tőzsdén sem. Másodszor, minden befektetőnek igazolnia kell személyazonosságát és azt, hogy 18 éven felüliek. Ezenkívül számos részvénytámogató kampány tartalmaz korlátozásokat arra vonatkozóan, hogy az egyén mennyi tőkét fektethet be jövedelme és nettó értéke alapján.

A közösségi finanszírozás szabályai

Jelenleg minden régióban saját részvénytámogatási szabályozás van érvényben. Az Egyesült Államokban a részvénytársasági finanszírozási kampányoknak két fő típusa létezik: a Crowdfunding rendelet és az A + rendelet. Mindkettő hatékonyabb és olcsóbb alternatívát kínál a kkv-knak, mint egy IPO megrendezése.

A közösségi finanszírozás szabályozása

A közösségi finanszírozás szabályozása lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy évi 1,07 millió dollárt gyűjtsenek. Jelenleg ezek a cégek ingyen megkezdhetik a tőkebevonást, miután benyújtják a SEC-t a C formanyomtatványhoz. Fontos, hogy ha a cég 107 000 dollárnál nagyobb összeget kíván előteremteni, akkor egy független CPA-nak felül kell vizsgálnia a társaság pénzügyi helyzetét az elmúlt két pénzügyi évben.

A. szabály+

A. szabály+ a vállalatok évente legfeljebb 50 millió dollárt gyűjthetnek. Azoknak a vállalatoknak, amelyek ezen az úton haladnak, először pénzügyi ellenőrzésen kell átesniük az elmúlt két pénzügyi évben. Emellett értékpapír-ügyvédet kell felvenniük az 1-A űrlap létrehozásához. Ezt az űrlapot be kell nyújtani a SEC-hez minősítés céljából. Sajnos a képesítés teljesítése eltarthat egy ideig. Átlagosan minimum 3-5 hónapig tart.

Fontos, hogy a vállalatok ebben az időkeretben nem tudnak forrásokat gyűjteni, de befektetői információkat gyűjthetnek, hogy jobban értékeljék a befektetői izgalom szintjét. Ezt a gyakorlatot nevezzük „a vizek tesztelésének”, és ez egy hatékony eszköz, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy értékes piaci visszajelzéseket kapjanak a közösségi finanszírozási stratégia hivatalos elindítása előtt..

Mi az ingatlan Crowdfunding?

Fontos, hogy a részvénytársasági finanszírozási platformok új utat engedtek a kereskedelmi ingatlanokba történő befektetésnek, az ingatlanok közösségi finanszírozásának. Az ingatlanok tömeges finanszírozása olyan befektetői csoportot von maga után, akik egy-egy konkrét ingatlanügylethez pénzzel járulnak hozzá. Fontos, hogy ez a stratégia csökkenti a befektetők számára a belépési sávot, és az ingatlanok tulajdonosainak hozzáférést biztosít a globális tőkéhez. Mint ilyen, az utóbbi években a gyakorlat népszerűsége felrobbant, különösen a blockchain technológia bevezetése óta.

Hogyan működik az ingatlanok közösségi finanszírozása

Az ingatlanos közösségi finanszírozási tranzakciók többségében egy fejlesztő vagy tapasztalt ingatlanszakértő azonosít befektetési lehetőséget. Ez az ingatlanszakember dönthet úgy, hogy nem akarja finanszírozni a teljes projektet. Ennek oka lehet az alapok hiánya vagy az a szándék, hogy más emberek finanszírozását felhasználják a projekt befejezéséhez. Akárhogy is, a szakember ekkor megnyitja a lehetőséget a befektetők előtt.

Kulcsjátékosok

Három kulcsfontosságú szereplője van a tömeges finanszírozású ingatlanbefektetéseknek. Az összes crowdfunding ingatlanvállalkozás a szponzorral kezdődik. A szponzor az a magánszemély vagy vállalat, amely azonosítja, megtervezi és felügyeli a beruházást. Feladataik között szerepelhet az eszköz megvásárlása, a szükséges munka megszervezése, a finanszírozás megszervezése és az ingatlan esetleges értékesítésének kezelése. Munkájukhoz a szponzorok megkövetelik a megszerzett nyereség bizonyos részét.

Crowdfunding Platform

A tömeges finanszírozású ingatlanügyletek második kulcseleme a platform. Gondoljon ezekre a platformokra, mint a befektetők és a szponzorok közötti közvetítőre. Elsődleges céljuk a befektetők és a szponzorok összekapcsolása. Mint ilyenek, ők felelősek a befektetőktől származó alapok gyűjtéséért is. Ezzel a feladattal együtt számos egyéb felelősség is jár, mint például a szabványok ellenőrzése, a befektetők befektetési követelményeinek való megfelelésének garantálása, a potenciális befektetőknek szóló ügyletek hirdetése és a szabályozási kérdések kezelése.

StartEngine tőke-finanszírozás a Honlapon keresztül

StartEngine tőke-finanszírozás a Honlapon keresztül

Befektető

A befektető a puzzle utolsó darabja. A befektető valamilyen jövedelemelosztásra kereskedik alapjaival az ingatlan által termelt nyereségből. Ezen felül arányos kifizetést kapnak az ingatlan esetleges jövedelmező eladásából. Bizonyos esetekben bizonyos szavazati jogok az üzlet részét képezik. például ezek a jogok magukban foglalhatják azt is, hogy elfogadják-e az ingatlanra vonatkozó ajánlatot.

A közösségi finanszírozású ingatlanok előnyei

Van néhány fő előny, amelyek megvalósulnak az ingatlanos közösségi finanszírozási stratégiák révén. Egyrészt sokkal nagyobb a megnövekedett hozam lehetősége, összehasonlítva más főbb eszközosztályokkal. Ezenkívül a befektetők olyan eszközökhöz jutnak hozzá, amelyek egyébként elérhetetlenek lehetnek számukra. Az ilyen, tömeges finanszírozású ingatlanok fantasztikus módja a portfólió diverzifikálásának.

Fontos, hogy a saját tőkével finanszírozott ingatlanplatformok általában egy adott ingatlanra összpontosítanak. Ez ellentétes az ingatlanbefektetési trösztökkel (REITs), amely ingatlanok milliárdjait vonhatja maga után. Következésképpen a sokszoros finanszírozású ingatlanbefektetők anélkül élvezhetik az egyszeri ingatlanbefektetések előnyeit, hogy a pénzügyi kockázat valóban bérbeadóvá válna. Végül ezek a befektetők megszerzik mindkét világ legjavát. Jövedelmet, valamint célzott átalányos hozamot kapnak nagyobb kockázati kitettség nélkül.

A legnépszerűbb közösségi finanszírozási webhelyek

Most, hogy jól megértette, mi is a részvénytőkefinanszírozás, és hogy ez milyen előnyökkel jár az egész piacon, készen áll arra, hogy felfedezze az ezeket a szolgáltatásokat nyújtó legfontosabb platformokat. Fontos, hogy ezek közül a vállalatok közül mostanában a blockchain technológiát használják a részvénytulajdon-finanszírozási koncepcióik kezeléséhez és megvalósításához szükséges összes költség csökkentésére..

SeedInvest

SeedInvest 2012-ben alapították és 2013-ban indították el. A platform egyedülálló abban az értelemben, hogy szigorúbb elfogadási politikával rendelkezik. Csak a jövőbeli technológiai iparágak válogatott indulói férhetnek hozzá ehhez a hatékony eszközhöz. Konkrétan egy cégnek foglalkoznia kell a blokklánccal, a kibővített valósággal, a 3D nyomtatással, a mesterséges intelligenciával, a robotikával vagy az űrtechnológiákkal. Fontos, hogy a SeedInvest válogatottsága megtérült, mivel a cég eddig több mint 150 vállalat sikeresen segített pénzt gyűjteni.

Mikrovállalkozások

Az austini központú crowdfunding platform Mikrovállalkozások A piac 2009-ben lépett piacra. A piaci rés részeként kizárólag a késői stádiumú vállalatokra összpontosít. A Late Stage vállalatok olyan cégek, amelyek várhatóan a következő néhány évben tőzsdére lépnek. Mint ilyenek, ezek a vállalatok általában az ágazat ismert szereplői. Például befektethet a SpaceX-be, a Lyft-be, a Pinterestbe és a Robinhoodba a Microventures-en keresztül. Fontos, hogy a vállalat csak akkor engedélyezi az akkreditált befektetők csatlakozását, mert minden egyes befektetés az $ 5000 és az $ 50000 között mozog.

WeFunder

WeFunder Ez a san-francisco-i székhelyű vállalat az Y Combinator gyorsító programjából származik. Fontos, hogy az Y Combinator segített elindítani az eddigi legsikeresebb vállalkozásokat. Ezek a vállalkozások olyan cégeket foglalnak magukban, mint a Coinbase és az Airbnb. Emellett annak a ténynek köszönhetően, hogy a WeFunder az egyik legrégebbi platform a piacon, a vállalat részt vett a JOBS törvény megírásában az Obama adminisztrációval.

Finanszírozható

Finanszírozható 2012. május 22-én jutalom alapú befektetési eszközként lépett a piacra. A befektetők alapokat zálogba adnának az előrendelésekért cserébe. 2012-ben a cég átállt egy valódi részvénytámogatási stratégiára. Nevezetesen, hogy a Fundable részvénytámogatási eszközei jelenleg csak az akkreditált befektetők számára állnak rendelkezésre.

StartEngine

StartEngine 2014-ben lépett piacra azzal a céllal, hogy nagyobb rugalmasságot biztosítson a vállalkozók számára az űrben. A verseny nagy részétől eltérően a StartEngine lazább abban, hogy milyen típusú cégek és befektetők használhatják szolgáltatásait. Mint ilyen, a befektetőknek kicsit több átvilágítást kell alkalmazniuk a platformon történő befektetés során. Fontos, hogy a StartEngine bemutatta képességeit, miután sikeresen összegyűjtött 10 millió dollárt az a segítségével saját házigazdája STO 2018-ban.

Saját tőkefinanszírozás – a jövő ma

Manapság a részvénytámogatás alapvető eszköz, amelyet a startupok használnak a tőkepiacok eléréséhez. Következésképpen számíthat arra, hogy a tömeges finanszírozásnak ez a stílusa növekszik az alacsonyabb költségek és a hatékonyabb üzleti modell miatt. Szerencsére a blockchain technológia tovább racionalizálja a teljes részvénytámogatási folyamatot. Ha a tendenciák folytatódnak, a részvénytámogatás a következő évtizedekben a tőzsdét fogja megelőzni, mint elsődleges közösségi finanszírozási stratégiát.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map