Mik azok a biztonsági tokenek?

Mik azok a biztonsági tokenek?

A biztonsági tokenek olyan befektetési szerződésekként működnek, amelyekben a vevő az osztalékok, a bevételrészesedés vagy a piaci felértékelődés alapján várható jövőbeni profitra számít. A biztonsági tokenek néhány szempontból különböznek a használati érméktől. A fő különbség ezek között a zsetonok között az, hogy a biztonsági érmék szigorú irányelveket követnek arra vonatkozóan, hogy kik vásárolhatják meg ezeket az érméket és azok átadását.

Biztonság vs. segédprogram token

Jelenleg kétféle token létezik a kripttérben – biztonsági tokenek és segédprogramok. Fontos megtanulni a különbségeket e két típusú zseton között. Meg kell értenie azt is, hogy egyes tokenek biztonsági tokenekként indulnak az ICO során, de később a platform fejlesztését követően segédprogram-tokenekké fejlődnek..

Sok befektető inkább a biztonsági zsetonokat részesíti előnyben, mert az érmék betartják a SEC jogi korlátozásait. A biztonsági tokenek a befektetők és a vállalkozások azon vágyának közvetlen következményei, hogy egy blockchain alapú crowdfunding rendszert alkalmazzanak, amely megfelel a SEC jelenlegi IPO követelményeinek. Ezek a szabályozások magukban foglalják az Ismerd meg az ügyfeledet (KYC) protokollok megvalósítását. A KYC törvényei minden befektető számára előírják személyazonosságuk felfedését, mielőtt részt vehetnének a crowdfunding eseményen.

Biztonsági tokenek előnyei

A biztonsági tokenek átláthatóbb befektetési élményt nyújtanak a résztvevőknek. A biztonsági tokent kínáló startupoknak rengeteg olyan törvény által előírt információt kell biztosítaniuk a befektetők számára, mint például a vállalat helye, pénzügyi kimutatások, üzleti célok és menedzsment. Minden értékes adat, amelyben biztos lehet a befektetés előtt. Míg a közüzemi token beruházások megadhatják ezeket az információkat, törvényileg nem kötelezik őket erre.

Ezenkívül kevés példa van a közüzemi jogkivonat-szolgáltatókra, amelyek meghamisították a megadott információkat. Ezek a törvények értékes védelmet nyújtanak az összes érintett fél számára, és a kriptográfiai térben sokan úgy gondolják, hogy kritikus jelentőségűek a csalások visszaszorításában és a széleskörű kriptográfiai alkalmazás ösztönzésében..

Csalás a Cryptospace-en a Bloombergen keresztül

Csalás a Cryptospace-en a Bloombergen keresztül

A kriptopiac szabályozatlansága miatt jelentős mennyiségű csaló van az űrben. Ezek az egyének nyereség elérése érdekében az új befektetők kétségeit és aggályait ragadják meg. Egy tanulmány a csaló ICO-k számát 2017-ben nyolcvan százalékra tette. Tekintettel a csalárd tevékenység mennyiségére a kriptopiacon, nem meglepő, hogy a befektetők a status quo biztonságosabb alternatíváját keresik.

Nagyszabású befektetők

A biztonsági tokenek több nagyszabású befektetést vonzanak, mert rájuk olyan jogszabályok vonatkoznak, amelyek védik a befektetőket, mint például a 1933. évi értékpapír-törvény és a 1924. évi értékpapír-tőzsdei törvény. Ezekre a védelemre azért van szükség, hogy megakadályozzák a csalárd tevékenységek előfordulását a piacon. Ez a hozzáadott biztonság biztonságosabb tranzakciót biztosít mind a befektetők, mind a blokklánc adománygyűjtési stratégiákat kihasználni kívánó vállalatok számára.

További biztonság a vállalat számára


Nem csak a felhasználók profitálnak a biztonsági tokenekből. Az a vállalkozás, amely biztonsági tokenek felajánlása mellett dönt, bizalmat szerez annak tudatában, hogy az ICO-ból eredő későbbi jogi vagy pénzügyi következmények nem lesznek rájuk vonatkoznak. Jelzeteik összhangban vannak a SEC előírásaival, ezért a vállalat nagyobb bizalommal működhet.

Utility Tokenek

A segédprogram-tokenek a platformon belül egy meghatározott célt szolgálnak. Továbbá nem fizetnek befektetőknek osztalékot vagy bevételi részesedést az érme tartásáért. A jól ismert érmék tökéletes példája az Ethereum. Júliusban a SEC uralkodott hogy az Ethereum (ETH) nem értékpapír. A SEC egyik magas rangú tisztviselője kijelentette, hogy az Ethereum értékpapír volt az első érmefelajánlás (ICO) során, de jelenlegi állapotában ez egy segédeszköz token.

A Howie teszt

Nem mindig könnyű meghatározni, hogy egy érme biztonsági vagy segédeszköz-token-e. Fontos megjegyezni azt is, hogy a SEC megváltoztathatja a nyelvüket, és még a segédprogramokat is figyelembe veheti a jövőben a biztonsági törvények hatálya alatt. A piac bizonytalansága ellenére a legtöbb forgatókönyvben a Howie tesztet használhatja a token állásának önellenőrzésére.

  • Pénzt fektet be?
  • Várja-e nyereséget befektetése fejében??
  • Befektet egy közös vállalkozásba?
  • Nyeresége egy promóter vagy harmadik fél erőfeszítéseiből származik??

Az általad vizsgált token biztonsági token, ha igennel válaszolt ezekre a kérdésekre. Ezen túlmenően, ha a befektetésből származó nyereség teljes mértékben az Ön kezén kívül esik, nagy az esély arra, hogy a kérdéses token a biztonsági törvények hatálya alá kerüljön. A Howie-teszt a Legfelsőbb Bíróság SEC kontra W. J. Howey Co. ügyében keletkezett. A SEC azt állította, hogy a floridai Howie Company megsértette az értékpapír-törvényeket, amikor nem regisztrált földbefektetési megállapodást a SEC-vel. Az ügyletben a befektető megvásárolta a vállalat használaton kívüli földjének felét, hogy a többi földjét további citrusmezőkké fejlesshesse..

SEC vezető Jay Clayton a The Wallstreet Journal-on keresztül

SEC vezető Jay Clayton a The Wallstreet Journal-on keresztül

A Legfelsőbb Bíróság megállapította, hogy mivel a befektetők nem rendelkeztek „a citrusfák ápolásához és termesztéséhez szükséges ismeretekkel, készségekkel és felszereléssel”, ezért spekulánsokként járnak el. Más szavakkal, befektettek a földbe azzal a reménnyel, hogy valaki más erőfeszítéseiből profitot szerezhetnek.

A SEC megállapította, hogy a befektetéseket nem a földre, hanem a citrusfélék nagyvállalatának jövőbeni nyereségében való részvétel lehetőségére fordították. A Howie teszt akkor működik, ha kriptovalutákra alkalmazzák, de a tokenek változó jellege miatt nem minden érme határozható meg pontosan ezzel a technikával.

A biztonsági tokenek hátrányai

Van néhány hátránya is, amelyet a biztonsági tokenek nyújtanak. Az ilyen típusú tokenek fő akadálya a csökkent likviditás. Nem küldhet biztonsági tokent bárkinek, ha nem tartja be a KYC protokollokat. Ezek a korlátozások egy újabb műveleti szinttel bővítik az adománygyűjtési követelményeket.

A vállalatoknak teljes átláthatóságra van szükségük az értékpapír-érmék felajánlásának (SCO) megrendezéséhez. A SEC kincsleletet igényel azoktól a vállalatoktól, amelyek SCO-k fogadására törekednek, beleértve a teljes pénzügyi kimutatásokat is. A szervezet csak azokat a vállalatokat hagyja jóvá, amelyek százszázalékosan teljesítik ezeket a szigorú irányelveket.

Biztonságosabb lehetőség

A biztonsági tokenek kitöltenek egy nagyon szükséges rést a kriptopiacon. Ezeknek a tokeneknek a hozzáadott átláthatósága elősegítheti a megnövekedett beruházásokat. Míg sokan szeretik a decentralizált gazdaság számos platformjának névtelenségét, a nagybefektetők a jelenlegi pénzügyi rendszerek által megkívánt stabilitást keresik. A biztonsági tokenek tökéletesen teljesítik ezt a feladatot.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map