Mik azok a digitális értékpapírok?

A digitális értékpapírok számos okból továbbra is alkalmazzák a hagyományos befektetési vállalkozásokat. Ezek a tokenek eltávolítják a befektetők előtt álló számos akadályt, és egyszerűsítik az egész biztonsági folyamatot a kibocsátástól a felügyeletig. Ezenkívül új piaci lehetőségeket kínálnak a nem felszámolható befektetések számára. Mindezen és még sok más okból a biztonsági tokenek itt maradnak.

A digitális értékpapíroknak vagy biztonsági tokeneknek sokféle formája van. Ezeknek a formáknak egy közös vonása van, az értékpapírok digitális ábrázolása, ezért a hagyományos értékpapír-törvények hatálya alá tartoznak. Fontos, hogy nem minden digitális eszköz biztonsági token.

Biztonsági jelzők jelentek meg a 2017-es bikapiac végén, válaszul az űrben növekvő csalásokra. A befektetők milliárdokat vesztettek az olyan Ponzi-rendszerek miatt, mint pl Bitconnect. A valódi projekteknek szükségük volt arra, hogy megkülönböztessék zsetonjaikat a csalóktól és a hagyományos befektetési vállalkozásoktól, amelyek a blokklánc-technológia szabályozott használatához szükségesek..

Megszülettek a digitális értékpapírok

A digitális értékpapírok minden típusú eszközt képviselhetnek, ideértve a befektetési szerződéseket, a társaság részvényeit, a kötvény egy részét, az adósságbiztosítást vagy akár a részleges kamatokat is. Alapvetően minden olyan elektronikusan nyilvántartott és átruházható adósság, részvény vagy eszköz, amely blokklánc-technológiával bocsát ki vagy kereskedik, biztonsági token.

Digitális értékpapír statisztika

Digitális értékpapír statisztika

A digitális értékpapírok előnyei

A blockchain technológia óriási előnyökkel jár az ágazat számára. Egyrészt a tulajdonjogot ellenőrzik és elosztott főkönyvön rögzítik. Ez biztonságosabb alternatívát nyújt, mint a hagyományos módszerek. Ezenkívül a blockchain technológia lehetővé teszi a magán és a tőzsdén nem jegyzett alternatív eszközök átadását. Következésképpen a biztonsági tokenek több lehetőséget, hatékonyságot és likviditást nyújtanak a piacon.

A rendeletek végrehajtása

Biztonsági tokenek nem léteznének, ha soha nem lépnének színre okos szerződések. Ezeket az előre beprogramozott protokollokat közvetlenül a tokenné lehet fejleszteni. Ez a stratégia lehetővé teszi az összes szabályozás automatikus végrehajtását. Alapvetően az intelligens szerződések segítenek kiküszöbölni a felesleges, jelenleg alkalmazott papír alapú folyamatokat.

A digitális értékpapírok típusai

Ma minden eddiginél több típusú biztonsági token létezik. A piac tovább fejlődik, mivel előnyösebb tokenizációs koncepciók jelennek meg. Arra számíthat, hogy ez a tendencia folytatódik, mivel a biztonsági tokenek tökéletesen alkalmazkodnak sok piacon. Az alábbiakban bemutatjuk a manapság használt digitális papírok leggyakoribb típusait.

Ingatlan


Az ingatlanszektor az elmúlt évben robbanásszerűen tapasztalta a tokenizációs stratégiákat. A fejlesztők és a tokenizációs platformok is mindenre kiterjedtek a tulajdonság tokenizálására. A tokenizált ingatlanoknak vannak bizonyos előnyei. Egyrészt lehetővé teszi az eladás töredezettségét. Ez a stratégia csökkenti a befektetők belépési szintjét, és több lehetőséget kínál a diverzifikációra.

A tokenizációs platform Polihisztor 2018 szeptemberében került az újságok címoldalára, miután partnerséget kötött az ingatlanfejlesztő céggel BlockEstate. A stratégia részeként született meg a Block Estate Alpha Token, vagyis a BEAT. Ez a token a Polymaths egyedülálló Ethereum token szabványát, az ST-20-at használta annak biztosítására, hogy a projekt továbbra is megfelelő maradjon. Mindegyik token az alap tulajdonjogát képviselte.

Kockázati tőke

A digitális értékpapírok használatának egyik legnépszerűbb módja talán a kockázati tőke. A biztonsági token-ajánlatok (STO) az üzlet számára biztosítják a blokklánc-technológia összes előnyét, például a globális elérést, a hozzáadott biztonságot és az azonnali követhetőséget. Ezen túlmenően az STO-k lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy a közösségi finanszírozással kapcsolatos események megrendezésekor az iparuk és a régiójuk szabályozási irányelvei között maradjanak.

Rajalap - Digitális értékpapírok

Rajalap – Digitális értékpapírok

Ennek a stratégiának a tökéletes példája a 2017-es STO, amelyet a Raj Alap. Ez a tokenizációs platform 5 500 000 dollárt biztosított a biztonsági token továbbfejlesztésére és az ökoszisztéma cseréjére.

Magántőke

A magántőke egy másik típusú biztonsági token, amely továbbra is nagyobb áttérést tapasztal az űrben. Ezek a biztonsági tokenek a részvény tokenek néven is szerepelhetnek. A részvény token felajánlások (ETO) népszerűbbek, mint valaha, mert a tokenizált részvények nagyobb likviditást biztosítanak a piacon.

Valódi eszközök

A tokenizálás egyik legjobb jellemzője, hogy sokféle eszközre alkalmazható. Az olyan valódi eszközök, mint az arany vagy a gyémánt már a blokkláncban élnek. Nem meglepő, hogy ezek a tokenek az első típusú biztonsági tokenek között jelentek meg.

Míg az eszközök, mint az arany tokenizálásának koncepciója önmagában nem új keletű a piacon, e manőverek következményei nyilvánvalóak. Először is, a tokenizációs platformok most nem csak az arany tokenizálására törekszenek, hanem az arany kapcsolt tokenek új formájának felhasználására is stablecoin.

A stabil érméket olyan valós eszközökhöz kötik, mint az USD, vagy ebben a forgatókönyvben az arany. Ezek a tokenek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy kihasználják a kriptovaluta előnyeit, de elkerülhetik a piacon tapasztalható összes volatilitást.

Fedezeti alapok

A tokenizált fedezeti alapok a digitális értékpapírok másik tökéletes példája. A fedezeti alapok remek módja a portfólió diverzifikálásának. A hagyományos fedezeti alapok kereskedési ideje korlátozott, és az eszközök átadására használt módszerek elavultak. A tokenizált fedezeti alapok súrlódásmentes élményt teremtenek a befektetők számára.

A Protosok A fedezeti alap számos létező kriptovalutát tartalmaz. Az alap elsődleges kibocsátása során 6,5 millió dollárt adott el. Különösen a Protos volt az első engedélyezett tokenizált fedezeti alap, amely alternatív kereskedési rendszeren (ATS) kereskedett az Egyesült Államokban..

Digitális értékpapírok – fényes jövő

Most, hogy megértette, mi a digitális értékpapír, könnyen belátható, hogy miért látják továbbra is a piaci bevezetést. Ezek az újkori pénzügyi eszközök több befektetési lehetőséget kínálnak, és csökkentik az ilyen tranzakciókhoz általában kapcsolódó munkaterhelést és költségeket. Számíthat arra, hogy a biztonsági tokenek népszerűbbé válnak, mivel ezek az előnyök általános befektetési ismeretekké válnak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map