Részvény tokenek vs biztonsági tokenek

A részvény tokenek és a biztonsági tokenek közötti különbségek megtanulása intelligens módszer az általános kriptográfiai befektetési stratégia javítására. Míg a legtöbb kriptográfiai befektető ismeri a hagyományos segédeszközöket, mint például az Ethereum, mind a biztonsági, mind a részvény tokenek meglehetősen újak az űrben. Ezek a tokenek sokféleképpen különböznek a segédprogramoktól.

A különböző tokeneknek különböző jogi szabályozásuk van. Jelenleg a részvény-, adósság- és értékpapír-tokenek a standard értékpapír-tranzakciós törvények hatálya alá tartoznak, míg a segédprogram-, valuta- és eszköz-tokenekhez nincs szükség SEC jóváhagyásra. Vegyünk egy percet arra, hogy megvizsgáljuk a részvényjogok és a biztonsági tokenek közötti néhány fő különbséget.

Mik azok a biztonsági tokenek?

A SEC szerint elvégezheti a „Howey tesztet” annak megállapítására, hogy egy token az értékpapír-előírások hatálya alá tartozik-e. A Howie teszt egy sor kérdés, amelyek a következőket tartalmazzák:

 • Befektetett pénzt?
 • Profit vár-e?
 • Befektettek-e egy közös vállalkozásba??
 • A nyereség függ-e harmadik fél erőfeszítéseitől??

Ha igennel válaszol ezekre a kérdésekre, akkor egy biztonsági tokenbe fektet be. Az értékpapír-jelzők tulajdonosai nem rendelkeznek tulajdonjoggal arra az egységre, amelybe befektettek. Ehelyett garantálják számukra az egység által termelt nyereség százalékát. A biztonsági tokenek sokféle formában kaphatók:

 • Értékpapír
 • Digitális befektetési alapok
 • Digitális ETF-ek
 • Nem tőkebefektetések tőkével szemben

Ezenkívül a biztonsági tokenek nem vihetők át bizonyos előírások teljesítése nélkül. Ezek az előírások tartalmazzák az AML és a KYC követelményeit. Ezáltal a biztonsági tokenek kevésbé likvidek, mint a névtelenül kereskedhető segédprogram-token társaik.

A kripttérben ma számos figyelemre méltó biztonsági token platform működik. A Polymath, a Securitize és a Harbour a napjainkban elérhető három legmegalapozottabb platform. Mindegyik a vállalati felhasználóknak egyszerű lehetőséget kínál biztonsági tokenek kiadására és karbantartására.

Biztonsági token protokollok

A biztonsági tokenek a szabályozásnak való megfelelést közvetlenül a protokolljukban tartalmazzák. Ha ezeket a szabályozásokat belefoglalja a tokenek intelligens szerződésébe, a biztonsági tokenek kibocsátói garantálhatják, hogy termékük az életciklus minden szakaszában megfelelő marad. Az alábbiakban bemutatjuk a jelenleg használt legnépszerűbb biztonsági token protokollokat.

ERC-1400 / ERC-1404

Az ERC-1400 2018 decemberében lépett piacra. Ez a protokoll a Polymath fejlesztőcsapatának és Stephane Gosselin. A Develops tudta, hogy ha változatos ERC-20 protokollt tudnak használni, ez a legnagyobb mértékű interoperabilitást teszi lehetővé a piacon. Az ERC-20 protokoll messze a legszélesebb körben elérhető segédprogram-token kiadási szabvány.

Stephane Gosselin a SlidesLive-on keresztül

Stephane Gosselin a SlidesLive-on keresztül

A csapat megpróbált létrehozni egy biztonsági token szabványt, amely működhet az Ethereum blokkláncon. Ezenkívül a csapat olyan protokollt akart, amely nem tartalmazott partíciókat. Manapság az ERC-1400 szabványt sok cég használja világszerte.


ST-20 – Polymath

A Polymath egy lépéssel tovább lépett, amikor létrehozták az ST-20 protokollt. Az ST-20 token szabvány az ERC-1400-hoz hasonló funkciókkal rendelkezik, de egy fő előnnyel az ST-20 tokenek képesek megfelelők maradni, ha decentralizált tőzsdéken (DEX) kereskednek velük. A Polymath a hónap elején bebizonyította ezt az elméletet a DEX Loopring teszt segítségével.

DS-Token – Securitize

A DS-token szabvány a népszerű token-kibocsátási platform, a Securitize ötletgazdája. A Securitize megfelelési szolgáltatást vesz igénybe annak biztosítására, hogy tokenjeiket törvényesen kezeljék. A tokeneknek a kereskedés végrehajtása előtt meg kell kapniuk a jóváhagyást erről az on-chain nyilvántartásról, hogy ellenőrizzék a befektető állapotát. Ez azt jelenti, hogy minden DS-token tulajdonosnak van azonosító kivonata.

Másodlagos megfelelés

A másodlagos piaci megfelelés továbbra is aktuális téma az iparban. Éppen ebben a hónapban a DTCC kiadott egy papírt, amely felvázolja, hogyan kell kezelni ezeket a másodlagos piaci aggályokat a tisztességes piaci gyakorlatok biztosítása érdekében. Jelenleg a DTCC a hagyományos értékpapír-piacok harmadik fél általi letétkezelő tőzsdéje. A cég felváltotta az 1970-es években alkalmazott régi papírátadási módszereket. Tavaly a DTCC csak az Egyesült Államokban négymilliárd milliárdot hajtott végre értékpapír-ügyletekben.

Mik azok a részvény tokenek?

A részvény tokenek inkább úgy működnek, mint egy hagyományos részvény eszköz. Más szóval, a részvényjelzők tulajdonosai valamilyen tulajdoni formával rendelkeznek befektetéseik során. Jelzőik azt mutatják, hogy valójában mekkora tulajdonosi százalékkal rendelkeznek. A legtöbb esetben a részvény tokenek egy harmadik fél eszközét, tulajdonát vagy vállalkozását jelentik. A részvény tokenek sokféle formában léteznek:

 • Készletek
 • Határidős
 • Opciók Szerződések
 • Tokenizált ingatlan
 • Tokenized Ventures

A részvény tokenek továbbra is a legtöbbet használják az ingatlanok közösségi finanszírozási platformjain, mint pl Atlant. Ezek a platformok lehetővé teszik a befektetők számára, hogy alapjaikat szabadabban terjesszék a piacon. Az ingatlanpiaci zsetonok egy adott ingatlan tulajdoni hányadát jelentik. Ez a stratégia lehetővé teszi a befektetők számára, hogy több, kevesebb tőkével rendelkező befektetéshez csatlakozzanak. Ezenkívül ezek a platformok csökkentik az ingatlanbefektetések belépési sávját, és megkönnyítik a nagyobb piaci aktivitást.

Részvény tokenek vs biztonsági tokenek szabványok

Jelenleg a részvény tokenek ugyanazokkal a protokollokkal rendelkeznek, mint a biztonsági tokenek, de a közeljövőben számíthat arra, hogy a részvény tokenekre vonatkozó speciális szabványok megjelennek. Egyelőre a biztonsági token protokollok képesek elvégezni a részvény tokenek által megkövetelt összes szükséges funkciót. Ezenkívül az ERC-alapú részvény tokenek egy kicsit nagyobb interoperabilitást nyernek ahhoz képest, amit egy jövőbeli részvény token szabvány tartalmazhat.

Nevezetes részvény token projektek

Az egyik leginkább nyilvánosságra hozta részvény token projektek név alatt léptek piacra 2018 októberében Médiazuhany. A Media Shower platform lehetővé teszi a vállalatok számára részvényjogok létrehozását és kibocsátását. John Hargrave, a Media Shower vezérigazgatója a vállalkozásról elmondta, hogy a koncepció hogyan nyitja meg kapuit az új befektetési lehetőségek előtt minden szinten.

SEC vs ICO

A SEC megkezdődött visszaszorította az ICO piacát 2017-ben, miután kiderült, hogy úgy gondolja, hogy a legtöbb ajánlat valóban tokenizált értékpapír. Ha nem kérik a SEC jóváhagyását, amikor biztonsági tokenekkel foglalkoznak, tetemes pénzbírságokat és akár börtönbüntetést is eredményezhet. Ettől az időponttól kezdve több, nagy nyilvánosságot kiváltó eset fordult elő, jelenleg sok ilyen eset van folyamatban van.

A legtöbb esetben a SEC ment e cégek után értékpapírok illegális értékesítése miatt. A társaság tisztviselői bírságokat fizettek, és kénytelenek voltak a befektetők pénzét visszafizetni. Az egyik esetben egy Gladius nevű vállalat képes volt elkerülni a nagyobb bírságokat azáltal, hogy önállóan jelentette be ICO-ját. Következésképpen a cég az összes befektetői alapot visszajuttatta az ügylet részeként.

Vegye figyelembe az Opciókat

Minden token típus egyedi befektetési lehetőséget kínál. Ügyeljen arra, hogy teljes mértékben vegye figyelembe a lehetőségeket. Ezenkívül ne feledje, hogy mind a részvény, mind a biztonsági tokenek jóváhagyást igényelnek minden tranzakció előtt. Ezek a követelmények befolyásolhatják az Ön képességét arra, hogy ezeket a tokeneket a másodlagos piacon kereskedje.

Egyelőre a kriptotér tovább növekszik, mivel a blockchain technológia előnyeit a hagyományos befektetési vállalkozások továbbra is jobban megértik. Számíthat arra, hogy minél több szabvány és token típus jelenik meg, amint ezek a trendek folytatódnak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map