Naslovi i oznake među sudionicima industrije

Oni koji prate razvoj unutar sektora digitalnih vrijednosnih papira mogli su naići na razne naslove / oznake dane sudionicima u industriji. Iako je nekoliko odabranih tvrtki usmjerilo pozornost na postizanje punog opsega oznaka, većina se specijalizirala za jedno ili drugo područje. To iziskuje visoku razinu suradnje među tvrtkama, jer izdavanje digitalnih vrijednosnih papira zahtijeva korištenje različitih usluga.

Budući da je Securitize nedavno stekao titulu „agenta za prijenos“, sada je pravo vrijeme kao i bilo tko da ukratko pogleda koje pozicije, kao što je ova, podrazumijevaju. Evo nekoliko oznaka koje se obično povezuju s digitalnim vrijednosnim papirima i površan pogled na njihove uloge.

Agent za plasman

Tvrtke koje imaju zadatak da izvrše uloge agenta za plasman obično funkcioniraju kao kanal za prikupljanje kapitala. Agenta za posredovanje obično angažira tvrtka koja želi prikupiti kapital putem STO / ODS-a ili nekim drugim načinom prikupljanja sredstava. Kroz ovaj postupak agent za plasman pokušat će povezati odgovarajuće i zainteresirane strane (izdavače & investitori). Pritom ulagači dobivaju pristup prethodno provjerenim mogućnostima u svom ‘kormilarstvu’, dok izdavatelji imaju koristi od pristupa većem skupu ulagača.

Osim što pružateljima tokena jednostavno omogućavaju pristup svojoj knjizi kontakata, agenti za posredovanje u mogućnosti su pružiti određenu razinu utjecaja relativno nepoznatim tvrtkama pukom povezanošću. Uz to, često su zaduženi za pomoć u razvoju marketinških strategija izdavača tokena radi učinkovitijeg povezivanja odgovarajućih strana.

Sljedeće su tvrtke primjeri sudionika u sektoru digitalnih vrijednosnih papira koji imaju titulu agenta za plasman.

Američki kapital Global

Entoro

BlockPass

Platforma za izdavanje

Čitav postupak prodaje i distribucije digitalnih vrijednosnih papira ovisi o pronalaženju kompetentne platforme za izdavanje. Digitalni vrijednosni papiri zahtijevaju ugrađivanje posebnih osobina u njihovo kodiranje, jer moraju biti usklađeni sa zakonima o vrijednosnim papirima koje nameću regulatorna tijela, poput SEC. To se radi kada se kreiraju, koristeći protokole izdavanja temeljene na blockchain tehnologijama, kao što je dobro poznati Polymath ST-20.

Sljedeće su tvrtke primjeri sudionika u sektoru digitalnih vrijednosnih papira koji djeluju kao platforme za izdavanje.

Luka

Fintelum

Roj

Broker-trgovac

Broker-trgovac odnosi se na licenciranu tvrtku koja kupuje i prodaje vrijednosne papire. Broker-trgovac ima mogućnost djelovanja u ime sebe ili klijenta. Ovo je kolebljiva oznaka koja je podijeljena na sljedeći način:

  • Kada se vrijednosnim papirima trguje u ime klijenta, tvrtka preuzima ulogu brokera.
  • Kada se vrijednosnim papirima trguje u ime same tvrtke, ona preuzima ulogu trgovca.

Sljedeće su tvrtke primjeri sudionika u sektoru digitalnih vrijednosnih papira koji imaju titulu posrednika.

StartEngine

Blizanci

Financijska grupa za dinosaure

Skrbnik

U svijetu koji je sve više povezan, svakodnevno se pojavljuju novi izazovi u vezi sa sigurnosnim mjerama. To daje veću važnost tvrtkama koje preuzimaju ulogu skrbnika.

Skrbnici unutar sektora digitalnih vrijednosnih papira imaju zadatak sigurno skladištiti digitalnu imovinu. Iako se njihova sredstva za to mogu razlikovati, njihovo prisustvo u sektoru izuzetno je važno.

Opravdano ili ne, imovina temeljena na blockchainu često se gleda zajedno. To znači da kada se hakira neregulirana razmjena sa lošim sigurnosnim mjerama, ona daje sumornu sliku slične imovine. Kako bi nastavili uzlaznu putanju imovine temeljene na blockchainu (digitalni vrijednosni papiri), regulirani skrbnici su od ključne važnosti. Strogim sigurnosnim mjerama u mogućnosti su pružiti siguran dom vrijednoj imovini, kao i djeci uma za svoje vlasnike.

Sljedeće su tvrtke primjeri sudionika u sektoru digitalnih vrijednosnih papira koji pružaju skrbničke usluge.

PrimeTrust

Bakar

TokenSoft

Pružatelj usluga na tržištu

Da bi sudionice stranke imale koristi od često reklamirane likvidnosti povezane s digitalnim vrijednosnim papirima, ta imovina treba mjesto koje mogu nazvati kući. Davatelji usluga na tržištu to nude jer olakšavaju trgovanje digitalnim vrijednosnim papirima na sekundarnom tržištu. Omogućujući kupnju / prodaju digitalnih vrijednosnih papira, investitori sada mogu lako ulaziti i izlaziti sa svojih pozicija.

Sljedeće su tvrtke primjeri sudionika u sektoru digitalnih vrijednosnih papira koji djeluju kao pružatelji usluga na tržištu.

Arhaks

OpenFinance

Agent za prijenos

Za tvrtke koje prolaze postupak tokenizacije i distribuiraju tokene, agent za prijenos je presudan. Tvrtke koje preuzmu tu ulogu obično imaju zadatak precizno pratiti aktivnost i vlasništvo nad distribuiranom imovinom. To znači pružanje tokena izdavačima točne slike o tome tko posjeduje njihovu digitalnu imovinu, a u nekim slučajevima i izdavanje dividende vlasnicima.

SEC razdvaja uloge agenta za prijenos u sljedeće 3 glavne kategorije.

  • Izdajte i otkažite certifikate koji odražavaju promjene u vlasništvu.
  • Djelujte kao posrednik za tvrtku.
  • Rukujte izgubljenim, uništenim ili ukradenim certifikatima

Sljedeće su tvrtke primjeri sudionika u sektoru digitalnih vrijednosnih papira koji imaju titulu agenta za prijenos.

Sekuritizirati

VStock prijenos

Horizon Globex

Džokej za poziciju

Iako u ovom sektoru postoji mnogo uloga i oznaka, to su neke od najistaknutijih i najvažnijih u digitalnim vrijednosnim papirima. Budući da je sektor digitalnih vrijednosnih papira još uvijek u fazi rasta, postoje razne tvrtke koje se natječu da se pozicioniraju kao “go-to” entitet za svoje specijalitete.

S vremenom ćemo na kraju vidjeti kako se krema uspinje na vrh, jer se odabrane tvrtke izdvajaju iz paketa usluga koje nude.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner