Ažuriranja OKExChaina i odabir validatora počinju

OKEx (www.okex.com), najveća svjetska burza spotova i derivata kriptovaluta, najavio je 25. svibnja lansiranje verzije OKExChain, komercijalnog javnog lanca koje je razvio OKEx, verzije 0.10. Pravila odabira validatora i mehanizma dividende su objavljena otkriveni u isto vrijeme. Korisnici koji su uložili OKT token mogu glasati za do 30 kandidata s jednim glasačkim listićem, generirajući 21 validatora.

Nakon ažuriranja, OKExChain postat će prvi javni lanac razvijen kripto razmjenom za podršku pristupu nezavisnih institucija. Istodobno je OKExChain pokrenuo zapošljavanje kandidata za validaciju globalno i pozvao korisnike i institucije da sudjeluju.

“Nadamo se da će više korisnika i institucija sudjelovati u OKExChainu. Temelj ekološke gradnje OKExChain važna je priprema prije pokretanja mreže OKExChain, ”rekla je Alysa Xu, glavna strateška direktorica OKEx-a. „Na temelju nove verzije 0.10, korisnici mogu ostvariti svoju volju putem mehanizma glasanja i donijeti izbore koji su u skladu s njihovim vlastitim interesima i diverzificirali su razvoj OKExChaina. Radujemo se suradnji s otvorenim, decentraliziranim, praktičnim i raznolikim ekosustavom s našim globalnim korisnicima. “

OKExChain, decentralizirani javni lanac bez dozvole

U usporedbi s drugim razmjenskim javnim lancima, OKExChain nastoji se pridržavati ideala decentralizacije, u potpunosti koristeći prirodu peer-to-peer mreže, nepovratnost i učinkovitu autonomiju u svom izvornom kodu. S obzirom na to, svi sudionici, uključujući OKEx kao programera, ne mogu kontrolirati ovaj javni lanac.

Osim toga, umjesto da čvorovi zahtijevaju da podnose prijedlog javnom lancu „guverner“ prije svake akcije u tradicionalnom javnom lancu, OKExChain usvaja „peer-to-peer mrežu“, koja omogućuje pokretačima čvorova da razviju DEX i dApp ili odluče koji kriptovalute i trgovinske parove za popis bez potrebe za dobivanjem bilo kakvog dopuštenja od “guvernera”. Ukratko, OKExChain je autonomni javni lanac u potpunosti u zajednici.

Pravila glasanja osnažuju birače s visokim stupnjem autonomije

OKExChain usvaja reprezentativni sustav. Nositelji OKT-a koji su uložili OKT-token postat će glasači, koji mogu odabrati da postanu „Obični glasači“ kako bi izravno glasali za validatore ili prenijeli svoju glasačku moć na drugi račun, nazvan „proxy glasač“ da glasa u njihovo ime.

Svaki birač smije glasati za do 30 kandidata za potvrdu valjanosti. Na primjer, ako je korisnik uložio 100 OKT, može dati svaki po 100 glasačkih listića za do 30 kandidata za validaciju. Top 21 kandidata s najvećim brojem glasova činit će temeljni set validatora, dok će ostali služiti kao kandidati za validaciju.

Dokazano je da je posjedovanje 21 validatora najzrelije rješenje, koje može maksimizirati ravnotežu između stupnja decentralizacije unutar ekologije i učinkovitosti ekološkog djelovanja. Što se tiče mehanizma glasanja, u usporedbi s "odabirući najboljeg" i "odabravši nekoliko dobrih", potonji je tolerantniji na kvarove. Uz to, također može učinkovito oslabiti utjecaj velikih nositelja OKT-a u početnoj fazi pokretanja mreže OKExChain, tako da će rezultati glasanja bolje odražavati želje svih nositelja OKT-a unutar ekosustava OKExChain.

OpenDEX & DEX Operator, nove koncepte predstavio OKExChain

U verziji 0.10, OKExChain je predstavio koncepte “OpenDEX modela” i “DEX operatora”. Prema OpenDEX modelu, OKExChain će nuditi svu potrebnu temeljnu tehnologiju, razlikujući operatora javnog lanca od DEX operatora, koji su u većini slučajeva kombinirani.

Novi koncepti čine odnos između DEX operatora i operatora javnog lanca sličnijim odnosu između ETH lanca i ERC20. OKExChain omogućuje svim čvorovima da konstruiraju vlastite DEX i trgovačke parove bez ikakvog praga. Štoviše, čvorovi ne samo da ne moraju plaćati visoke troškove za poslužitelj i tehnologiju, već će posjedovati i buduće kontinuirane pogodnosti.

Višestruki izvori prihoda iz OKExChaina

"Osnovni cilj 0.10 verzije OKExChain testne mreže je daljnje pojašnjenje prava i interesa koje korisnici čvorova mogu dijeliti u ekosustavu OKExChain “, rekla je Alysa Xu.” Korisnici koji sudjeluju u izgradnji OKExChain ekosustava putem različitih identiteta mogu ostvariti višestruke koristi, uključujući nagrada za generiranje blokova, nagrada za glasanje, naknada za podudaranje, naknada za transakcije itd. “

Prema javnim informacijama, 100% genetskog bloka OKT bit će mapirano nositeljima OKB-a, što znači da će nositelji OKB-a postati prva serija nositelja OKT-a i dobiti prednost u nekim sferama, uključujući postajanje supernodija, glasanje, DEX rad, itd. Osim toga, dodatni OKT izdavat će se 1-5% godišnje, od kojih se očekuje da će dio djelovati kao nagrada za generiranje blokova, a drugi kao nagrada za glasanje. Osim toga, DEX operateri također će kao prihod dobiti odgovarajuću naknadu, naknadu za transakcije itd.

KRAJ

O OKExu

Najveće i najrazličitije svjetsko tržište kriptovaluta, OKEx, je mjesto gdje globalni kripto trgovci, rudari i institucionalni investitori dolaze kako bi upravljali kripto imovinom, poboljšali mogućnosti ulaganja i rizike zaštite. Pružamo spot i derivate trgovanje, uključujući terminske pogodnosti, vječnu zamjenu i opcije, glavnih kripto valuta, nudeći investitorima veliku fleksibilnost u formuliranju njihovih strategija za maksimiziranje dobitaka i ublažavanje rizika.

Kontakt za medije:

Vivien Choi

E-mail: [e-pošta zaštićena]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner