Az IRISnet és az OKExChain együttműködnek a DeFi alkalmazás, valamint az Interchain ökoszisztéma fejlesztésében

A decentralizált pénzügyek (DeFi) a blokklánc egyik legígéretesebb felhasználási esete lesz, és az IRISnet aktívan részt vesz az egész ökoszisztéma fejlődésének előmozdításában. Tavaly óta az IRISnet és az OKExChain együttműködött a DeFi alkalmazás blokkláncának, valamint az interchain ökoszisztéma fejlesztésében.

A Cosmos kétségtelenül az egyik leginnovatívabb többláncú projekt. Három létfontosságú hozzájárulást hozott a blokklánc-iparhoz: a Tendermint, a Cosmos SDK és az IBC (Inter Blockchain Communication). Az IBC tesztelését jelenleg a Game of Zones (GoZ) játékban végzik. A Cosmos SDK támogatja a nagy teljesítményű alkalmazás-specifikus blokkláncok felépítését, a Tendermint konszenzusmotorként. Ezután az IBC támogatja az alkalmazásblokkokat az interoperációban és a blokkláncok internetének kialakításában.

2017 óta az IRISnet fő fejlesztőcsapata, Bianjie elkezdett részt venni a Cosmos SDK nyílt forráskódú fejlesztésében. A csapat hozzájárult a Cosmos ökoszisztémához különféle munkatársak nagy tiszteletben tartották. Az IRISnet (mainnet IRIS Hub) volt az első külső alkalmazásblokk-lánc, amelyet a Cosmos SDK segítségével fejlesztettek ki, és az első mainnet, amelyet a Cosmos ökoszisztémában indítottak el. Az IRISnet egy interchain szolgáltató központ, amely megalapozza a következő generációs elosztott alkalmazásokat. A szolgáltatási infrastruktúra (iService) nem csak a token láncok közötti átvitelt támogatja, hanem olyan adatokat és összetett számításokat is, amelyek heterogén rendszereken keresztül meghívhatók. Emellett támogatja a nyilvános láncok, a konzorciumláncok, sőt a hagyományos rendszerek interoperabilitását is.

A DeFi a blockchain technológia egyik legjobban várt felhasználási esete. Komplex elosztott alkalmazásokat támogató interchain szolgáltató központként az IRIS Hub bemutatta számos alapvető funkció, amely felhatalmazza a DeFi-t tavaly. Újabban ez a funkció magában foglalja a a Coinswap (on-chain flash exchange) tesztváltozata, amely képes együttműködni az IBC-vel. A DeFi ökoszisztéma-fejlesztéssel előrehaladva az IRISnet és az OKExChain is elkötelezte magát a mélyebb együttműködés mellett, hogy tovább támogassa a DeFi alkalmazások fejlesztését a Cosmos ökoszisztémában.

A Cosmos SDK és az IRISnet közreműködő fejlesztőiként nagyon örülünk annak, hogy a Cosmos SDK által kifejlesztett OKExChain sikeresen belépett a testnet szakaszába, és úgy gondoljuk, hogy az OKExChain-on található OpenDEX új értéket ad a láncok közötti ökoszisztémának. Megtiszteltetés számunkra, hogy meghívást kaptunk az OKExChain’s-be első ökoszisztéma-partner és várom az IBC protokoll által még inkább összekapcsolt jövőt. Jelenleg az IRISnet és az OKExChain már a következő területeken dolgozott:

1. Az IRISnet csapatát felkérték, hogy nyújtson technikai támogatást az OKExChain fejlesztéséhez:

Az OKExChain a Cosmos SDK segítségével is kifejlesztésre került, és a Tendermint bizánci konszenzus mechanizmust használja. 2019-ben az IRISnet alapcsapatát meghívták, hogy biztosítson Cosmos technikai képzést az OKExChain csapat számára – beleértve a blokklánc fejlesztését, a stressztesztet, a csomópontok működését és karbantartását stb. Az OKExChain csapata felkérte az IRISnet alapcsapatát, hogy nyújtson technikai tanácsokat a műszaki megoldások során. kihívások a fejlesztési folyamat során.

2. Az OKExChain és az IRISnet csapata együttműködik a zónák játékában

A Game of Zones Challenge célja a Cosmos IBC keresztlánc-protokolljának nagyszabású ellenőrzése az indulás előtt. A játék a harmadik szakaszban van, és az IRISnet csapata és az OKExChain csapata együtt dolgozik. Mostantól az IRISnet csapata hozzájárult a Relayer ösztönző tervezéséhez a versenyben, segített több hibát felfedezni és elindította a GoZ hálózati állapot böngésző és keresztláncos pénztárca Rainbow-GoZ pénztárca.

GoZ hálózati állapot böngésző[GoZ hálózati állapot böngésző]

A Rainbow-GoZ pénztárca integrálja a láncok közötti átviteli funkciót a Coinswap-szal (on-chain flash exchange), és a dokkolást az OKExChain segítségével egészíti ki. A Rainbow-GoZ pénztárca letölthető most, és a felhasználók megtapasztalhatják az IRIS Hub és az OKExChain keresztláncátvitelét a GoZ tesztnet környezetben. Az on-chain flash-csere révén az OKExChain-on lévő tokenek kicserélhetők az IRIShub natív tokenjével, az IRIS Token-nel, valamint más, az IRIShubhoz kapcsolódó zónák tokenjeivel. Várhatóan az IBC hivatalos elindításakor ezek a tranzakciók a fő hálózati környezetben is tükröződni fognak.

Több, a láncok közötti ökoszisztéma-együttműködés várom

1. Az iService láncközi számítási és adatszolgáltatásokat nyújthat az OKExChain DeFi alkalmazásaihoz

Az IRIS Hubot a következő generációs elosztott alkalmazások alapjául tervezték, és iService-je kényelmesen támogatja a láncolaton kívüli vagy láncok közötti erőforrások integrációját, beleértve a számítást és az adatokat. Az iService támogatja a központosított rendszert és a heterogén blokkláncot (még azokat is, amelyek nem a Tendermint-en alapulnak).


A közelmúltban az IRISnet csapata partnerséget kötött a Chainlink-kel, és nyílt forráskódúvá tette az IRIS iService és a Chainlink integrációs kódját a Githubon. Ezen integráció révén más blokkláncokon / örökölt rendszereken található alkalmazások kényelmesen elfogyaszthatják az oracle adatszolgáltatásokat. A jövőben lehetséges, hogy az OKExChain alkalmazásai használhatják az IRIS Hub által biztosított adat- és számítási szolgáltatásokat, a további példák közé tartozik egy blokklánc által nyújtott adatvédelmi számítástechnikai szolgáltatások, például a PlatON az IRISnet ökoszisztémában, az adatbányászati ​​szolgáltatások, amelyek láncolaton kívül futnak, hogy kiszámítja bizonyos piaci kockázati tényezőket stb.

2. Amikor a Rainbow Digital Wallet integrálódik az OKExChain-nel

Rainbow digitális pénztárca (www.rainbow.one) az IRISnet alapcsapata fejlesztette ki, és támogatja a megbízást és az átgondolást a megbízható hálózati validátorok kiválasztásával a hagyományos titkosított digitális pénztárca titkos kulcs és tokenkezelése alapján, fenntartva a hálózat stabilitását és jutalomjelzőket kapva a blokkellátásért. A felhasználók a Rainbow-on keresztül is szavazhatnak a láncról, ez decentralizáltabb hálózatfejlesztési folyamatot eredményez, és megfelel a különböző felhasználók eltérő igényeinek. A Rainbow digitális pénztárca támogatja a „piros boríték” ajándékozási funkciókat is, amelyek a blockchainen alapulnak. Emellett fokozott biztonságot nyújt a kulcsok védelme a hideg pénztárca / óratárca révén. A HD pénztárcán alapuló Rainbow ID megkönnyíti a felhasználók számára a többláncú címek egyszerre történő kezelését.

A mainnet pénztárca mellett a Rainbow testnet pénztárca is gyakran hoz új és innovatív funkciókat. A 2019-es Rainbow-IBC és a 2020-as Rainbow-GoZ az elsők, akik keresztlánc-pénztárca formájában hozzák az IBC-láncokon átívelő transzfert és az on-chain flash-cserét a globális Cosmos ökoszisztémába..

A Rainbow digitális pénztárca jelenleg az IRIS Hubot és a Cosmos Hubot is támogatja. A jövőben, amikor az OKExChain integrálódik a Rainbow-ba, a felhasználók könnyedén elvégezhetik a fenti műveleteket az OKExChain-on..

3. Amikor az IRISplorer böngésző integrálja az OKExChain szoftvert

Az IRISplorer böngésző (irisplorer.io) az IRISnet alap Bianjie csapata fejlesztette ki, és jelenleg támogatja az IRISnet blokklánc-állapotának, on-chain irányításának és egyéb információknak a lekérdezését. Világosan és részletesen megjelenítve az IRISplorer lehetővé teszi a lánc valós idejű változásainak vizuális közlését a felhasználókkal.

A jövőben, amikor az OKExChain integrálódik az IRISplorer böngészőbe, a felhasználók: valós időben megtekinthetik az OKExChain blokklánc-állapotát, böngészhetik blokkadataikat, tranzakciós adataikat, ellenőrző csomópont-adataikat, ellenőrizhetik az OKExChain blokkmagasságát, tranzakciós kivonatát, címadatait végezzen kapcsolódó kereséseket, tekintse meg a kapcsolódó eszközrangsorolási oldalakat és az OKExChain használatával a top 100 címek listáját.

A felhasználók lekérdezhetik az OKExChain irányítási javaslatokat, a szavazás irányítási folyamatait és más irányítási paramétereket is.

[On-chain kormányzási információk megjelenítése] [Az on-chain kormányzási információk megjelenítése (hamarosan megjelenik az új verzió)]

Forrás: IRISnet

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map