Az OKEx frissíti az OKExChain Testnet verziót V0.11.0-ra

Minden, amit tudnia kell a legújabb OKExChain testnet frissítésről

Az OKExChain a tervek szerint blokkmagasságban frissíti tesztnetjét V0.11.0-ra 9460000, amelyre UTC 7:00 és UTC 10:00 óra között, 2020. augusztus 26-án kerül sor.

Az OKExChain testnet új szolgáltatásai

A frissítés után az OKExChain tesztnet iterál a V0.11.0 verzióra, és az okexchain-id okexchain-testnet1.

A legújabb frissítés támogatja az OpenDEX-Desktop v.0.0.2 verziót, és push értesítéseket vezet be a helyi csomópontokhoz. Az adatelemző modul révén a felhasználók értesítéseket kaphatnak a piaci hírekről, a technikai elemzési mutatókról (például a K-line) és a tranzakciós nyilvántartásokról. A modul lehetővé teszi az asztali felhasználók számára, hogy hozzáférjenek a legfrissebb piaci információkhoz anélkül, hogy bármilyen központosított szerverre támaszkodnának.

Az OKExChain v0.11.0 és az OpenDEX fejlesztéseivel kapcsolatos részletekért olvassa el az OKExChain júliusi havi jelentését.

Mi az OpenDEX?

Az OpenDEX az OKExChain első decentralizált pénzügyi alkalmazása. Az OpenDEX célja az, hogy mindenki saját decentralizált központokat hozzon létre saját központjainak szerverei nélkül..

A kriptovaluta-tőzsdék között két működési modell létezik:

  • Az árajánlat-vezérelt modell
  • A sorrendnek megfelelő modell

Az árajánlat-alapú modell likviditása jobb. Nincs azonban árfelfedezési mechanizmus, és a piacképzőknek vállalniuk kell az egyoldalú piac kockázatait.

Az egyoldalú piac azokra a helyzetekre utal, amikor a piaci döntéshozók csak az eszköz vételi vagy eladási árát idézik. Az egyoldalú piac kockázatainak enyhítése érdekében a piaci döntéshozók szélesebb különbséget számítanak fel a vételi és eladási árak között. Piacképes modellre példa, amikor a bankok fiat pénzváltási szolgáltatásokat nyújtanak.

A rendelés-egyeztetési modell viszont megkönnyíti az árfelfedezési mechanizmusokat, mivel megmutatja a vevők és az eladók összes megrendelését a rendelési könyvben. Nincs azonban garancia arra, hogy ezeket a megjelenített megbízásokat végrehajtják. Tehát egyoldalú piac esetén a megbízások egyeztetése és végrehajtása kevésbé valószínű a megrendelés-egyeztetési modell alapján.

A kriptovaluta tőzsdék rendelés-egyező modelleket alkalmaznak, és a rendelési könyveket felhasználva felsorolják az összes rendelkezésre álló vételi és eladási megbízást. Másrészt a projektcsapat maga is piacképző szerepet tölt be annak érdekében, hogy likviditást biztosítson a tokenek számára, és javítsa a felhasználók kereskedelmi tapasztalatait.

Míg egyes decentralizált tőzsdék megpróbálták bevezetni a megbízás-egyeztetési modellt a kereskedelemben, a felhasználók elfogadása két okból korlátozott:

  1. A DEX-eknek mind a méretezhetőség, mind a biztonság terén javítaniuk kell a sorrend-egyeztetési modell elfogadásához. Ennek érdekében néhány, az Ethereumra épülő DEX elfogadja a 2. réteg méretezhetőségi megoldásait.
  2. A megbízás-egyeztetési modell megköveteli, hogy egy piacvezető biztosítsa a likviditást és mérsékelje az ár-volatilitás kockázatát a kereskedők számára. Az automatizált piacképesek, például az Uniswap, példák arra, hogyan lehet fokozni a rendelés-egyeztetés elfogadását a DEX-ek körében.

Az OKExChain-ra épülő OpenDEX célja a DEX-ek méretezhetőségének és biztonságának fokozása. A "DEX operátor" arra használják, hogy ösztönözzék a projektcsapatot a saját kereskedési párjaik likviditásának biztosítására és a kereskedők ár-volatilitási kockázatának mérséklésére..


Az OKExChain elfogadja az InterPlanetary fájlrendszert és az Ethereum névszolgáltatást a decentralizáció felé. Ezenkívül az OKExChain egy asztali verziót és felhasználói felületet biztosít az OpenDEX számára, hogy segítse a projektcsapatokat és a felhasználókat az OpenDEX kereskedelmében. Ezek az eszközök segítik a projektcsapatokat saját DEX-ek telepítésében, valamint kereskedési tokenek kiadásában és kezelésében anélkül, hogy bármilyen központosított félre támaszkodnának.

Melyek az OKExChain validátor feladatai?

A validátorok büntethetők, ha az aláírásokat megismétlik a konszenzus csomópont frissítésekor. A konszenzusos csomópont frissítésének aktiválása előtt az ellenőröknek ellenőrizniük kell szoftver verzióikat és a genezis fájl hash-ját.

Ha a hitelesítők hibákat észleltek a hálózati frissítés aktiválása során, akkor a hibákat csak a hálózati frissítés aktiválása után ajánlott kijavítani. Ha a hálózat fel van függesztve, és a felhasznált genezis fájl eltér az elvártaktól, kérjen tanácsot a fejlesztőtől Távirati közösség mielőtt visszaállítaná a hitelesítőt.

A testnet v0.10.10 exportálása előtt javasoljuk, hogy az érvényesítő készítsen teljes képet a testnet állapotáról. Pillanatképek készíthetők biztonsági másolat készítésével az okexchaincli és az okexchain könyvtárakhoz.

Ha a hálózati frissítés sikertelen, az érvényesítőknek vissza kell állítaniuk az OKExChain teszthálózat állapotát 10.10.10-re, pillanatképekkel rögzítve a frissítés előtti legújabb állapotot. Az OKExChain testnet állapotának visszaállítása után a validátorok újra aktiválhatják konszenzus csomópontjukat.

A részletekért kövesse az OKExChain Wiki által közzétett hálózati frissítésekre vonatkozó irányelveket itt.

Hogyan támogathatják a pénztárcák, a blokkolt böngészők és más szolgáltatók a hálózat frissítését?

Az alkalmazás felhasználói rövid szolgáltatáskimaradást szenvedhetnek. A leállás időtartama a használt alkalmazástól függ. A szilárd felhasználói élmény érdekében a szolgáltatóknak megfelelő működési eljárásokat kell elfogadniuk, és tisztában kell lenniük az adathalász támadásokkal.

Kérjük, olvassa el az OKExChain alább felsorolt ​​hivatalos csatornáit a friss és pontos információkért.

OKExChain GitHub: https://github.com/okex/okexchain

OKExChain blog: https://www.okex.com/academy/en/category/okexchain-en/ecology-construction-en

OKExChain Telegram csoport: https://t.me/okexchaintech

Ha kétségei vannak a hálózati frissítés lépéseivel és az információk megbízhatóságával kapcsolatban, kérjük, mielőtt bármilyen intézkedést megtenne, várjon az OKExChain hivatalos csatornáinak utasításaira. Kérjük, ne adja át 12 jegyű jelszavát rendszergazdának, webhelynek vagy nem hivatalos szoftvernek.

Az OKExChain névjegye

OKExChain Műszaki Közösség: https://t.me/okexchaintech

OKExChain hivatalos web: https://okex.me/okexchain

OKEx DEX: https://okex.me/dex-test

A TOKT igénylése: https://okex.me/drawdex

OKExChain Doc: https://okexchain-docs.readthedocs.io/en/latest/

OIP (OKExChain Improvement javaslat): https://oips.readthedocs.io/en/latest/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map