Az OKExChain Borderless ökoszisztéma újradefiniálása

Röviddel a várva várt nyilvános blokklánc OKExChain megjelenése után végre nyílt forráskódúvá vált, és kódját 2020. április 16-án feltöltötték a Github-ba. Hogyan járul hozzá ez az OKExChain ökoszisztéma egészéhez?

Láncok közötti technológia: Kulcs az OKExChain ökoszisztémához

Az OKExChain olyan eredeti technológiákon és koncepciókon alapul, mint a láncok közötti technológia és a peer-to-peer blokklánc hálózat OpenDEX teljes csomópontú működése. Miután nyílt forráskódúvá vált, az OKExChain hatékony, szabad és határtalan nyilvános lánc ökoszisztémát tud biztosítani csomópontjai számára.

Az OKExChain architektúráját a Cosmos SDK tetején fejlesztették ki, és átveszi a Tendermint hálózatát és konszenzuskódját. Ami kiemeli az OKExChain-t, az az a képesség, hogy lehetővé teszi több ökoszisztéma zökkenőmentes integrációját. Az OKExChainra épülő decentralizált tőzsdék (DEX) egyedi igényeinek kielégítése érdekében az OKExChain irányítási és választási moduljait átalakították, hogy támogassák a különféle üzleti logikákat..

A technológia kiválasztása szempontjából az OKExChain különálló irányítása a láncok közötti és azonnali megerősítés után, a DPoS konszenzuson alapul, segít megvalósítani a több izomer lánc közötti értéket és adatátvitelt. A "láncok közötti eszköztár" Az OKExChain által jelenleg rendelkezésre bocsátott különféle láncokon átívelő protokollokat tartalmaz, amelyek hatékonyan megtörik a láncok bezáródását és szigetelését. Például jelenleg az OKExChain az IBC relé protokollon keresztül valósította meg a kapcsolatot a Cosmos ökoszisztémával. A jövőben többláncú megoldásokat is bevezet olyan mainstream nyilvános láncokkal, mint a Bitcoin és az Ethereum, változatosabb lánceszközökkel.

Ennél is fontosabb, hogy az OKExChain többláncú kommunikációs protokollja közvetlen tranzakciókat és információátvitelt valósított meg a különböző láncok között, miközben sértetlenek maradtak. Nemcsak megszakítja a blokkláncok közötti akadályokat és fenntartja a láncok közötti ökoszisztéma teljességét, hanem biztosítja, hogy a részt vevő intézmények és egyének futtathassák alkalmazásukat.

Ezen speciális, láncokon átívelő ötlet alapján alakult ki az OKExChain három egyedi és jellegzetes műszaki jellemző:

  1. Az OKEx globális ökoszisztéma-tervének kulcsfontosságú puzzle-ként kifejlesztett OKExChain kivágja az alapul szolgáló blokklánc-architektúrát, hogy optimalizálja a különböző pénzügyi alkalmazás-forgatókönyveket;
  2. A Cosmos IBC protokolljával az OKExChain fejlesztett minden fontos alkalmazás birtokolhatja az exkluzív blokkláncot az interoperabilitás fenntartása mellett;
  3. A réteges adattervezésnek köszönhetően az OKExChain csökkenti a blokklánc adatok költségeit és javítja a hatékonyságot, ezáltal támogatva a nagyszabású alkalmazáskiadást.

Egy igazán decentralizált blokklánc

Az OKExChain nagyfokú nyitottságot és alapos decentralizációt folytat, minden résztvevő csomópontnak egyenlő státuszt és jogokat biztosítva. Minden résztvevő egyén teljes mértékben kijátszhatja képességeit, különféle decentralizált alkalmazásokat publikálhat és futtathat akadálytalanul.

ellentétben a "javaslattételi rendszer" a hagyományos nyilvános láncok esetében, amelyekben a csomópontok minden tevékenységéhez javaslatot kell benyújtani a kormányzóhoz, az OKExChain megszegi ezt a szabályt a "OpenDEX" koncepció.

Először bármely felhasználó felépítheti decentralizált kereskedési platformját az OKExChain-ra, és teljesen eldöntheti, hogy mely kriptovalutákat és kereskedési párokat sorolja fel..

Másodszor, amikor a csomópontok futói decentralizált alkalmazásokat vagy DEX-et akarnak létrehozni, vagy kereskedési párokat listáznak az OKExChain-on, nem kell javaslatot benyújtaniuk. Minden OKExChain alapú DEX a blokklánc peer-to-peer hálózatán fut, valódi engedély nélküli ökoszisztémává téve.

Az a tény, hogy a hagyományos nyilvános láncokon fejlesztett legtöbb DEX általában centralizált szervereken fut, nemcsak eltér a blokklánc decentralizációs jellegétől, hanem a csomópontokon tárolt eszközöket is nagy biztonsági kockázatoknak teszi ki. Az iparág elsőként az OKExChain elérte, hogy minden DEX egy peer-to-peer blokklánc-hálózaton működhessen, ami kétségtelenül hatalmas forradalmi hatást gyakorol az iparra.

A. Koncepciójának teljes megvalósítása "OpenDEX", Az OKExChain szintén először javasolta a "DEX operátor" (az ábra álló csomópontja).

Ha egy DEX-nek csak egy üzemeltetője van, akkor a nyilvános láncökológia kétségtelenül lezárult, és fejlesztése nagymértékben korlátozott lesz. Ha nyitott DEX ökoszisztémát szeretne felépíteni, a nyilvános lánc operátorai nem hajthatják végre az összes DEX műveletet. Az üzemeltető bevezetése kihívás és újítás az állami lánc kialakításában. Az OKExChain lehetővé tette minden DEX operátor számára, hogy az OKExChain erőforrásokat korrekt és fejlett módon használja.

Ökológiai partnerség – A "Kereskedelmi Láncok Szövetsége

A többláncú technológiai tervezés alapján az OKExChain célja a kiegészítő alkalmazások ökológiai megvalósításának elősegítése, és úttörő szerepet játszik az üzleti szövetség koncepciójában. Támogatni fogják a blockchain technológia széleskörű alkalmazását. Jelenleg befejeződött az ökológiai partnerek építésének első szakasza, amely öt fő ökológiai együttműködési irányt foglal magában, köztük állami lánc, pénztárca, felfedező, bányászati ​​medence és értékpapírok.

A nyilvános láncokat illetően az OKExChain mélyreható integrációt indított a láncok közötti technológia, a fejlesztői közösség, a BTC láncok közötti szövetség és más területeken. Közülük összesen 10 világhírű állami lánc és intézmény, köztük a Bytom, a Certic, a Conflux és az Ontology landolt az OKExChain ökoszisztémában.

A pénztárcában az ökológiai partnerek támogatni fogják az OKB és OKT tárolását, az OKT leképezés funkcióit, a csomópontok szavazását, az OKExChain javaslatot, a DEX stb. Összesen 5 vállalat fogta össze kezét az OKExChain-nal. Ami a blockchain explorer-t illeti, a partnerek támogatni fogják a blokkok magasságának, tranzakcióinak és egyéb adatainak, az OKExChain szupercsomópont (ügynök) adatainak, az OKExChain javaslat funkciójának és a kereskedési adatoknak az OKExChain openDEX fájljában történő megjelenítését..

Mi van a bányászati ​​medencékkel? Jelenleg három ökológiai partner válik az OKExChain szupercsomópontjává, és kapcsolódó téttermékeket fognak biztosítani. Emellett számos jól ismert biztonsági intézmény is letelepedett az OKExChain ökológiai partnerek listáján.

Kövesse az OKEx-et:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner