IRISnet i OKExChain surađuju kako bi razvili DeFi aplikaciju kao i Interchain ekosustav

Decentralizirano financiranje (DeFi) oblikuje se kao jedan od najperspektivnijih slučajeva upotrebe blockchaina, a IRISnet aktivno sudjeluje u unapređivanju razvoja cijelog ekosustava. Od prošle godine IRISnet i OKExChain surađivali su na razvoju blockchaina aplikacije DeFi, kao i međulančanog ekosustava.

Cosmos je bez sumnje jedan od najinovativnijih projekata koji uključuju sve lance. Donijela je tri vitalno važna doprinosa blockchain industriji: Tendermint, Cosmos SDK i IBC (Inter Blockchain Communication). IBC se trenutno testira u Game of Zones (GoZ). Cosmos SDK podržava izgradnju blockchain-ova specifičnih za aplikacije visokih performansi koristeći Tendermint kao konsenzusni mehanizam. Tada IBC podržava te aplikacijske blockchains za međusobno funkcioniranje i formiranje interneta blockchains.

Od 2017. godine, glavni razvojni tim IRISneta, Bianjie, počeo je sudjelovati u razvoju otvorenog koda Cosmos SDK. Doprinos tima ekosustavu Cosmos je bio koju su visoko cijenili razni suradnici. IRISnet (mainnet IRIS Hub) bio je prvi vanjski program blockchain razvijen pomoću Cosmos SDK-a i prvi mainnet pokrenut u ekosustavu Cosmos. IRISnet je međulančano središte usluga koje pruža temelje distribuiranim aplikacijama sljedeće generacije. Uslužna infrastruktura (iService) ne podržava samo prijenos višestrukog lanca tokena, već i podatke i složene izračune koji se mogu nazvati u heterogenim sustavima. Uz to, također podržava interoperabilnost javnih lanaca, konzorcijskih lanaca, pa čak i tradicionalnih sustava.

DeFi je jedan od najiščekivanijih slučajeva upotrebe blockchain tehnologije. Kao međubrežno središte usluga koje podržava složene distribuirane aplikacije, IRIS Hub je predstavio mnoge osnovne funkcije koje mogu osnažiti DeFi prošle godine. U novije vrijeme ova funkcionalnost također uključuje i testna verzija Coinswap-a (on-chain flash exchange) koja može raditi s IBC-om. Krećući se naprijed s razvojem ekosustava DeFi, IRISnet i OKExChain također su se obvezali da će se uključiti u dublju suradnju kako bi dodatno podržali razvoj aplikacija DeFi u ekosustavu Cosmos.

Kao razvojni programeri Cosmos SDK-a i IRISneta, vrlo nam je drago vidjeti kako je Cosmos SDK razvio OKExChain uspješno ušao u fazu testne mreže i vjerujemo da će OpenDEX na OKExChain-u pružiti novu vrijednost ekosustavu s više lanaca. Čast nam je što smo pozvani da postanemo OKExChain’s prvi partner ekosustava i radujemo se još više međusobno povezanoj budućnosti koju omogućuje IBC protokol. Trenutno su IRISnet i OKExChain već radili na sljedećim područjima:

1. Tim IRISneta pozvan je pružiti tehničku podršku za razvoj OKExChain-a:

OKExChain je također razvijen pomoću Cosmos SDK-a i koristi bizantski konsenzus Tendermint. U 2019. godini jezgreni tim IRISneta pozvan je pružiti tehničku obuku za Cosmos za tim OKExChain – uključujući razvoj blockchaina, testiranje otpornosti na stres, rad čvorova i održavanje itd. Tim OKExChain također je pozvao osnovni tim IRISneta da pruži tehničke savjete prilikom rješavanja tehničkih problema izazovi tijekom procesa razvoja.

2. OKExChain i IRISnet tim surađuje za Game of Zones

Game of Zones Challenge ima za cilj provjeriti Cosmosov IBC protokol među lancima u velikoj mjeri prije lansiranja. Igra je sada u trećoj fazi, a i IRISnet tim i OKExChain tim rade zajedno. Od sada je tim IRISnet-a pridonio Relayer-ovom poticajnom dizajnu natjecanju, pomogao otkriti više grešaka i pokrenuo Preglednik statusa mreže GoZ i novčanik s više lanaca Rainbow-GoZ novčanik.

Preglednik statusa mreže GoZ[Preglednik statusa mreže GoZ]

Novčanik Rainbow-GoZ integrira funkciju prijenosa preko lanca s Coinswap-om (razmjena flash-a na lancu) i dokivanje dovršava s OKExChain-om. Novčanik Rainbow-GoZ dostupan je za preuzimanje i korisnici mogu iskusiti međusobni prijenos IRIS Hub-a i OKExChain-a u GoZ testnet okruženju. Kroz lančanu flash razmjenu, tokeni na OKExChain-u mogu se razmijeniti s matičnim tokenom IRIShub-a, IRIS Token-om, kao i tokeni drugih zona povezanih s IRIShub-om. Očekuje se da će se kada se službeno pokrene IBC, ove transakcije odraziti na glavno mrežno okruženje.

Radujem se suradnji više ekosustava među lancima

1. iService može pružiti interchain računalstvo i podatkovne usluge za DeFi aplikacije na OKExChain-u

IRIS Hub osmišljen je kao temelj za sljedeću generaciju distribuiranih aplikacija, a njegov iService može prikladno podržati integraciju izvanlančnih ili međulančanih resursa, uključujući računarstvo i podatke. iService može podržati centralizirani sustav i heterogeni blockchain (čak i uključujući blockchains koji se ne temelje na Tendermint) za provođenje interoperabilnosti.

Nedavno je IRISnet tim uspostavio partnerstvo s Chainlinkom i otvorio je integracijski kod IRIS iService i Chainlink na Githubu. Kroz ovu integraciju, aplikacije na drugim blockchains / legacy sustavima mogu povoljno trošiti oracle podatke usluge. U budućnosti će aplikacije na OKExChainu moći koristiti podatke i računalne usluge koje pruža IRIS Hub, ostali primjeri uključuju usluge računanja privatnosti koje pruža blockchain kao što je PlatON u ekosustavu IRISnet, usluge rudarstva podataka izvan mreže. izračunati određene čimbenike tržišnog rizika itd.

2. Kada se Rainbow Digital Wallet integrira s OKExChain

Rainbow digitalni novčanik (www.rainbow.one) razvio je temeljni tim IRISneta, a također podržava delegiranje i ulaganje odabirom pouzdanih mrežnih validatora na temelju upravljanja tajnim ključem i tokenima tradicionalnog šifriranog digitalnog novčanika, održavajući stabilnost mreže i nagrađujući tokene za pružanje blokova. Korisnici također mogu glasati na lancu putem Rainbow-a, što rezultira decentraliziranijim procesom razvoja mreže i za različite potrebe različitih korisnika. Digitalni novčanik Rainbow također podržava funkciju darivanja ‘crvene koverte’ koja se temelji na blockchainu. Tu su i poboljšana sigurnost zaštite ključeva putem hladnog novčanika / novčanika sata. Rainbow ID zasnovan na HD novčaniku olakšava korisnicima upravljanje višelančanim adresama odjednom.

Uz novčanik, novčanik Rainbow testnet također često donosi nove i inovativne značajke. Rainbow-IBC u 2019. godini i Rainbow-GoZ u 2020. godini prvi su koji su IBC prijenos preko lanca i razmjenu bljeskova na lancu donijeli u globalni ekosustav Cosmosa u obliku novčanika s više lanaca..

Digitalni novčanik Rainbow trenutno podržava i IRIS Hub i Cosmos Hub. U budućnosti, kada se OKExChain integrira u Rainbow, korisnici će moći lako izvršavati gore navedene radnje na OKExChainu.

3. Kada preglednik IRISplorer integrira OKExChain

Preglednik IRISplorer (irisplorer.io) razvio je glavni tim IRISnet Bianjie, a trenutno podržava ispitivanje IRISnet-ovog statusa blockchaina, upravljanja na lancu i drugih informacija. Vizualiziran na jasan i detaljan način, IRISplorer omogućuje vizualnu komunikaciju promjena podataka u lancu u stvarnom vremenu s korisnicima.

U budućnosti, kada se OKExChain integrira u preglednik IRISplorer, korisnici mogu: pregledavati status blok-lanca OKExChain-a u stvarnom vremenu, pregledavati podatke blokova, podatke o transakcijama, informacije o čvoru verifikatora, provjeriti visinu bloka OKExChain-a, hash transakcije, podatke o adresi, izvršite povezana pretraživanja, pogledajte povezane stranice za rangiranje imovine i popis top 100 adresa koristeći OKExChain.

Korisnici bi također mogli ispitivati ​​prijedloge upravljanja OKExChain, procese upravljanja glasanjem i druge parametre upravljanja.

[Vizualizacija podataka o upravljanju na lancu] [Vizualizacija podataka o upravljanju na lancu (nova verzija dolazi uskoro)]

Izvor: IRISnet

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner