Izvršni direktor OKEx-a u tvrtki OKExChain i ‘nova era kripto trgovanja’ – sažetak AMA

Izdvajamo iz sesije Pitajte me predsjednika izvršnog direktora OKExa Jaya Haoa o prvom svjetskom trgovačkom lancu, OKEChain

Jay Hao OKExChain AMA

Dana 15. siječnja, izvršni direktor OKEx-a Jay Hao pridružio se live sessionu Ask Me Anything na temu i odgovarao na pitanja nekih od njegovih 34 000+ članova. Svrha događaja bila je predstaviti OKExChain zajednici i podijeliti dublje uvide u nedavno pokrenut blockchain protokol.

Što je OKExChain

OKExChain je javni blockchain otvorenog koda dizajniran za izgradnju decentraliziranih aplikacija za trgovanje. Tehnologija je osmišljena kako bi osigurala sigurnu i učinkovitu arhitekturu decentraliziranog financiranja koja se može koristiti za stvaranje decentralizirane razmjene ili DEX-a, koja sadrži operacije utemeljene u zajednici, transparentna pravila trgovanja i sposobnost korisnika da kontroliraju vlastitu imovinu. Da biste pročitali više o tome, pogledajte ovo detaljno izvješće na OKExChainu.

U nastavku slijedi nekoliko najzanimljivijih dijelova Jay-ovog AMA o OKExChainu, kako to funkcionira i po čemu je jedinstven.

Koje inovacije i prednosti nudi OKExChain u usporedbi s drugim lancima?

Jay: Za početak, OKExChain se odlučio za stazu koju još nitko nije istraživao – konkretno, trgovački lanac. OKExChain rezultat je našeg neovisnog istraživačkog i razvojnog rada temeljenog na Cosmosu. Izradili smo vlastite skripte, a projekt je otvoren za programere.

Štoviše, OKExChain je posebno dizajniran za scenarije visokih performansi i velike količine transakcija tipičnih za trgovinske aktivnosti i financijske usluge – na kojima će biti podržan čitav trgovački ekosustav. Možete reći da je pozicioniranje sama po sebi kreativna inovacija.

Vrijedno je spomenuti da naši visoki TPS i niže naknade za plin mogu bolje zadovoljiti potrebe trgovaca za visokofrekventnom trgovinom. Glatkiji je od Ethereuma, kompatibilniji je i isplativiji.

U usporedbi s lancima koje su razvile druge burze, OKExChain je posvećeni rezultat našeg neovisnog istraživanja i razvoja koji je započeo prije tri godine. Optimiziranim kodom za temeljni lanac ne samo da možemo jamčiti sigurnost i anonimnost decentraliziranih transakcija, već i zadovoljiti potrebe visokofrekventnih transakcija u različitim scenarijima trgovanja.

Kao javni lanac visokih performansi optimiziran za scenarije trgovanja, koje nove tehničke funkcije OKExChain ostvaruje ili planira realizirati?

Jay: Trenutno je OKExChain jedini javni lanac koji podržava pametne ugovore i sistemske ugovore. U usporedbi s lancima sustava, možemo prilagoditi osnovne parametre – na primjer, naknade za trgovanje aplikacijama su fleksibilnije, što je korisno i programerima i pružateljima usluga.

Kao rezultat, izvedba DApps-a (uglavnom DEX-ova) na OKExChainu bit će u osnovi puno veća od one na Ethereumu. U usporedbi s aplikacijskim lancima, zbog činjenice da pružamo izuzetno prikladnu infrastrukturu za DEX-ove, pametni ugovori na OKExChainu uživaju dobru komponiranost, radni opterećenje programera bit će mnogo manje, a naknada za transakcije za svakodnevne korisnike također će se u skladu s tim smanjiti.

O OKExChainu da ne govorimo uživa nevjerojatnu kompatibilnost podržavajući dvostruke virtualne strojeve EVM i CosmWasm. Sa svim podržanim pametnim ugovorima na Ethereumu, u budućnosti ćemo podržavati i pametne ugovore na Cosmosu.


Što se tiče unakrsnih lanaca, OKExChain podržava OKEx Cross-chain Gateway i Cosmos IBC – koji omogućuju velik broj osnovnih sredstava da se pretakaju na OKExChain, što će uvelike obogatiti naš ekosustav OKExChain.

Kako OKExChain rješava problem visokih mrežnih naknada – poput onih na mreži Ethereum?

Jay: Prije svega, OKExChain usvaja mehanizam konsenzusa Tendermint + DPoS, koji uživa niže mrežne troškove od PoW-a.

Drugo, u usporedbi s Ethereumom, možemo fleksibilno prilagoditi osnovne parametre – poput stopa naknada – posebno za trgovanje aplikacijama, što je vrlo korisno za programere.

Hoće li OKExChain biti dostupan platformama novčanika kao što su Trust Wallet, MetaMask itd.)?

Jay: Bez sumnje, OKExChain omogućit će pristup sve većem broju novčanika trećih strana. Trenutno se MetaMask postupno upoznao s korisnicima DAppa, a ako korisnici OKExChaina pokažu potražnju za MetaMaskom, razmotrit ćemo prilagodbu sustava računa OKExChain-a da bude kompatibilan s MetaMask-om.

Gdje vidite OKExChain za 10 godina?

Jay: Deset godina može biti prilično daleko, ali budimo odvažni. Vjerujem da će do tada većina trgovanih dobara biti tokenizirano, pa čak i stvari kojima se sada ne može trgovati bit će tokenizirane i njima se trguje. U eri kada možete trgovati bilo čime, decentralizirane razmjene zasigurno će postati mainstream. U to će vrijeme OKExChain, kao prvi svjetski trgovački lanac, podržavati različite vrste trgovine izvedenicama i imat će ogroman broj korisnika i velik obim trgovine.

Koju prednost ima OKExChain u odnosu na druge blockchaine koji bi privukli programere?

Jay: Odgovor na ovo definitivno je nizak tehnički prag, niski troškovi razvoja i napredni paket razvojnih alata.

Podržavamo i dualne virtualne strojeve, kompatibilne s pametnim ugovorima Ethereum i Cosmos – a da ne spominjemo činjenicu da ugošćujemo prijateljsku zajednicu programera s opsežnim nastavnim materijalima, sveobuhvatnim planom podrške i sjajnom atmosferom.

Veseleći se, očekujemo nastavak rasta decentralizirane trgovačke zajednice na OKExChain-u. Pokretanje OKExChaina velika je prekretnica koja označava početak nove ere u kripto trgovanju.

Slijedite OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map