Mi az OKExChain?

{"@kontextus": "https://schema.org","@típus": "Cikk","mainEntityOfPage": {"@típus": "Honlap","@id": "https://www.okex.com/academy/hu/what-is-okchain"},"címsor": "Mi az OKChain?","leírás": "Az OKChain egy nyílt forráskódú nyilvános lánc készlet, amelyet blockchain alkalmazásokhoz fejlesztett ki. Úgy tervezték, hogy biztonságos és hatékony decentralizált pénzügyi architektúrát hozzon létre, amely felhasználható decentralizált tőzsde vagy DEX létrehozásához, amely közösségi alapú műveleteket, átlátható kereskedelmi szabályokat tartalmaz, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ellenőrizzék saját eszközeiket..","kép": "https://www.okex.com/academy/wp-content/uploads/2020/08/11540510.png", "szerző": {"@típus": "Személy","név": "Zhang Xiuxiu"},"kiadó": {"@típus": "Szervezet","név": "OKEx","logó": {"@típus": "ImageObject","url": "https://static.bafang.com/cdn/assets/imgs/MjAxOTQ/5CAB3C0086E2F1135A3428116E435B8A.png"}},"datePublished": "2020-08-20"}

Részletes áttekintés az OKEx által létrehozott decentralizált blokklánc protokollról

Tartalomjegyzék

 • OKExChain Token
  • Kiállító mechanizmus
  • Az OKT funkciói
  • Az OKExChain működési folyamata és szerepe az ökoszisztémában
   • Blokkgenerálási folyamat
   • Szavazási terv
    • Szavazási súly
    • Meghatalmazottak
    • Az OKExChain csomópontok követelményei
     • Óvadék
     • Hardverkövetelmények
     • Szoftverkövetelmények
     • A csomópontok jutalmazásának és megbüntetésének szabályai
      • Jutalmak és jutalomosztás
      • Büntetési szabályok
      • On-chain kormányzás
      • OKExChain és OpenDEX
       • Centralizált és decentralizált cserék
        • Központosított cserék
        • Decentralizált cserék
        • Az OKExChain és az OKEx kiegészítik egymást
        • OpenDEX
         • On-chain rendelési könyv modell
         • Hívás aukciós alapú mérkőzéskészítési modell
         • Az OpenDEX előnyei
         • Következtetés – OKExChain összefoglaló
         • Contents

          Bevezetés

          OKExChain egy nyílt forráskódú, nyilvános blockchain technológia, amelyet az OKEx fejlesztett ki a blockchain alapú kereskedési alkalmazások felépítésére. Úgy tervezték, hogy biztonságos és hatékony decentralizált pénzügyi architektúrát hozzon létre, amely felhasználható decentralizált tőzsde vagy DEX létrehozásához, amely közösségi alapú műveleteket, átlátható kereskedelmi szabályokat tartalmaz, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ellenőrizzék saját eszközeiket..

          Tudjuk, hogy a blokklánc világban a láncok közötti technológia kulcsfontosságú láncszem az eszközök és az adatok közötti kölcsönhatás megvalósításában, és ez a DeFi technológiai alapja. Ahogy a neve is mutatja, a láncokon átívelő eszköz a különböző blokklánc platformok közötti eszközátadás, információcsere és alkalmazás együttműködés megvalósítását jelenti. A különböző nyilvános láncokat összekötő hídhoz hasonlóan a többláncú technológia segít megvalósítani az adatátvitelt a különböző blokklánc-hálózatok között, ugyanakkor jelentősen csökkenti az átviteli költségeket. Egyszerű és hatékony a többláncú modul használata érték, felhasználói és forgatókönyv-alapú összekapcsolás elérésére a blokkláncok között – ami megalapozza a közös ökoszisztéma és hozzáadottérték-rendszer együttes felépítését.

          A fentieket figyelembe véve a csapat a Cosmos SDK-t és a Tendermint-et használta az OKExChain elkészítéséhez. A Cosmos bevezeti az interblokklánc-kommunikáció (IBC) protokollt, amely – a Tendermint konszenzus algoritmussal együtt, amely azonnali véglegességet tartalmazza – felhasználható a blokkláncok közötti értékátvitel megvalósítására. A jövőben a Cosmos segítségével képesek leszünk megoldani az érték többirányú forgalmával kapcsolatos kérdéseket a heterogén keresztláncolás támogatásának hozzáadásával..

          Kozmosz építészet

          A Cosmos egy hálózat, amely sok független és párhuzamos blokkláncból áll, amelyeket csomópontok kötnek össze.

          A Cosmoson belül az összes konszenzusos réteg elfogadja a Tendermint konszenzusmotort, amely támogatja a bizánci hibatűrést, és nagy hatékonysággal, nagy teljesítménnyel, konzisztenciával és egyéb jellemzőkkel büszkélkedhet..

          A Cosmos hálózat főként két részből áll:

          • Csomópontok
          • Zónák

          Minden zóna és központ független blokklánc, független állami konszenzussal. A zónákat speciális alkalmazási igények megoldására használják, a központokat pedig kifejezetten a zónák közötti láncok közötti tranzakciók kezelésére tervezték – hasonlóan a bankok közötti elszámolást kezelő központi bankhoz. A láncokon átívelő értéktranszfer a különböző zónák és azok megosztott központja közötti kommunikáció és interoperáció megvalósításával valósul meg, amelyek a láncok közötti kommunikáció IBC protokollján alapulnak..


          A kozmosz építészetét bemutató kép.A Cosmos architektúrájának, valamint a zónák és hubok közötti szervezés szemléltetése

          A Cosmos célja az egyszerűsített blokklánc-fejlesztés megvalósítása és a blokkláncok közötti összekapcsolás megvalósítása. Az előbbi kulcsa a Tendermint konszenzus algoritmusban rejlik, míg az utóbbi kulcsa a láncok közötti mechanizmusában rejlik.

          Tendermint

          A Tendermint két fő műszaki elemet tartalmaz:

          • Tendermint Core, amely a blokklánc konszenzus motorja.
          • ABCI, amely az általános API.

          A Tendermint Core a bizánci konszenzus és a csomópontok közötti adatátvitel megvalósítására szolgál. A bizánci hibatűrést és a tét delegált igazolását ötvöző konszenzusos algoritmus használatával a blokkgenerálásban végleges véglegesség érhető el – ami azt jelenti, hogy a tranzakciót beírták a blokkba, hozzáadták a blokklánchoz, és ezt követően nem lehet visszavonni vagy megváltoztatni – győződjön meg arról, hogy minden csomópont ugyanazt a tranzakciót ugyanabban a sorrendben rögzíti, és előkészíti az utat a rendkívül gyors tranzakciók megerősítéséhez és a nagy átviteli sebességhez. Általánosságban elmondható, hogy a Tendermint Core főleg a blokklánc hálózati és konszenzusrétegének felépítésére szolgál, amely lehetővé teszi a fejlesztő számára a blokklánc testreszabását anélkül, hogy aggódnia kellene a konszenzus és a hálózati átvitel megvalósítása miatt..

          Az ABCI egy blokklánc API és egy protokoll, amely támogatja a tranzakciók feldolgozását bármely programozási nyelven. A fejlesztők számára az egyetlen dolog, amit meg kell tenniük a Cosmos keretrendszeren alapuló blokklánc fejlesztés során, az az, hogy olyan alkalmazásokat írnak, amelyek kompatibilisek az ABCI felülettel.

          Annak érdekében, hogy tovább csökkentsék a blokklánc-fejlesztés bonyolultságát a Tendermint Core és az ABCI tetején, a Cosmos bemutatta a Cosmos SDK-t, egy olyan eszközt, amely néhány általános blokklánc-modul szabványosításán alapul. A Cosmos SDK a "lánckészítő eszköz" a Cosmos, mivel a blokklánc tervezését a hálózaton belül olyan egyszerűvé teszi, mint a modulok – például az irányítás, a tét és a zálogjog – hozzáadása, amely a vele létrehozott blokkláncok veleszületett interoperabilitásával párosulva jelentősen csökkenti a blokklánc-projektek fejlesztésének összetettségét.

          Láncok közötti mechanizmus

          Attól függően, hogy a kapcsolódó blokkláncok különböző technológiai platformokon alapulnak-e, a keresztlánc-mechanizmus lehet homogén keresztlánc vagy heterogén keresztlánc. Az előbbi az azonos mögöttes struktúrájú blokkláncok közötti interakcióra utal a titkosítási algoritmus, a cím, a számlaalgoritmus-szabályok stb. Szempontjából. Az egyik példa az Ethereum-alapú tokenek kereskedelme. Bár sok projektben láthattunk viszonylag kiforrott alkalmazásokat egy homogén keresztláncról, továbbra is tehetetlen olyan kérdések megoldásában, amelyek megakadályozzák a mainstream eszközök – például a Bitcoin (BTC), az Ether (ETH) és a Tether (USDT) – kölcsönhatását a legnagyobb mértékben konszenzus.

          Homogén keresztlánc, amely megvalósítja az értékrögzítést és az értékcserét a különböző láncstruktúrájú blokkláncok között, választ ad az érték többirányú keringésének problémájára. A továbbítási alapú többláncú és többrétegű architektúrát alkalmazó Cosmos támogatni fogja a láncok közötti eszközök kölcsönhatását.

          A párhuzamos láncok közötti láncok közötti interoperáció támogatása érdekében a Cosmos bevezeti az Inter-Blockchain Communication protokollt és a Tendermint konszenzus algoritmust – amely azonnali véglegességgel rendelkezik – a több heterogén lánc közötti érték és adatátvitel megvalósításához. Minden párhuzamos lánc IBC-n keresztül csatlakozik a hubhoz, és a hub továbbító láncként működik, hogy segítse a láncok közötti tranzakciók ellenőrzését és átadását.

          Pontosabban, a központ segít minden zónának szinkron módon rögzíteni egymás zónájának állapotát – és ennek a funkciónak a célja a többi zóna blokkfejlécei. Amikor az 1. zóna keresztláncüzenetet küld a 2. zónának, minden információja egy blokkfejlécben tárolt adatcsomagba kerül. A központ megvárja, hogy az 1. zóna konszenzusra jusson az információt tartalmazó blokkkal kapcsolatban, majd az 1. zóna blokkfejlécében tárolt információkat egy új blokkba továbbítja. Miután a Hub befejezte a blokkkonszenzust, a 2. zóna megkapja a Hub által sugárzott ellenőrző üzenetet, amely magában foglalja az 1. zóna blokkfejlécét. Ezt követően a 2. zónának ellenőriznie kell, hogy az 1. zónára vonatkozó bizonyítás igaz-e. Ha ez igaz, a 2. zóna elkezdi végrehajtani a kapcsolódó műveleteket, és visszajelzést küld a központnak a kapcsolódó blokkról.

          IBC alapú, többláncú üzenetküldés. Kép forrása: OKEx Investment AnalysisIBC alapú, többláncú üzenetküldés. Kép forrása: OKEx Investment Analysis

          Használjuk 10 OKT átadását az OKExChain-tól a Cosmos-hoz példaként az IBC-alapú keresztlánc-interakció bemutatására:

          1. 1. Az OKExChain és a Cosmos közötti láncok közötti tranzakciók végrehajtásához a két végén lévő láncoknak futtatniuk kell egymás könnyű blokklánc csomópont szolgáltatásait..
          1. a. Ily módon a másik fél blokkfejléc-információi valós időben fogadhatók, ami kényelmes az egyszerű fizetésellenőrzés-szerű megerősítés későbbi végrehajtásához, amelyben az SPV-csomópontok a Merkle-út igazolását kérve ellenőrzik a tranzakció létét. és a blokkláncban végzett munka igazolásának ellenőrzése.
         • 2. Az OKExChain lánc inicializálja az IBC protokollt, és befagyasztja a kapcsolódó eszközöket – ebben a példában 10 OKT-t -, ezután előállítja a megfelelő igazolást és elküldi a Cosmos Hub blokkláncának.
         • 3. A megfelelő üzenet kézhezvétele után a Cosmos Hub lánc megerősíti, hogy az OKExChain valóban befagyasztotta a megfelelő eszközöket, ellenőrizve az OKExChain lánc blokkfejléc-adatait, mielőtt ekvivalens értékű eszközt generálna – ismét 10 OKT-t, példánkban.
         • 4. A 10 OKT átkerül az OKExChain-ból a Cosmos-ba.
         • OKExChain Token

          Az OKT az OKExChain fő hálózatán kiadott natív token. Az OKExChain genesis blokkban található összes tokent az OKB-tulajdonosoknak osztják ki az OKB-állományuk arányában. Az OKT az OKExChain ökoszisztéma értékhordozója, és értéke meghatározza a DEX, a DeFi és más alkalmazások fejlesztési kilátásait az OKExChain-on.

          Kiállító mechanizmus

          Az OKT elfogadja a genezis blokk + éves kiegészítő kibocsátás kibocsátási mechanizmusát, az előbbi összesen 10 millió zsetont generál, az utóbbit 1: 100 arányban állítják be, és minden évente kiadott minden további tokent egyenlően osztanak el az összes blokk között. a megfelelő arányokra.

          Az OKT funkciói

          A rendszer erőforrásainak felhasználása

          Az OKExChain hálózaton futó program megköveteli, hogy az OKExChain bizonyos hálózati erőforrásokat – például számítási, tárolási, sávszélességi stb..

          Mint ilyen, az OKExChain átveszi az Ethereum modellt az erőforrás-felhasználás szerinti számlázásra – vagyis megfelelő tranzakciós díjat kell fizetni a vonatkozó tranzakció végrehajtásáért. A konkrét árképzési módszer a következő: egy ügylet végrehajtásának költsége = "mennyezet" (Gáz x gázár), ahol a gázár az az ellenérték, amelyet az üzemeltető hajlandó fizetni minden gázért, amelynek ára OKT.

          Fogadalom

          A rosszindulatú magatartások elkerülése érdekében bizonyos mennyiségű OKT-t el kell vállalni, mielőtt egy csomópont érvényesítő / proxy csomópontjává válik, lánckezelési javaslatot nyújt be vagy függőben lévő műveletet hajt végre.

          Kezelési költség

          Azok a felhasználók, akik rendelkeznek bizonyos mennyiségű OKT-vel, új tokent adhatnak ki az OKExChain hálózaton, amelyek szabadon kereskedhetnek az OpenDEX-en, amint a vonatkozó javaslati alkalmazás és az aktiválás digitális eszközkereskedelmi párokon keresztül befejeződik. Minden releváns művelet – jelképes kibocsátás és aktiválás, további kibocsátás és a digitális eszköz kereskedési párok megsemmisítése – megfelelő kezelési díjat vetne fel, amelyet fizetni kell.

          OKEx befektetési elemzésA teszthálózattól összegyűjtött kezelési díjak adatai, amelyek eltérhetnek a főhálózattól. Kép forrása: OKEx Investment Analysis

          Meccskészítés biztonsága

          Minden blokknak csak korlátozott kapacitása van, és mivel az OpenDEX függőben lévő megbízások mennyisége folyamatosan növekszik, a blokknak egyetlen ciklusban feldolgozandó tranzakcióinak száma meghaladhatja a blokk teherbírását, aminek eredményeként a rendszer képtelen megkülönböztetni a szemétjelző párokat az értékekkel rendelkezőektől. Ebben az esetben az OpenDEX hogyan választja ki a blokk által feldolgozandó tranzakciókat?

          E probléma megoldására bevezetik a mérkőzésekre vonatkozó biztosítékot, ami azt jelenti, hogy az operátor az általa működtetett minden kereskedési párra bármilyen értékű vagy 0 OKT értéket letétbe helyezhet. A meccskészítő rendszer elsőbbséget élvez a magasabb értékpapírokkal folytatott kereskedési párok számára, vagy ha az értékpapírok megegyeznek, a tranzakciókat a benyújtás időrendje szerint választják meg..

          A fent említett, dinamikus licit aukciókon alapuló megoldás kibővítheti az OKT használati forgatókönyveit, miközben számszerűsíti a DEX operátorok erejét is. Tegyük fel, hogy az egyes blokkok meccskészítési kapacitása 100 tranzakcióra korlátozódik, de 200 tranzakció keletkezik egy adott blokkgenerálási ciklusban – amelyek közül 100 az A tranzakciós párhoz, a másik 100 pedig a B tranzakciós párhoz tartozik – 100 ilyen tranzakció nem tud a ciklus idejére feldolgozásra kerül ebben a blokkban. Ilyen esetben, ha az A számára biztosított biztosíték nagyobb, mint B esetében, a match-making rendszer elsőbbséget élvez az A kereskedési pár 100 tranzakciójának, és ha mindkét kereskedési pár számára biztosított értékpapírok azonos összegűek, a mérkőzést előkészítő rendszer elsőbbséget élvez az első 100 tranzakciónak, amelyeket a benyújtásuk időrendje szerint rangsorolnak.

          Szavazás

          A jelzőtulajdonosok számára a szavazás a legfontosabb módszer az érvényesítő választásokon és az on-chain kormányzásban való részvételre. A tulajdonosok szavazati jogot szereznek zsetonjaik elzálogosításával, 1 OKT-vel, amely egy szavazatnak felel meg, és amelyet legfeljebb 30 csomópontú választáson lehet felhasználni..

          A blokkgyártási folyamat során a validátorokat a szavazati súlyuk kiszámításával választják meg – amelyet a tulajdonosok szavazata vagy meghatalmazottaik határoznak meg.

          Az on-chain kormányzásban a javaslatokról a validátorok szavazással is döntenek.

          Az OKExChain működési folyamata és szerepe az ökoszisztémában

          Blokkgenerálási folyamat

          Az OKExChain elfogadja a Tendermint (BFT-DPOS) konszenzus algoritmusát, és egy blokk létrehozásához hat alapvető lépés szükséges:

          1. Legyen teljes csomópont.
          2. Regisztráljon jelölt csomópontként.
          3. Szavazás validátor megválasztására.
          4. Válasszon ki egy blokkgeneráló csomópontot.
          5. Tegyen javaslatot.
          6. Készítsen új blokkot, miután elérte a Tendermint konszenzust.

          Az OKChain blokk létrehozásának folyamataAz OKExChain blokk-létrehozási folyamata. Kép forrása: OKEx Investment Analysis

          Mielőtt blokkgyártóvá válna, egy token-tulajdonosnak először egy csomópont-ügyfél futtatásával teljes elosztóvá kell válnia az elosztott blokklánc-hálózatban. Az érvényesítő választáson való részvételhez egy teljes csomópontnak regisztrálnia kell jelöltnek, miután bizonyos számú jelzőt elzálogosított erre a célra. A választások első 21 helyezettjei a csomópontok a következő ciklusban érvényesek lesznek. A választás után a rendszer kiszámítja a megfelelő szavazati súlyokat a 21 csomópont által megszerzett szavazatok alapján, és ilyen súlyú véletlenszerű algoritmus futtatásával kiválasztja belőlük a blokkgeneráló csomópontokat. Ezek a kiválasztott csomópontok ezután blokkokat állítanak elő a Tendermint konszenzusos protokoll szerint.

          A Tendermint konszenzusos mechanizmuson alapuló blokkok létrehozása a szavazás két szakaszát igényli:

          1. Előszavazás
          2. elkötelezettség

          A kiválasztott blokkgyártó figyelemmel kíséri és összegyűjti az összes tranzakciót a teljes hálózatban, majd egy új blokkot (azaz az ajánlati blokkot) összeállít egy bizonyos időn belül, és sugározza az egész hálózatra.

          Miután megkapta az ajánlati blokkról szóló adást, az összes érvényesítő elolvassa a blokk összes tranzakcióját és ellenőrzi azokat. Ha nincs probléma, akkor a szavazás előtti üzenetet minden validátor elküldi. A második szakasz (előzetes lekötés) akkor kezdődik, ha a javaslatot jóváhagyó szavazatok az összes beérkezett szavazat több mint kétharmadát teszik ki. Ha az ajánlattételi blokkot jóváhagyó előzetes lekötési szavazatok az összes beérkezett szavazat több mint kétharmadát teszik ki, az ajánlattételi blokkot a helyi blokkláncba írják, és az új blokk véglegesen létrejön.

          Tendermint konszenzusos folyamatTendermint konszenzusos folyamat. Kép forrása: OKEx Investment Analysis

          Egy új blokk létrehozása után a rendszer belép a blokkgenerálás következő körébe.

          Ha egy aktuális javaslattömb offline állapotba kerül, gyenge kapcsolat és egyéb okok miatt a blokkgyártó elmulaszthatja a blokk beküldését – ebben az esetben a protokoll kiválasztja a következő érvényesítőt a blokkgyártóvá, és egyúttal javaslatot tesz egy új blokkra magasságot, és indítsa újra a szavazási folyamatot.

          Ezenkívül a Tendermint bevezet egy reteszelő mechanizmust – ami azt jelenti, hogy ha egy validátor előzetesen végrehajt egy blokkot, akkor "zárt" erre a blokkra, és előre is szavaznia kell erre a blokkra. Csak akkor, ha egy blokkot nem sikerült sikeresen benyújtani az előző előterjesztési és előszavazási fordulóban, feloldható a megfelelő validátor, és részt vehet az új blokk előzetes lekötésének következő fordulójában. Feltételezve, hogy a validátorok kevesebb mint egyharmada bizánci csomópont, a Tendermint garantálja, hogy a validátorok soha többé nem adnak le blokkokat azonos magasságban, ami konfliktusokhoz vezethet.

          Szavazási terv

          A jelzőtulajdonosok számára a szavazás a legfontosabb módszer az érvényesítő választásokon és az on-chain kormányzásban való részvételre.

          Az érvényesítő választást a token tulajdonosok vagy a proxy csomópontok szavazata határozza meg, és minden választópolgár legfeljebb 30 csomópontra szavazhat. Minden szavazatot kapott csomópontot a szavazat súlya szerint rendeznek a legmagasabbtól a legkisebbig, és a rendszer a 21 legjobb csomópontot választja ki érvényesítővé. A fennmaradó csomópontok készenléti (jelölt) csomópontokká válnak. A validátorválasztás időszakos esemény, vagyis egy új ciklus elején új választásokra kerül sor.

          Ha a token-tulajdonosok vagy a proxy-csomópontok nem vettek részt az on-chain irányításról szóló szavazásban, az általuk választott validátorok közvetlenül örökölhetik szavazati jogukat és szavazhatnak a vonatkozó javaslatokról – de a token-tulajdonosoknak vagy proxy-csomópontoknak továbbra is joguk van megváltoztatni a szavazatok utána.

          Szavazási súly

          A szavazati súly együtthatóját úgy számoljuk ki, hogy a kezdési és a szavazási idő különbségét elosztjuk a 364 napos összesített másodpercszámmal, amely növekszik az említett különbség növekedésével.

          A szavazati súly a zálogösszeg szorzata a 2-es X hatványával és a "x" megegyezik a tömeg együtthatóval.

          Láthatjuk, hogy a szavazati súly együttható növekszik, amikor a betétbiztosítás növekszik, valamint amikor a kezdési és a szavazási idő közötti különbség csökken. Bizonyos mértékig az említett számítási módszer arra ösztönzi a felhasználókat, hogy nagyobb betéteket biztosítsanak, és továbbra is vegyenek részt a szavazásban.

          Súlytényező és képlet Súlytényező és képlet. Kép forrása: OKExChain GitHub

          • A képletben, "Súly" a szavazati súly együtthatója, amely idővel változik (vagyis minél nagyobb a különbség a kezdési és a szavazási idő között, annál nagyobb a súly együttható).
          • now_timestamp az aktuális szavazás időbélyege.
          • start_timestamp a kezdő időbélyeg, amely 946684800 (2000. január 1-én 00:00:00 UTC).
          • seconds_per_day a napi másodpercek száma – azaz 60 * 60 * 24.
          • hetes_év_év az év heteinek száma – azaz 52.
          • "Megoszt" a számított szavazati súly.
          • delegated_Tokens a zálogosított OKT összege.

          Meghatalmazottak

          Az érvényesítő választásról az OKT-tulajdonosok szavazata dönt, akik közvetlenül vagy meghatalmazottak útján szavazhatnak. A szavazati meghatalmazottként történő regisztrációhoz a felhasználóknak bizonyos számú OKT-t kell letétbe helyezniük zálogfiókjukba. Ha egy meghatalmazott úgy dönt, hogy kivonul a lezárt szavazásból, akkor nem vonhatja vissza a zálogjogot, amíg le nem jár a 14 napos zárolási időszak.

          Az alapok biztonságát illetően, mivel a felhasználónak nem kell átadnia egyetlen kulcsot sem, és a proxy számla csak a token tekintetében szerzi meg a szavazati jogokat, a teljes delegálás egy láncolatban zajló folyamat, amely nincs hatással a tényleges tulajdonjogra. a token – amely továbbra is a felhasználó személyes címében marad. Amikor azonban a felhasználók megváltoztatják a proxy számára elismert tokenek számát, az összes szavazati súlyuk is ennek megfelelően frissül.

          Tekintettel arra, hogy a validátor jutalmazása és büntetése minden olyan proxyt is érint, aki erre szavazott, a meghatalmazottaknak az OKLink vagy más OKExChain blokkok böngészőit kell használniuk, hogy megismerjék a validátorokat, és részletes vizsgálatokat és szűréseket végezzenek a szavazás előtt. A szavazás után a meghatalmazottnak folyamatosan figyelnie kell a validátor működését is annak biztosítása érdekében, hogy helyesen működjön – például biztosítsa az üzemidőt, ne kettős aláírást vagy kompromittálódást, és részt vegyen az irányításban. Ha van valamilyen figyelmeztető jel, akkor a meghatalmazott gyorsan visszavonhatja a szavazást, vagy azonnali hatállyal átválthatja a szavazatot egy másik érvényesítőre.

          Az OKExChain csomópontok követelményei

          Az OKExChain egy hitelesítő készletre támaszkodik a hálózati biztonság fenntartása érdekében, amelyek mindegyike egy teljes csomópont, amely közvetített szavazással vesz részt a konszenzusban. Validálóvá váláshoz a csomópontnak meg kell felelnie a rendszer által javasolt bizonyos követelményeknek, beleértve a tokenekben található biztonsági letétet, valamint meg kell felelnie a hardver és szoftver konfigurációinak követelményeinek.

          Az alábbiakban felsoroljuk az érvényesítők felelősségi körét:

          • A hitelesítőknek kerülniük kell a kettős aláírást. Amint a teszt hálózatban megtalálható a kettős aláírás, azonnal végrehajtásra kerül egy automatikus büntetés.
          • A hitelesítőknek képesnek kell lenniük a szoftver megfelelő verziójának folyamatos futtatására. A pályázóknak biztosítaniuk kell, hogy szervereik mindig online legyenek, és a privát kulcsaikat ne veszélyeztessék.
          • Az érvényesítőknek a biztonság növelése érdekében aktívan frissíteniük kell a csomópont verzióikat.
          • A hitelesítőknek figyelemmel kell kísérniük a hardverkövetelményeket, amikor a rendszer frissül, és a hardvert frissíteni kell, hogy megfeleljenek a követelményeknek.
          • A validátoroknak védekezniük kell a DDoS támadásoktól, amikor azok bekövetkeznek.
          • A hitelesítőknek aktívan részt kell venniük a kormányzásban. A pályázóknak minden javaslatról szavazniuk kell.

          Óvadék

          Validálóvá váláshoz a csomópontnak csatlakoznia kell az OKExChain hálózathoz, és 10 000 OKT biztonsági kaucióval kell rendelkeznie..

          Hardverkövetelmények

          Az OKExChain minimális rendszerkövetelményei a következők:

          • Asztali vagy laptop hardver, amely a MacOS, Windows vagy Linux legújabb verzióit futtatja.
          • 500 GB szabad lemezterület, elérhető legalább 100 MB / s írási / írási sebességgel.
          • Négy mag CPU és 8 gigabájt memória (RAM).
          • Szélessávú internetkapcsolat legalább 1 megabájt / másodperces feltöltési / letöltési sebességgel.

          Mint látható, a projekt kezdetén a csomópont-konfigurációs követelmények legjobbnak tűnnek – de az idő múlásával a hálózati használat növekedésével megnő a hardverigény. Más blokkláncokkal, mint például az Ethereum vagy a Bitcoin, az OKExChain hálózat sokkal nagyobb átviteli sebességgel rendelkezik, ezért nagyobb sávszélességet igényel a különböző csomópontok közötti zökkenőmentes kommunikáció fenntartásához. Ezenkívül, mivel a blokkadatok mérete növekszik, és a blokkgeneráló csomópontnak elegendő merevlemez-kapacitással kell rendelkeznie a teljes blokkadatok tárolásához, szükség esetén szükség van egy csomópont merevlemez-kapacitásának bővítésére is.

          A jelenleg elérhető szerverek főleg két típusra oszthatók:

          1. Saját építésű szerver: Olyan szerver, amelyet saját maga vásárol meg, állít össze és csatlakoztat egy releváns hálózathoz. Ez a típusú szerver viszonylag magas előzetes költségekkel jár, beleértve a hardverköltségeket, a telephelyi költségeket és az üzemeltetési költségeket, valamint a nagy hatással járó követelményeket (éjjel-nappali tápegység és hálózati kapcsolat). A saját építésű szerver előnye, hogy lehetővé teszi bizonyos szolgáltatási támogatások közvetlen beállítását.
          2. Felhőkiszolgáló: Kész felhőszerver, amely a kapcsolódó szolgáltatásokat futtatja rajta keresztül, miután elvégezte a megfelelő dinamikus paraméter-konfigurációt. A felhőszerverek előnyei a rugalmasság és az alacsony költségek. Jelenleg a meglévő csomópontok többsége felhőszervereket használ – például az Amazon AWS-jét, a Google felhőszolgáltatásait, az Alibaba Cloud-ot stb. – a fent említett előnyök miatt. A felhőszolgáltatás megvásárlása után mindössze annyit kell tennie, hogy konfigurálja azt a hivatalos oktatóanyagnak megfelelően. Természetesen ezt a csomópont-konfigurációs módszert már régóta kritizálták a decentralizációs közösségben, mert ez azt jelenti, hogy a decentralizált hálózatok csomópont-szolgáltatásainak irányítását át kell adni az említett szolgáltatásokat nyújtó központosított informatikai óriásoknak..

          A hitelesítő szerver adatközpontját fel kell szerelni redundáns tápegységekkel, csatlakozási és tárolási biztonsági lehetőségekkel. A száloptikai kapcsolat, a tűzfal műveletek és az átkapcsolás több redundáns hálózati dobozán kívül az validátorok várhatóan kisméretű szerverekkel is rendelkeznek, redundáns merevlemezekkel és feladatátvételi funkciókkal. A megfelelő hardver elhelyezhető az adatközpont alján.

          Szoftverkövetelmények

          A legjobb, ha az OKExChain csomópontok teljes körű felügyeleti, figyelmeztető és kezelési megoldásokkal rendelkeznek a támadások és megszakítások ellen, hogy fenntartsák adatközpontjaik biztonságát és elszigeteltségét, és ezáltal elkerüljék a véletlen kikapcsolást vagy a rendszer büntetését kiváltó eseményeket..

          A csomópontok jutalmazásának és megbüntetésének szabályai

          Jutalmak és jutalomosztás

          A könyvelési csomópontok számára tervezett gazdasági ösztönző mechanizmus minden blokklánc projekt nélkülözhetetlen és fontos része. A BTC könyvelési csomópontok (bányászok) jutalma blokk-generációs jutalmakat és tranzakciós díjakat tartalmaz. Mivel az OKExChain genesis blokk által generált OKT-ket 1: 1 arányban osztják szét az OKB befektetőinek, honnan származnak a bányászok jutalma?

          Az ilyen jutalmak főleg két forrásból származnak:

          1. Az első forrás a rendszer 1% -os éves kibocsátása (amelyet minden blokkra arányosan osztanak szét), amelynek 25% -át generációs jutalomnak tekintik, és 21 validátor között osztják szét szavazati súlyuk szerint..
          2. A fennmaradó 75% -ot az összes jelölt csomópontra felosztják a szavazati aránynak megfelelően. Ez a módszer segít elkerülni a generációs csomópontok tétlenségét, mert akkor is kaphatnak szavazati jutalmat, ha jelölt csomópontként járnak el, miután nem sikerült megszerezniük a blokk generációs jutalmakat.

          Egy másik forrás a kezelési díj, amelyet csak 21 validátornak osztanak ki, szavazási súlyuk szerint. Kétféle kezelési díj létezik: a rendszerkezelési díj és az üzleti kezelési díj. Az előbbi a gázdíj, az utóbbi pedig többek között a kezelési díjakat tartalmazza, amelyek az üzemeltetők által kibocsátott token – valuta párokból származnak, a digitális eszköz tranzakciós párok aktiválásából és további kibocsátásokból..

          OKEX - A csomópont bevételek forrásai és elosztási arányaiA csomópont bevételek forrásai és eloszlási arányai. Kép forrása: OKEx Investment Analysis

          Büntetési szabályok

          A csomópont által biztosított token biztonság az ellenőrzési tevékenységek biztonsági letétjének is tekinthető. Egy csomópont elveszítheti a blokkok előállításának minősítését, ha inaktív, vagy bármilyen tiltott vagy rosszindulatú műveletet hajt végre blokkgyártás során, akár reklámozva, akár véletlenül, támadások miatt.

          Az egyedi büntetési szabályok a következők:

          1. Ha nem vesz részt a blokk ellenőrző aláírásában, 10 percig tiltást von maga után – vagyis a csomópont nem vehet részt a blokk létrehozásában a következő 10 percben.
          2. A kettős aláírás – vagyis két különböző láncból álló blokk azonos magasságban történő aláírása – a csomópont végleges kizárását eredményezi a blokkgyártás miatt.

          On-chain kormányzás

          Az új blokkok létrehozása mellett az érvényesítőknek részt kell venniük az on-chain irányításban is.

          Ha új blokkok létrehozása biztosítja a blokklánc folytonosságát, az on-chain irányítás meghatározza a teljes rendszer paraméterbeállításait – ami viszont meghatározza a teljes hálózat fejlődési irányát.

          Az OKExChain on-chain irányítása főleg négy szempontot foglal magában:

          • Ötletgyűjtés egy adott témában.
          • A rendszer paramétereinek módosítása.
          • Kereskedési párok törlése a DEX-ben.
          • A hálózati frissítések támogatása.

          Az értelmetlen és rosszindulatú javaslatok megelőzése érdekében minden irányítási javaslatot legalább 100 OKT-s biztosítékkal kell kísérni, és a betét összege határozza meg a javaslat súlyát. Minden, a fent említett követelményeknek megfelelő ajánlat kéthetes szavazási időszakot ír elő. A szavazási időszak végén a javaslatot elfogadják, ha az igen szavazatok – a tartózkodás nélkül – az összes szavazat 50% -át teszik ki, a negatív szavazatok pedig a tartózkodás nélkül – az összes szavazat kevesebb, mint 33,33% -át teszik ki..

          Az OKExChain on-chain irányításának javaslattételi munkafolyamatának modellje

          OKExChain és OpenDEX

          Az OpenDEX egy nyílt, decentralizált csere, amely az OKExChain ökoszisztémán alapul.

          Az OpenDEX bevezetése előtt meg kell értenünk a centralizált és decentralizált cserék jellemzőit, valamint azok előnyeit és hiányosságait.

          Centralizált és decentralizált cserék

          Központosított cserék

          A kereskedés minden tőzsde legfontosabb funkciója, és a központosított tőzsde előnye, hogy jó likviditással rendelkezik, és nagyon kényelmessé teszi a legális pénznemben történő be- és kivételt – de zsetonokat kell letétbe helyezni, ami nyilvánvaló hiányosság mert óriási kockázattal jár. Van egy régi mondás a blockchain világban: "Nem a kulcsaid. Nem az érméid."

          Fájdalom pontok központosított cserékhez

          Az információszivárgás kockázata

          A központosított cserék megkövetelik, hogy a felhasználók részletes személyes adatokat szolgáltassanak, ami unalmas folyamat. Ezeket az információkat és a felhasználók szervereken tárolt tranzakciós adatait ráadásul központosított központok vezérlik. A felhasználóknak jelenleg nincs módjuk tudni, hogyan és mikor használják ezeket az információkat és adatokat.

          A jelenlegi identitásrendszerekkel sok probléma merül fel. A felhasználók azonosító adatai szétszóródnak a különböző szolgáltatók szerverein. Egységes menedzsment hiányában a felhasználóknak minden alkalommal meg kell adniuk egy felhasználónevet és jelszót, amikor egy webszolgáltatást igénybe vesznek, és kénytelenek különböző felhasználónéveket és jelszavakat használni különböző webhelyeken, mivel ennek elmulasztása súlyos biztonsági kockázatokhoz vezethet.

          A pénzeszközök visszaélésének kockázata

          Mivel a felhasználói tokenek a központosított szerverek szerverein vannak tárolva, és a felhasználói eszközöket ők kezelik, nem lehet kizárni annak lehetőségét, hogy az ilyen csere jogellenesen felhasználja a felhasználói eszközöket vagy manipulálja a felhasználói információkat.

          A lopás veszélye

          Minden DEX-nek szembe kell néznie biztonsági kockázatokkal, és a több pénz nagyobb motivációt jelent a hackerek számára a támadásra – ami több támadási sémához vezet. Ha feltörik egy központosított pénztárca pénztárcáját, a pénztárcában lévő összes token elveszik.

          Az elmúlt 10 évben több mint 30 olyan esetet loptak el, amelyeket olyan központosított tőzsdékről loptak el, mint a Coincheck és a mára megszűnt Mt. Gox. Eddig nem történt jelentős javulás ezen a fronton, mivel minden nap számtalan hacker továbbra is keményen dolgozik azon, hogy sebezhetőségeket találjon a központosított rendszerekben.

          A hálózati összeomlás veszélye

          A hálózati összeomlások olyan helyzetekre utalnak, amikor a szolgáltatásokat különféle okok miatt nem lehet használni, például a szerver összeomlása, deaktiválása, leállítása stb. A hálózati leállás során a felhasználók nem tudnak normális tranzakciókat végrehajtani, ami gyakran idő- és pénzveszteséghez vezet a felhasználók vagy a szolgáltatások számára szolgáltatók.

          A tranzakciós párokat a közzététel előtt felül kell vizsgálni

          Valamennyi tranzakciópárt felül kell vizsgálni, mielőtt egy központi tőzsdén közzétennék. Különböző tokenek kereskedelméhez a felhasználóknak gyakran több tőzsdén kell regisztrálniuk. Ennek eredményeként az azonosító adatok szétszóródnak a különböző szolgáltatók között, és a webhelyi szolgáltatások használatához ismételt bejelentkezés szükséges. A BTC-n és az ETH-n kívül minden tokennek általában csak egy vagy két kereskedési párja van magas piaci értékű eszközökkel. Ezért akkor is, ha ugyanaz a tőzsde támogatja a tranzakcióhoz szükséges két tokent, akkor is előfordulhat, hogy két alacsonyabb piaci értékű digitális eszköz kereskedelmében nem találunk a tranzakciónak közvetlenül megfelelő devizapárt. Ennek eredményeként a tranzakciós folyamat sokkal bonyolultabbá válik.

          Decentralizált cserék

          A decentralizált tőzsdéken történő kereskedéshez felhasznált felhasználók pénzeszközeit pénztárcájukban vagy intelligens szerződéseikben tárolják, ami teljes ellenőrzést biztosít számukra az ilyen pénzeszközök felett. Tranzakció kezdeményezésekor a tőzsde intelligens szerződést hajt végre a tranzakció befejezésére, és a megfelelő eszközátadást végrehajtják a láncon.

          A tranzakciós nyilvántartásokat láncban tárolják, ezáltal nyitottak és átláthatók. Az alapul szolgáló nyilvános lánc skálázhatósági korlátai és az eszközök tranzakciós tulajdonságai miatt azonban sokan továbbra is a centralizált tőzsdék magasabb likviditását részesítik előnyben a magánkulcsok irányításának vágya helyett..

          A decentralizált cserék előnyei

          Alacsonyabb biztonsági kockázat

          A decentralizált tőzsdék egyszerűbb modellt alkalmaznak, amely főként mérkőzéskészítési ügyleteket tartalmaz. A decentralizált tőzsde nem kezeli a felhasználók vagyonát, pénzeszközeiket pedig pénztárcájukban vagy intelligens szerződéseikben tárolják, így teljes ellenőrzést biztosítanak számukra az ilyen pénzeszközök felett, és kizárják a visszaélések lehetőségét. A decentralizált cserék üzleti modellje a kódok használatával biztosítja a felhasználók pénzeszközeinek biztonságát, és kiküszöböli a hackertámadások és a szolgáltatók etikátlan cselekedeteinek kockázatát..

          Névtelenség

          Csak egy nyilvános kulcs szükséges a kereskedelemhez a DEX-en. Ugyanakkor egyes DEX készítők azt állítják, hogy nem felelősek azért, hogy a közösség hogyan használja az általuk kiadott nyílt forráskódú szoftvert, ami segít elkerülni a KYC és az AML problémákat..

          Nincs állásidő

          Mivel a DEX az alapul szolgáló nyilvános láncra épül, amely elosztott csomópont-elszámolást használ, annak teljes hatékonyságát egyetlen hibapont sem fogja befolyásolni – ami exponenciálisan magasabb biztonságot és az állásidő kockázatának kiküszöbölését vonja maga után..

          Fájdalom a decentralizált cseréknél

          Az állami lánc biztonsági kockázatai

          A decentralizált csere az alapul szolgáló nyilvános láncra épül, ami kiszolgáltatottá teszi az állami lánc biztonsági kockázataival szemben. Ha az állami láncra vonatkozó információkat meg lehet hamisítani, a decentralizált csere tranzakcióinformációi megbízhatatlanná válnak, és a felhasználói eszközökre vonatkozóan nem lesz biztonságbiztosítás.

          Elégtelen likviditás

          A likviditás minden tőzsde fontos mutatója. A magasabb likviditás azt jelenti, hogy a tőzsdén könnyebb tranzakciókat lebonyolítani. Számos decentralizált tőzsdénél a kereskedelem jelentős csúszása szenved – vagyis a különbség az ár, ahol a megbízást leadják, és az ár, ahol a legutóbbi ügylet történt – a rossz likviditás miatt.

          Jelenleg az EtherDelta, a 0x Project és a piacon más jól ismert decentralizált tőzsdék mind olyan nyilvános láncokra épülnek, mint az Ethereum vagy az EOS, és az olyan objektív feltételek, mint a kicsi felhasználói bázis és az elégtelen tranzakciós mélység, komoly kérdésekké váltak, amelyek akadályozzák fejlődésüket.

          Az OKExChain és az OKEx kiegészítik egymást

          Látható, hogy a centralizált és decentralizált cseréknek megvannak a maguk előnyei és hátrányai – és a kettő jelenlegi célcsoportja eltérő.

          A tőzsdék lényegében a tranzakciók teljesítésére szolgálnak. A felhasználók döntő többsége inkább a központosított tőzsdéket választja, mert jobb felhasználói élményt kínálnak, a magasabb likviditásnak, valamint a kényelmesebb betéteknek és felvételeknek köszönhetően. Ezenkívül a mainstream csereprogramok pénzügyi ereje és kiemelkedő teljesítményük több krízis során megbízhatóbbá teszi őket sok felhasználó szemében.

          Természetesen még mindig vannak olyan csoportok, akik jobban értékelik az alapok biztonságát és névtelenségét, mint a tranzakciók kényelmét. E csoportok számára egyértelműen a decentralizált cserék a jobb választás.

          Az OKExChain-t kifejezetten e hiánypótló csoportok igényeinek kielégítésére vezették be, mert az OKEx képes kielégíteni a legtöbb felhasználó igényeit, akik értékelik a tranzakciós kényelmet. Különböző technikai formák alapján a kettő kiegészíti egymást és együttesen szélesebb felhasználói lefedettséget és jobb felhasználói élményt ér el azáltal, hogy saját előnyeikkel játszik.

          OpenDEX

          Az OKExChain ökoszisztéma DeFi projektjeként az OpenDEX olyan szolgáltatásokat nyújt az OKExChain felhasználóknak, amelyek biztonságos és stabil digitális eszközök kereskedelmét biztosítják. Az OKExChain mainnet képezi a decentralizált csere alapjául szolgáló támogatási struktúrát, az OpenDEX pedig azt a célt szolgálja, hogy megkönnyítse a DEX-ek kiadását. Ahogy az Ethereum megkönnyíti a digitális eszközök kibocsátását az intelligens szerződéses technológián keresztül, az OKExChain számos alapvető funkciót biztosított a DEX-ek működtetéséhez, így mindenki számára könnyű létrehozni egy DEX-et..

          A hagyományos DEX-ekkel ellentétben az OpenDEX teljesen átadja a meccskészítő motort és megrendelési könyvet a láncoknak – ez javítja a kapcsolódó információk átláthatóságát és biztonságát. A kollektív ajánlattételi modellen alapuló meccskészítési rendszere elősegíti a tranzakciók igazságosságának javítását azáltal, hogy gyengíti a blokkban szereplő tranzakciók rangsorolásának a végső meccskészítési eredményre gyakorolt ​​hatását. Az Ethereumon alapuló projektekhez képest az OKExChain kollektív licit-alapú meccskészítő rendszere szűkebb időablakban képes elvégezni az illesztési műveleteket.

          On-chain rendelési könyv modell

          Az OpenDEX átveszi az on-chain megbízási könyv modellt, amely egy teljesen blokklánc-alapú DEX architektúra, amely biztosítja, hogy minden megrendelést és állapotváltozást tranzakcióként rögzítsenek a blokklánc-hálózaton. Minden fennálló megrendelést a blokklánc kollektív megbízási listáján rögzítünk, és az, hogy az egyes ilyen megbízásokat végrehajtják-e vagy sem, a vevő és az eladó által a tranzakció létrehozásakor elfogadott tranzakciós stratégiától függ. A vételi és eladási megbízások eszközeinek összevetésekor a különböző típusú eszközök tranzakciói tőzsdei kereskedés útján teljesíthetők.

          Az OpenDEX technikai megoldás szerint az összes befizetést, kifizetést, megrendelés leadást és elszámolást okos szerződésekkel hajtják végre. Az alapfolyamat a következő:

          • A készítő privát kulccsal aláírja a megrendelést, és elküldi azt a láncnak, amelyre a gyártó korlátot szabhat, hogy egy megrendelés hány blokkon mehessen keresztül, amíg azt automatikusan törlik..
          • Ezt követően az átvevő kiválasztja a teljesítendő megbízást a megbízási könyvből, és létrehoz egy megfelelő tranzakciót, amelyet alá kell írni, majd benyújtják az on-chain intelligens szerződéshez, amely ezt követően végrehajtja a tranzakciót a vonatkozó megbízási információk, például a kereskedő aláírása és a megbízás ellenőrzése után. a megrendelés tényleges időpontja.

          Hívás aukciós alapú mérkőzéskészítési modell

          Az OpenDEX meccskészítő rendszere hívásaukciós modellt alkalmaz. Tudjuk, hogy egy blokklánc-rendszerben a megrendeléseket nem folyamatosan, hanem diszkréten generálják, a blokkok létrehozásának intervallumai szerint – tehát ellentétben a legtöbb központosított tőzsdével, amelyek folyamatos ajánlattételi algoritmusokat használnak a megrendelések kiválasztásához, a DEX rendszeresen végzi a megrendelések egyeztetését a a blokkok létrehozásának intervallumai kollektív licitálás útján.

          A hívásaukciós modellnek az egyes blokkok szintjére történő alkalmazásával garantált, hogy egy blokkban lévő digitális eszköz kereskedési párnak csak egy tranzakciós ára lesz, és az összes megbízást az ár-idő prioritás elvének megfelelően hajtják végre – ezért nagymértékben gyengíti a blokkban szereplő ügyletek rangsorának a végső meccskészítési eredményre gyakorolt ​​hatását, és tovább biztosítja a tranzakciók igazságosságát.

          Az OpenDEX előnyei

          Az alapok biztonsága

          Az őrizet módja szerint a DEX-ek nagyjából két kategóriába sorolhatók:

          1. Őrizetbe vett DEX-ek
          2. Önfelügyeleti DEX-ek

          A letétkezelő DEX-nek át kell utalnia a pénzeket a mások által ellenőrzött szerződésekre. A rossz játék kockázatának csökkentése érdekében az őrizetben levő második réteg DEX olyan technológiákat használ, mint a többaláírás vagy a küszöb aláírás, hogy decentralizált kulcskezelést valósítson meg több fél részéről.

          Az önfelügyeleti második rétegű DEX a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

          • Nem engedélyez semmilyen átutalást határozott felhasználói aláírás nélkül.
          • Minden felhasználó számára hozzáférés biztosítása (a pénztárca felhasználói élményének kialakításán keresztül) az aláírás aláírásakor.
          • A kijáratok bármikor engedélyezése.
          • A működési mechanizmus integritásának fenntartása, még akkor is, ha a kódfrissítési szabályokkal visszaélnek.

          A fenti jellemzőkre való tekintettel az önfoglalkoztató DEX-ek biztosíthatják, hogy a pénzeszközöket ténylegesen a felhasználók irányítsák, és az üzemeltetőknek nincs módjuk a felhasználókhoz tartozó eszközök befagyasztására, vagy akár felhasználására. Az OpenDEX átveszi az önfelügyeleti működési modellt, amely nagyobb biztonságot jelent az alapok számára.

          Nyilvános lánc biztonsága

          Az OKExChain a Tendermint konszenzus algoritmust használja, amely biztosítja, hogy minden új blokk végleges legyen.

          A "a valószínűség véglegessége" a Bitcoin blokkok számát a lánc hossza szerint számolják, ami azt jelenti, hogy a hosszabb láncokon végzett tranzakciókat kevésbé valószínű, hogy megváltoztatják. Ez az algoritmus azonban nem tudja teljesen kiküszöbölni a hamisítás lehetőségét. A "végső véglegesség" olyan tranzakcióra vonatkozik, amelyet a blokkba való felvételét követően azonnal befejezettnek tekintenek, és hozzáadnak a blokklánchoz, valamint arra, hogy a megállapodás létrejötte után a megfelelő blokk azonnal véglegesítésre kerül, és azok a tranzakciók, amelyekben már nem lehet visszavonni.

          A Tendermint említett funkcióinak kihasználásával az OpenDEX magas tranzakciós áteresztőképességet és rendkívül gyors visszaigazolásokat érhet el, miközben elkerüli a rosszindulatú magatartásokat – például kettős kiadás kezdeményezését -, így biztosítja a pénzeszközök biztonságát, valamint biztosítja a láncok közötti elszámolási és elszámolási szolgáltatásokat..

          Korlátlan számú kereskedési pár

          A korlátozott számú kereskedési pár támogatásának kérdésének megoldása érdekében az OpenDEX bemutatja azokat a DEX operátorokat, amelyek engedélyezhetnek bármilyen token vagy token-tranzakció párok kiadását a hálózaton.

          A hagyományos decentralizált tőzsdékhez képest, amelyeknek minden kereskedési párt létre kell hozniuk, az OpenDEX egy nyílt konvergens tőzsde, amelyben a token-kereskedési párokat a DEX operátorok működtetik..

          Ahhoz, hogy DEX-operátorrá válhasson az OKExChain hálózatban, bizonyos mennyiségű OKT-t kell költeni. A konkrét folyamat a következő:

          • Először ki kell fizetnie a token kiadásához szükséges OKT-kat, és közzé kell tennie a tranzakciópárt.
          • Ezt követően benyújthatja a pályázati javaslatot, és aktiválhatja a digitális eszköz tranzakciós párját.

          Ezeknek a lépéseknek a végrehajtása után az újonnan kiadott token szabadon kereskedhet az OKExChain hálózaton. A DEX operátorok bármilyen tokent és token-kereskedési párt kiadhatnak. Mivel azonban a rendszer nem teszi lehetővé duplikált kereskedési párok létezését, a DEX operátoroknak gyakran gyorsabban kell jelentkezniük, mint mások, hogy megszerezzék a jogot a népszerű kereskedési párok működtetésére..

          Likviditási támogatás

          A megbízási könyveken folyó tőzsdéknek piacképzőkre van szükségük ahhoz, hogy likviditást biztosítsanak a megrendelés függőben lévő műveletek révén. A tranzakciók tekintetében a hagyományos decentralizált tőzsdék túl nagy hangsúlyt fektetnek a platformokra, és kevesebb figyelmet fordítanak arra a működtető egységre, amely likviditást biztosít a tranzakciókhoz. Az Alibaba példáját véve az a platform nyújt szolgáltatásokat az eladók számára, akik valóban szolgáltatásokat nyújtanak a felhasználóknak.

          A DEX operátor szerepének bevezetésével és további ösztönző mechanizmusok hozzáadásával az OKExChain célja a hagyományos decentralizált tőzsdék elégtelen likviditásának problémájának megoldása..

          A kezelési díjak levonása és mentessége

          A felhasználóknak gázdíjat és tranzakciós díjat kell fizetniük, amikor kereskednek a DEX-en. A könyvelésért felelős hitelesítő által fizetett gázdíjnak magasabbnak kell lennie, mint a megengedett minimális összeg, és a csomópont elsőbbséget élvez a magasabb gázdíjas csomagolási tranzakcióknak. A tranzakciós díjat a DEX operátor kapja, amelynek terhelési aránya a tranzakció összegének 1: 1000-je.

          Természetesen annak érdekében, hogy minél több felhasználó vonzódjon a DEX használatához és elősegítse az ökoszisztéma fejlődését, több engedélyt kell nyújtani a kezelési díjak levonására és mentességére – például bizonyos devizapárok meccskészítési díjaira vagy a DEX üzemeltetőinek fizetendő díjakra. bizonyos devizapárokra – a jövőben megadják.

          A piac központosított tőzsdéihez képest az OpenDEX átadja a pénzeszközök ellenőrzését a felhasználóknak, így kiküszöböli az alap-biztonsági kockázatokat, amelyeket a centralizált irányítás hibái okoznak. Ezenkívül az OpenDEX jobb névtelenséget, átláthatóságot és ellenállást nyújt a cenzúrával szemben, miközben megőrzi az összes hatékonyságot az egyes meghibásodási pontokon (az elosztott csomópontú könyvelést használó nyilvános láncra alapozva), és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tranzakciópárokat korlátozás nélkül nyújtsanak be.

          Míg vannak más DEX-ek a piacon, az OpenDEX – amely az OKExChain ökoszisztéma keresztláncolási képességén alapul – lehetővé teszi a felhasználóinak, hogy bármely két rendelkezésre álló kriptovalutát felhasználva láncokon átívelő eszköztranzakciókat hajtsanak végre megfelelő, láncokon átívelő megoldásokon keresztül. Tendermint konszenzusos algoritmusa lehetővé teszi az új blokkok végső véglegességét, ezáltal nagy tranzakciós áteresztőképességet és rendkívül gyors visszaigazolást érve el. A DEX operátorok szerepének és a megfelelő ösztönző mechanizmusok bevezetésével az OpenDEX legyőzi a hagyományos decentralizált tőzsdék elégtelen likviditásának problémáját is. A jövőben több előnyhöz juttatja a felhasználókat azzal, hogy több engedélyt ad a levonások és a kezelési díjak alóli mentességek felajánlására.

          Látható, hogy az OKExChain ökoszisztémán alapuló OpenDEX több fontos fájdalompontot is leküzd a központosított tőzsdék és más piacon lévő DEX-ek miatt..

          Következtetés – OKExChain összefoglaló

          Az OKExChain egy nyílt forráskódú nyilvános lánc készlet, amelyet az OKEx fejlesztett ki a blockchain alkalmazásokhoz. Úgy tervezték, hogy biztonságos és hatékony DeFi architektúrát hozzon létre, amely felhasználható olyan decentralizált tőzsde létrehozásához, amely közösségi alapú műveleteket és átlátható kereskedési szabályokat tartalmaz, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ellenőrizzék saját eszközeiket..

          A csapat a Cosmos SDK-t és a Tendermint-et használta az OKExChain elkészítéséhez. Az Inter-Blockchain Communication protokoll, az azonnali véglegességet tartalmazó Tendermint konszenzus algoritmussal együtt használható a blokkláncok közötti értékátvitel megvalósítására. A jövőben a Cosmos segítségével képesek leszünk megoldani az érték többirányú körforgásával kapcsolatos kérdéseket a heterogén keresztláncolás támogatásának hozzáadásával..

          Az OKExChain ökoszisztémán alapuló, nyílt decentralizált csereként az OpenDEX nemcsak a központosított tranzakciókkal szembesülő számos főbb fájdalmi pontot – például az információszivárgás, az alapok sikkasztásának, a lopásoknak és a hálózat összeomlásának kockázatát, valamint a kereskedési párok korlátozott számát – legyőzi. az elégtelen likviditás problémája, amellyel más meglévő DEX-ek szembesülnek a DEX-operátorok bevezetésével.

          Szerző: Zhang Xiuxiu

          Oktatók: Fan Haiyang, Xu Qian, Meng Xiangjian

          Hivatkozások

          1. OKExChain GitHub
          2. A Tendermint bemutatása és gyakorlati elemzése
          3. OKEx kutatási jelentés: Staking Economy, egy új bányászati ​​ökoszisztéma, a PoS konszenzusán alapulva (Kínai nyelv)
          4. A láncokon átívelő technológia elemzése és ötletei (Kínai nyelv)
          5. A tenderminta és annak gyors integrációjának részletes elemzése a kozmosz ökoszisztémájában (Kínai nyelv)

          Kövesse az OKEx-et

          Mike Owergreen Administrator
          Sorry! The Author has not filled his profile.
          follow me
          Like this post? Please share to your friends:
          Adblock
          detector
          map