OKEx nadograđuje OKExChain Testnet na V0.11.0

Sve što trebate znati o najnovijoj nadogradnji mreže OKExChain

OKExChain bi trebao nadograditi svoj testnet na V0.11.0 na visini bloka 9460000, koji će se održati između 07:00 UTC i 10:00 UTC 26. kolovoza 2020.

Nove značajke OKExChain testneta

Nakon nadogradnje, test mreža OKExChain ponovit će se do V0.11.0, a okexchain-id će postati okexchain-testnet1.

Najnovija nadogradnja podržava OpenDEX-Desktop v0.0.2 i uvodi push obavijesti za lokalne čvorove. Kroz modul za analizu podataka korisnici mogu primati obavijesti o tržišnim vijestima, pokazateljima tehničke analize (poput K-linije) i zapisima o transakcijama. Modul omogućuje korisnicima stolnih računala pristup najnovijim tržišnim informacijama bez oslanjanja na bilo koji centralizirani poslužitelj.

Pojedinosti o razvoju događaja na OKExChain v0.11.0 i OpenDEX potražite u mjesečnom izvješću OKExChain za srpanj.

Što je OpenDEX?

OpenDEX je prva decentralizirana aplikacija za OKExChain. S vizijom da svima omogući stvaranje vlastitih decentraliziranih razmjena, OpenDEX želi stvoriti DEX ekosustav bez ikakvih centraliziranih poslužitelja.

Postoje dva operativna modela među burzama kriptovaluta:

  • Model vođen citatom
  • Model podudaranja redoslijeda

Model vođen kvotama ima bolju likvidnost. Međutim, ne postoji mehanizam otkrivanja cijena, a tvorci tržišta moraju snositi rizike jednostranog tržišta.

Jednostrano tržište odnosi se na situacije u kojima market-makeri samo citiraju ponudu ili traženu cijenu imovine. Kako bi ublažili rizike jednostranog tržišta, tvornici tržišta naplaćuju širi raspon između cijena ponude i traženja. Primjer modela izrade tržišta je kada banke pružaju fiat usluge razmjene valuta.

Model podudaranja narudžbi, s druge strane, olakšava mehanizme otkrivanja cijena, jer prikazuje sve narudžbe kupaca i prodavača u knjizi narudžbi. Međutim, ne postoje jamstva da će se ove prikazane narudžbe izvršiti. Dakle, u slučaju jednostranog tržišta, manja je vjerojatnost da će se nalozi podudarati i izvršavati prema modelu podudaranja naloga.

Burze kriptovaluta usvajaju modele za podudaranje narudžbi i koriste knjige narudžbi za popis svih dostupnih naloga za kupnju i prodaju. S druge strane, projektni tim sam služi kao market mejkeri kako bi osigurao likvidnost svojih tokena i poboljšao trgovačko iskustvo korisnika.

Iako su neke decentralizirane burze pokušale implementirati model usklađivanja narudžbi u svoje trgovačko poslovanje, usvajanje korisnika bilo je ograničeno iz dva razloga:

  1. DEX-ovi se moraju poboljšati i u skalabilnosti i u sigurnosti kako bi usvojili model podudaranja poretka. Da bi to učinili, neki DEX-ovi izgrađeni na Ethereumu usvajaju rješenja skalabilnosti Layer 2.
  2. Model usklađivanja narudžbi zahtijeva od markera da osigura likvidnost i ublaži rizike promjenjivosti cijena za trgovce. Automatizirani market-makeri, poput Uniswap-a, primjeri su kako povećati usvajanje usklađivanja narudžbi među DEX-ovima.

OpenDEX izgrađen na OKExChainu ima za cilj poboljšati skalabilnost i sigurnost DEX-ova. The "DEX operater" koristi se za poticanje projektnog tima da osigura likvidnost za vlastite trgovinske parove i ublaži rizik od nepredvidljivosti cijena za trgovce.

OKExChain usvaja InterPlanetary File System i Ethereum Name Service kako bi krenuo prema decentralizaciji. Pored toga, OKExChain nudi verziju za radnu površinu i korisničko sučelje za OpenDEX kako bi projektnim timovima i korisnicima pomoglo da trguju na OpenDEX-u. Ovi alati pomažu projektnim timovima da implementiraju vlastite DEX-ove, kao i izdaju i upravljaju žetonima za trgovanje bez oslanjanja na bilo kakve centralizirane strane.

Koje su dužnosti OKExChain validatora?

Provjeri valjanosti mogu biti kažnjeni ako dupliciraju potpise prilikom nadogradnje konsenzusnog čvora. Prije aktivacije nadogradnje konsenzusnog čvora, validatori moraju provjeriti verzije softvera i hash datoteke geneze.

Ako su validatori otkrili bilo kakve pogreške tijekom aktivacije nadogradnje mreže, savjetuje se ispravljanje pogrešaka tek nakon što se aktivira nadogradnja mreže. Ako je mreža obustavljena, a korištena datoteka geneze razlikuje se od onoga što ste očekivali, potražite savjet od razvojnog programera jezgre u našem Telegramska zajednica prije resetiranja autentifikatora.

Prije izvoza testne mreže v0.10.10, preporučuje se da validator napravi potpunu snimku stanja testne mreže. Snimke se mogu napraviti izrađivanjem sigurnosne kopije datoteke za direktorije okexchaincli i okexchain.

Ako je mrežna nadogradnja neuspješna, validatori moraju vratiti status svoje mreže OKExChain na v0.10.10, uz snimke koje hvataju najnovije stanje prije nadogradnje. Nakon vraćanja statusa test mreže OKExChain, validatori mogu ponovno aktivirati svoj konsenzusni čvor.

Za detalje slijedite smjernice za nadogradnju mreže koje je objavio OKExChain Wiki ovdje.

Kako novčanici, blokirani preglednici i drugi pružatelji usluga mogu podržati nadogradnju mreže?

Korisnici u aplikaciji mogu pretrpjeti kratak prestanak usluge. Trajanje prekida ovisi o korištenoj aplikaciji. Da bi pružili solidno korisničko iskustvo, davatelji usluga trebali bi usvojiti odgovarajuće operativne postupke i biti svjesni potencijalnih phishing napada.

Ažurirane i točne informacije potražite u službenim kanalima OKExChaina, navedenim u nastavku.

OKExChain GitHub: https://github.com/okex/okexchain

Blog OKExChain: https://www.okex.com/academy/en/category/okexchain-en/ecology-construction-en

OKExChain Telegram grupa: https://t.me/okexchaintech

Ako sumnjate u korake nadogradnje mreže i pouzdanost informacija, pričekajte upute sa službenih kanala OKExChaina prije poduzimanja bilo kakvih radnji. Molimo nemojte davati svoje lozinke od 12 znamenki bilo kojem administratoru, web mjestu ili neslužbenom softveru.

O OKExChainu

Tehnička zajednica OKExChain: https://t.me/okexchaintech

Službena web stranica OKExChain: https://okex.me/okexchain

OKEx DEX: https://okex.me/dex-test

Polaganje prava na TOKT: https://okex.me/drawdex

OKExChain Doc: https://okexchain-docs.readthedocs.io/en/latest/

OIP (prijedlog za poboljšanje OKExChaina): https://oips.readthedocs.io/en/latest/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner