OKExChain & Prijedlog za partnerstvo FIBOS

Fibos slijeće u ekosustav OKExChain

Uvod

FIBOS ekosustav i OKExChain ekosustav ovdje su najavili da smo se udružili kako bismo uspostavili dubok odnos suradnje.

I FIBOS ekosustav i OKExChain ekosustav zajednički će promovirati decentraliziranu ekološku suradnju i integraciju na području javnog lanca, uključujući izgradnju tehničke infrastrukture, istraživanje napredne tehnologije, poboljšanje upravljanja zajednicom, razvoj poslovnih aplikacija blockchain, modeliranje DeFi scenarija itd..

Kao vitalni dio blockchain industrije, OKExChain ekosustav privukao je široku pozornost jer ima svoj kod otvorenog koda. FIBOS zajednica također je provela sveobuhvatnu istragu i analizu OKExChaina. OKExChain ekosustav crta široku viziju “decentralizacije”, “prava i upravljanja zajednicom” i “DeFi”, što je sinkronizacija s uvjerenjem koje drži FIBOS – komunizacija, protok vrijednosti bez trenja i “otkrivanje vrijednosti svugdje”.

U tu svrhu, FIBOS ekosustav i OKExChain ekosustav odlučili su uspostaviti duboko suradničko partnerstvo nakon kontinuiranih rasprava. FIBOS zajednica mogla bi dati velik doprinos u izgradnji tehničke infrastrukture, akumuliranju tehničkog iskustva i širenju zajednice programera u otvorenom, inkluzivnom i decentraliziranom okruženju koje pruža OKExChain Ekosustav. Ovaj će potez osnažiti rast i FIBOS ekosustava i OKExChain ekosustava.

Istodobno, radujemo se i većim pogodnostima dugoročne suradnje dviju strana.

Što se tiče zajedničkih napora uloženih u IBC (inter-blockchain komunikacija), višelančana cirkulacija imovine, decentralizirani protokoli za razmjenu, DeFi, medijski resursi i mnoga druga područja, suradnja mora biti komplementarna, uzajamna i višestruka. FIBOS se zalaže za to da bude glavna žila IBC infrastrukture, DeFi aplikacija i istraživanja napredne tehnologije. Ova će suradnja definitivno doprinijeti razvoju blockchain industrije.

FIBOS (斐波 na kineskom) je projekt javnog lanca koji su pokrenuli programeri i članovi industrije blockchain, a također je platforma za kultiviranje blockchain aplikacija. FIBOS ima najveću zajednicu programera blockchaina, koja je usredotočena na poslovne aplikacije i vrhunsko tehnološko istraživanje blockchain područja. FO, koji je osnovni cirkulacijski žeton FIBOS-ovog blockchaina , također plin mrežnog modela resursa FIBOS-a.

Uključujući heterogeni decentralizirani IBC protokol, DEX protokol za decentraliziranu razmjenu imovine, na FIBOS-u su pokrenuta mnoga originalna osnovna postrojenja DeFi. Mnoge temeljne digitalne valute izdane na Ethereumu, poput ETH, USDT, DAI, također su cirkulirale na FIBOS-u, što koristi robusni IBC protokoli. FIBOS DEX osnovni je protokol za decentraliziranu razmjenu s karakteristikama pružanja dubine i likvidnosti s kombiniranim algoritamskim trgovanjem i ručnim ograničenim nalogom, bez KYC-a, koji podržava bilo koju transakciju trgovanja u paru između tokena na FIBOS-u.

Kao vodeća svjetska platforma za razmjenu kriptovaluta, OKEX je razvio i lansirao OKExChain Ekosustav koji također ima vodeću tehničku snagu u industriji. Izvorni kod OKExChain u potpunosti je otvoren na GitHubu od 16. travnja 2020.

OKExChain ekosustav ima za cilj promicati implementaciju velikih komercijalnih aplikacija temeljenih na blockchain tehnologiji. Odobrava svakom čvoru koji sudjeluje jednaka prava u cijelom ovom decentraliziranom sustavu. Korisnici su mogli objavljivati ​​i pokretati vrste dApps-a, izdavati vlastite kriptovalute, stvarati vlastite trgovačke parove između tokena i slobodno razmjenjivati ​​kriptovalute na OKExChain-u. Kroz IBC infrastrukturu, blockchain međusobno komuniciranje protoka vrijednosti i scenarija primjene može se implementirati jednostavno i učinkovito.

OKExChain: https://www.okex.com/okexchain

FIBOS: https://fibos.io

Prijedlog partnerstva


1.IBC infrastruktura FIBOS-a & OKExChain

1.1 Pregled

Kao relejni lanac heterogene IBC infrastrukture OKExChain, FIBOS će povezati imovinu izdanu na Ethereumu i EOS-u s OKExChain ekosustavom što omogućava postizanje protoka vrijednosti kroz ove lance.

1.2 Više Pojedinosti

1.2.1 Trenutno IBC rješenje OKExChain (temeljeno na Cosmosu)

Implementiran na temelju Cosmos-sdk, OKExChain slijedi heterogenu IBC strategiju koju je predstavio Cosmos koja je u osnovi konstruirana kao “federalna arhitektura”. Ovu vrstu IBC formule u osnovi provodi prikupljanje glasova od verifikatora lanca releja, što dovodi do više problema s povjerenjem. Provjera IBC transakcija jako ovisi o stupnju verifikatora.

Njegova strategija zaobilazi izbjegavanje tehničkih izazova primjenom mehanizma upravljanja zajednicom umjesto kriptografskog inženjeringa. To donosi sljedeći problem; rizik sustava povećat će se s rastućom IBC imovinom.

FIBOS vjeruje da trenutno rješenje nije savršeno i sigurno za perspektivni ekosustav OKExChain, koji će skrivati ​​opasnosti za budući razvoj ekologije javnog lanca.

Problemi:

  1. Trenutno rješenje uzrokuje probleme u sigurnosti imovine i stabilnosti sustava.
  2. Niska učinkovitost i visoka cijena.
  3. Složena arhitektura dovodi do slabe tolerancije na rizik.

1.2.2 FIBOS-ovo rješenje

Mnogo istraga i provjera dokazuje da je izvedivo koristiti fuzijsku strategiju – za neprevladavajući javni lanac (osim za Bitcoin, Ethereum, EOS, itd.), OKExChain mogao bi koristiti federalno IBC rješenje; za Ethereum ili EOS, OKExChain bi mogao koristiti FIBOS kao pouzdani relejni lanac.

IBC rješenje koje trenutačno implementira FIBOS ne oslanja se na bilo kojeg pojedinog verifikatora ili bilo koju skupinu verifikatora. Umjesto toga, osigurava IBC sigurnost i prijenos imovine putem javnih lanaca kriptografskim inženjeringom.

FIBOS-ova shema ima jednostavnu i jasnu arhitekturu. To je trenutno najsigurnija i najsnažnija strategija u smislu poslovanja, troškova više i više transakcija. Jedini je problem što to nije univerzalni protokol i ne može biti brzo i isplativo kompatibilan s drugim javnim lancem. Ali to se može riješiti rješenjem lanca releja Cosmos arhitekture.

FIBOS je već izgradio decentralizirani heterogeni IBC protokol putem FIBOS-a i Ethereuma. Nakon suradnje s OKExChain ekosustavom, FIBOS će dizajnirati heterogenu decentraliziranu IBC arhitekturu s OKExChain i EOS i postat će opći IBC paralelni relejni lanac za OKExChain, Ethereum i EOS.

Istodobno, OKExChain ekosustav također može postati proizvođač blokova FIBOS lanca, baš kao što bi HelloPool, EosAsia, Starteos, EOS Gravity, Slowmist i drugi proizvođači blokova EOS, bili odgovorni za svjedočenje OKExChain IBC imovine i privlačenje programera FIBOS-a i EOS zajednica u OKExChain ekosustav.

1.2.3 Nacrt JaBC rješenja za bitcoin

Ograničen erom stvaranja i tehničkom arhitekturom Bitcoina, IBC za Bitcoin je težak ili nemoguć. FIBOS predlaže da bi OKExChain mogao riješiti heterogeni decentralizirani IBC s BTC-om kroz sljedeća rješenja:

  1. Članovi i druge institucije OKExChain ekosustava mogli bi izdati usidrenu BTC imovinu temeljenu na Ethereumu putem više potpisa, što je u skladu s trenutnim rješenjima WBTC / HBTC / imBTC.
  2. OKExChain ekosustav mogao bi koristiti shemu s više potpisa da poveća broj IBC provjeravatelja s 3 na višestruki, povećavajući decentralizirana svojstva i sigurnost imovine. FIBOS bi mogao pružiti tehničku podršku.

2. IBC prijenos eko-imovine OKExChain-a

2.1 Value

Ethereum je trenutno najveće tržište za DeFi aplikaciju. I dalje će postati najvrjedniji javni lanac koji u doglednoj budućnosti prikuplja značajnu količinu programera, korisnika i imovine. Ipak, tržišta na lancima DPoS-a poput FIBOS-a ili EOS-a – zbog slabe decentralizirane imovine – hitno trebaju “jaku” imovinu iz Ethereuma.

2.2 Solucije

Prijenos ekološke imovine, uključujući USDK / OKB, na FIBOS je jednostavan i učinkovit primjenom FIBOS-ovog decentraliziranog IBC protokola. USDK / OKB na FIBOS-u mogli bi se koristiti u FIBOS DEX i DeFi aplikacijama, a mogli bi se koristiti i programeri zajednice i DApps.

Nakon službenog pokretanja mreže OKExChain Mainnet, pružit će USDK / OKT s višelančanom cirkulacijom OKExChain / Ethereum / EOS / FIBOS i omogućiti programerima da usvoje USDK / OKB / OKT kao osnovni medij vrijednosti na vlastitim DApps-ima..

3.DEX Protokol

3.1 Crad Okvir

FIBOS DEX je protokolirano rješenje, odnosno kao temeljna infrastruktura potpuno je otvoreno i integrirano. Za korisnike ili trgovce, svatko bi mogao dovršiti pokretanje trgovinskog para bilo kojeg od dva tokena na FIBOS-u, izvršiti transakciju na bilo kojem trgovačkom paru bez propisa KYC. Za programere je integriranje prikaza prednje stranice s podacima o lančanim transakcijama DEX-a također jednostavno i fleksibilno.

OpenDEX program OKExChain dijeli istu ideju s DEX protokolom FIBOS-a, čiji je cilj minimalizirati trenje transakcija i promovirati učinkovitost cirkulacije.

FIBOS bi također mogao pružiti DEX rješenja za OKExChain sa standardiziranom integracijom sučelja sučelja i API-ja, algoritmima za trgovanje razmjenom itd..

3.2 Optimizacija

Uniswap / Bancor je trenutno najopćenitiji algoritam za automatizirane market mejkere (skraćeno AMM), koji korisnicima može pružiti transakcije bez druge ugovorne strane i izvrsne performanse u dubini i likvidnosti razmjene.

Međutim, AMM protokol Uniswap / Bancor ima nedostatke u proklizavanju transakcija, gubitke na mjenjačkim transakcijama, K-line prikaz, čitljivost, loše korisničko iskustvo.

U tu svrhu FIBOS DEX usvaja fuzijsko rješenje, kombinirajući algoritam trgovanja Uniswap s tradicionalnim transakcijama iz knjige narudžbi, kako bi DEX protokol mogao istovremeno služiti korisnicima i imovini s različitim potrebama. Kroz integraciju naloga, nespecifični smjer transakcija i druga rješenja, DEX protokol uzima u obzir automatizirano stvaranje tržišta i korisničko iskustvo, što bi moglo doprinijeti boljoj formuli OKExChain DEX protokola.

4.Proizvodi od Strublic Chain i zajednica programera

4.1 Proizvodi od Strublic Lanac

Sofisticirani ekosustav javnog lanca zahtijeva odgovarajuće proizvode i infrastrukturne usluge za korisnike i programere.

Primjerice, korisnici trebaju razne alate za uživanje u blockchain tehnologiji za bolje iskustvo, uključujući novčanik kriptovaluta, blockchain explorer, alate za vizualizaciju podataka, alate upravljanja (glasajte za proizvođače blokova, predložite prijedlog itd.), Forum zajednice i tako dalje. U međuvremenu, programeri zahtijevaju razvojnu dokumentaciju, integrirane SDK-ove, razvijaju spremnike za DApps i početne tečajeve kako bi krenuli brzo i smanjili krivulju učenja.

4.2 FIBOS-ovo rješenje

FIBOS bi mogao pružiti novčanik za kriptovalute, istraživač blokchaina, alate za vizualizaciju podataka, alate za upravljanje, forum zajednice, razvojnu dokumentaciju, integrirane SDK-ove, razviti spremnike za DApps i početne tečajeve koji su gore navedeni kako bi pomogli OKExChainu u razvoju ekosustava.

FIBOS može pružiti gore navedeni novčanik, blockchain preglednik, lančanu vizualizaciju podataka, alate za upravljanje (podaci o super čvorovima, glasanje, prijedlozi), forume zajednice, osnovni sustav razvojnih dokumenata, podržavajući SDK za ekologiju OKExChain u okviru OKExChain ekološkog poticajnog okvira, Novčanici i plug-in otvoreni spremnici, tečajevi za programere i drugi proizvodi koji pomažu ekološkom razvoju.

Uz to, programeri i FIBOS-a i EOS zajednice također bi se mogli pridružiti zajednici OKExChain i promicati bolju atmosferu razvoja.

5. Medij od DeFja.cn

5.1 Jauvod

Cilj DeFi.cn je širenje informacija o DeFi-ju, integriranje industrijskih resursa, ujedinjenje medijske platforme i objavljivanje javnog mišljenja. DeFi.cn bi također mogao služiti kao član OKExChain ekosustava i pružiti agregirane medije / sadržaj i DeFi resurse za zajednicu OKExChain, uključujući doprinose utjecaju industrije, dati veću ulogu u blockchain svijetu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map