Prijedlog OKExChain & Kava partnerstva

Uvod

Kava je DeFi platforma s više sredstava koja nudi stabilne kovanice, zajmove i druge financijske usluge za korisnike glavne imovine kriptovaluta, uključujući BTC, XRP i ATOM, da nabrojimo samo neke. Platforma Kava ima dvije vrste tokena, KAVA token i USDX stablecoin, gdje je KAVA token izvorni token Kava blockchain integrala u sigurnost, upravljanje i mehaničke funkcije platforme. Korisnici mogu kolateralizirati svoju kripto imovinu u zamjenu za Kavin stabilnicoin, USDX. USDX je račun denominiran u USD s najvećom zaradom koji nudi suvremenim ulagačima, nudeći vrhunske prinose bez dodatnog rizika, u usporedbi s tradicionalnim alternativama poput čekovnih i štednih računa koji donose samo mali prinos.

Kao i OKExChain, i Kava se temelji na Cosmos-sdk-u, a izgrađena je pomoću Tenderminta, BFT (bizantskog mehanizma za konsenzus koji podnosi bizantske greške). Ovaj dizajn ne samo da pomaže Kavi da postigne besplatan prijenos kolateralne imovine kroz lance, već i čini Kavu moćnom platformom koja bez problema rješava probleme međusobne interakcije i prijenosa podataka za različite ekosustave..

Kavina DeFi platforma trenutno je u završnoj fazi testiranja i uskoro pokreće funkcije posudbe DeFi platforme. Cilj je podržati glavnu digitalnu imovinu koja ulazi u prostor DeFi. Uz vezu između Kave i OKExChaina, bilo koja imovina na OKExChainu može pristupiti uslugama Kava DefI kao što su pozajmljivanje, stablecoins i referentni podaci o cijenama Chainlink oraclea.

Integriranje proročanstava svjetske klase Chainlink-a jača platformu Kava DeFi sigurnim podacima o cijenama, koji su sada prvi put dostupni svim Cosmos-sdk blockchainsima. Kavina skalabilnost u kombinaciji s proročanstvima Chainlinka pružaju ekosustavu Cosmos najkvalitetnije podatke kako bi se stvorili sigurni, uistinu pouzdani decentralizirani financijski proizvodi. Nakon partnerstva s OKExChainom, Kava će također pružiti pouzdan i učinkovit prijenos podataka za DEX na OKExChainu, osiguravajući sigurnost decentraliziranih transakcija OKEX DEX-a i omogućujući mu da nudi nove financijske proizvode poput opcija i terminskih ugovora.

Eliminirajući potrebu za centraliziranim razmjenama i bilo kojom drugom vrstom posredovanja, Kava će pomoći OKExChainu u stvaranju i visoko autonomnom financijskom sustavu minimaliziranom i povjerenju minimiziranom.

OKExChain: https://www.okex.com/okexchain

Kava: https://www.kava.io

Prijedlog partnerstva

1. Prekriženi DeFi za OKExChain preko Kave

1.1 Pregled

OKExChain i Kava integrirat će se zajedno. To će omogućiti protok imovine između dva blockchaina, kao što su OKB, KAVA, USDX i drugi. Uz to, integracija će učiniti Kavine usluge DeFi poput njenog zajma i podataka Chainlinka dostupnima za OKExChain i njegov ekosustav.

Kava predlaže da OKExChain uloži značajnu količinu OKB-a na Kavinu platformu DeFi i dalje nastavlja s Kavom razvijati šire mrežne DeFi aplikacije. Kava može osigurati stabilno skladište vrijednosti za OKB koji je najveća imovina s tržišnom kapitalizacijom s velikom korisničkom bazom. Kava je vrlo uzbuđena što svojim korisnicima daje na raspolaganje USDX zajmove.

KAVA, izvorni token Kava blockchaina i njegov decentralizirani stabilcoin USDX bit će navedeni na OKExChain DEX.

1.2 Pojedinosti integracije


Za razliku od ostalih blockchaina stvorenih razmjenama, OKExChain je u potpunosti otvoreni izvor, omogućavajući korisnicima da iskoriste sve blagodati javnog blockchaina, kao što je samostalno držanje imovine, uklanjanje rizika druge ugovorne strane i povjerenje minimiziranih aplikacija. I Kava i OKExChain razvijeni su s Cosmos-SDK i imaju Tendermint konsenzus. Ova sličnost omogućuje oba blockchaina da se međusobno neprimjetno integriraju. Partneri planiraju implementirati IBC (Interblockchain Communication Protocol) kako bi omogućili interoperabilnost blockchaina između OKExChain-ovog DEX-a i Kavine platforme DeFi.

Interoperabilnost između dva blockchaina omogućit će upotrebu imovine Kava (KAVA i USDX) na OKExChainovom DEX-u i omogućit će da se imovina iz OKExChain-a, poput OKB-a, koristi na Kavina platformi DeFi kao zalog za zajmove.

Kava je prvi partner tvrtke DeFi za proizvode i usluge koji je odabrao OKExChain nakon pokretanja. DeFi usluge kao što su pozajmljivanje, stablecoins i točni podaci o tržištu i cijenama potrebni su kako bi se osigurao temelj za ekosustav trgovanja i financijskih aplikacija oko OKExChain-a. Iz tog je razloga prirodno da OKExChain odabere Kavu za svog prvog partnera kako bi mogao stvoriti snažne temelje za svoje korisnike i programere da iskoriste svoj otvoreni ekosustav.

Nakon procjene različitih DeFi rješenja, OKExChain će istražiti mogućnosti integracije za pružanje zajmova, stabilnih kovanica i podataka svom ekosustavu s tvrtkom Kava. Slijede razlozi:

1. Vrhunska tehnologija i iskustvo – Uz sličan konsenzus i infrastrukturu, Kava i OKExChain mogu lako surađivati ​​i dijeliti usluge putem IBC-a. Dok su iskustva s trgovanjem DEX-om obično podjednaka s centraliziranim opcijama, zahvaljujući skalabilnoj i interoperabilnoj tehnologiji tvrtke Kava, OKExChainov DEX može imati iskustvo trgovanja slično onome što se može naći na centraliziranim burzama. Zahvaljujući dizajnerskoj arhitekturi, korisnici će moći dobiti zajmove od Kave i trgovati maržom na DEX-u u samo nekoliko klikova.

2. Decentralizirano i sigurno – Ostala DeFi rješenja tvrde da su decentralizirana i bez povjerenja, ali ispod haube imaju privatne ključeve koji kontroliraju većinu koda. Provjerivo je da Kavinu platformu DeFi ne kontrolira jedna stranka, a mrežu aktivno osigurava globalna mreža vodećih institucija i razmjena.

2. Rješenje podataka ekosustava OKExChain

2.1 Vrijednost podataka

Podaci su korisni na mnogo načina, ali rješavanje problema s podacima teško je. Za DeFi aplikacije to je još teže. Iako mnoga oracle rješenja općenito pružaju podatke, malo je onih koji mogu decentralizirano dostaviti podatke koji su sigurni i pouzdani. Konkretno za DeFi, većini davatelja usluga nedostaju API-ji s vjerodostojnim podacima, ne nude kriptografska jamstva, ekonomske poticaje ili druge stvari zbog kojih oracleova rješenja nisu dovoljno sigurna za DeFi aplikacije.

Neispunjavanje zahtjeva za DeFi aplikacije može dovesti do katastrofalnih kvarova, gubitka sredstava, a neuspjeh proročišta dovodi u opasnost reputaciju blockchaina ili aplikacije.

Budući da je Cosmos novi ekosustav, nije bilo zrelih oracle rješenja dostupnih za Cosmos blockchains. Zbog toga se Kava udružio s Chainlinkom, stručnjakom za oracle rješenja i podatke, kako bi stvorio infrastrukturu na Kavi koja može dostaviti Chainlink podatke u blokove Cosmos-sdk na način koji je siguran, pouzdan i zadovoljava potrebe DeFi aplikacija..

2.2 Kavino rješenje

Kroz integraciju, proročanstva Chainlink na Kavi donijet će podatke o cijenom u čitav ekosustav OKExChain, pomažući daljnjem pokretanju razvoja DeFi aplikacija za OKExChain i ekosustav Cosmos. Podaci na Kavinoj platformi pokreću vodeću Chainlinkovu tehnologiju koja sadrži podatke više kvalitete iz vjerodostojnih / premium API-ja, čvorove otporne na sybil i sigurnost te prvo Trusted Execution Environment (TEE) za proročanstva koja omogućuje provjeru izvora podataka. Pored gornjih točaka, Chainlink proročanstva na Kavi mogu objavljivati ​​podatke o cijenama brže i jeftinije od ostalih rješenja, ublažavajući sigurnosnu zabrinutost zbog pravovremenosti podataka oraclea i zagušenja mreže zahvaljujući bržim blokadama Kava, brzoj konačnosti i niskim naknadama za transakcije..

3. Postupak OKEx DEX

3.1 Pregled

Davanje podataka na raspolaganje DEX-u omogućit će daljnje financijske proizvode koji će se graditi na DEX-u, poput terminskih ugovora, opcija i drugih izvedenica. Omogućavanje izvedenica ključno je za OKExChain za izgradnju likvidnosti i privlačenje korisnika svojoj DEX ponudi. Čineći to, može voditi kripto industriju stvaranjem ekspanzivne DEX ponude.

Kombinacija visokokvalitetnih podataka, usluga posudbe DeFi-a i stabilnih kovanica za poboljšanje ponude DEX-a čine Kava i OKExChain prirodnim međusobnim prilagođavanjem.

3.2 Integracija

Provedba prijedloga zahtijevat će usku suradnju s programerima OKExChain i Kava. Glavne prekretnice na kojima treba raditi su:

  1. Stvorite most između OKExChaina i Kave za slobodno kretanje imovine. To se tehnički može učiniti na nekoliko načina. Ako oba lanca usvoje IBC modul, to će biti najlakše, ali dostupna su i druga rješenja.
  2. Uprava Kave morat će glasati za prihvaćanje imovine OKExChaina za prelazak na Kavu, a OKExChain će trebati odobriti imovinu Kave za prelazak na DEX.
  3. Kava i USDX nalaze se na listi OKExChain DEX.
  4. Uprava Kave morat će glasati za odobravanje imovine OKExChain kao kolaterala za USDX zajmove.
  5. OKExChain gradi sučelje za korisnike OKExChain DEX-a kako bi odmah dobili pristup Kavinim USDX zajmovima prilikom trgovanja kako bi omogućili trgovanje maržom na DEX-u..
  6. OKExChain određuje derivate koje želi ponuditi i surađuje s tvrtkom Kava kako bi dobio odgovarajuće podatke koji su joj potrebni.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map