Bitfi Wallet: A kriptográf felhasználói kézikönyv áttekintése

Bitfi

A Bitfi egy rejtjeles hardvertároló rendszer, amely azt állítja, hogy „a valaha létrehozott legbiztonságosabb rendszer”. Tudjon meg mindent, amit tudnia kell a Bitfi-ről ma a felülvizsgálatunkban.

Mi a Bitfi?

A Bitfi, amelyet a Bitfi.com oldalon találtak online, hardveres pénztárca, mint egy okostelefon. A Bitfi pénztárca első verziója 2018-ban indult. A Bitfi pénztárca második verziója, Bitfi Knox, 2019 márciusában jelent meg.

Bitfi áttekintés

2019 decemberétől a Bitfi piacra dobta a Bitfi firmware legújabb verzióját – a DMA-3-ot. A firmware letölthető a Bitfi.com webhelyről. Letölti a firmware-t egy régi Bitfi eszköz frissítéséhez. Új Bitfi Knox pénztárcát is vásárolhat 199 dollárért (az eredeti Bitfi 120 dollárért kapható).

Amikor a Bitfi első verziója 2018-ban elindult, Bitfi csapata – beleértve az olyan evangélistákat is, mint John McAfee – „feltörhetetlennek” minősítette a pénztárcát. A Bitfit kigúnyolták merész állítása miatt, és a hackerek gyorsan betörtek a pénztárcába. Bitfi csendesen eltávolította weboldaláról a „feltörhetetlen” szlogenet, és McAfee elismerte, hogy az egész egy marketing mutatvány..

mi a Bitfi

Ma a Bitfi továbbra is merészen állítja biztonságát. A Bitfi hivatalos honlapja a pénztárcát „a valaha létrehozott legbiztonságosabb rendszerként” írja le, és „a világ egyetlen technikai ugrása, amely felülmúlja a hűtőtárolókat”. Azt állítja, hogy egy hardvertárca új és továbbfejlesztett változata, amely fokozott biztonságot kínál, miközben a felhasználóknak továbbra is kényelmes hozzáférést biztosít pénzeszközeikhez.

Bitfi pénztárca áttekintés

Bitfi óvatosan elmagyarázza, hogy valójában nem pénztárca. Ehelyett ez egy magánkulcs-generátor. Elveszítheti Bitfi pénztárcáját, és továbbra is teljes mértékben ellenőrzése alatt tarthatja pénzeszközeit. Mint a honlap elmagyarázza, „az eszköz elvesztése egyszerűen nem releváns a pénzeszközök biztonsága szempontjából”, a Bitfi technológiája pedig „lehetővé teszi, hogy elveszés, lopás, lefoglalás vagy baleset esetén független legyen az eszköztől”. Ha elveszíti a Bitfi-t, akkor egyszerűen vásárolhat még egyet, hogy visszaállítsa az alapokhoz való hozzáférést. Akár biztonságosan visszaállíthatja az alapokat egy ismerősének Bitfi-eszközén.

Valami igaz ebből? Vagy ez csak több marketing? Vessünk egy pillantást a Bitfi szolgáltatásaira, beleértve a Bitfi működését és a Bitfi első beállítását és használatát.

Bitfi Jellemzők

A Bitfi a következő alapvető funkciókat kínálja:

Nyílt forráskódú Blockchain interfész: A Bitfi egy nyílt forráskódú blokkláncot használ a magánkulcsok biztonságához az ügyfelek számára. Ez azt jelenti, hogy a titkos kulcsait technikailag nem tárolja a Bitfi; ehelyett a magánkulcsait a blockchains tárolja.


Privát kulcsgenerátor: A Bitfi technikailag nem pénztárca. Az eszköz magánkulcs-generátorként írja le magát. Az alábbiakban részletesebben elmagyarázzuk a Bitfi működését.

Tárolt dollármilliárdok: A Bitfi azt állítja, hogy ökoszisztémája „milliárd dolláros értéket biztosít”, bár nem világos, hogy hány felhasználó használja a Bitfit a kriptopénz tárolásához.

A digitális eszközök kezelése bármilyen internethez csatlakoztatott eszközön keresztül: A Bitfi lehetővé teszi a Bitfi által biztosított digitális eszközök kezelését bármilyen internethez csatlakoztatott eszközzel, beleértve okostelefont, számítógépet, táblagépet vagy bármi mást, amelyet használni szeretne..

Nincsenek privát kulcsok: Bitfi azt állítja, hogy ő a világ egyetlen pénztárcája, amelyben nincsenek magánkulcsok, ami lehetetlenné teszi azok lefoglalását, elvesztését vagy lopását. Ahelyett, hogy a magánkulcsokat ténylegesen tárolná, a Bitfi lehetővé teszi a magánkulcsok blokkláncokban történő tárolását.

Automatikus frissítések, nincs szükség manuális frissítésre: A Bitfi használható anélkül, hogy bármikor manuálisan töltenék le és telepítenék az alkalmazást harmadik felektől. Az összes frissítés automatikusan Wi-Fi-n keresztül érkezik. Csak kapcsolja be az eszközt, csatlakoztassa a Wi-Fi-hez, és megkezdődnek a frissítések.

Nyílt forráskód: Volt némi vita, amikor a Bitfi először elindította, hogy valóban nyílt forráskódú-e (néhány kicsi, saját fejlesztésű komponens nem volt teljesen nyílt forráskódú). Ma azonban a Bitfi kódja teljesen nyílt forráskódú, és bárki számára elérhető saját eszközök állnak rendelkezésre a Bitfi.dev ellenőrzéséhez. Nem kell megbíznia a Bitfiben a kód integritásában. Te magad is meggyőződhetsz róla.

Nincs 12 vagy 24 szó-mentés: Aki megtalálja a 24 szóból álló listát, azonnal tudja, hogy ez egy titkosított biztonsági másolat. Ez egy nagy támadási vektor. A Bitfi teljes mértékben elkerüli ezt a problémát, és a tartalék alapmondatok teljesen kikerülnek a Bitfi-ből.

Minden Bitfi eszköz egyedi: Minden Bitfi eszköz egyedi csomagot tartalmaz a firmware-ben, ami azt jelenti, hogy minden Bitfi eszköz technikailag különbözik minden más készüléktől. Ez eltér a hűtőtárolóktól, amelyek egységenként és tételenként azonosak. A hivatalos honlap szerint e funkció miatt “szinte lehetetlen” hamisítani a Bitfi-eszközöket.

Natív interfész: A Bitfi saját natív interfésszel rendelkezik, és az eszköz valójában nem működik harmadik féltől származó eszközökön. Minden digitális eszköz egy helyen jelenik meg, az egyenlegek és az USD megjelenítve.

Az Android testreszabott verziója: A Bitfi a Bitfi erősen módosított változatára épül, ami a Bitfit rendkívül biztonságos Android-eszközzé teszi. Ez kezdetben ellentmondásos volt, amikor a bitcoin elindult, mivel bizonyos ismert (kisebb) androidos kihasználások voltak jelen a készülékben.

Bitfi kriptotárca útmutató

Zárt rendszerbetöltő: A Bitfi azt állítja, hogy „az egyetlen zárolt rendszerbetöltővel rendelkező fogyasztói eszköz”, ami lehetetlenné teszi a kód beírását. Más Android-eszközökkel ellentétben nem lehet kinyitni a rendszerbetöltőt, hogy root hozzáférést kapjon az eszközhöz.

Wi-Fi-kompatibilis: A hagyományos hűtőtároló rendszerektől eltérően a Bitfi Wi-Fi-kompatibilis, ami azt jelenti, hogy digitális eszközeit bármilyen internethez csatlakoztatott eszközzel vezérelheti. A Bitfi azt állítja, hogy a vezetékes kapcsolatok helyett a Wi-Fi-t használja, hogy „teljesen elkülönítse a legkritikusabb funkciókat a számítógépről, hogy ne legyen kitéve rosszindulatú programoknak”.

Korlátlan pénztárcák létrehozása: Az egész család egyetlen Bitfi eszközzel biztosíthatja titkosítását. A Bitfi-n létrehozott minden pénztárcát a saját 6 karakteres sója és 30 karakteres jelszava vezérel. Hozhat létre annyi pénztárcát, amennyire szüksége van. Csak emlékeznie kell arra, hogy minden létrehozott pénztárcához készítsen biztonsági másolatot az összes sóról és jelszóról.

Bitfi hardvertárca jellemzői

Normál Android Design: Lehet, hogy megdöbben a Bitfi dizájnja, amikor először kicsomagolja. Sokak szerint „mint egy olcsó Android telefon”. Lényegében pontosan ez a Bitfi. A Bitfi nem platinából vagy más díszes fémekből készül. Nem dombornyomással néz ki, mint egy pénztárca. Végül is a Bitfi nem pénztárca, és nincs szüksége az eszközre a titkosítási alapok eléréséhez. Olyan, mint egy 3,9 hüvelykes érintőképernyős Android táblagép.

Kék tok: A Bitfi új verziójával (Bitfi Knox vagy Bitfi 2) kék tokot kap, elöl a Bitfi logóval és a ’KNOX’ szóval.

A Bitfi bitcoin pénztárca előnyei

Hogyan működik a Bitfi?

A Bitfi más módon működik, mint a hagyományos bitcoin pénztárca. Valójában, amint azt a Bitfi honlap magyarázza, egyáltalán nem hagyományos pénztárca. A Bitfi nem tárolja véglegesen az Ön személyes kulcsait. Ehelyett digitális eszközeit az adott digitális eszközök blokkláncain tárolja.

Hogyan működik a Bitfi

Amikor tranzakciót szeretne végrehajtani eszközeivel (például áthelyezni vagy eladni), egyszerűen be kell írnia a 6 karakteres (minimum) sót és a 30 karakteres (minimum) jelszót a Bitfi eszközbe. Ezután a Bitfi kiszámítja a titkos kulcsait bármely adott tokenhez, igény szerint, majd azonnal kiiktatja ezt a titkos kulcsot.

Ezen egyedi rendszer miatt a magánkulcsait soha nem tároljuk véglegesen a Bitfi-n, soha nem hagyják a Bitfi-n, és soha nem küldik el átvitelként a Bitfi eszközről a blokkláncra az eszközei kezelésére.

Itt van a folyamat lépésről lépésre lebontva:

1. lépés) Nyissa meg a Bitfi-t, majd válassza a „Küldés” lehetőséget a bitcoin áthelyezéséhez vagy eladásához

2. lépés) Adjon meg egy küldési címet (nyilvános kulcs vagy pénztárca címet) a Bitfi-be

3. lépés) Aláírási kérelmet küldünk a Bitfinek

4. lépés) Beírja a sót és a jelszót a Bitfi-be

5. lépés) A Bitfi kiszámítja a magánkulcsot, és egy oké-t küld a blokkláncnak, hogy felszabadítsa a bitcoinját a küldési címre.

A Bitfi automatikusan frissíti magát, amikor csatlakozik a Wi-Fi-hez. Nem frissítik az OTA frissítések egy biztonsági problémát? Nem egészen. Amint azt a hivatalos honlap megmagyarázza, a Bitfi szoftverét „diszkrét csomópontokon keresztül küldik, amelyekbe az eszközök hardkódolásra kerülnek, és olyan magánkulcs-aláírásokat tartalmaznak, amelyek többszörös ellenőrzési folyamatot igényelnek, hogy bármely Bitfi-eszköz csatlakozzon és végül elfogadja őket.” Ezen funkció miatt az eszköz elutasítja a szélhámos frissítéseket és a rosszindulatú programokat (nem rendelkeznek a szükséges digitális aláírással).

A Bitfi másik remek jellemzője, hogy több felhasználó egyetlen Bitfi eszközzel rögzítheti kriptotárcáját. Korlátlan számú pénztárcát hozhat létre egyetlen Bitfi eszközzel. Mindaddig, amíg emlékszik az egyes pénztárcák sójára és jelszavára, mindig hozzáférhet az egyes pénztárcák pénzeszközeihez.

A Bitfi minden kódolása nyílt forráskódú. A titkos kifejezéssel akár a privát kulcsokat is kiszámíthatja a btknox.org oldalon elérhető nyílt forráskódú források felhasználásával. A kódot bárki megtekintheti.

A Bitfi technikai adatai így néznek ki:

  • Méretek: 6,7 cm (2,64 hüvelyk) széles x 11,5 cm (4,53 hüvelyk) magas x 0,8 cm (0,32 hüvelyk) mély
  • PROCESSZOR: Négymagos CPU
  • Wi-Fi: 2,4 GHz
  • Kijelző: 3,95 hüvelykes, keskeny látószögű érintőképernyő a fokozott biztonság érdekében
  • Akkumulátor: 1 órán belül teljesen feltöltődik, és készenléti állapotban 10 napig tart

Belül a Bitfi úgy épül fel, mint egy olcsó, alapvető Android-eszköz. Nincs még belső tároló egység sem. A Bitfi első verziója egy Mediatek chipsetet használt. Ez a chip, egy 8 GB-os eMMC chip, az alkalmazás futtatásához könyvtárakat tölt be a Bitfi belső memóriájába (ROM) indításkor. Olyan, mint egy 3,9 hüvelykes, érintőképernyős Android táblagép.

A Bitfi valóban feltörhetetlen? Ez a rész ellentmondásos. Amikor a Bitfi elindult 2018-ban, John McAfee híresen 100 000 dollárt ajánlott fel mindenkinek, aki betörhet a „feltörhetetlen” pénztárcába. Végül senki nem igényelte ezt a díjat, bár a közösség gyorsan lecsupaszított Bitfi, hogy felfedje az olcsó Android architektúrát benne. Néhány héten belül a közösség többi tagja képesek voltak hidegindító támadásra Bitfi a root hozzáférés megszerzéséhez. A Bitfi nem törölte tisztára a RAM-ot, ami azt jelenti, hogy akkor is lehet pénzt lopni, ha a Bitfi pénztárca ki van kapcsolva.

Úgy tűnik, hogy a Bitfi újabb verziói (DMA-2 és DMA-3) kijavították ezt a frissítést, de a Bitfi megpróbálta megrendíteni az indításkor tett „támadhatatlan” állításokat.

Bitfi árképzés

Az eredeti Bitfi ára 120 USD.

A 2019 márciusában piacra dobott új Bitfi 2 (Bitfi Knox) ​​ára 199 dollár.

A Bitfi használata

A Bitfi használata eltér a hagyományos kriptotárcától. A telepítési folyamat azonban továbbra is a lehető legkönnyebb az új és haladó kriptográfiai felhasználók számára is.

1. lépés: Vásárolja meg a Bitfi-t

Először meg kell vásárolnia a Bitfi hardvereszközt a Bitfi.com webhelyről. Az eredeti Bitfi ára 120 dollár, bár az új Bitfi 2 ára 199 dollár.

A Bitfi használata

2. lépés) Regisztráció

Miután megkapta a Bitfi pénztárcáját e-mailben, regisztrálnia kell a Bitfi.com címen.

a Bitfi kriptotárca használatával

A bejelentkezéshez írja be a hardveres pénztárca hatjegyű kódját a Bitfi.com bejelentkezési képernyőre.

Bitfi kriptovaluta pénztárca biztonsága

3. lépés: A pénztárca beállítása

A pénztárca beállításához kattintson a pénztárca azonosítójára. Mutat egy irányítópultra. Ezután felkérik, hogy hozzon létre egy „sót”. Bármilyen könnyen megjegyezhető információból – például e-mail címből vagy mobiltelefonszámból – előállíthatja a sót.

Gondoljon a sóra, mint felhasználónevére. Ez lehetővé teszi, hogy más eszközökön is bejelentkezhessen pénztárcájába.

4. lépés: Hozzon létre titkos kifejezést

Ezután létre kell hoznia egy titkos kifejezést. Általában egy pénztárca hozza létre ezt a kifejezést az Ön számára 12 vagy 24 véletlenszerű szó generálásával. A Bitfi szándékosan rád bízta ezt a részt, mivel a saját véletlenszerű módszered használata sokkal biztonságosabb, mint egy előre meghatározott módszer használata. A Bitfi még egy szerszámmal is szállít, hogy segítsen egy véletlenszerű kifejezés létrehozásában.

Titkos kifejezésének legalább hét speciális karakterű vagy kilenc szónak kell lennie, külön karakterek nélkül. Ezt a mennyiséget szabadon túllépheti (a legtöbb magmondat 12 szót tartalmaz).

12 szavas titkos kifejezés létrehozásához a Bitfi randomizáló rendszer használatával szavanként ötször, vagy összesen 60-szor kell dobni a kockát. Használod ezt a szavakat, keressen meg minden ötjegyű számot, majd írja le a hozzá tartozó szót. Igen, ez a rész eltarthat egy ideig.

5. lépés: Írja be a sót és a jelszót

Most már készen áll a bejelentkezésre és a Bitfi használatára. Írja be a sót és a titkos kifejezést az eszközre, és hozza fel a pénztárca címét. Megjelenik egy QR-kód. Beolvassa azt a QR-kódot egy pénztárcájából, majd pénzt küld a Bitfinek tárolásra.

6. lépés: Bárhonnan elérheti pénztárcáját

Ne feledje: A Bitfi minden bejelentkezéskor kiszámít egy magánkulcsot a pénztárcájához. Nem kell a Bitfi pénztárcáját használni. Bármely más Bitfi pénztárcából hozzáférhet pénzeszközeihez, ha megadja a sót és a jelszót. Használhatja például egy barátjának Bitfi-jét, vagy rendelhet újat.

Ez azt is jelenti, hogy senki sem tudja ellopni a Bitfi pénztárcáját. Ha valaki hozzáférést kap Bitfi-eszközéhez, akkor nem férhet hozzá a titkosításához, anélkül, hogy ismerné a sót és a jelszót. Valójában a titkosítása valójában egyáltalán nincs a Bitfin; a használt kriptovaluta blokkláncában van tárolva.

biztonságos Bitfi pénztárca funkciók

A Bitfiről

A Bitfi, Inc. „globális fizetéstechnikai vállalatként” jellemzi magát. A vállalat központja Asheville-ben, Észak-Karolinában, Amerikai Egyesült Államokban található, a Bitfi alapvető csapata az Egyesült Államokban és a világ minden tájáról elterjedt..

A céggel e-mail címen léphet kapcsolatba a [email protected] címen, telefonon a (828) 357-7004 telefonszámon vagy a Twitteren @thebitfi..

Végső szó

A Bitfi még 2018-ban indult azzal az állítással, hogy „feltörhetetlen”. 2019-ben a Bitfi piacra dobta a Bitfi új verzióját, Bitfi Knox vagy Bitfi 2 néven. 2019 decemberétől a Bitfi szállítja DMA-3 firmware-jét, amely a vállalat állítása szerint a valaha létrehozott legbiztonságosabb rendszer..

A készülék biztonságával és általános hasznosságával kapcsolatos vita ellenére a Bitfi továbbra is egyedülálló rést foglal el a kriptográfiai hardver térben. Ez olyan, mint egy második tényező a kétfaktoros hitelesítés (2FA) beállításában. Műszakilag nem kriptotárca. Ehelyett inkább úgy működik, mint a Google Authenticator.

A Bitfi használata lassú és nehézkes tapasztalat lehet, de úgy tűnik, hogy biztosítja a bitcoinját – még akkor is, ha ez egy nehéz folyamat. Tudjon meg többet, vagy nézze meg a Bitfi webhelyet a Bitfi.com oldalon.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map