Főkönyv: A legjobb hardveres kriptotárca a Bitcoin tárolásához

A főkönyvet a legnépszerűbb bitcoin hardver pénztárcának ismerik el a kriptovaluták biztonságos tárolására.

Ez a két részből álló Ledger áttekintés elmagyarázza a hűtőtárca használatát, valamint a Trezor / KeepKey összehasonlítást.

Itt található a Ledger kriptotárca specifikációinak és a cég adatainak felsorolási pontja:

 • Pénztárca hivatalos neve: Nagykönyv
 • A Wallet hivatalos weboldala: Ledger.com
 • Hivatalos Wallet bejelentkezés: Ledger.com/start/
 • Termékek: Ledger Nano S (leggyakrabban használt), Ledger Nano X (következő generáció), Ledger Blue (érintőképernyő)
 • Tárolási típus: offline hűtőtárolós USB hardvereszköz (nincs akkumulátor)
 • Alapítók: Ledger SAS (Eric Larcheveque társalapító, Pascal Gauthier vezérigazgató, Nicolas Bacca CTO)
 • Hely és a kezdet éve: 2014 Párizsban, Franciaországban (irodák New Yorkban, Hong Kongban, San Franban, Vierzonban)
 • Érme támogatás: BTC, ETH, LTC, BCH, DASH, EOS, XLM, ADA, LINK, USDT, XMR, ZEC, NEM, ETC (1,250+)
 • Eszköz támogatás: MacOS, Windows, Android és Linux, valamint a Ledger Live webböngésző kiterjesztése
 • Szoftvertárca integráció: MyCrypto, MEW, Binance, Magnum, Electrum, Mycelium, MetaMask
 • Exchange integráció: Changelly, Binance DEX, Bitstamp, ChangeNOW
 • Különleges képességek: Ledger Live, LCD képernyő, Bluetooth, Mobility App, 2FA, 100 alkalmazás telepítve
 • Biztonsági funkciók: 24 szó helyreállítási szakasz, egyszerű biztonsági mentés, diszkrét PIN-bejelentkezés, szabotázsbiztos csomagolás
 • Extrák: Pénzvisszafizetési garancia, ingyenes szállítás, kompakt, könnyű + (Ledger Vault / Ledger IoT)
 • Közösségi profilok: Twitter, Facebook, GitHub, Reddit, Youtube, LinkedIn
 • Vállalat elérhetőségei: e-mail ([email protected]), nincs telefonos támogatás, csak online kapcsolatfelvételi űrlap itt
 • Ledger Wallet Price: Ledger Nano S = 59 USD, Ledger Nano X = 119,00 USD, Ledger Blue 270 USD
 • kiegészítők: Ledger On-the-Go kábelkészlet és a Ledger Backup Pack
 • Hol lehet vásárolni Ledger Wallet: Kattintson ide, hogy meglátogassa a Ledger Wallet hivatalos piacterét

Útmutatónk segít a felhasználóknak megismerni a Ledger Wallet előnyeit, és összehasonlítani a Trezorral és a KeepKey-vel:

1) hogyan lehet a legnépszerűbb kriptovaluta hardvertárcát használni, kereskedni és beállítani az érmék cseréjéhez és tárolásához

2) Hasonlítsa össze az összes Ledger tulajdonságot és technikát a népszerű versenytársakkal, a Trezor és a KeepKey pénztárcákkal

Főkönyvi pénztárca: A legjobb hardvertárolási lehetőség?

A digitális és a hűtött tárcák a tárolás és a fizetés két médiumát alkotják azok számára, akik érdeklődnek a kriptopénzek világa iránt; vásárlás, eladás, befektetés vagy kiadás.

Míg korábban megbeszéltük az offline hűtőtároló – Trezor – sokoldalúságát, ez a kriptográfiai hardvertárca-szakember csak egy az egyre növekvő számú ilyen vállalat közül.

Ezek egyike magában foglalja a Lezsgert, amely ugyanabban az évben jelent meg, mint a Trezor, és gyakrabban ismert, mint olyan vállalat, amely a hatékonyság és a költséghatékonyság finom egyensúlya felé orientálódik leendő felhasználói számára.

Tehát mi a Ledger? Mi különbözteti meg? És milyen megoldásokat kínál leendő felhasználói számára? Mélyedjünk bele.

Egy kis hátsó történet a főkönyvről

Valószínűleg jobban ismeri a Ledgert a Nano pénztárca-sorozatán keresztül, vagy teljesen márkanév alapján, akárhogy is, a vállalat eredete változatlan marad. A 2014-ben létrehozott Ledger kifejezetten a Bitcoin számára készült hardver- és biztonsági megoldásokban vett részt.


Évekkel lefelé haladt, és azóta kibővítette szolgáltatásait más digitális eszközök bevonására, mivel sikeresen több mint 85 millió dollár értékű támogatást szerzett vállalkozásának, valamint egy újabb, 75 millió dolláros finanszírozási kört, amelyet még januárban jelentettek be 2018.

Azóta a Ledger robbant a világ színpadára, hogy eddig csaknem 180 országban jóval több mint 1 millió felhasználó számára biztosítsa pénztárca-megoldásait, minden eszközzel, amellyel még tovább vigye.

A Trezorhoz hasonlóan a Ledger is bőséges hozzáférést biztosít a felhasználók számára egy rendkívül aktív másodlagos piachoz, amely valóban elősegíti a pénztárcák elérését, és a nagyobb erőfeszítéseket a kriptopénzek elterjesztésére a mainstreambe.

Főkönyvi tokenek – [szinte] az ERC20 tokenekről

Összességében az összehasonlító oldalon található webhely szerint a Ledgers Nano S és az X az összes eszközkészletben 70-nél több digitális eszközt, és még jelentősebb számú ERC20-tokent, köztük számos széles körben használt, tárolhat. a játék világában használt digitális tokenek, például Enjin (ENJ), Decentraland (MANA) és WAX tokenek.

A felhasználók által választott digitális eszközöknek ez a száma azonban változik attól függően, hogy milyen modellt választasz a Ledgers viszonylag szűk katalógusból.

Ezek közül a furcsa a régebbi, költséghatékonyabb Ledger Nano-S, amely, mint korábban említettük, olcsóbb, de vékonyabb számú tokent tartalmaz, amelyeket támogatni tud.

Míg ez az összes szám lényegesen kisebb, mint például a digitális pénztárcák által megengedett változatosság, például a Trezor, a támogatott blockchain játékvilágon belüli és azon kívüli tokenek száma nem egyszerűen gúnyolódik..

Tervezés és hozzáférhetőség

Az egyik módja annak, hogy a Ledger valóban megkülönböztesse magát a Trezortól, a meglehetősen jellegzetes „USB” megjelenés. Annyira igénytelen esztétikájában és mégis olyasmi, amit könnyedén megtarthat a személyén, és bedughatja magába laptopját, bárhol is legyen, mindaddig, amíg a megfelelő kábel rendelkezik a tényleges csatlakoztatáshoz.

A PC-n széles körben hozzáférhető Trezor modellektől eltérően a laptop, az iOS és az Android együtt. A főkönyv modellek egyelőre nem kompatibilisek a mobilokkal és a táblagépekkel. De ahol nincs sokoldalúsága, a Nano S és X alkotja a digitális pénztárcák néhány tartósabb iterációját, amelyekhez a felhasználók hozzájuthatnak.

A Trezorhoz hasonlóan a Ledger biztonsági intézkedései kemény és szoftveres szempontból elég robusztusak. Ez azt jelenti, hogy még akkor is, ha olyan számítógépet használ, amelyet valamilyen rosszindulatú program sújt, a kriptovaluta nem kerül veszélybe.

A Trezortól eltérően a Ledger valójában még nem rögzített egyetlen rosszindulatú program elleni támadást az egyes pénztárca felhasználók ellen. Ez ellentétben áll Trezorral, amely még mindig kiszolgáltatott valamilyen támadásnak.

Használhatja a Ledger Nano-S és az X biztonságos magjait is a vállalattal együttműködő online digitális pénztárcák biztosításához, mint például az Electrum, a Mycelium, a MyEtherWallet és még sokan mások..

Bemutatkozik – A modellek: A Nano S és X

főkönyv-pénztárca a dobozban

A Trezorhoz hasonlóan a Ledger is csak kétféle digitális pénztárcából áll, a végfelhasználó igényeitől és igényeitől függően.

Mindkettő viszonylag egységes biztonsági szinttel büszkélkedhet, megvannak a maga előnyei, akár más gyártókkal versenyeznek, akár annál nagyobbak, ha kemény tárcára csattannak hűtőházak számára.

Ledger Nano-S

Mint korábban és röviden említettük, a Ledger Nano-S a költséghatékonyabb modell, amely elérhető a Ledger segítségével.

Mindössze 59 dollárba kerül, ez igazán hasznos digitális pénztárcát jelent a kriptopénzek világában minden relatív újonc számára, változatot áldozva a jobb biztonság érdekében.

Míg a digitális pénztárca csak nagyjából 23 digitális eszköz és ERC20 token tárolására képes, a magas fizikai és szoftver alapú biztonság hírneve több mint megfelelő kompromisszumot eredményez. Ha még nem ismeri be a kriptográfia befektetését vagy használatát, akkor a kriptók száma mindkét esetben nem lesz releváns; mivel a fő érmék és egy digitális pénztárca lesz a látnivalója.

Az egyik érdekes tulajdonság, amellyel a Nano-S büszkélkedhet, a két fizikai gomb, amelyek jól láthatók a pénztárca felső oldalán. Mire szolgálnak ezek? Nos, a fizetés teljesítéséhez (Bitcoin ATM, Satoshi Point vagy más versengő Főkönyvi-barát fizetési megoldások) a felhasználónak mindkét gombot egyszerre kell megnyomnia és nyomva tartania.

A dobozban

Ha azon kevesek közé tartozik, akik úgy döntenek, hogy a Nano-S-t választott pénztárcájává (vagy akár induló pénztárcává) teszik, a következőket találja a dobozban (amint megérkezik):

Először is, és ami a legfontosabb, az, hogy ezeket a dobozokat egy biztonsági fóliával rögzítik, amely összeragasztja a dobozt. Először azt akarja tenni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincsenek jelei annak, hogy azt egyáltalán megváltoztatták. Ha van, akkor jelentheti ezt a vállalatnak annak érdekében, hogy megszerezze a helyettesítőt.

Másodszor, miután ténylegesen kinyitotta a dobozt, a következőket kell megtalálnia benne:

 • A Ledger Nano-S
 • Egy Micro-USB kábel (a pénztárcához és a PC-hez / laptophoz egyaránt csatlakoztatva)
 • Egy zsinór, vagy a pénztárcájának a nyakába fogásáért, vagy az övhevederre való kötéséért
 • Egy kulcstartó / kulcstartó
 • Magvető kulcsszó lap a mag leírásához.

Ezekkel a kiegészítőkkel – legyen szó akár a Ledger Nano-S-ről vagy az X-ről – mindkét modell lehetővé teszi, hogy saját egyedi PIN-kódot hozzon létre pénzeszközeihez való hozzáféréshez és áthelyezéséhez, és újabb biztonsági szintet adjon pénztárca-megoldásához.

Műszaki adatok

 • 1 USB hardver pénztárca, 1 USB kábel
 • Dimenzió & súly
 • Méret: 56,95 mm x 17,4 mm x 9,1 mm
 • Súly: 16,2 g
 • Anyagok
 • Csiszolt rozsdamentes acél és műanyag.
 • Nincs szükség akkumulátorra.
 • Mikrovezérlők & csatlakozó
 • Csatlakozó: USB típusú Micro-B.
 • Minősítési szint: CC EAL5+.
 • Chipek: ST31H320 (biztonságos) + STM32F042.

Kompatibilitás

64 bites asztali számítógép (Windows 8+, macOS 10.8+, Linux), az ARM processzorok kivételével. Kompatibilis az Android 7+ okostelefonokkal is. Szüksége lesz egy OTG készletre a Nano S csatlakoztatásához az asztali számítógéphez vagy az okostelefonhoz.

A készülék nem alkalmas bányászatra (további részletek)

Kriptográfiai támogatás: Üzenet összefoglalása: RIPEMD160, SHA224, SHA256, SHA384, SHA512, SHA3, SHA3-XOF, KECCAK, BLAKE2B, Grøstl

Titkosítási kulcs, kulcsgenerálással: DES (56, 112, 168 bit), AES (128, 192, 256 bit), ECC (256 bit), RSA (1024, 2048, 3072,4096 bit) RSA titkosítás PKCS1 v1.5, PKCS1 OEAP, NOPAD sémákkal HMAC aláírás: HMAC-SHA256, HMAC-SHA512 RSA aláírás PKCS1 v1.5, PKCS1 PSS sémákkal Elliptikus görbe aláírás: ECDSA / EC-Schnorr (SECP256K1, SECP256R1, Brainpool256R1, Brainpool256Tlic (SECP256K1, SECP256R1, SECP521R1, Brainpool256R1, Brainpool256T1, Curve25519) Szimmetrikus rejtjelezés: DES, Triple-DES, AES ISO9797M1, ISO9797M2, NOPAD sémákkal Véletlenszerű számgenerálás: RND, Prime RND (hardver N TRTR-90) DRBG

Ledger Nano-X

A Ledger Nano-S-hez képest a Nano-X a Ledger prémium kiadású kemény pénztárca. 115 dolláros árcédulával, és a felhasználók által tárolható funkciók és érmék sokkal szélesebb körét hozza magával.

Ha például tokenekről van szó, a Nano-X kibővíti a Nano-S vékonyabb érmék választékát, és közel 1000 különböző érme kompatibilis és tárolható a pénztárcán..

Ez az érme hozzáférhetőség egy sokkal kifinomultabb mögöttes szoftverrel párosul. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók további digitális soft pénztárcát adhatnak hozzá alkalmazásként a Ledger Nano-X-be.

A vállalat szerint ez több mint 25 különböző digitális pénztárcát tartalmaz, amelyek további támogatást nyújtanak a digitális eszközök ezen hosszú listájához.

A dobozban

 • A Ledger Nano-X
 • Egy Micro-USB kábel (a pénztárcához és a PC-hez / laptophoz egyaránt csatlakoztatva)
 • Egy zsinór, vagy a pénztárcájának a nyakába fogásáért, vagy az övhevederre való kötéséért
 • Egy kulcstartó / kulcstartó
 • Magvető kulcsszó lap a mag leírásához.

Nano-X a zsebében és a mobilján

A Nano-X sokkal több, mint pusztán fizikai pénztárca. A digitális pénztárcák száma között, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy alkalmazásként töltsék le őket.

A Nano-X hozzáférést biztosít a Ledger Live néven ismert online alkalmazáshoz.

Ez az alkalmazás széles körben elérhető asztali és mobil eszközökön egyaránt; lehetővé téve a leendő felhasználók számára, hogy teljes képet kapjanak digitális eszközportfólióikról, tevékenységükről és valutájuk folyamatos teljesítményéről.

A Nano-X különbözik attól, hogy a Ledger Live alkalmazás mind asztali, mind mobilon használható. Ez az alkalmazás a felhasználók számára lehetővé teszi a legújabb biztonsági javítások letöltését is a pénztárcájukba.

Beállítás

főkönyv-pénztárca-áttekintés-útmutató

Annak ellenére, hogy a Nano-X a két digitális pénztárca közül kifinomultabb, a be- és bejelentkezési rendszere viszonylag egyszerű folyamat. Mindössze annyit kell tennie, hogy kövesse ezeket a lépéseket, és jó úton jár.

1 – A személyes azonosító szám (PIN) beállítása:

Ugyanúgy, mint amikor bekapcsolja a mobilját (ennek ellenére iOS vagy Android), a Nano-X aktiválásakor a rendszer kéri, hogy adjon meg egy 4–8 számjegyből álló egyedi PIN-kódot..

Amint azt korábban leírtuk, mind az S, mind az X rendelkezik. két gomb a pénztárca tetején. Az egyik vagy a másik gomb megnyomásával adhatja meg a számokat, az Enter billentyűt pedig mindkét gomb együttes megnyomásával.

2 – Írja le a mag kifejezést: 

Minden dobozban van egy papír füzet, amely kulcsszavak sorozatát írja le annak érdekében, hogy hozzáférhessen digitális pénztárcájához. Ezt nevezik Seed Phrase-nek, és 24 szóból áll, amelyeket sorrendben kell leírni.

A készülék indításakor ezekkel a kifejezésekkel fogadja Önt. Ne felejtse el ezeket felvenni és biztonságos helyen tárolni. Ha valaha elveszíti hozzáférését fiókjához és pénzeszközeihez, akkor ezt a kezdő kifejezést használhatja a hozzáférés visszaszerzéséhez.

Ezt a lépést kissé nehézkesebbé teszi az új felhasználók számára az, hogy a Ledger Nano-X úgy van beállítva, hogy ez a rész ne legyen átugorható.

3 – A Nano-X párosítása mobiljával:

Mint korábban említettük, a Nano-X lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az online alkalmazáson keresztül párosítsák hardveres pénztárcájukat asztali számítógépükkel, mobiljukkal vagy akár mindkettővel – Ledger Live.

Ennek a párosításnak az egyik szempontja, hogy gyakran kissé hibás lehet, vagy tele lehet jelzési problémákkal. Ez elsősorban azért van, mert a mobil párosítás Bluetooth-on keresztül történik, amely megrágja a mobil akkumulátorát, miközben a telefon és a pénztárca között nem tökéletes jelet továbbít.

Még akkor is, ha ez volt (volt) tapasztalata a fedélzeten, egyszerűen várakozhat, amikor a kapcsolatról van szó, mivel a pénztárca egy idő után automatikusan jóváhagyja a kapcsolatot.

Innentől kezdve elég egyszerű feladat olyan alkalmazásokat (pénztárcákat) letölteni, amelyek a kívánt digitális eszközökre irányulnak.

Költségegyenlőség – Ledger Versus Trezor

Trezor-Vs-Ledger áttekintés

Pár összehasonlítást végeztünk a Ledgers egykori társával – a Trezorral -, amely egyidejűleg jött létre, és versenyképes modelleket kínál a felhasználóinak. Míg mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai, hol tart a Ledger a Trezors Model One-val?

Nos, közvetlenül összehasonlítva őket, a Trezor Model One nagyjából 80 dollárba kerül, míg a Ledger Nano S 59 dolláros árcédulával felülmúlja a költségeket..

Míg a Model One szélesebb körű digitális eszközöket kínál, a Nano-S a korlátozott zsetonterjesztést a digitális biztonság terén nagyobb hírnévvel pótolja, legyen az zsebében; acél váza azt jelenti, hogy a slágerek méltányos részénél többet vehet igénybe. Az interneten kívül, a kiberbiztonsági intézkedéseivel azt jelenti, hogy továbbra is képes lesz kezelni digitális eszközeit; nem számít, milyen korlátozások vannak az asztalon.

Most, hogy van egy rövid ár-összehasonlítás a Ledger és Trezor hardver pénztárcákról, merüljünk el mélyen, és hasonlítsuk össze a Ledger kriptotárcát egymás mellett, a Trezor és a KeepKey opciókkal, mint a felhasználói áttekintés útmutató második részében.

Ledger Nano S Wallet Review: Ledger Vs Trezor Vs KeepKey

Trezor + Ledger + KeepKey összehasonlítás

A Ledger Nano S kriptotárca a világ legnépszerűbb kriptotárcája. A több pénznemet használó pénztárca kényelmes alkalmazások segítségével 22 érmét és több száz ERC-20 tokent kezelhet.

Ma mindent elmagyarázunk, amit tudnia kell a Ledger Nano S pénztárcáról, beleértve azt is, hogy a pénztárca hogyan viszonyul a Trezorhoz és a KeepKey-hez. Megnézzük a Ledger új Nano X pénztárcáját is, amelyet 2019 márciusában mutattak be.

Mi a Ledger Nano S?

Ledger-nano-s

Mint fentebb említettük, a Ledger Nano S népszerű kriptovaluta pénztárca. Valójában a párizsi Ledger azt állítja, hogy a pénztárcájuk a legnépszerűbb kriptotárca a piacon. A cég eddig több mint 1 millió Ledger Nano S pénztárcát adott el 165 országban.

Az egyik oka annak, hogy a Ledger Nano S ilyen népszerű, az ára: mindössze 59 dollárért a Ledger Nano S megalapozott kiadás kisebb és nagyobb kriptográfiai befektetők számára egyaránt. Ez az 59 dolláros árcédula gyakorlatilag minden országba ingyenes szállítást is tartalmaz.

Ez az 59 dolláros árcímke a Ledger Nano S-t is a legolcsóbbá teszi a három képernyős hardvertárca közül (beleértve a Trezor és a KeepKey pénztárcákat)..

A Nano S 22 érmét és minden ERC 20 tokent támogat. A piac felső határa szerint a 20 legnagyobb kriptovaluta közül a Nano S egy kivételével mindent támogat: nem támogatja a Bitcoin Cash SV-t (BSV).

A Ledger Nano S eredetileg 2016-ban jelent meg.

Mi a Ledger Nano X?

főkönyv-nano-x áttekintés

A fentiekben említettek szerint 2019 márciusában a Ledger bevezette híres Ledger pénztárcájának új verzióját, a Ledger Nano X nevet. A 119 dolláros áron a Ledger Nano X a következő generációs hardvertárca. Bluetooth-t és a legkorszerűbb biztonsági funkciókat használja eszközei biztonságának megőrzéséhez.

A Nano X egyik legnagyobb előnye az eredeti Nano X-hez képest, hogy a beállításához nem kell asztali számítógéphez csatlakoztatnia. A pénztárcához csatlakozhat a Ledger Live alkalmazáshoz iOS vagy Android rendszerhez. USB-kábel helyett Bluetooth-kapcsolaton keresztül is csatlakozik a pénztárcához.

A Ledger Live alkalmazás lehetővé teszi az egyenlegének ellenőrzését, valamint a Ledger Nano X által támogatott tokenek elküldését és fogadását is, ami azt jelenti, hogy kereskedéseket folytathat az alkalmazáson belül ahelyett, hogy tokeneket cserébe cserélne. Ráadásul akár 100 alkalmazást is telepíthet a különböző kriptovaluták kezelésére.

Csakúgy, mint a Nano S, a Nano X is támogat 22 érmét és minden ERC20 tokent. Ha a Ledger Live alkalmazást Bluetooth-on keresztül csatlakoztatja az eszközhöz, útközben is kezelheti kriptovaluta-állományát.

A Nano S legkorszerűbb biztonsági szolgáltatásai közé tartozik egy rendkívül biztonságos, CC EAL5 + tanúsítvánnyal rendelkező chip, amely az Ön személyes kulcsait tárolja. Ez ugyanaz a chip, amelyet hitelkártyákban és útlevelekben használnak. A Ledger gyakran állítja, hogy kettős chipes kialakítása biztonságosabbá teszi a pénztárcát, mint versenytársai.

A készüléken két gomb és egy képernyő található, amely megkönnyíti a tranzakciók ellenőrzését. Az egész rendszer a BOLOS saját operációs rendszerére épül.

Ledger Nano S Versus Ledger Nano X

A Nano S és a Nano X első ránézésre meglepően hasonlónak tűnik. A Nano X azonban újabb, és kétszerese a Nano S árának. Íme néhány figyelemre méltó különbség a két népszerű kripto hardver pénztárca között:

Holding versus kereskedés: A Nano S segítségével megtarthatja kriptográfiai eszközeit, de ezeket az eszközöket el kell küldenie bármely kereskedési tőzsdére. A Nano X segítségével útközben kereskedhet eszközökkel.

Forgács: A Nano S és a Nano X egyaránt azt állítja, hogy a legmagasabb szintű biztonsági követelményeket tartja fenn ugyanazon biztonságos chip használatával.

App támogatás: A Nano X segítségével akár 100 alkalmazást is tárolhat az eszközön, míg a Nano S segítségével 3-20 alkalmazást tárolhat.

Ledger Live Mobile és asztali alkalmazás: A Nano S és a Nano X egyaránt támogatja a Ledger Live mobil és asztali alkalmazást. Az alkalmazás lehetővé teszi az összes eszköz kezelését bármelyik Ledger eszközön.

Bluetooth támogatás: A Nano X Bluetooth-kapcsolattal rendelkezik, amely megkönnyíti a titkosítás menet közbeni kezelését, míg a Nano S vezetékes kapcsolatot használ.

Mobilalkalmazások: A Ledger Live asztali eszközökhöz érhető el a Nano S és a Nano X kezelésekor. A mobilalkalmazás azonban csak az Androidhoz érhető el a Nano S számára (nem érhető el iOS verzió), míg az iOS és az Android verziók egyaránt elérhetők a Nano X számára. Ledger Live alkalmazás.

Felbontás: A Nano X nagyobb felbontású képernyővel rendelkezik (128 x 64), mint a Nano S (128 x 32).

Elem élettartam: A Nano S nem rendelkezik beépített akkumulátorral, és a működéshez USB-n keresztül kell csatlakozni a számítógéphez. A Nano X készenléti állapotban 8 órán keresztül működik akkumulátorral.

Színbeállítások: A Nano X csak fekete színben, míg a Nano S fekete, narancssárga, rózsaszín, zöld, kék és fehér színben kapható.

Főkönyv műszaki specifikációi: Nano S Versus Nano X

A fentiekre építve a következőképpen bomlanak le a Nano S és a Nano X műszaki specifikációi:

Nano S

 • Kapacitás: 3 – 20 alkalmazás (az alkalmazás méretétől függően)
 • Támogatott kriptográfiai eszközök: 1250+ (22 fő token és 1200+ ERC20 token)
 • Platform támogatás: Asztal és Android
 • Pénztárca kompatibilitás: Kompatibilis 50+ pénztárcával
 • Biztonság: Hitelesített biztonságos elem (CC EAL5 +) chip
 • Tanúsítvány: Az ANSSI függetlenül tanúsította
 • PIN-kód: Igen
 • Biztonsági mentés: 24 szó helyreállító kifejezés
 • Bluetooth: Nem
 • Képernyőfelbontás: 128 x 32
 • Csatlakozó: USB típusú Micro-B
 • Akkumulátor: Nem
 • Méret: 57 x 17,4 x 9,1 mm
 • Súly: 16,2 g

Nano X

 • Kapacitás: Akár 100 alkalmazás (az alkalmazás méretétől függően)
 • Támogatott kriptográfiai eszközök: 1250+ (22 fő token és 1200+ ERC20 token)
 • Platform támogatás: Asztal, Android és iOS
 • Pénztárca kompatibilitás: Kompatibilis 50+ pénztárcával
 • Biztonság: Hitelesített biztonságos elem (CC EAL5 +) chip
 • Tanúsítvány: Az ANSSI függetlenül tanúsította
 • PIN-kód: Igen
 • Biztonsági mentés: 24 szó helyreállító kifejezés
 • Képernyőfelbontás: 128 x 64
 • Csatlakozó: C típusú USB
 • Akkumulátor: 8 óra készenléti állapotban
 • Méret: 72 x 18,6 x 11,75 mm
 • Súly: 34g

A Ledgerről

A főkönyvet 2014-ben indította el egy biztonsággal, kriptovalutákkal és vállalkozói ismeretekkel rendelkező szakértői csoport.

A vállalat központja Párizsban található, bár a társaságnak Vierzonban és San Franciscóban is vannak irodái.

Ledger Versus KeepKey Versus KeepKey

A Ledger, a Trezor és a KeepKey a mai piacon a három legnépszerűbb kriptotárca. Hogyan viszonyulnak a pénztárcák egymáshoz? Nézzük meg közelebbről.

Megjegyzés: Az összehasonlítás céljából a Ledger Nano S-t a Trezor és a KeepKey pénztárcákkal – nem a Ledger Nano X – elemezzük..

Ár

 • Ledger Nano S: 59 USD
 • Trezor: 99 USD
 • KeepKey: 99 USD

A Nano S eredetileg 100 dollár volt, bár az ár az eszköz eredetileg 2016-os bevezetése óta csökkent. Ma a Nano S körülbelül 30% -kal olcsóbb, mint két fő versenytársa. Mint fent említettük, még kisebb kriptográfiai tulajdonúak számára is igazolható kiadás.

Győztes: Ledger Nano S

Képernyő

Mindhárom fenti pénztárcának van képernyője. A képernyőket általában előnyben részesítik, mert ez megkönnyíti a titkosítási állományok kezelését és a kriptográfia irányításának irányítását. A képernyő másik fő előnye, hogy biztonsági másolatot készíthet a helyreállítási mondatról anélkül, hogy kitenné azt a számítógépre.

Győztes: Nyakkendő

Biztonság

Mindhárom kriptopénztárca rendkívül biztonságos a chipek biztonsága szempontjából. A Nano S biztonságos chipet használ, míg a KeepKey és a Trezor inkább hasonlít a kis számítógépekhez.

Mindhárom pénztárca leggyengébb biztonsági kapcsolata az a pillanat, amikor a számítógéphez csatlakoztatja őket. Ha a számítógépe megfertőződött, akkor mind a három pénztárca veszélybe kerül (bár mindhárom pénztárca rendelkezik védelemmel, amely megóvja őket, még akkor is, ha sérült számítógépeken használják).

Győztes: Nyakkendő

Beállít

Mindhárom pénztárca beállítása egyszerű. Létrehozza a pénztárcát, beállít egy jelszót és létrehoz egy 24 szavas helyreállítási kifejezést. A pénztárcákat úgy állíthatja be, hogy bármely asztali eszközhöz csatlakoztatja őket.

Győztes: Nyakkendő

Méret & Tervezés

A három pénztárca mérete jelentősen eltér. A Trezor pénztárca messze a legkisebb, míg a Nano S összecsukható és körülbelül akkora, mint egy átlagos USB stick. A KeepKey sokkal nagyobb, mint a másik kettő.

Győztes: Nyakkendő

Gombok és interfész

A KeepKey nagyobb méretű, mint a Trezor és a Nano S, bár ennek a méretnek a nagy részét a képernyő alkotja. A KeepKey sokkal nagyobb képernyővel rendelkezik, amit néhány felhasználó értékel.

A fizikai gombokat tekintve a Trezornak és a Nano S-nek két gombja van, míg a KeepKey-nek egy gombja van.

Győztes: Nyakkendő

Anyag és az építés minősége

A Trezor műanyagból készül, míg a Nano S és a KeepKey pénztárca alumíniumból készül. Az alumínium talán jobban hangzik, de a Trezor műanyag kialakítása valójában cseppállóbbá teszi.

Győztes: Nyakkendő

Szoftver-kompatibilitás

A három pénztárca jelentősen különbözik a szoftverek kompatibilitását illetően, beleértve azt is, hogy mely pénztárca-alkalmazásokat és Chrome-bővítményeket támogatják. Általában a Trezor támogatja a legjobban, bár a Nano S és a KeepKey szorosan lemarad. Mindhárom olyan legnépszerűbb kriptotárca-alkalmazást támogat, mint az Electrum, a Mycelium és a MyEtherWallet.

 • A Trezor által támogatott szoftver: Electrum, Mycelium, MyEtherWallet, Copay, MultiBit HD, GreenBits, GreenAddress és myTREZOR
 • Ledger Nano S támogatott szoftver: Electrum, Mycelium, MyEtherWallet, Copay, GreenBits, GreenAddress és Ledger Chrome
 • KeepKey támogatott szoftver: Electrum, Mycelium, MyEtherWallet, MultiBit HD, GreenBits, GreenAddress és KeepKey Chrome.

Győztes: Trezor

Kriptovaluta támogatás

A Ledger Nano S az érmék legszélesebb választékát támogatja, beleértve a top 20-ban található összes érmét, kivéve a Bitcoin Cash SV (BSV). A Trezor és a KeepKey lemarad a kriptovaluta támogatásban.

 • Ledger Nano S: BTC, ETH, XRP, LTC, BCH, EOS, BNB, USDT, XLM, ADA, TRX, XMR, DASH, ATOM, IOTA, NEO, ETC és ZEC.
 • Trezor: BTC, ETH, XRP, LTC, BCH, BNB, USDT, XLM, ADA, XMR, DASH, ATOM, ETC és ZEC.
 • KeepKey: BTC, ETH, LTC, BCH, BNB, USDT és DASH.

Győztes: Ledger Nano S

Melyik kriptovaluta pénztárca a legjobb?

főkönyv-pénztárca-irodák

A fenti kategóriák közül sokat „nyakkendőnek” minősítettek. Ezt szándékosan tettük: igen, a fenti kriptopénztárcák között jelentős különbségek vannak. E különbségek közül azonban sok a személyes preferenciákra vezethető vissza – nem objektív előnyökre vagy hátrányokra.

Mindhárom pénztárca rendkívül biztonságos kriptotárca, könnyen használható interfészekkel és hasznos kijelzőkkel. Mindhárman nagyon különböznek egymástól, de nagyrészt ugyanúgy működnek.

Személyes preferenciái alapján választhatja a fenti három pénztárca bármelyikét. Azok a kriptográfiai felhasználók, akik jó ár-érték arányú kriptotárcát keresnek, amely nem veszélyezteti a minőséget, például érdemes megvásárolniuk a Nano S. Crypto-felhasználókat, akik a legjobb kriptotárca-szoftver támogatást keresik, esetleg hajlandók költeni a Trezor. A KeepKey egyedi kialakítása pedig népszerű alternatív választássá teszi – mindaddig, amíg jól áll a kisebb támogatott érmékkel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map