Lumi pénztárca: A kriptográf felhasználói kézikönyv áttekintése

A Lumi egy kriptotárca és -csere, amely azt állítja, hogy „a legsimább kriptotárca”. Olvassa el a Lumi-áttekintésünket, és megtudhatja, hogyan kell ma használni az alkalmazást.

Jellemzők

 • Crypto wallet app elérhető iOS, Android vagy webes pénztárcaként
 • Könnyű PIN-kód vagy 12 szavas mnemos kifejezéstárca-hozzáférés
 • Alkalmas kezdő vagy haladó felhasználók számára

Betéti módszerek

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • EOS
 • ERC20 tokenek
 • ERC721 tokenek

Előnyök

 • Több száz különböző zsetont kezel
 • Könnyen használható bármilyen mobil eszközön
 • Hierarchikus determinisztikus (HD) támogatás

Hátrányok

 • Magas tőzsdei díjak crypto vásárlásakor (1%)
 • Nincs több aláírás támogatás
 • Nem nyílt forráskódú
 • Aggodalom a távoli szerverekre küldött magánkulcsok miatt

Bevezetés

A Lumi Wallet egy könnyen használható kriptotárca kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt. A pénztárca, mint a legtöbb kriptotárca, a felhasználókat irányítja a magánkulcsaik felett, ami azt jelenti, hogy Ön teljes tulajdonában van a magánkulcsainak és a kriptovalutáknak.

Ezen túlmenően a Lumi Wallet rendelkezik minden olyan funkcióval, amelyet elvárhat egy jól megtervezett kriptotárcában, beleértve a biztonsági mentés funkcióit (12 szóból álló mnemonikus mondaton keresztül), HD támogatást, egyszerű kriptográfiai alapkezelést és még sok mást. Nagyra értékeljük azt is, hogy a Lumi most már nemcsak a BTC-t támogatja: a pénztárca támogatja az ETH, BCH, EOS, ERC20 és ERC721 tokeneket is. Ez azt jelenti, hogy több mint 1200 különféle érmét tárolhat a Lumi pénztárcájában, beleértve a Tether-et (USDT).

A Lumi Wallet mobileszközökön működik a legjobban. Ingyenes letöltés az iOS vagy Android alkalmazásboltból. Ugyanakkor asztali eszközökön vagy bármilyen internethez csatlakoztatott eszközön is regisztrálhat a LumiWallet.com webhelyen, ebben az esetben saját webtárcát kap.

A Lumi másik remek tulajdonsága, hogy kriptot vásárolhat hitelkártyákkal – hasonlóan a Coinbase-hez. Fizetnie kell díjat, de ez meglepően egyszerű. Csak válassza ki az összeget, menjen át egy egyszerű KYC folyamaton, adja meg hitelkártyája adatait, majd szerezze be a kriptóját. Ez az.

Ha soha nem vásárol kriptovalutát a Lumi-on keresztül, akkor nem kell személyes adatokat megadnia a Lumi pénztárcájának. Az alkalmazást vagy az internetes pénztárcát teljesen névtelen módon használhatja. Ez a szolgáltatás kialakításból származik, és a legtöbb más kriptotárcához hasonlóan működik.

Végül a Lumi Wallet integrált DApp böngészővel rendelkezik. Ahelyett, hogy több ezer egyedi DApps lenne a telefonján, és több lapja van a böngészőjében, mindent elérhet a DApp böngészőből a Lumi-ban, azonnali hozzáférést biztosítva több száz decentralizált alkalmazáshoz.

A Lumi Wallet első ránézésre jó kriptotárcának tűnik. Van azonban néhány aggály a pénztárcával kapcsolatban. A legnagyobb gondot az okozza, hogy a pénztárcát fogták el, amikor a felhasználók privát kulcsait távoli szerverre küldte (a webalkalmazáson keresztül). Miután kiderült ez a probléma, egyesek azt állították, hogy a Lumi egy átverés, amelynek célja a felhasználók magánkulcsainak ellopása, miután elegendő felhasználó letöltötte az alkalmazást. A helyzetet tovább rontotta, hogy Lumi nem tagadta az állítást.

A ma elérhető legnépszerűbb kriptotárcákkal ellentétben a Lumi nem nyílt forráskódú. A fejlesztők nem tették közzé online a pénztárca kódját, ami különösen aggasztó, tekintettel a privát kulcs kérdésére, amelyet fentebb közöltünk. A Lumi fejlesztői eredetileg azt állították, hogy 2019 nyarán adják ki a kódot, de 2019 októberétől még nem jelent meg.

Főbb jellemzők

A Lumi főbb jellemzői:


Kriptovaluták adás-vétele: A Lumi lehetővé teszi a kriptovaluta adásvételét közvetlenül az alkalmazáson belül hagyományos fizetési módok, például hitelkártyák (VISA és MasterCard) segítségével. Vásárolhat és eladhat BTC, ETH, EOS és minden ERC20 tokent (a Changellyen keresztül).

Integrált DApp böngésző: A Lumi Wallet integrált alkalmazáson belüli DApp böngészővel rendelkezik, amely minden decentralizált alkalmazással működik.

Idézetek és diagramok: Az alkalmazás árajánlatokat és árdiagramokat tartalmaz az összes érme és zseton számára.

Névtelen: A Lumi Wallet használatához nincs szükség személyes adatok megadására. Teljesen névtelen. Ha azonban az alkalmazáson belül szeretne kriptovalutát vásárolni, akkor ki kell töltenie a KYC ellenőrzést.

Teljes magánkulcs-vezérlés: A Lumi Wallet lehetővé teszi a magánkulcsok teljes irányítását, és ezeket a kulcsokat soha nem küldik sehova, és nem tárolják a készülékén kívül. Más szavakkal, Ön teljesen ellenőrzi a magánkulcsait.

Ingyenes: A Lumi Wallet, mint a legtöbb kriptotárca, teljesen ingyenesen használható.

Nem nyílt forráskód: A Lumi Wallet nem nyílt forráskódú, ami azt jelenti, hogy a pénztárca kódját nem tették közzé a nyilvánosság számára felülvizsgálatra. Ez aggasztó, tekintettel a Lumi magánkulcsának nyilvánosságra hozatalára.

Bármely kriptográfiai eszközt azonnal cserélhet az alkalmazáson belül: Ha van kriptovaluta a pénztárcájában, és ki akarja cserélni őket, akkor a Lumi Wallet-on belül ezt megteheti a Changellyen keresztül. Cseréljen bármilyen kriptográfiai eszközt néhány kattintással.

Elérhető Androidra, iOS-re vagy webre: A Lumi iOS vagy Android alkalmazás formájában érkezik, amely a Lumi használatának legnépszerűbb módja. Van azonban egy webalkalmazás is, amelyet bármilyen böngészőből vagy internetre csatlakoztatott eszközről használhat.

Lumi Collect App: A Lumi nemrég piacra dobta a Lumi Collect nevű második alkalmazást, amely csak iOS-eszközökön érhető el. Gyűjthető ERC721 tokeneket tárol – hasonlóan a Metamask-hoz, de mobil eszközökhöz. A Lumi Collect bármilyen DApp tranzakciót aláírhat az alkalmazáson belüli böngészőből is.

Lumi pénznemek és párok

A Lumi Wallet eredetileg csak a BTC-t támogatta. A legutóbbi frissítések ugyanakkor támogatást nyújtottak az ETH, EOS, BCH, ERC20 és ERC721 tokenek számára. Az összes támogatott tokent a Lumi Wallet alkalmazásban tárolhatja. Ezeket a tokeneket a Changelly-en keresztül is kicserélheti egymásra.

A Lumi által támogatott befizetési és kivonási módszerek

A Visa vagy a MasterCard használatával kriptovalutát vásárolhat a Lumi Wallet alkalmazáson belül. Vagy, mint bármely pénztárca, küldhet vagy fogadhat bármelyik támogatott kriptovalutát az alkalmazáson belül. Ha már rendelkezik bitcoin vagy bármilyen ERC20 tokennel, akkor ezeket a tokeneket elküldheti a pénztárca alkalmazásba, és bármikor hozzáférhet hozzájuk. Összességében a Lumi támogatja az 1200+ be- és kifizetési módszert.

Lumi regisztráció és bejelentkezési folyamat

A Lumi Wallet szolgáltatásra való regisztráció ugyanolyan egyszerű, mint az alkalmazás letöltése iOS-re vagy Androidra. A pénztárca használatához nem kell személyes adatokat megadnia. Ha azonban a pénztárcán belül szeretne kriptovalutát vásárolni, akkor be kell fejeznie a KYC folyamatot. További feliratkozási utasítások az oldal alján találhatók.

Lumi Trading

A Lumi lehetővé teszi 1200+ pénznem kereskedelmét az alkalmazáson belül a Changelly használatával. A VISA vagy a MasterCard segítségével kriptot is vásárolhat és adhat el.

Lumi díjak

Ha pénzt küld a Lumi Wallet-ba és onnan, testre szabhatja a bányadíjat a tranzakció kívánt sebessége alapján. Magasabb díjat fizethet, ha például tranzakcióját azonnal feldolgozzák. A Lumi Wallet a szokásos bitcoin bányászati ​​díjakat számolja fel:

 • Lumi Wallet-csere díja: 1%
 • Standard bányászdíj: 40–250 satoshis byte-onként (2–24 óra)
 • Gyors bányászdíj: Több mint 250 satoshis (1 óra)
 • Olcsó bányászdíj: 20 satoshis bájtonként (legfeljebb 1 hét)
 • Egyéni bányászdíj: Adja meg saját díj összegét (változó)

Az egyetlen figyelemre méltó díj, amelyet a Lumi számít fel (a szokásos bitcoin hálózati bányászati ​​díjaktól eltekintve) az 1% -os cseredíj.

Lumi biztonsági kérdések és leállás

A Lumi Walletnak az indulás óta nem voltak nagyobb feltörései vagy biztonsági megsértései – legalábbis egyetlen olyan nyilvánosan felfedezett vagy nyilvánosságra hozott szabálysértés sem. Van azonban néhány aggály, hogy a Lumi miként kezeli a magánkulcsokat (amelyekről az alábbiakban beszélünk).

Lumi Könnyű használat

A Lumi használata rendkívül egyszerű, és sokan egyetértenek abban, hogy ez az egyik legegyszerűbb mobil vagy asztali eszközön használható kriptotárca alkalmazás. Ha más kriptotárca-alkalmazást használt, akkor a Lumi Wallet-élmény nagyon ismerősnek tűnik. Még akkor is, ha vadonatúj a kriptográfia, de rendelkezik alapvető számítógépes ismeretekkel, nem szabad, hogy kitalálja, hogyan működik Lumi.

Lumi bizalom és adatvédelem

2018-ban a Lumi Wallet felhasználói kissé megijedtek, amikor kiderült, hogy az alkalmazás mnemonikus kifejezéseket (a 12 szavas helyreállítási kifejezést) küld a szervereire. Egy biztonsági kutató elmagyarázta a kérdést itt. A kérdés olyan súlyos volt, hogy a biztonsági kutató arra a következtetésre jutott, hogy “Ez vagy sztratoszférikusan felelőtlen, vagy pedig Lumi egy átverő pénztárca, amelynek célja a jövőben mindenkinek ellopni a pénzét.” Lumi végül nem tagadta az állításokat de ragaszkodott ahhoz, hogy a pénztárca biztonságos legyen. Fontos megjegyezni azt is, hogy ez a probléma csak a Lumi web pénztárca verzióját érinti – az Android vagy az iOS alkalmazásokat nem.

Lumi Ügyfélszolgálat

Lumi közzéteszi e-mail címüket, megkönnyítve ezzel a céggel való kapcsolatfelvételt (a [email protected] címen). Ezen az e-mailen kívül azonban úgy tűnik, hogy a Lumi nem rendelkezik jelentős ügyfélszolgálati lehetőségekkel. Ne feledje: A Lumi egy ingyenes pénztárca alkalmazás, és nem csere, így ez nem feltétlenül szokatlan.

Lumi felhasználói kézikönyv: A Lumi beállítása és használata

1. Iratkozzon fel

A LumiWallet.com webhelyen regisztrálhat a Lumi-ra.

teremt-lumi-pénztárca

Vagy látogasson el az Android áruházba, ahol a Lumi Wallet ingyenesen letölthető. Csak kattintson az „Install” gombra.

letöltés-lumi-pénztárca

Itt van a Lumi Wallet iOS alkalmazás is, amely ingyenesen letölthető.

lumi-wallet-app

2. Hozzon létre vagy importáljon Walletot

hogyan kell használni a lumi-pénztárcát

Az új Lumi Wallet-felhasználók a Pénztárca létrehozása opciót akarják kiválasztani.

nyitott lumi-pénztárca

Ha azonban korábban létrehozott egy kriptotárcát, és vissza szeretné állítani a pénztárcát Lumiban a 12 szavas helyreállítási kifejezés segítségével, akkor ezt megteheti a Pénztárca importálása lehetőség alatt. Három különböző módon importálhat pénztárcát: megadva mnemos kifejezést, feltöltve a pénztárca fájlt és megadva jelszavát, vagy megadva a magánkulcsát.

lumi-wallet-setup

3. Két faktoros hitelesítés

A Lumi kétfaktoros hitelesítési (2FA) lehetőségeket kínál mind webes pénztárca, mind mobil pénztárca alkalmazásaiban. Beállíthat például ujjlenyomat 2FA-t, vagy e-mail vagy SMS-alapú 2FA-t.

4. Fizetési mód

Ekkor beállította a Lumi Wallet alkalmazást, és készen áll a kriptográfia befizetésére az alkalmazásba. Ha már rendelkezik titkosítással, elküldheti a pénztárcának, és tárolhatja a pénzét.

lumi-pénztárca-buy-crypto

Ha azonban még nem rendelkezik titkosítással, megvásárolhatja közvetlenül a Lumi Wallet alkalmazásból, ebben az esetben 1% -os díjat kell fizetnie. Fizethet VISA vagy MasterCard kártyával.

5. Kereskedelem kriptovalutával

A Lumi Wallet alkalmazáson belül kereskedhet kriptovalutával. A Lumi integrálta a Changellyt, ami azt jelenti, hogy könnyedén kereskedhet 1200+ tokennel anélkül, hogy elhagyná az alkalmazást.

lumi-kereskedelem-kriptovaluta

6. Kivonás

A tokenek visszavonásához a Lumi Wallet alkalmazásból eladhatja a tokeneket az alkalmazáson belül elérhető fizetési módok használatával. Vagy átviheti a tokeneket egy külön kriptopénztárcába.

A Lumi Wallet segítségével teljes mértékben Ön irányítja a magánkulcsait, ami azt jelenti, hogy nem kell más helyre vinnie a kriptovalutát, hogy „a tiéd legyen”.

Végszó

A Lumi jó, felhasználóbarát kriptotárca-alkalmazásnak tűnik. Van néhány figyelemre méltó probléma, többek között a több aláírással ellátott támogatás hiánya és a Lumi forráskódjának folyamatos közzétételének megtagadása.

A forráskód hiánya különösen aggasztó, miután Lumit elkapták, hogy privát kulcsokat küldött távoli szerverekre. Amikor a Twitteren szembesült, Lumi nem is tagadta, hogy csinálják.

Összességében a Lumi lehetővé teszi 1200+ kriptovaluta felhasználóbarát tárolását. A biztonságra összpontosító személyek azonban egy megalapozottabb kriptotárca alkalmazást akarnak választani.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map