Mycelium Wallet: Ismerje meg a Crypto felhasználói áttekintési útmutatóját

micélium áttekintés

A Mycelium Bitcoin Wallet használata, tárolása és regisztrációja

A Mycelium egy kriptotárca-alkalmazás, amely mobil bitcoin tárhelyet biztosít az iOS és az Android számára. Fedezzen fel mindent a legmagasabb besorolású Google Play kriptográfiai alkalmazásról a mai micélium pénztárca áttekintésünkben.

Mi a micélium?

A Mycelium egy iOS és Android bitcoin pénztárca alkalmazás, amely lehetővé teszi a bitcoin biztonságos küldését, fogadását és tárolását. Vannak, akik a micéliumot használják a napi bitcoin-transzferekhez, míg mások a micéliumot a biztonságos, hosszú távú hűtéstároláshoz.

A micélium letöltése és használata ugyanolyan egyszerű, mint az iOS vagy Android alkalmazásbolt meglátogatása. Telepítse az alkalmazást, nyissa meg és válassza az „Új pénztárca” lehetőséget, majd azonnal elkezdheti használni a pénztárcáját. Létrehozhat egy 12 szavas jelszót (magot). Ha valaha elveszíti hozzáférését telefonjához vagy alkalmazásához, telepítheti a Myceliumot egy másik telefonra, és 12 szavas jelszavával visszaszerezheti pénzeszközeit..

A micélium minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyre egy kriptotárca alkalmazásban számíthat. Könnyedén küldhet és fogadhat pénzt a Mycelium-on keresztül, olyan egyszerű, mint egy bitcoin pénztárca beállítása. Kap egy QR-kódot és egy nyilvános pénztárca címet, amellyel pénzt küldhet és fogadhat. Telepítheti a Myceliumot egy régi telefonra, és hűtőházként használhatja. Telepítheti egy internethez csatlakoztatott telefonra, és meleg tárhelyként vagy napi pénztárcaként használhatja.

micélium pénztárca a Bitcoin felülvizsgálatához

Ráadásul a micélium teljesen kompatibilis a rendelkezésre álló két legnépszerűbb hardvertárcával – a Trezorral és a Ledgerrel. Sokan a Trezort és a Ledgert használják hűtőtárolásra, miközben a micéliumot a telefonjukon tartják. A micélium kriptopénztárca integrálódik a Cashila-hoz (a SEPA-zónában (EU) történő számlák kifizetéséhez), a Gliderához (a bitcoin vásárlásához / eladásához bankszámla használatával) és a Coinapult-hoz (fedezéshez az USD és a fiat devizák ellen).

A Mycelium mögött álló csapat először 2008-ban alakult, egy évvel azelőtt, hogy a bitcoin elkezdett működni. A hardvermérnökök csapata kezdetben egy hálós hálózati projekt létrehozására jött létre. A bitcoin 2009-es megjelenése után azonban a csapat érdeklődni kezdett a blockchain iránt. Úgy döntöttek, hogy a Mycelium-ot egy all-in-one bitcoin pénztárcaként fejlesztik ki, amely a hétköznapi felhasználók számára készült.

micélium bitcoin pénztárca útmutató

A Mycelium összesen öt bitcoinhoz kapcsolódó projektet indított el, köztük a Mycelium pénztárcát, az Entropy, a Swish, a Card és a Gear eszközöket. Ma a micélium az egyik legismertebb és legjobban áttekintett pénztárca az iparban. A Mycelium mögött álló csapat az ausztriai Bécsben található.

A micélium pénztárca jellemzői

A Mycelium cryptocurrency pénztárca főbb jellemzői:


A magánkulcsok teljes felügyelete: A micélium lehetővé teszi a magánkulcsok teljes irányítását. A magánkulcsaid soha nem hagyják el az eszközt, csak ha exportálod őket (vagy a 12 szavas helyreállítási kifejezést használod).

micélium kriptográfia

Nem kell letölteni a teljes blokkláncot: A micélium lehetővé teszi a bitcoin hálózat elérését anélkül, hogy letöltené a teljes bitcoin blokkláncot.

Supernodes több adatközpontban: A micélium rendkívül gyors kapcsolatot kínál a bitcoin hálózattal több adatközpontban elhelyezkedő szupercsomópontokon keresztül.

Kompatibilis a Trezorral és a Ledgerrel: A micélium jól kijön a kriptóban szereplő két legnépszerűbb hardvertárcával – a Trezorral és a Ledgerrel. Használhatja a Ledger és a Trezor hűtőházakhoz vagy a bitcoin alapok többségét, majd a Myceliumot napi pénztárcaként használhatja kisebb mennyiségű bitcoinhoz.

Egyéb integrációs lehetőségek: A Trezor és a Ledger mellett a Mycelium kompatibilis a Gliderával, a Cashilával és a Coinapulttal is. A fiat valutát közvetlenül a micéliumon belül cserélheti a micéliumnak, köszönhetően a Mycelium integrációjának a Glidera-val, például bármely amerikai vagy kanadai bankszámla használatával.

Teljes titkosítás: A micélium titkosítja a csevegésekből és tranzakciókból származó összes adatot, így ez az egyik leginkább adatvédelemre összpontosító bitcoin pénztárca. Csak az időbélyegeket és a titkosított szövegeket küldjük el a Mycelium szervereire. Az alkalmazás csak az egyes tranzakciók általános adatait tárolja, beleértve a bitcoin címet, helyet, becenevet és kereskedési előzményeket.

Több fiók opció: A Mycelium pénztárcán belül több fiókot is beállíthat, beleértve a csak figyelő fiókokat, az egy címet és a hardver fiókokat.

micélium bitcoin számlák

BIP70 támogatás: A micélium kompatibilis a BIP70 fizetési kérelmekkel.

HD támogatás: A micélium egy hierarchikus, determinisztikus (HD) pénztárca, ami azt jelenti, hogy az igényeinek megfelelően több címet is létrehozhat. Ha nem akarja, hogy valaki lássa, hogy például 100 BTC-vel rendelkezik, akkor létrehozhat külön pénztárcát csak egyetlen tranzakcióhoz, majd elküldi a másik pénztárca címét a másiknak. A Mycelium alkalmazás összes pénztárcájának eléréséhez csak a master mag vagy a master privát kulcs biztonsági másolata szükséges.

micélium pénztárca biztonsági jellemzői

12 szó jelszó: A Mycelium segítségével könnyedén beállíthat egy 12 szavas jelszót biztonsági másolatként. Amíg emlékszik (vagy leírta) 12 szavát, hozzáférhet az alapjaihoz, még akkor is, ha teljesen elveszíti hozzáférését a Mycelium alkalmazáshoz vagy ahhoz a mobileszközhöz, amelyre telepítve van.

Elérhető iOS vagy Android rendszeren: A micélium ingyenesen letölthető iOS vagy Android rendszerre.

Nincs asztali verzió: A micélium kizárólag mobilalkalmazás. Nincs asztali verzió.

Bit ID: A micélium a biztonságos azonosításhoz a Bit ID nyílt protokollt támogatja a szabványos, dátummal jelszó alapú megoldás helyett.

micélium bitcoin pénztárca kiadások

Mycelium Marketplace: A micéliumnak van egy piactere, ahol a felhasználók kölcsönhatásba léphetnek egymással. Beállíthat egy P2P kereskedést egy másik felhasználóval, például a Mycelium Local Trader szolgáltatásán keresztül. A piacon található összes vevőnek és eladónak vannak korábbi ügyletei alapján értékelések. Ráadásul a vevőkkel és az eladókkal folytatott minden interakció titkosított csevegésen keresztül valósul meg, amely végpontok közötti biztonságos üzenetküldést kínál. A Mycelium crypto pénztárca kereskedői minősítéseket is biztosít, hogy automatikusan kövesse a vevő és az eladó hírnevét, hogy lássa sikeres ügyleteiket.

Helyi kereskedő: A Local Trader lehetővé teszi bitcoin vásárlását és eladását a Mycelium többi felhasználójával. Az érméket a pénzváltás során helyben tárolják a pénztárcájában, ami azt jelenti, hogy a micélium soha nem rendelkezik bitcoin vagy fiat pénznemével.

micélium bitcoin tárolása

További, a jövőben tervezett szolgáltatások: A Mycelium fejlesztői nem hátráltatják a tartalmat. A vállalat jelentős fejlesztéseket tervez előre haladni. 2019 novemberétől a Mycelium webhely tele van frissítésekkel a közelgő integrációkról, a dApp támogatásról és egyéb lehetőségekről. A hamarosan megjelenő új eszközök között megtalálhatók többek között a blockchain alapú fiat számlák, átutalási megoldások, betéti kártyák, személyes pénzügyi szolgáltatások, befektetési lehetőségek, letéti védett üzleti tranzakciók és kriptográfia létrehozása..

micélium bitcoin előnyei

Hogyan működik a micélium?

A micélium úgy működik, mint bármely más mobilalkalmazás. Telepíti az alkalmazást iOS vagy Android rendszerre, majd az helyileg fut az eszközén.

Hogyan működik a micélium

A Myceliumot teljesen offline módon telepítheti Android-eszközre az.apk fájlok használatával. Vagy telepítheti az App Store-on keresztül egy régi telefonra, és soha többé nem csatlakoztatja a telefont az internethez, így a Mycelium olcsó és könnyű hűtőtároló megoldás.

Sokan a micéliumot is használják napi pénztárcaként, kisebb mennyiségű bitcoinot tárolnak a pénztárcával, nagyobb mennyiségeket pedig hardveres pénztárcával, például Trezor vagy a Ledger Nano.

A micélium a magánkulcsokat tárolja a készüléken. A privát kulcsokat nem küldjük el a Mycelium szervereire. Mindaddig, amíg hozzáfér az eszközéhez, és senki sem fér hozzá a 12 szavas jelszóhoz, addig a magánkulcsok teljes ellenőrzése alatt maradhat egy életen át..

Hogyan működik a micélium

Ezenkívül az összes piactéri tevékenység teljesen titkosított. Csak a csevegési naplók titkosított verzióit őrzik. Ez biztosítja a biztonságos P2P kereskedést a Mycelium piactérén keresztül, ahol csak a feladó és a vevő látja a tranzakciós információkat.

A micélium több pénztárca lehetőséget is kínál. Beállíthatja a csak megtekintésre szolgáló címeket, egycímű pénztárcákat, HD-pénztárcákat alcímmel és rengeteg más lehetőséget. A Myceliumot integrálhatja meglévő pénztárca-megoldásaival, beleértve a Ledger és a Trezor programokat is.

Hogyan működik a micélium pénztárca

Az egész egy egyszerű felületre van csomagolva. A micélium nem a legjobban kinéző pénztárcaalkalmazás, de egyszerűen használható bárki számára, aki kezdetleges ismeretekkel rendelkezik a bitcoin pénztárcákról és a kriptográfiaról. Akár hosszú távú kriptográfiai tevékenységet folytat, akár bitcoinokat küld és fogad minden nap, képesnek kell lennie arra, hogy támaszkodjon a micéliumra, mint egy használható bitcoin pénztárcára.

Röviden nézzük át a Card and Entropy (MyScreen) pénztárca kiegészítő termékcsaládját (később Swish és Gear):

A micélium entrópia hűtőtároló videó:

Mycelium kártya és kártya hálózati videó:

És egy rövid videó a micélium kártya használatáról:

micélium-kártya előnyei

A micélium árképzése

A micélium árképzése

A micélium ingyenesen letölthető iOS és Android rendszerekre.

Nincsenek díjak a bitcoin fizetések alkalmazáson keresztüli küldéséért vagy fogadásáért (az alapértelmezett bitcoin hálózati díjakon kívül).

A micélium a tranzakció elküldése előtt előre megjeleníti a díjakat. A díjat annak alapján választhatja ki, hogy milyen gyorsan kell elküldeni a tranzakciót (alacsony, közepes vagy magas prioritású).

Hogyan kell használni a micéliumot

A micélium használata egyszerű. Ez az alapvető folyamat, amelyet a Mycelium beállításához és első használatához fog használni:

1. lépés: Töltse le ingyen iOS vagy Android rendszerre

Töltse le a micéliumot a Google Play Áruház vagy iOS alkalmazásbolt

2. lépés: Hozzon létre egy új pénztárcát

Nyissa meg az alkalmazást, és válassza az „Új pénztárca” lehetőséget.

Most a bitcoin pénztárcádban vagy. Megtekintheti QR-kódját vagy címét. Valaki használhatja a QR-kódot vagy címet bitcoin elküldésére a Mycelium pénztárcájába.

3. lépés: Két tényezős hitelesítés és biztonsági mentések beállítása

A bitcoin védelme érdekében érdemes beállítani egy biztonsági mentési lehetőséget. A jobb felső sarokban koppintson a három pontra a menübe való belépéshez, majd koppintson a ‘Biztonsági másolat’ elemre. 12 szó jelenik meg a képernyőn. Írja le a 12 szót egy darab papírra, vagy jegyezze fel őket egy másik biztonságos helyre.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Mycelium alkalmazás nem engedélyezi a képernyőkép készítését. Ez az Ön biztonsága érdekében szolgál. Papír pénztárca készítéséhez biztonságos helyen felírhatja 12 szavas jelszavát. Azonban bárki, aki hozzáfér ehhez a 12 szóhoz, teljes hozzáférést kap a bitcoinjához, ezért legyen óvatos.

Annak biztosítása érdekében, hogy sikeresen lemásolta a 12 szót, a Mycelium felkéri Önt, hogy egyesével írja be újra a 12 szót.

4. lépés: Állítsa be a PIN-kódot

Állítsa be a PIN-kódot. A micélium segítségével beállíthat egy PIN-kódot, hogy mások ne használhassák pénztárcáját. A Mycelium pénztárca elérésekor minden alkalommal meg kell adnia a PIN-kódot.

A jobb felső sarokban lépjen a menübe, és kattintson a „Beállítások”, majd a „PIN-kód beállítása” elemre. Válasszon egy PIN kódot. Ügyeljen arra, hogy emlékezzen rá. Ha nem emlékszik a PIN-kódjára, akkor nincs helyreállítási lehetőség. A bitcoin helyreállításának egyetlen módja a vetőmag használata lesz.

5. lépés: Küldjön és fogadjon Bitcoin-ot

A Mycelium pénztárca alkalmazás mostantól biztonságos és készen áll a bitcoin tárolására, küldésére és fogadására.

Bitcoin fogadása

Nyissa meg a micéliumot, és lépjen az Egyenleg fülre

Koppintson a „Fogadás” elemre

Kérhet konkrét összeget. Vagy egyszerűen elküldheti valakivel a QR-kódját vagy a bitcoin címét. Engedheti meg, hogy valaki beolvassa a QR-kódját, vagy elkészítsen róla egy képernyőképet. Másolhatja és beillesztheti nyilvános címét, és elküldheti bármely üzenetküldő alkalmazáson keresztül.

Várja meg az alapok megérkezését. Az átutalástól számított 10 percen belül látnia kell a tranzakciót a „Tranzakciók” lapon. 3-6 megerősítést (30–60 percet) kell igénybe venni, hogy az alapjai rendelkezésre álljanak a Mycelium pénztárcában.

Bitcoin küldése

Nyissa meg a micéliumot, és lépjen az Egyenleg fülre.

Kattintson a „Küldés” gombra.

Bitcoin elküldéséhez koppintson a ’QR-kód beolvasása’ gombra. Vagy másolhat és beilleszthet egy bitcoin címet.

Koppintson az elküldendő pénz típusára, majd válassza ki az összeget.

Ellenőrizze még egyszer, hogy minden részlet helyes-e, majd adja meg a PIN-kódot a tranzakció megerősítéséhez. Ügyeljen arra, hogy megnézze a legjobb helyeket a bitcoin online kiadására.

A micéliumról

a micéliumról

A Mycelium pénztárca mögött álló fejlesztők először 2008-ban jöttek össze egy hálós hálózati megoldás létrehozására. A bitcoin 2009-es megjelenése után azonban a csapat potenciált látott a blockchain technológiában. Úgy döntöttek, hogy a Mycelium pénztárcát egy minden egyben a fogyasztók felé néző pénztárcaként hozzák létre. A bitcoin korai napjaitól kezdve a Blockchain.com 2014-es legjobb mobilalkalmazásának elnyeréséig a sokoldalú Mycelium pénztárca tároló megoldás úttörő szerepet játszott a kriptográfiai állományok banki szintű biztonságában történő őrzésében.

Ma a micélium egyike a fejlesztői csapat által kínált öt terméknek. A másik négy termék közé tartozik a Swish (online és bolti kereskedői rendelési és fizetési rendszer, amely elfogadja a digitális és a fiat pénznemeket), a Gear (egy bitcoin fizetési processzor, amely lehetővé teszi, hogy bárki privát és biztonságos módon fogadja el a BTC fizetéseket), a Card (globális fizetési hálózat) , és az Entropy (hideg tároló megoldásként működő USB-eszköz).

A micéliumot a Megion Research készíti & Development GmbH, amelynek székhelye Bécs, Ausztria. A vállalat a „Mycelium” nevet egy gomba vegetatív részéről kapta, amely fehér szálak hálózatából áll. A gomba „micéliuma” egy elosztott intelligencia hálózat, amely nagy távolságokra és fajokon keresztül képes információkat küldeni.

A Megion kutatás kulcsfontosságú tagjai & A Development GmbH csapata Alexander Kuzmin, Andreas Petersson, Jerome Rousselot és Leo Wandersleb.

A többfunkciós Mycelium bitcoin pénztárca több új kriptotároló eszközzel is rendelkezik, amelyek hamarosan megjelennek, például:

  • fiat számlák (blockchain alapú)
  • nem drága átutalás
  • betéti kártyák (összekapcsolt és pénztárcában kiállított)
  • személyes számlák / számlázási pénzügyek
  • fedezeti ügyletek és portfólióbefektetések kezelése
  • letéti üzleti védelem a tranzakcióknál (és fogadásoknál)
  • cryptocurrency érme létrehozása és cryptoasset csere

Végszó

A micélium az egyik legjobb besorolású és legnépszerűbb kriptovaluta pénztárca, amely ma elérhető. Ez egy Android és iOS alkalmazás, amely minden elvárt pénztárcafunkciót kínál, beleértve az olyan hardveres pénztárcákkal való integrációt, mint a Trezor és a Ledger, a HD támogatást, valamint a bitcoin könnyű küldését és fogadását. Míg mindenki a bitcoin árán van rögzítve, és a közelgő felére csökken, ne feledje, hogy a blokklánc-alapú kriptográfiai készletek intelligens letétkezelési korszaka kezdődik, és ez az egyik legnagyobb elfogadás és tudatosság területe. A hozzáértő felhasználók iránt nagy a kereslet, és erősen ajánlott egy biztonságos és elismert bitcoin pénztárca, például a micélium használata.

Ha könnyen használható, rendkívül biztonságos és megbízható pénztárca-alkalmazást szeretne, akkor a Mycelium leghosszabb ideje futó bitcoin pénztárcája az egyik ma elérhető legjobb lehetőség (összehasonlítva az Exodus és az Electrum szolgáltatásokkal). A micélium kiválóan működik mind hosszú távú kriptotároló megoldásként, mind pedig mindennap hasznos bitcoin pénztárcaként.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map