Trezor útmutató: Crypto Wallet Comparison Ledger vs KeepKey

A Trezor az egyik legnépszerűbb kriptovaluta hardvertárca a bitcoin és a blockchain közösségben.

Ez az egy az egyben kétrészes Trezor pénztárca áttekintési útmutató mindent elmagyaráz az érmék biztonságos tárolásáról.

Itt található a Trezor kriptotárca specifikációinak rövid leírása és a SatoshiLabs cég adatai:

 • Pénztárca hivatalos neve: Trezor
 • A Wallet hivatalos weboldala: Trezor.io
 • Hivatalos Wallet bejelentkezés: Wallet.Trezor.io
 • Pénztárca modellek: Trezor One (eredeti valaha), Trezor Model T (érintőképernyős változat)
 • Tárolási típus: offline hűtőtárolós USB hardvereszköz (nincs akkumulátor)
 • Teremtő: SatoshiLabs (Slush más néven Marek Palatinus vezérigazgató, Stick más néven Pavol Rusnák CTO)
 • Hely és a kezdet éve: 2014. augusztus Prágában, Csehországban
 • Érme támogatás: BTC, ETH, LTC, BCH, DASH, EOS, XLM, ADA, LINK, USDT, XMR, ZEC, NEM, ETC (összesen 1 093)
 • Eszköz támogatás: Windows, MacOS, Linux és Android, valamint a Chrome internetes böngésző kiterjesztése
 • Pénztárca integráció: Exodus, Electrum, Mycelium, MEW, MetaMask, Copay, GreenAddress és Magnum
 • Exchange integráció: Changelly, ChangeNOW, CoinSwitch, CoinMama
 • Különleges képességek: LCD képernyő, 2 faktoros hitelesítés, Jelszókezelő, Címkézés, 24 szavas mag
 • Biztonsági funkciók: Vak mátrix PIN bejelentkezés, több jelszó, szabotázs-holografikus pecsét
 • Extrák: Pénzvisszafizetési garancia, könnyű, kompakt, intuitív kezelőfelület, fehér / fekete színek
 • Trezor pénztárca ára: A Trezor ONE költsége 55 USD, a Trezor MODEL T pedig 169,99 USD
 • kiegészítők: InCharge hordozható USB-C kábel, Mirco USB, bőr / szilikon tok, Cryptosteel
 • Közösségi profilok: Twitter, Facebook, GitHub, Reddit, Instagram, LinkedIn
 • Vállalat elérhetőségei: E-mail: [email protected], telefon: +420 774 555 756

A kétlépéses útmutató segít a felhasználóknak megtanulni a Trezor használatát, és eldönteni, hogy megvásárolják-e a többi pénztárcát:

1) az érmék beállításának, használatának és kereskedelmének / cseréjének / tárolásának módja az első biztonságos biztonságos offline tárolási lehetőséggel

2) hasonlítsa össze a Trezor összes műszaki adatait és tulajdonságait a népszerű versenytársakkal, a Ledger Wallet és a KeepKey-vel

-> Kattintson ide, hogy megvásárolja a legjobb Crypto Hardware Wallet, Trezor, ma <-

Trezor felhasználói kézikönyv + KeepKey vs Ledger Comparison Review

Trezor + Ledger + KeepKey összehasonlítás

A Trezor a világ első és legmegbízhatóbb hardveres pénztárcájának címkéjén megy keresztül, és harmadik féltől eltérő értékes módot kínál a kriptovaluták tárolására, még akkor is, ha egy veszélyeztetett számítógépen nyitja meg.

Azok számára, akik szeretnének bekapcsolódni a kriptopénzek világába, számos mozgó alkatrészt kell figyelembe venni, mielőtt rátérnének arra, hogy valóban kamatoztassák a használatukkal járó előnyöket. A bitcoin-iparban a következő elfogadás hulláma az „intelligens őrizet”. És ahogy a magánkulcsok tárolásáért folytatott háború folytatódik, az intézményi befektetőktől a lakossági spekulánsokig; az, hogy miként használja, tárolja és védi a kiválasztott kriptovaluta érméket, mindez azzal jár, hogy megfelelő módon nyitja meg a pénztárcáját egy dedikált eszközön.

Az egyik alapvető jellemző, amelyet a bitcoin előtérbe hoz, a közvetítő eltávolítása, ami azt jelenti, hogy a kriptográfia önfelügyeleti oktatása kiemelkedő jelentőségűvé vált az első évtizedben. Bármely új felhasználónak vagy meglévő vásárlónak, befektetőnek vagy akár a HODL-ernek valóban időt kell szánnia annak mérlegelésére, hogy milyen pénztárca működik az Ön számára érdekelt kriptofajtákhoz, és jól áramlik-e azzal, ahogyan használni szeretné.

Azok számára, akik már végeztek kutatásokat és átvilágítást, vagy akár csak egy szűkös Google-keresést végeztek a legjobb típusú kriptotárcák között, valószínűleg belebotlanak olyan hardveres pénztárcákba, mint például Trezor.

A Satoshi Labs eredeti USB hardver pénztárcája, aki egy elismert és elismert márkanév a Bitcoin és más kriptográfiai magánkulcsok tárolására vonatkozó fejlett biztonsági intézkedések kifejlesztésében, segít megóvni a bitcoinját a hackerektől, a rosszindulatú programoktól, a billentyűzáraktól és a rossz szereplőktől. Sokféle kriptotárcát lehet megvásárolni és használni; a forró pénztárcáktól kezdve a papír pénztárcákon át a mobiltelefonos alkalmazásokon át az online pénztárcákon át az asztali pénztárcákig, a hardveres pénztárcák az egyik leggyakrabban használt választás biztonságos jellege és az Ön pénzének ellenőrzése révén. Itt egy egyszerű összefoglaló, amely kiemeli a kriptopénztárca típusainak variációit.


kriptotárca-típusok-mobil-asztali-web-hardver

A Bitcoin.org bontása a mobil, asztali, webes és hardveres pénztárcák között

Mivel a Trezor a kezdő bitcoin pénztárca piac egyik legnagyobb márkája, a digitális / hűtőtárcák meglehetősen lenyűgöző választékával büszkélkedhet a különféle felhasználók (hosszú távú befektetők és napi kereskedők) számára. A Trezor kriptopénztárca-társaság 2014 augusztusa óta működik, immár több mint ötéves. Jó ideje volt arra, hogy élesebbé tegye digitális eszközpénztárcáját, hogy elősegítse a biztonságos fizetéseket és kezelje az érmék portfolióját.

Szóval mi is a Trezor? Vizsgáljuk meg jobban a vállalat hátterét, milyen termékeket kínálnak a felhasználók számára, majd térjünk át a Trezor és a KeepKey és a Ledger Wallet egymás közötti összehasonlítására.

Mi a Trezor?

trezor-kripto-hardver-pénztárca-útmutató

A 2014-ben alapított Trezor pénztárca-megoldást először 2014 augusztusában dobták piacra és vásárolták meg. Miután a cseh székhelyű SatoshiLabs cég alapította, kiterjedt hírneve van a hardverfejlesztőként és a kriptovaluták termékeny újítójaként, a Trezor pedig a legkiemelkedőbb outlet. A vállalat szerint: „csúcsinnováción indultunk, és ott kívánunk maradni.”

A kialakuló szakaszaiban a Trezor kemény tárolórendszerként működött, kifejezetten csak a Bitcoin (BTC) számára. A SatoshiLabs már az első nap óta rendelkezik a sáv beállításával, ami történelmet írt az első digitális hardver pénztárca létrehozásának köszönhetően egy virtuális pénznem számára.

Most, a rugalmas és robusztus digitális / hűtőtároló rendszerrel együtt a Trezor továbbra is úttörő és mérnöki pénztárca funkcionalitást és szolgáltatásokat kínál, biztosítva a „digitális szabadság” sokoldalúságát, ahol a felhasználók nemcsak érméket tárolhatnak, hanem vásárolhatnak, tranzakciókat írhatnak alá és kezelhetik személyi igazolványukat..

Hogyan lehet kicsomagolni és beállítani a Trezor pénztárcát

A Trezor egycélú számítógép, amely egy könnyen használható, intuitív felületen büszkélkedik, páratlan biztonsággal.

Itt van egy egyszerű lista a tennivalókról a Trezor kriptotárca első beállításakor.

buy-trezor-wallet-box-items

 • Trezor ONE vagy T típusú eszköz, a doboz felett hamisításbiztos holografikus csomagolással
 • C típusú USB kábel
 • Kezdő kártya (csomag)
 • Mágneses dokkoló
 • Két különböző helyreállítási magkártya, mindegyik 12 szóra
 • Négy matrica a Trezor hűségének bemutatására

Miután kinyitotta a Trezor pénztárca dobozát, és az összes darabot azonosította, nézzük át, hogyan kezdhetjük el a Trezor használatát.

1) A böngészőn keresztül keresse fel a trezor.io/start/ webhelyet, és válassza a One vagy a Model T termék opciót

2) Kövesse az utasításokat és állítsa be a Trezor Bridge telepítését (működik a Firefox és a Chrome böngészőkkel)

3) Csatlakoztassa a hardver pénztárca eszközét a számítógéphez, és hagyja, hogy felismerje / szinkronizálja

4) Telepítse a legújabb firmware szoftverfrissítéseket

5) A frissítés után húzza ki és csatlakoztassa a Trezor készüléket a webhely frissítéséhez és az üdvözlő értesítés megtekintéséhez

6) Keresse meg az „Új pénztárca létrehozása” gombot, majd kattintson a „Készítsen biztonsági másolatot 3 perc alatt” gombra.

7) Fontos: pontosan írja le a helyreállítási mag szavakat, amint azok feltárulnak

8) Címkézze meg a pénztárcáját, ahogy jónak látja (és lehetősége van a kezdőképernyő beállítására)

9) Hozzon létre és rendeljen hozzá PIN-kódot a bejelentkezéshez az illetéktelen fizikai hozzáférés megakadályozása érdekében

10) kezdje el használni a trezor bitcoin pénztárcáját!

Kezdő útmutató a Trezor használatához: A pénztárca megismerése

hogyan kell használni a trezor pénztárcát

Most, hogy áttekintettük, mit tartalmaz az új Trezor pénztárca doboz, és átnéztük a kriptográfiai hardvereszköz beállításának és telepítésének első tíz lépését, térjünk ki a Trezor használatának néhány alapvető alapjára, hogy elkezdhessük az alapok betöltése és befizetését, valamint azonnal fizetéseket kap.

Pénz befizetéséhez kövesse az alábbi négy egyszerű lépést:

Válassza ki az 1. fiókot, és válassza ki a választott titkosítást a bal felső sarokban található legördülő menüből

2) keresse meg és kattintson a „Fogadás” fülre egy új pénztárca cím létrehozásához

3) Keresse meg a „teljes cím megjelenítése” gombot a teljes pénztárca címének megjelenítéséhez az eszközön, ügyelve arra, hogy megfeleljen a számítógépen találhatónak

4) másolja a címet és kezdeményezze a tranzakciót az eredeti rendeltetési helyről a Trezor készülékére

Azt is megteheti, hogy megjelenítse a címet QR-kód formájában, valamint több címet is létrehozhat.

Amint láthatja, a Trezor-on történő teljes beilleszkedési folyamat viszonylag egyszerűvé válik annak a meglehetősen egyszerű megközelítésnek köszönhetően, amelyet a vállalat követ annak érdekében, hogy az emberek beállítsák a pénztárcájukat.

Függetlenül attól, hogy milyen modellt választasz, ezekhez tartozik egy magkulcs-tároló, amely a kulcsfontosságú kifejezések tárolásának eszközeként szolgál (amire hamarosan rájövünk).

Tehát függetlenül attól, hogy Model One-ból vagy T-ből áll-e, háromféleképpen lehet beszállni – az első a hivatalos Trezor webhelyen keresztül történik, a második a dedikált Chrome kiterjesztés, vagy végül a parancssoron keresztül.

Most, attól függően, hogy milyen emberről van szó, függetlenül attól, hogy online vagy offline üzembe helyezi-e Önt, az egyik lehetőség jobban megfelel. Például a MyTrezor weboldala online, míg a Chrome kiterjesztés offline. Tehát, ha biztonság kedveli, valószínűleg a Chrome használata a jobb megoldás.

Az egyetlen dolog, amelyet valóban figyelembe kell vennie, az a tartalék alap, amely 24 randomizált szóból áll. Most, attól függően, hogy milyen modellt vásárol, vagy ha benne van a CryptoSteel, papír vagy főkönyvi könyv lesz.

Ennek használatával ügyeljen arra, hogy jegyezze fel ezeket a szavakat és a sorrendet, amelyben sorrendben vannak. Választhatja azt is, hogy a Trezor elindul-e egy online változaton is, például a Mycelliumon vagy az Electrumon.

A Bitcoin-tól százig

Az egyik módja annak, hogy a Trezor nagy rugalmasságot képvisel a felhasználók számára, az az, hogy egyre több kriptovalutát tárolnak a felhasználók digitális pénztárcáján keresztül. Miután a Bitcoin hűtőházaként kezdett működni, ez a digitális eszközök mennyisége az elmúlt néhány évben ugrásszerűen megnőtt..

Jelen áttekintés írásakor a Trezor a ONE és a Model T modelljein keresztül meglehetősen nagy számú digitális eszközt biztosít a felhasználók számára. Összességében a Trezor több mint 1093 kriptovalutával rendelkezik, amelyeket a felhasználók tárolhatnak és fizethetnek.

A hardveres pénztárca különböző modelljein már több ezer kriptovaluta mellett a Trezor további 30 további digitális eszközzel is rendelkezik, amelyeket a Trezor One és a Trezor T modellek egyaránt elérhetővé tesznek..

Ilyen nagy számú token alkotja ezeket a modelleket, szó szerint lehetővé téve a felhasználók számára, hogy befektessenek, és később tárolják saját személyes portfóliójukat a főbb és kisebb digitális eszközökről – függetlenül attól, hogy külsőleg homályosnak tűnnek-e..

Azok számára, akik csak bekapcsolódnak a kriptopénzek világába, a Trezorral kapcsolatban jelenleg fontos megérteni, hogy ha érdekli a Bitcoin, a Bitcoin Cash, az Ethereum, a Litecoin vagy bármely más fontosabb érme, biztos lehet benne, hogy könnyedén tárolhatja ezeket bármilyen frekvenciában a SatoshiLabs meglévő kriptotárca modelljein.

Ha átfogóbb képet szeretne kapni arról, hogy milyen altcoinok tárolhatók a Trezoron, feltétlenül nézze meg a vállalat azon oldalát, amely azt a célt szolgálja, hogy bemutassa, milyen érméket tárolhat itt.

Akármennyire is elérhető – mobil és asztali

Annyi hozzáférhetőséggel a kriptovaluták felé, a Trezor elég lenyűgöző rugalmasságot biztosít abban is, hogy a felhasználók mind asztali, mind mobil operációs rendszereken keresztül hozzáférhetnek pénzeszközeikhez.

Mindaddig, amíg rendelkezik USB-porttal, táblagépen és mobilon is csatlakoztathatja pénztárcáját iOS-jéhez és Android-jához.

Ami a böngészőket illeti, a Trezor hozzáférést biztosít a felhasználóknak eszközeikhez vagy alapjaihoz a Google Chrome és a Mozilla Firefox számára, mivel a Trezor csak két szolgáltató kínál teljes funkcionalitást.

Bár számos különféle böngészőfelület kínál hozzáférést a Trezor szolgáltatásaihoz, nem garantált, hogy minden funkciót ellátnak.

Amellett, hogy kissé működőképes az asztali böngészők széles körében, és széles körben elérhető a mobil és táblagép operációs rendszereken. A Trezornak egyre hosszabb listája van a társult digitális / online kriptovaluta pénztárcákkal, amelyekkel kompatibilitást kínál.

Az írás idején ezek közé tartozik a Mycelium. Egyéb támogatott pénztárcák: Electrum, Electrum-DASH és Etherwall.

Rendkívül funkcionális és rendkívül biztonságos

Van egy hírneve, amelyet a Trezornak sikerült ápolnia az elmúlt években, és a hozzáférhetőség ezen nyitott megközelítésével együtt egy rendkívül biztonságos keretrendszert és rendszert is szorgalmaz a felhasználók számára.

Első és legfontosabb az a tény, hogy (állítólag) páratlanul tároló pénztárca.

Ez azt jelenti, hogy minden pénztárcát, amelyet úgy dönt, hogy ezen pénztárcák egyikén tárolja, biztonságossá és hozzáférhetetlenné teszi a lehetséges digitális vagy fizikai lopásokkal szemben.

Bár ez a Trezor felhasználóinak széles körű biztonsági funkciókat biztosít, ezek a pénztárcák még mindig hajlamosak a firmware támadásokra, ami az egyik hátrányos helyzet. De ezt szem előtt tartva az ilyen típusú támadások valószínűsége kissé csekély.

Bármelyik modell mellett dönt, mindegyik két helyreállítási alapkártyát tartalmaz, arra az esetre, ha valaha elveszítené hozzáférését pénztárcájához, és ennek következtében pénzeszközöket használna fel.

Ezek teljesen autonóm kártyák, amelyek teljesen egyediek a tulajdonos számára. Ez azt jelenti, hogy azok a felhasználók, akik elveszítik hozzáférésüket a pénztárcájukhoz, a pénztárcával párhuzamosan használhatják e kártyák egyikét egy véletlenszerűen generált, 24 betűs helyreállítási mag létrehozásához és felhasználásához.

Ugyanez a helyreállítási rendszer sem szigorúan elszigetelt a Trezortól. Ugyanezek a kifejezések használhatók számos digitális pénztárcánál is, amelyek magukban foglalják az olyan általánosan használtakat, mint az Electrum of Mycelium.

Azt is választhatja, hogy további biztonsági réteget ad-e hozzá egy további jelszóval.

Trezor Wallets Review: Hogyan működik a ONE vs MODEL T

trezor-one-trezor-model-t-pénztárca-összehasonlítás

Ha ez a felülvizsgálat számos más társasággal együtt arra ösztönözte Önt, hogy a Trezor legyen a választott digitális / kemény pénztárca, akkor az egyik további pozitívum, hogy meglehetősen olcsók az ilyen típusú eszközök számára.

A verziók bárhonnan 100 dollár felfelé kerülhetnek, attól függően, hogy mit keres. Például néhány jobban felszerelt, „harang és síp” modell, mint például a T + Cryptosteel modell, 675 dollár fölé kerül, de a funkciók hatalmas skáláját kínálja.

Trezor Model One pénztárca – 55 USD

trezor-one-wallet-review

A Trezor Model One gyakorlatilag a szokásos, költséghatékony modell. Bár ez azt jelenti, hogy kevesebb biztonsági intézkedés van érvényben, mégis vannak olyan elemek, amelyek univerzálisak a modellek között.

A beillesztési folyamat meglehetősen zökkenőmentes, a beállítás elég egyszerű, nem igényel digitális vagy nyomtatott kézikönyvet, vagy 10 vagy több lépést annak elindításához..

Annak ellenére, hogy ez az alapmodell, a Trezor minden pénztárca felhasználónak lehetőséget kínál 1000+ kriptovaluta bármilyen mennyiségű tárolására.

Itt vannak a Trezor ONE kriptotárca modell műszaki specifikációi:

Méretek & Súly: Méret: 60 mm x 30 mm x 6 mm (vagy 2,4 hüvelyk x 1,2 hüvelyk x 0,2 hüvelyk) Súly: 12 g (0,42 oz)

Üzemi hőmérséklet: -20 ° C és + 60 ° C (-4 ° F – + 140 ° F)

Kapcsolódás: Számítógép vagy mobiltelefon szinkronizálása Micro USB csatlakozón keresztül.

processzor: Egyedi fejlesztésű, 120 MHz-es beágyazott ARM processzort futtató rendszer (Cortex M3)

Képernyő: Fényes OLED – 128 × 64 képpont. Legfeljebb 6 soros szöveget tartalmaz, minden részletet megjelenít a tranzakciók egyetlen képernyőn történő ellenőrzéséhez

Biztonság & Tanúsítványok: CE és RoHS tanúsítvánnyal, felülmúlva a minőségi, tartóssági és környezetbarát szabványokat. Repülőgépszéf, röntgen elektronikus védelem.

Trezor Model T pénztárca – 169,99 USD

trezor-model-t-wallet-review

A következő generációs kriptovaluta hardvertárcaként ismert, az egyik legdrágább, prémium modell, amely elérhető az interneten.

Tehát mi érdemli a meredekebb árcédulát a Model One-hoz képest? Figyelembe véve azt a tényt, hogy végül is 115 dolláros árkülönbség van.

Kezdőknek a T modell robusztusabb keretet nyújt a biztonság és a digitális magánélet védelme érdekében.

Ide tartoznak a beépített biztonsági rendszerek, például a szabványos helyreállítási magok egyszerű és intuitív létrehozásának eszközei a csapat szerint:

“A biztonsági mentés megkönnyítése érdekében segítettünk a szabványos helyreállítási magok létrehozásában (BIP32 / 39/44), vagyis egyszerűen elveszítheti teljes pénztárcáját a 12 szavas helyreállítási mag használatával, ha elveszíti készülékét.”

A Trezor T-modellje vektorként működik más szolgáltatások között is, amelyekkel a digitális pénztárcát szeretné összekapcsolni:

„A T modell U2F hardver tokeneként is szolgálhat. A szokásos tokenekhez képest a Trezor megjeleníti azt a szolgáltatást, amelybe bejelentkezik, mielőtt fizikailag jóváhagyná azt az eszközön. A magoddal is alátámasztják. ”

A Trezor MODEL T kriptopénztárca műszaki jellemzői:

Méretek & SúlyMéret: 64 mm x 39 mm x 10 mm (2,52 x 1,54 x 0,39 hüvelyk) Súly: 22 g (0,77 oz)

Üzemi hőmérséklet: -20 ° C és + 60 ° C (-4 ° F – + 140 ° F)

Kapcsolódás: USB-C csatlakozó a számítógéphez vagy a mobiltelefonhoz való csatlakozáshoz.

processzor: 168 MHz-es beágyazott ARM processzor (Cortex-M4), amely egy egyedi fejlesztésű rendszert, a Trezor Core-ot futtat.

Képernyő: Világos színes LCD – 240 × 240 képpont

Biztonság & igazolások: CE és RoHS tanúsítvánnyal, felülmúlva a minőségi, tartóssági és környezetbarát szabványokat. Repülőgépszéf, röntgen elektronikus védelem.

CryptoSteel Key – 118 USD

trezor-cryptosteel-rozsdamentes acél-helyreállító-mag-biztonsági mentések

Míg a Trezor pénztárcák minden verziójához tartozik egy pár papír kulcskártya annak érdekében, hogy kinyissa a digitális pénztárcát, ha elveszítené a jelszavát. De mi van, ha nem csak néhány ideiglenesre vágysz?

Itt játszik szerepet a CryptoSteel. 145 dollárba kerülnek, ezek kártyaként működnek, amelyekkel saját egyedi helyreállítási kódokat hozhat létre. Tekintettel arra a tényre, hogy acélból készülnek, a Cryptosteel nagyobb tartósságot és természetesen túlélhetőséget kínál.

Míg a felhasználók ezeket egyenként vásárolhatják meg a pénztárcákból, ezekhez számos változat is tartozik.

Trezor One Metallic – 544 dollár

trezor-one-metal-limited-edition

Az ilyen Trezor One értéke a korábbi, költséghatékonyabb iterációkkal ellentétben az a tény, hogy ez egy évfordulós kiadás.

Mivel ezekből a modellekből csak 300-at gyártanak, ez inkább érzelgős darab, semmilyen innovatív funkciót nem nyújt.

Mindazonáltal nagyon megkülönböztető képet vág, ha Ön egyike azoknak, akik választanak egyet.

Specifikációk:

Anyag: A Trezor One Metallic kézzel készült, kiváló minőségű eloxált alumíniumból (EN AW 5083), ezért az apró színkülönbségek velejárói, és hozzájárulnak a készülék egyediségéhez. Puha ruhával és etanollal tisztíthatja.

Méretek & SúlyMéret: 60 mm x 30 mm x 6 mm (2,4 hüvelyk x 1,2 hüvelyk x 0,2 hüvelyk) Súly: 18 g (0,63 oz)

Üzemi hőmérséklet: -20 ° C és + 60 ° C (-4 ° F – + 140 ° F)

Kapcsolódás: Micro USB csatlakozó a számítógéphez vagy a mobiltelefonhoz való csatlakozáshoz.

processzor: 120 MHz-es beágyazott ARM processzor (Cortex M3), amely egyedi fejlesztésű rendszert futtat.

Képernyő: Fényes OLED – 128 × 64 képpont. Elég hat sor szöveg tartására. Meg tudja jeleníteni a tranzakció igazolásához szükséges összes részletet egyetlen képernyőn.

Biztonság & igazolások: CE és RoHS tanúsítvánnyal, felülmúlva a minőségi, tartóssági és környezetbarát szabványokat. Repülőgépszéf, röntgen elektronikus védelem.

Most váltsunk sebességet, és hasonlítsuk össze a Trezor kriptotárcát a népszerű Ledger Wallet és a KeepKey kriptotárolási lehetőségekkel az egymás közötti összehasonlításhoz.

Trezor vagy Ledger? Melyik Bitcoin pénztárcát érdemes megvásárolnia …

Trezor-Vs-Ledger áttekintés

Amint áttérünk a Trezor felhasználói útmutatójának második részére, beszéljünk néhány makro trendről a bitcoin és a kriptopénz világában.

Olyan korszakban élünk, amikor a digitális biztonság az egész világon egyre fontosabbá válik. Ennek oka, hogy egyre többen kezdik használni a digitális tranzakciós eszközöket, például a kriptovalutákat, a betéti / hitelkártyákat stb., Hogy megkönnyítsék a napi fizetést. Ennek eredményeként az elmúlt években meglehetősen drámaian megnőtt a digitális tárolási lehetőségek iránti igény.

Ebben a részben meg fogjuk magyarázni, hogy a kriptohűtő egységek – más néven digitális pénztárcák – általános hasznossága, amelyek a közelmúltban sok mainstream tapadásra tettek szert. Hogy egy kicsit konkrétabb legyünk, kizárólag a Trezorra és a Ledgerre fogunk összpontosítani, két pénztárcaváltozatra, amelyek nemcsak meglehetősen megfizethetőek, hanem a digitális pénznemek széles skáláját is támogatják. Mielőtt azonban belemennénk ebbe, fel kell tennünk magunknak a kérdést: “Mi szükség van egy hardveres pénztárcára?”.

Egyszerűen fogalmazva, amikor az egyén úgy dönt, hogy egy hardveres pénztárca megoldást használ, úgy dönt, hogy egy további biztonsági réteget ad hozzá a meglévő adatvédelmi protokolljaihoz. Ennek oka, hogy a számítógépes digitális pénztárcákat mindig hajlamosak feltörni akár rosszindulatú programok, akár különböző vírusok, amelyeket arra terveztek, hogy ellopják az ember magánkulcsait, amint azt a bevezetőben fentebb tárgyaltuk. Ezenkívül a hardvertároló egységek kiküszöbölik annak lehetőségét is, hogy egy adathalászattal kapcsolatos fogásokat használó hamis webhelyek átverjék.

A hardveres pénztárcához társított összes magánkulcsot maga a pénztárca tárolja, így ahhoz, hogy egy harmadik fél hozzáférhessen az eszközhöz, meg kell szereznie saját PIN-számát (amelyet elég nehéz megszerezni).

Abban az esetben, ha egy személy hardver pénztárcája valamilyen előre nem látható ok miatt valaha is megsérül vagy elveszik, akkor könnyen helyreállítható bizonyos „kezdőszavak” használatával, amelyek az eszköz telepítési fázisában jönnek létre. Ugyanakkor megemlíti, hogy ezeket az alapszavakat gondosan kell tárolni, mert ha elvesznek, akkor az esélye a vagyon visszaszerzésének azonnal nulla lesz.

Azok számára, akiknek bármilyen jelentős beruházása van a kriptográfiába, a legjobb, ha hardver pénztárcába fektetnek be – elsősorban azért, mert bebizonyosodtak, hogy a legbiztonságosabb eszközei a befektetések biztosításának.

Trezor kontra főkönyv: mélységes megjelenés

Ledger-Wallets

Bárki, aki halványan ismeri a hardveres pénztárcákat, hallhatott volna a Trezorról és a Ledgerről, mert mindkét terméket jól tiszteletben tartják a globális kriptográfiai közösségben a biztonsággal kapcsolatos rengeteg funkció miatt. Azt is világossá kell tenni, hogy a Trezor és a Ledger sem maguk nem tárolnak digitális pénznemeket, hanem az ezekhez a tokenekhez kapcsolódó összes legfontosabb információt követik a saját blokkláncaikban.

Trezor: Kívülről nézve gondolhatunk arra, hogy a Trezor egy offline bitcoin pénztárca, amelyet azért hoztak létre, hogy segítse a felhasználókat a lehető legegyszerűbb és legkorszerűbb módon biztonságban tartani kriptográfiai eszközeiket. Mint korábban említettük, biztonságos hűtőtárolóként működik, ami azt jelenti, hogy mindig offline állapotban marad. Ez azonban rengeteg olyan lehetőséggel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára az internetezést és a kriptovaluták kereskedését / cseréjét, amikor és amikor szükséges. A Trezort több szakértő is elismerte, hogy a világ egyik legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb módja a BTC tárolásának.

Főkönyv: A Trezorhoz hasonlóan a Ledger egy rendkívül erős kriptovaluta hardvertárca is, amelynek kialakítása hasonlít az USB-meghajtóra. Működési szempontból előre gyártva robusztus biztonsági funkciók széles választékával rendelkezik, amelyek ideálisak nemcsak az eszközök tárolására, hanem a digitális fizetések biztonságos végrehajtására is. A Ledger másik kulcsfontosságú eleme az átfogó kompatibilitás, amely lehetővé teszi szinte minden mai PC-vel, laptopral vagy táblagéppel való használatát.

Építés és tervezés

A Trezor összes pénztárca opciója kizárólag műanyagból készül. A Ledger esetében azonban ez nem így van, mert a cég rozsdamentes acélt használ az összes USB-eszköz burkolásához. Ezenkívül a mindkét vállalat által kínált termékek meglehetősen ellenállnak a külső károsodásoknak, de a Ledger rozsdamentes acél karosszériájának köszönhetően biztosan kijelenthető, hogy a készülék masszívabb. Végül a Ledger stílusos kialakítása miatt vonzóbbnak tűnik, mint a Trezor. Ez azonban csak egy szubjektív vélemény, mivel az egyéni ízlés eléggé változó (személyenként).

A Ledger és a Trezor egyaránt két egyedi gombbal vannak ellátva, amelyek segítenek a tulajdonosnak a kriptopénztárca kezelésében. Ezenkívül az eszközök miniatürizált USB-portokkal és képernyőkkel is rendelkeznek.

A Trezor beépített képernyője nagyobb, mint amely jelenleg a Ledgeren található. A képernyő azonban semmilyen módon nem befolyásolja a készülék általános hasznosságát, ezért ezek a kis technikai tulajdonságok sokkal kozmetikaibbak, mint bármi más.

Mit kap minden eszközzel?

Olvasóink közül néhányan kíváncsiak lehetnek arra, hogy mit kapnak az egyik fent említett eszköz megvásárlásakor. Így ebben a szakaszban tovább részletezzük a tartalmat (annak ellenére, hogy a fentiekben is szerepel), és megnézzük, hogy pontosan mi van csomagolva ezeknek a kriptotárcáknak a dobozaiban.

i. Trezor: A csomag egy négyzet alakú dobozban van lezárva, amelyet fekete habbal erősítettek meg a további támogatás érdekében. Belül megtalálható az eszköz (nyilván !!), valamint egy heveder, amellyel felakasztható / felfüggeszthető az eszköz. Ezenkívül a doboz a következőket is tartalmazza:

 • USB-kábel a pénztárca számítógéphez, laptophoz stb. Csatlakoztatásához.
 • Felhasználói kézikártya
 • 2 helyreállítási magkártya
 • A Trezor márkájú matricák széles választéka.

(ii) Ledger: A Trezor csomaghoz hasonlóan a Ledger doboz is nagyjából ugyanazt a tartalomjegyzéket tartalmazza. Például a dobozban az emberek megtalálják tárolóeszközüket a következő elemekkel együtt:

 • USB kábel a PC-kapcsolatok létrehozásához.
 • Kulcstartó
 • Nyakpánt (amely a készülék körül tartható)
 • Magkártyák

Elég egyértelmű mindkét népszerű vállalat mindkét pénztárcájához.

Könnyű használat + Működési hatékonyság

A Trezort úgy tervezték, hogy teljes mértékben kompatibilis legyen asztali számítógépek széles választékával, valamint kézi eszközökkel. Zökkenőmentesen használható macOS, Windows, Linux és Android rendszerrel. A jelek szerint azonban a Trezor sok kortársától megkülönbözteti a vele együtt használható Google Chrome kiterjesztést. A beépülő modult úgy tervezték, hogy a felhasználók a lehető legegyszerűbb módon kezeljék Trezor eszközeiket, valamint a rajta elhelyezett adatokat zökkenőmentesen kezeljék.

A Trezor pénztárca kezelőfelülete meglehetősen intuitív, és sok edzés nélkül használható. Lehetővé teszi a felhasználók számára a tranzakciók megtekintését a képernyő felső végén található küldés / fogadás füleken keresztül.

A bal felső sarokban található egy legördülő menü, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy váltsanak a kívánt kriptovaluták között.

A Ledger is úgy lett kialakítva, hogy kompatibilis legyen számos operációs rendszerrel, beleértve a macOS-t, a Linux-ot, a Windows-ot és még a Chrome OS-t is. A ChromeOS teljes funkcionalitásához azonban a felhasználóknak ki kell használniuk a cég natív webböngészőjét, valamint bizonyos kiterjesztéseket kell beszerezniük.

Interfész szempontjából a Ledger nagyon jól megtervezett és könnyen használható. Nem csak, hogy az eszköz összes beépített eszköze és gombja elég jól körvonalazódott. Végül a termék összes alapvető funkciója viszonylag könnyedén végrehajtható.

Főbb jellemzők

Mindkét eszköz hozzáférést biztosít tulajdonosainak a legtöbb fontos kriptográfiai eszközhöz, amelyek manapság a piacon elérhetők. Ez megtakarítja a befektetőket, hogy különféle digitális eszközeiket külön tárolóeszközökben tárolják.

A Trezor és a Ledger által kínált interfészek rendkívül egyszerűen használhatóak és intuitívak.

A Ledger és a Trezor hardver pénztárcák jól meg vannak tervezve, és csiszolt / felhasználóbarát felhasználói élményt nyújtanak tulajdonosaiknak a kezdetektől fogva..

Támogatott pénznemek

Amint az előző szakaszban említettük, a fent említett eszközök a kriptovaluták hosszú listáját támogatják. A szóban forgó eszközök a jól ismert tűzőkapcsoktól a többiekig terjedhetnek, amelyek nem biztos, hogy olyan híresek.

Trezor

A Trezort úgy tervezték, hogy a kriptográfiai eszközök széles választékát tudja befogadni. Ezenkívül minden egymást követő firmware-frissítéssel tovább növekszik az eszköz által támogatott érmék száma. Összességében az eszköz csaknem 1100 tokent támogat, amelyek közül néhányat (a legfontosabbakat) az alábbiakban sorolunk fel:

 • Bitcoin (BTC)
 • Litecoin (LTC)
 • GONDOLATJEL
 • Zcash
 • Bitcoin Cash / Bcash (BCH)
 • Bitcoin Gold (BTG)
 • Ethereum (ETH)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Minden ERC-20 token
 • NEM (XEM)
 • Dogecoin

Főkönyv

A Ledger is biztosítja, hogy tulajdonosai teljes körű támogatást nyújtsanak számos kriptopénzhez. Ha hiszed, ha nem, a készülék közel 1000 tokent támogat – néhány havonta újakat adunk hozzá. Az alábbiak közül néhányat felsoroltunk:

 • Bitcoin (BTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Bitcoin Gold (BTG)
 • Ethereum (ETH)
 • Ethereum tokenek (ERC-20)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Litecoin (LTC)
 • Dogecoin (DOGE)
 • Zcash (ZEC)
 • Ripple (XRP)
 • Dash (DASH)
 • Stratis (STRAT)
 • Komodo (KMD)
 • Ark (ARK)
 • Expanse (EXP)
 • Ubiq (UBQ)
 • Vertcoin (VTC)
 • Viacoin (VIA)
 • Neo (NEO)
 • Stealthcoin (XST)
 • Csillag (XLM)
 • Hcash (HSR)
 • Digibyte (DGB)
 • Qtum (QTUM)
 • PivX (PIVX)
 • PosW (POSW)

Végül megemlíti, hogy a Trezor volt az egyik első kriptotároló egység, amely a felhasználók számára általános BTC tárolási lehetőségeket biztosított. Ugyanebben a légzésben a Ledger volt az első fizikai tároló entitás, amely teljes mértékben támogatta az Ethereumot.

Mint korábban említettük, mindkét eszköz ciklikusan átesik a szoftverfrissítéseken, amelyek új funkcionalitást és érméktámogatási funkciókat adnak hozzá.

Mennyire egyszerű beállítani az eszközöket?

Felülvizsgáltuk a fenti Trezor pénztárca beállításának módját, de fedjük le a Ledger Wallet-hez képest.

Mindkét eszköz felállításának folyamata meglehetősen egyszerű és egyértelmű. Először is, a Trezor, valamint a Ledger megköveteli a kezelőiktől, hogy állítsanak be egy PIN-kódot – ami jól jön, ha egy aljas harmadik fél hozzáfér a fizikai pénztárcájához. Ezenkívül, ha egy személy háromszor tévesen írja be a PIN-kódot, az eszközök automatikusan törlik a bennük tárolt összes adatot.

Ilyen esetekben a felhasználóknak ki kell használniuk a saját kifejezéseiket – amelyek használatukkal segítenek a törölt adatok azonnali helyreállításában. Azt is megemlíti, hogy a helyreállítási magvak teljes támogatását akkor is megvalósítják, ha a fent említett forgatókönyv bekövetkezik.

Végül, a tárolóeszközök soha nem jelenítik meg tulajdonosaik magfrikáit a számítógép képernyőjén (ennek következtében a csalók és a tolvajok minden próbálkozása a vagyon ellopására nagyban tagadható).

A Trezor, valamint a Ledger, használ néhány gombot, amelyek vezérlik az eszközökhöz kapcsolódó műveletek nagy részét.

Mindkét eszköz gombjaival lehet menüket lapozni, vagy elemeket kijelölni. Ezenkívül az eszközök gyakorlatilag lehetetlenné teszik, hogy bárki hozzáférjen a tárolt adatokhoz anélkül, hogy USB csatlakozón keresztül csatlakoztatná őket a számítógéphez, és megadná a helyes PIN-kódot..

Tehát melyiket válasszon akkor?

Egyszerűen fogalmazva, a döntés végül az esztétika és a design szempontjából tetszik, mivel mindkét eszköz elég jól működik, amikor érméket küldenek / fogadnak, valamint a képernyőn megjelenő tranzakciókhoz kapcsolódó natív adatokat nézik meg. Az ár szempontjából a Ledger pénztárca körülbelül 60 amerikai dollárba kerül, míg a Trezor valamivel drágább és körülbelül 100 dollárért megvásárolható. Ennek az az oka, hogy az utóbbi valamivel jobb szoftveres képességekkel rendelkezik – például lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szinkronizálják tranzakciós adataikat a DropBox-fiókjukkal. A kizárólag a Trezorhoz kapcsolódó egyéb előnyök a következők:

1) A felhasználók rengeteg rejtett fiókot hozhatnak létre azzal, hogy jelszóval védik a kifejezést.

2) A készülék előre beépített jelszókönyvtárral rendelkezik, amely könnyen kezelhető és használható.

3) A Trezorra előre telepített firmware és integrált pénztárca szoftver kifinomultabb, mint a Ledger.

4) A Trezor teljes körű támogatást nyújt a leplezett számlák számára.

5) Végül, mindkét eszköz nagyszámú kriptográfiai eszközt támogat, azonban a Ledger jelenleg több valutával kompatibilis. A helyreállítással kapcsolatban a Ledger lehetővé teszi a felhasználók számára az eszközeik helyreállítását anélkül, hogy eszközeiket PC-hez kellene csatlakoztatniuk.

Reméljük, hogy a Trezor-értékelés ezen része korrekt és átlátható összehasonlítást adott a népszerű Ledger Wallet-tal. Úgy tervezték, hogy lehetőséget adjon egy megalapozottabb döntés meghozatalára a legtöbbet használt bitcoin pénztárca megvásárlásakor. Olvasóinknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a végső döntés végső soron az övék, és ezért minden ilyen vásárlás előtt meg kell tenniük a kellő gondosságot.

Most talán a Ledger pénztárca nem a legjobb megoldás az Ön számára, és a Trezor mellett dönthet, de van egy másik népszerű tárolási lehetőség, amelyet fontolóra kell venni a KeepKey kriptotárcánál. Hasonlítsuk össze a Trezort a KeepKey-vel, és nézzük meg, melyik népszerű pénztárca közül választhat.

Trezor Vs Keepkey: mélységes összehasonlítás

trezor vs keepkey pénztárca áttekintés

Ahogy a Bitcoin minden nap egyre népszerűbbé válik, egyre több ember kezdi felismerni annak fontosságát, hogy személyes kriptográfiai készleteit hardveres pénztárcákban tárolja. Ennek oka az, hogy a forró pénztárcákat (internetes tárolóegységeket) hajlamosak feltörni olyan aljas személyek, akik jól értenek az ilyen dolgok működéséhez.

E tekintetben még egyszer megemlíti, hogy a hardvertárcák sokkal biztonságosabbak, mint a hagyományos szoftveres pénztárcák – elsősorban azért, mert titkosított fájlként nem tárolják őket, hanem magán az eszköz magánkulcsait. Ez a tény önmagában nagymértékben minimalizálja annak esélyét, hogy a hackerek hozzáférhessenek digitális állományukhoz és ellophassák a nehezen megkeresett megtakarításokat.

Hardvertároló entitások használata esetén, még akkor is, ha egy személy számítógépét, laptopját vagy okostelefonját egy kulcsnyilvántartó vagy távelérési eszköz (RAT) használata veszélyezteti, pénzeszközeik biztonságban maradnak, mert ezek a pénztárcák offline állapotban működnek, és így nem lehet őket könnyen behatolni.

Ebben a záró szakaszban főként két konkrét pénztárca-lehetőségre fogunk összpontosítani – vagyis a Trezor Model T és a KeepKey – amelyek az elmúlt néhány évben hatalmas kultuszt nyertek (főleg megfizethetőségük és általános használatuk egyszerűsége miatt)..

Mindkét fent említett pénztárcát úgy tervezték, hogy számos népszerű operációs rendszerrel (Linux, Windows és OS X) működjön, és előre vannak beépítve számos adatvédelmi funkcióval, amelyek gyakorlatilag lehetetlenné teszik a harmadik féltől származó rosszindulatúak számára a hozzáférést egy személy kriptójához eszközök. Ezenkívül az eszközök USB-kompatibilisek, és beépített képernyőkkel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a felhasználók számára a kínált különféle funkciók közötti navigálást..

Míg a Trezor és a KeepKey mindkettőnek megvannak a belső előnyei (valamint a fentiekben áttekintett Ledger), e szakasz részeként megnézzük a kettő közötti legfontosabb különbségeket is. Ez lehetővé teszi olvasóink számára, hogy megalapozottabb döntést hozzanak a vásárlás során. Lényegében olyan szempontokat fogunk megvizsgálni, mint a

 • Az egyes eszközök által támogatott érmék száma
 • Az egyes pénztárcák ára
 • A kínált biztonsági funkciók

Árazás

Kutatásunk részeként csak a Trezor Wallet T és a KeepKey K1 legújabb verzióit vettük figyelembe. Sajtóidőben a Trezort online értékesítik, átlagosan 165 USD körüli áron. Egyes webhelyek azonban a tárolóeszközt akár 135 USD-ért is kínálják. Másrészt a KeepKey átlagos eladási ára jelenleg USD körül mozog. 129 – árkülönbség, amely egyesek számára jelentős lehet.

Biztonsági jellemzők

A hardveres pénztárcák összehasonlításakor a legjobb, ha megvizsgáljuk, mit kínálnak az eszközök a biztonsági jellemzőik szempontjából.

Trezor:

i) Tűalapú biztonság: Az eszközéhez való hozzáféréshez a felhasználóknak meg kell adniuk egy bizonyos kódot, amelyet csak ők ismernek.

ii. Perifériás jelszó követelmények: A Trezor másik kulcsfontosságú eleme a jelszó-megközelítés használata, amely megköveteli a felhasználóktól, hogy egy bizonyos szavak kombinációját írjanak be, ha használni akarják eszközüket, miután csatlakoztatták személyi számítógéphez vagy laptophoz. Emellett megemlíti, hogy erre a jelszóra mindenkor emlékezni kell, mert ha elfelejtik, a tulajdonosnak nagy valószínűséggel el kell hagynia a hozzáférést a kriptográfiai állományaihoz.

(iii) Immun a vírusokkal szemben & Rosszindulatú: A Trezor külső erőforrásoktól, például akkumulátoroktól, WiFi-től, Bluetooth-technikától, ujjlenyomat-leolvasóktól és az NFC-től való függőség teljesen nincs. Ennek eredményeként az eszköz kevésbé hajlamos idegen behatolási kísérletekre.

KeepKey pénztárca:

i. Pincode hozzáférés: A Trezorhoz hasonlóan a KeepKey pénztárca is használ egy kódot, amely megköveteli a felhasználóktól, hogy adjanak meg egy bizonyos kulcsot az alapjaikhoz való hozzáféréshez.

(ii) Helyreállítási mondat biztonsági mentése: Mint sok elsődleges kriptográfiai hardvertárcánál, a KeepKey is rendelkezik egy tizenkét szavas helyreállítási mondat használatával eszközének beállításakor (annak biztosítása érdekében, hogy később ne történjenek biztonsági hibák).

(iii) Malware Proof: A Keepkey minimalizálja működési függőségét a külső technológiáktól, például a WiFi-től, a Bluetooth-tól, hogy a lehető legjobban elérhető legyen.

Általános jellemzők összehasonlítása

KeepKey-Wallets

Ebben a részben az általános navigációs / művelet-alapú funkciók széles skáláját ismertetjük, amelyekkel a Trezor T és a Keepkey biztosítja a felhasználóikat. És bár ezek a szempontok nem segíthetik ezen eszközök biztonsági készültségének megerősítését, mégis hozzájárulnak az általános felhasználói élmény simábbá és problémamentesebbé tételéhez.

Trezor:

Többszínű érintőképernyő: Ez a Trezor egyik legfontosabb jellemzője, amely valóban kiemeli – annyira, hogy egyike a mai piacon található néhány kriptotárolónak, amelyek teljesen színezett érintőképernyős felülettel rendelkeznek.

USB-C csatlakozás: A Trezor T másik alapvető szempontja, hogy USB-C kábel segítségével zökkenőmentesen csatlakozhat az okostelefon-eszközökhöz. Ez sokkal praktikusabbá és problémamentesebbé teszi a menet közbeni kereskedést a kriptográfusok számára.

Korlátlan érme tárolási kapacitás: Ellentétben a sok más ma elérhető kriptotárcával, a Trezor nem korlátozza a különféle zsetonok számát. Ezenkívül az eszköz által támogatott tokenek száma is rendszeresen frissül.

KeepKey jellemzők:

Esztétikailag kellemes kialakítás: A piacon elérhető összes kriptotárca közül a Keepkey kínálja tulajdonosainak a vizuálisan legvonzóbb tervezési hányadot (valamint az általános gyártási minőséget).

OLED képernyő: A KeepKey bőséges 3,12 hüvelykes OLED-képernyővel rendelkezik, amely rendkívül éles és elképesztő kontrasztot kínál. A Trezorral ellentétben azonban a Keepkey képernyőjén nincsenek színek.

USB-csatlakozó: A felhasználók egy szabványos mikro-USB csatlakozó segítségével csatlakoztathatják Keepkey pénztárcájukat egy perifériához. A Keepkey pénztárcájukat azonban nem lehet összekapcsolni egy mobiltelefon készülékkel, mert az nem támogatja az USB-C kapcsolatot.

Támogatott pénznemek

A kriptotárca kiválasztásának alapvető szempontja, hogy az eszköz hány tokent / valutát támogat. Ebben a tekintetben minden pénztárca gyártó folyamatosan arra törekszik, hogy havonta több tokent adjon a pénztárcájához. Tehát ebben a részben megnézzük azokat a kriptovalutákat, amelyeket a Trezor és a KeepKey támogat.

Trezor

A Trezor T támogatja a piacon elérhető összes fő digitális valutát, csakúgy, mint a ma létező összes fő kriptotároló eszköz. Ezek tartalmazzák:

Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum, Ethereum Classic, DASH, Zcash, Namecoin, Dogecoin és számos más ERC-20 token

Ezenkívül az Ethereum Classic-hoz & Egyéb ERC 20 tokenek, a Trezor a MyEtherWallet nevű harmadik fél szoftverét használja. Végül a készülék számos más perifériás pénztárca interfészt is támogat.

Keepkey

A Trezorhoz, a Ledgerhez és néhány más, a piacon jelenleg népszerű pénztárcához képest a Keepkey viszonylag kevesebb kriptóérme számára nyújt támogatást. Az eszköz által támogatott alapvető tokenek a következőket tartalmazzák:

Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum, Dash, Dogecoin, Bitcoin Gold és több ERC-20 token: Aragon, Augur, Basic Attention Token, Civic, District0x, FunFair, Golem, Gnosis, OmiseGo, SALT, Bancor, ICONOMI, Dinnye, SwarmCity, Wings, iExec, Status, Numeraire, Metal, TenX, Qtum, 0x, FirstBlood, Ripio Credit Network, SingularDTV, DigixDAO, WeTrust, Matchpool, Edgeless, Polymath, Tether, Binance Coin and Storj

Végül azt is megemlíti, hogy a KeepKey vertikálisan integrálja a Shapeshift.io fájlt – (ezáltal a felhasználók könnyebben megkönnyíthetik az egygombos kereskedéseket)..

A hátrányok

Míg a Trezor T, valamint a Keepkey mindkettő sok pozitívumot tartalmaz, ezeknek az eszközöknek is vannak hátrányai. Ezek a negatív szempontok nem feltétlenül olyan nagyok, de potenciális megpróbáltóként szolgálhatnak egyesek számára. Ezért ebben a részben megvizsgáljuk az egyes pénztárcákhoz kapcsolódó főbb hátrányokat.

Trezor T modell

i. Az ETH támogatás hiánya: A Trezor nem tartalmaz natív támogatási modult az Ethereum számára. Ehelyett egy harmadik fél szoftverrendszerét használja ugyanahhoz.

(ii) Az ügyfélszolgálat hiánya: Néhány Trezor-tulajdonos megemlítette, hogy a vállalat ügyfélszolgálata meglehetősen gyenge és megbízhatatlan a különféle online fórumokon.

iii. Navigációs korlátozások: A Trezor T által kínált kis képernyőméret navigációs akadályt jelenthet egyesek számára – különösen a nagy ujjakkal rendelkező emberek számára.

KeepKey

i. Átalakítási korlátozások: Míg a piac többi népszerű kriptotárcája ma előre van beépítve egy modullal, amely valós időben biztosítja a tulajdonosok számára a kriptofiat konverziós arányokat, a Keepkey-nek hiányzik ez az alapvető funkció (ez arra kényszeríti a felhasználókat, hogy függetlenül ellenőrizzék az átváltási arányokat).

(ii) A frissítések meglehetősen szabálytalanok: A Keepey pénztárca másik hátránya, hogy a projekt fejlesztői csapata nem tesz közzé rendszeres firmware frissítéseket. Ez korlátozza az eszköz új támogatott tokenek számát.

Akkor melyik a legalkalmasabb az Ön számára?

A fent bemutatott összes információval reméljük, hogy olvasóink számára most könnyebb lesz megalapozottabb döntést hozni a vásárlás során. A Trezor T és a KeepKey egyaránt magas fokú biztonságot nyújt, és elegendőek a munka elvégzéséhez. A végső döntés azonban bizonyos tényezőkből áll, például:

Az egyes eszközök melyik tokenek tulajdonában vannak és támogatottak?

Melyik eszköz esztétikusabb kivitelű?

Mennyire fontos az okostelefon / mobil kapcsolat annak a személynek, aki a fent említett hardvertárcák egyikét szeretné megvásárolni?

E cikk lezárásaként teljesen egyértelművé kell tenni, hogy a végső választás végső soron az olvasóé, így mielőtt ezzel kapcsolatban döntést hozna, rendkívül fontos, hogy elvégezze a kellő gondosságot. Továbbá, a Trezor és a KeepKey nem az egyetlen gazdaságilag életképes hardvertárca opció a piacon, így más hasonló termékeket (például a Nano Ledger S) is megnézhet, mielőtt elkötelezi magát egy eszköz mellett..

Trezor felhasználói útmutató: Végső szó

Nincs még egy olyan Trezor-áttekintés az interneten, amelyen most ment keresztül. Gratulálunk a teljes áttekintéshez, kellemes élmény volt elmélyülni a részletek között, és Master The Crypto tagjainknak egy egyfajta felhasználói útmutatót követni és hivatkozni..

Ahogy a pénz története folyamatosan fejlődik, Kr.e. 6000-ről 21 000 000 BTC-re, függetlenül attól, hogy a Trezor kriptovaluta hardveres pénztárcát vásárolja-e, vagy a Ledger Wallet vagy a KeepKey opciókat választja, csak emlékezzen arra, hogy az “intelligens letétkezelés” a következő bitcoin élén áll bikapiaci rally és kriptopénz bevezetése.

A kiváló minőségű kriptovaluta hardveres pénztárca felépítésének összes fő jellemzőjének vizsgálata után a SatoshiLabs kiberbiztonsági szakértői és Trezor létrehozása továbbra is a lista élén áll, amikor a legmagasabb szintű biztonsági előírások, felhasználóbarát környezet, nyitottság érhető el. – szoftverforrás, hírnév, innováció, integrációk, közösségi fejlesztések, érmék széles körű támogatása, 24/7 ügyfélszolgálat és testreszabott felhasználói funkciók, amelyeket minden bitcoinos értékelni tud. Kérjük, hagyja meg észrevételeit és visszajelzéseit arról, hogyan javíthatjuk a Trezor pénztárca felhasználói áttekintési útmutatónkat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map