Što je Decentraland (MANA)? Sve što trebate znati

Decentraland (MANA) je platforma za virtualnu stvarnost i blockchain mreža koja ima za cilj revoluciju u načinu na koji programeri i kreatori unovčavaju sadržaj i programe. Zahvaljujući iskustvu temeljenom na 3D-u, Decentraland nudi impresivno iskustvo i za korisnike, i za programere i za investitore. 

U ovom ćemo članku objasniti što je Decentraland, kako djeluje i zašto vrijedi pogledati ovaj projekt za budućnost. 

Što je Decentraland: Uvod

Kako se tržište kriptovaluta nastavlja širiti, izlaze novi projekti. Iako su mnogi od njih već nestali, samo oni najnapredniji i najnapredniji ostaju operativni. Decentraland je stvoren nakon održavanja Inicijalne ponude kovanica (ICO) još u kolovozu 2017. ICO je bio toliko uspješan da su se MANA tokeni prodali u samo nekoliko sekundi. 

Prema opisu projekta, digitalna valuta MANA omogućila bi korisnicima kupnju ZEMLJIŠTA u gospodarstvu virtualne stvarnosti. 

U projektu se spominje:

“MANA će pustiti korisnike da kupuju i prodaju virtualne nekretnine, nazvane LAND, i potpuno se uroniti u ekonomiju virtualne stvarnosti Decentralanda.” 

Tim koji stoji iza projekta započeo je s radom na Decentralandu još 2015. godine u kojem je predstavio dokaz koncepta za dodjelu vlasništva nad digitalnom nekretninom korisnicima na blockchain mreži. Tehnički voditelj je Esteban ORdano koji je suosnivač Smart Contract Solutions. Voditelj projekta je Ari Meilich koji je bio analitičar istraživanja tržišta u CRV-u. 

Putem pametnog ugovora Ethereum (ETH), vlasništvo nad ZEMLJEM zadržava se na blockchainu. To čini Decentraland jednim od najvećih projekata koji se danas temelje na mreži Ethereum. 

Danas se mreža nastavlja širiti različitim razvojima koji se odvijaju na mnogim različitim razinama. To uključuje izradu avatara, poboljšane alate za mapiranje, zemljišne dražbe i još mnogo toga. 

Decentraland je već potpisao mnoga partnerstva s drugim projektima, uključujući Aragon, district0x i također imToken. Neki od savjetnika mreže uključuju Luis Cuende, voditelj projekta Aragona, Jake Brukhman, osnivač CoinFund-a i također Xiolai Li, osnivač INBlockchaina. 

Što su ZEMLJA i MANA? Gdje ih kupiti?

Kao što je već spomenuto, LAND je imovina koja se temelji na blockchain tehnologiji koja ima ograničenu ponudu i koja ima površinu 33 × 33. Međutim, pojedinci i programeri mogu graditi visoke tornjeve ili bilo koju drugu kreaciju. 

MANA je virtualna valuta koja pokreće sav ekosustav Decentralanda, od aukcija do transfera. Digitalna valuta MANA jedna je od 45 najboljih ERC-20 tokena i među prvih je 120 na CoinMarketCap-u. U mnogo različitih prilika trguje se među 80 najvrjednijih tokena. 

Trenutno se svakom MANA kovanicom trguje oko 0,0422 dolara, a tržišna kapitalizacija je 44 milijuna dolara, samo nekoliko godina nakon puštanja na tržište. Iako je 2017. bio velik interes za ICO-e, a mnogi su projekti propali, Decentraland nastavlja pokazivati ​​koliko je elastičan nastavljajući svoj razvoj.


Ako želite kupiti MANA tokene, najbolji način za to je putem Coinbase, jedne od najpopularnijih platformi digitalnih valuta na svijetu. Ako slijedite ovaj link i uložite 100 USD u neke kovanice koje Coinbase trenutno nudi, dobit ćete 10 USD bonusa dobrodošlice. 

Drugi način za stjecanje digitalne valute je pomoću Binance, jedna od najpriznatijih i najvećih kripto burzi na tržištu u smislu obujma trgovine. 

Oni pojedinci koji žele kupiti ZEMLJIŠTE mogu to učiniti ulaskom u tržnica Decentralnad ima. U vrijeme pisanja ovog članka, najjeftinije ZEMLJIŠTE košta 10.388 MANA, što iznosi ~ 436 USD. Općenito, zemljišne čestice koje su blizu središta Genesis Cityja mnogo su skuplje od onih na rubovima grada. 

Svaki put kad korisnik kupi ZEMLJIŠTE, MANA koja se koristi za to izgori. Također je moguće kupiti ZEMLJIŠTE za nekoliko milijuna ili čak milijardi MANA-e (ako ih netko ima). Očekuje se da će maksimalna opskrba biti 2.644.403.343 MANA, dok je cirkulirajuća opskrba trenutno 1.050.141.509. 

Također je moguće kupiti MANA koristeći nekoliko razmjena, uključujući Bittrex i Upbit, između ostalih. Digitalnom imovinom se trenutno trguje protiv Tether-a (USDT), ETH-a, Bitcoina (BTC) ili USD-a (USDC). 

Razvoj i rast Decentralanda

Tim koji stoji iza Decentralanda radi s konceptom razvoja koji je podijeljen u faze ili “vijekove”. Prva je faza poznata kao „kameno doba“, kako su je nazivali glavni programeri Decentralanda. 

Druga faza naziva se „brončano doba“ i započinje razvojem virtualnog svijeta u 3d koji je podijeljen na zemljišne parcele. Svaka od tih parcela ima podatke o vlasnicima, a podaci se pohranjuju na blockchain. 

Sljedeća je faza „željezno doba“ u kojem inovacije i razvoj čine Decentraland vrlo atraktivnom mrežom i projektom koji treba slijediti. Trenutno je moguće vidjeti stvaranje aplikacija, a također i mogućnost unovčavanja sadržaja. Ovo je prvi put da programeri mogu unovčiti svoje kreacije i aplikacije putem ove platforme. 

Jedna od glavnih karakteristika Decentralanda jest da je ovo zaista decentraliziran svijet u kojem kreatori i vlasnici zemljišta mogu primijeniti svoje aplikacije bez da centralizirano tijelo nadzire sve. Budući da se mreža temelji na Ethereumu, sve je registrirano u ovom javnom blockchainu. 

Decentraland je prva VR platforma koja korisnicima omogućuje vlasništvo nad njihovim zemljištem pomoću blockchain tehnologije. Pristup mreži nije moguć samo putem web preglednika već i putem VR uređaja. Općenito, ove VR platforme širom svijeta obično kontrolira jedna tvrtka s centraliziranim poslužiteljima. 

Decentraland nastoji održavati aukcije ZEMLJE na kojima korisnici i zainteresirani kupci mogu kupiti ZEMLJIŠTE koje prodaje tvrtka. Prva aukcija održana je u prosincu 2017., a druga u prosincu 2018. Iznenađujuće, Binance se udružio s Decentralandom za drugu LAND dražbu koja korisnicima omogućava kupnju ZEMLJE pomoću Binance Coin (BNB) tokena. 

Grad postanka

Glavni grad svijeta Decentalanda zove se Genesis City, što je otprilike veličine Washingtona DC u kvadraturi. Korisnici mogu stvoriti vlastita mjesta u cijelom gradu i na mnogim dostupnim područjima. Postoje zone poput komercijalnih, industrijskih i stambenih mjesta. 

Uz nju grad ima i svoju Program Genesis Content koji timovima programera omogućuje da predaju prijedloge za blockchain igre i interaktivna iskustva. Tim koji stoji iza Decentralanda ulaže ukupno 5 milijuna dolara kako bi potaknuo ove projekte i osigurao financiranje onima kojima je to potrebno.

Ovaj grad otvara vrata programerima da počnu stvarati blockchain igre. Zbog činjenice da je ZEMLJIŠTE dostupno za svaki projekt ograničeno, što je izazov za tvrtke koje žele stvoriti različite igre na ovom Genesis Cityju. 

Istodobno, Decentraland radi s ograničenom grafikom kako bi dosegao što veći broj korisnika širom svijeta. Postoje neke igre koje se mogu razviti, poput lova na smeće, natjecanja u vještinama, izrade, parcele kao što su kvadratići, igre s plijenom i mnoge druge. 

Konačne misli o Decentralandu

Platforma Decentraland pokazala se potencijalnim konkurentom među vodećim kriptovalutama na tržištu. Cilj je ponuditi virtualni svijet u kojem bi tvrtke, pojedinci i druge stranke mogle razvijati gospodarske aktivnosti putem ZEMLJIŠTA koje su stekle. 

Cijena MANA digitalne valute stabilnija je od druge digitalne imovine koja je porasla nekoliko tisuća puta. Digitalna valuta dosegla je maksimalnu cijenu od 0,24 dolara tijekom ICO bika početkom 2018., a najniža točka nakon puštanja na tržište bila je u veljači ove godine blizu 0,033 dolara po novčiću. 

Ovo je grafikon cijena Decentralandove MANA-e

Ako se razvoj mreže nastavi, a obećanja se pokažu stvarnima, platforma ima jasan potencijal da se razvije u vrlo profitabilan i prepoznat projekt na tržištu kriptovaluta. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map