Bakkt razmjena: Vodič za pregled trgovanja bitcoin fjučersima

bakkt-kripto-razmjena

Bakkt: Bitcoin Futures Trading Crypto Exchange Review

Bakkt, koji vodi Intercontinental Exchange (ICE), matična tvrtka njujorške burze (NYSE), vodeća je platforma za trgovanje Bitcoin Futuresima institucionalne razine koja nastoji legitimirati arenu razmjene kriptovaluta unoseći transparentnost i povjerenje u digitalnu imovinu u grandioznim moda.

Bakkt, koji nastoji poboljšati sposobnost kupnje, prodaje, skladištenja i trošenja Bitcoina, uz djelovanje kao regulirano rješenje za trgovanje, kliring i skladištenje, izbio je na scenu u rujnu 2019. nakon više od godinu dana iščekivanja. Prvi povijesni rekord Bakkta bio je 3. kolovoza 2018. kada su se pojavile vijesti o terminskoj razmjeni bitcoin-a o ICE-u, Microsoftu i Starbucksu koji su svi sudjelovali u pokretanju preuzimanja bitcoina i privlačenja novca od institucionalnih ulaganja. Pogledajmo kako Bakkt djeluje.

Bakkt Vodič za korisnike: Institucionalna razmjena kripto razmjene

Evo detaljne analize svih osnovnih blokova koje nudi nova burza za trgovanje bitcoinima:

Značajke

 • Fizički isporučeni bitcoin terminski ugovori
 • U vlasništvu Intercontinental Exchange-a (koja također vodi NYSE)
 • Usmjeren na institucionalne investitore

Metode pologa

 • N / A (depoziti dostupni samo institucionalnim ulagačima)

Pros

 • Skrbništvo i trgovanje kripto institucionalnom ocjenom
 • Visoko regulirano i usklađeno okruženje
 • Koristi postojeću institucionalnu tržišnu infrastrukturu ICE-a

Protiv

 • Služi isključivo institucionalnim investitorima
 • Trenutno nudi samo trgovanje bitcoin terminskim ugovorima

detalji tvrtke

 • ICE Futures US (IFUS) proizvodi: Bakkt Bitcoin Daily Futures + Bakkt Bitcoin Monthly Futures
 • Osnovan / pokrenut: Kolovoz 2018. / rujan 2019
 • Mjesto: Atlanta, Georgia
 • Službena stranica: Bakkt.com
 • Vlasnik: Intercontinental Exchange (ICE), matična tvrtka New York Stock Exchange (NYSE)
 • Tim: Kelly Loeffler, izvršna direktorica, Adam White, direktor, Balaji Devarasetty, potpredsjednik Tech, Mike Blandina, direktor
 • Društveni profili: Cvrkut, Facebook, LinkedIn, Instagram, Blog
 • E-mail: [email protected]

Uvod

Bakkt je dugo očekivana platforma za trgovanje bitcoinima od kada je najavljena u kolovozu 2018. godine, jer planira biti prva koja će prvi ponuditi fizički namirene terminske ugovore s bitcoinima. Napokon, nakon više od godinu dana iščekivanja, Bakkt je 23. rujna 2019. pokrenuo trgovanje bitcoin ročnicama. Najranija izvješća Bakkta prikazuju se uz bok ICE i Microsoftu, M12 (Microsoftova ruka rizičnog kapitala), Pantera Capital, Galaxy Digital, Boston Consulting Group i Horizons Ventures također su bili početni investitori. Bakkt, koji je do danas prikupio preko 182,5 milijuna dolara, također je usklađen sa Susquehanna International Group, Parafi Capital, PayU, Goldfinch Partners, Fortress Investment Group i Eagle Seven u pokušaju da ponudi bitcoin mirovinske fondove, uzajamne fondove i fondove kojima se trguje na burzi. (ETF-ovi) za glavne menadžere novca u budućnosti.

Bakkt, koji tehnički nije mjenjačnica ili klirinška kuća, kvalificirani je skrbnik digitalne imovine koji želi ojačati potrošačke aplikacije i plaćanja za virtualne valute službenim pokretanjem bitcoin futures platforme sa značajkama reguliranog otkrivanja cijena koje se ne oslanjaju na podatke o trgovini s mjesta tržišta.

Druge platforme već nude trgovanje bitcoin fjučersima. Pa što Bakkt razlikuje? Bakkt-ove bitcoin futures su fizički namirene ili isporučive, što znači da se pravi bitcoin pomiče sa svakom trgovinom.

bakkt-bitcoin-futures-ugovor-detaljiBakkt se također razlikuje od konkurencije infrastrukturom institucionalnog nivoa. Burzu je pokrenula InterContinental Exchange (ICE), koja je vlasnik i upravlja New York Stock Exchange (NYSE) i drugim glavnim trgovačkim platformama. ICE je u Bakkt od temelja implementirao svoju infrastrukturu koja odgovara CFTC-u usklađenom s NYSE-om. Spajanjem ove infrastrukture s institucionalnim skrbničkim rješenjima, Bakkt bi mogao privući više institucionalnih investitora u bitcoin od bilo koje platforme koja je prije njega došla.

bakkt-bitcoin-razmjena-pogodnosti

Također je važno napomenuti da su futcoin fjučersi samo prvi proizvod koji nudi Bakkt. Cilj platforme je lansiranje više proizvoda koji idu naprijed, uključujući punopravno kripto trgovanje za institucionalne investitore i javnost. A budući da njegova regulirana funkcionalnost otkrivanja cijena bitcoina, na nju neće utjecati manipulacija volumenom trgovanja kao što su pranje i druge lažne radnje.

bakkt-bitcoin-futures-trading-chart

U konačnici, Bakkt je još uvijek u ranim danima pokretanja, ali institucionalnim ulagačima već daje siguran i dostupan način ulaska na kripto tržišta. Sljedeće je pitanje: hoće li se institucionalni investitori uskočiti?

Ključne značajke

Bakkt, koji želi omogućiti pristup svakom spektru ulagača da se uključi u kriptovalute, od potrošača do trgovaca do institucija, nastoji dati prednost sigurnosti i povjerenju za novu klasu digitalnih sredstava nudeći pametno skrbništvo, plaćanja, tržišta i rješenja za usklađivanje.

Ključne značajke Bakkta uključuju:

Institucionalno kripto skrbništvo: Bakkt čini sigurno skladištenje na institucionalnom nivou ključnom značajkom svoje platforme. Bakkt koristi najsuvremeniju fizičku i cyber sigurnost u kombinaciji s institucionalnom tehnologijom i upravljanjem kako bi osigurao digitalnu imovinu za klijente. To su iste obrane kibernetske sigurnosti koje podupiru razmjene poput ICE i NYSE. Svi bitcoin kupci pohranjeni su u skladištu Bakkt, kojim upravlja povjerenička tvrtka s ograničenom namjenom koju regulira New York State Department of Financial Services (NYSDFS) koja služi kao kvalificirani skrbnik. Također su preuzeli tvrtke Rosenthal Collins Group (RCG – 16. siječnja 2019.) i Digital Asset Custody Company (DACC – 30. travnja 2019.) kako bi pomogli u jačanju skrbništva i proširenja pohrane kriptoaseta, zajedno s bliskom suradnjom s BNY Mellon bankom.

Fizički isporučeni terminski ugovori: Bakkt uvodi fizički isporučene terminske ugovore, gdje se fizičkim bitcoinima trguje putem terminskih ugovora. Iako sigurno postoje i druga bitcoin futures tržišta, Bakkt je prvi koji nudi fizički isporučene bitcoin terminske ugovore.

Otvoreno za akreditirane investitore: Svi sudionici Bakkta podvrgavaju se primjenjivim AML / KYC pregledima u skladu s tržištima reguliranim CFTC-om, a zatim se povezuju s Bakktom koristeći postojeću infrastrukturu ICE-a.

Usklađeno i regulirano okruženje: Bakkt je osmišljen kao usklađeno i regulirano okruženje od temelja i na institucionalnoj i na potrošačkoj razini. Analitika i nadzor na mreži dostupni su za sve pologe i isplate. Bakkt će također redovito sudjelovati u financijskim i sigurnosnim revizijama, kao i pregledima usklađenosti s propisima.

Regulirano, usklađeno trgovanje bitcoin fjučersima: Bakktovo dnevno i mjesečno trgovanje bitcoin fjučersima sukladno je CFTC-ovim regulatornim zahtjevima, kao i režimu usklađenosti koji uređuje ostale ugovore u IFUS-u, CFTC-uređenom ugovornom tržištu (DCM) i u ICE Clear US (ICUS), CFTC-reguliranim derivatima. Organizacija za kliring (DCO).

Podržani od korporativnih partnera: Microsoft, Starbucks i druge velike korporacije Bakkt su partneri otkako je projekt najavljen. Bilo je malo projekata u kripto prostoru s vrstom korporativne podrške koju vidimo kod Bakkta.

Dostupno institucijama i potrošačima: Bakkt je u početku usmjeren na donošenje reguliranog kripto trgovanja institucionalnim investitorima, iako je konačni plan ponuditi platformu i za potrošače i za institucionalne investitore.

Podrška trgovca: Uz ugostiteljske i potrošačke ulagače, Bakkt će se udružiti s trgovcima i omogućiti im lakši pristup digitalnom ekosustavu.

Potpuno osigurani: Bakktove hladne i tople novčanike pokriva polica osiguranja vrijedna 125 milijuna dolara. To ne samo da znači da su sredstva pokrivena u slučaju gubitka, već znači i da je osiguravajuće društvo zadovoljno Bakktovim sigurnosnim postupcima.

Bakkt valute i parovi

Prilikom pokretanja u rujnu 2019., Bakkt podržava samo jednu vrstu trgovine: bitcoin (USD) terminski poslovi:

 • Dnevni terminski poslovi za Bitcoin (USD)
 • Bitcoin (USD) mjesečni terminski poslovi

bakkt-btc-usd-dnevne-specifikacije tržišta-budućnosti

Ugovori Bakkt Bitcoin Daily (BTC) i Monthly (BTM) Futures mogu se trgovati po 22 sata svaki dan od nedjelje od 20:00 ET do 18:00 ET petkom. Također ne postoje zahtjevi za predfinanciranje, zadržavanje ili deponiranje bitcoina za trgovanje Bakkt-ovim futures ugovorima.

Načini povlačenja

Bakkt trenutno služi isključivo za institucionalne investitore, a uobičajeni načini depozita i povlačenja potrošača nisu objavljeni.

Proces registracije i prijave tvrtke Bakkt

Bakkt je namijenjen institucionalnim investitorima i još uvijek nije otvorio registraciju za obične potrošače. Potpuni detalji KYC / AML i postupka verifikacije nisu objavljeni.

Međutim, Bakkt zahtijeva od institucionalnih ulagača da preskoče značajne obruče kako bi koristili platformu. Sudionici prolaze primjenjive AML / KYC preglede u skladu s CFTC uređenim tržištima, na primjer, i povezuju se na burzu koristeći postojeću ICE-ovu infrastrukturu. Bakkt tvrdi da su njegovi zahtjevi za KYC / AML “na razini banke”.

Bakkt Trgovina

Bakkt trenutno nudi samo bitcoin (USD) dnevne i mjesečne terminske pogodnosti. Fizički isporučena terminska platforma za trgovanje dostupna je isključivo institucionalnim investitorima od pokretanja u rujnu 2019. Kad se Bakkt u nekom trenutku u budućnosti otvori za obične potrošače, u nastavku ćemo objasniti detalj kako trgovanje radi na Bakktu.

Živimo!

Prva trgovina Bakkt Bitcoin Futures-om izvršena je u 20:02 ET po cijeni od 10.115 USD

– Bakkt (@Bakkt) 23. rujna 2019

Trenutno je Bakktovo trgovanje fjučers ugovorima u USD navedeno pod nazivom čvorišta trgovačkog zaslona ICUS. Ne postoji dnevno ograničenje cijene. Veličine ugovora su 1 bitcoin, s cijenama u američkim dolarima po bitcoinima na dvije decimale. Postoji minimalna fluktuacija cijene od 2,50 USD po bitcoinu (2,50 USD po ugovoru), a Block Trades se mogu izvršiti po 0,01 USD po bitcoinu (0,01 USD po ugovoru). Postoji Block Trade najmanje 10 lotova.

grafikon bakkt-bitcoin-usd-mjesečni-futures

Evo što službena web stranica Bakkt prikazuje kao dio svojeg grafikona ‘Bitcoin Futures Workflow’:

grafikon Bakkt-Bitcoin-Futures-Workflow-Workflow

Bakkt Bitcoin opcije na futures:

Ugovori o Bakkt bitcoin opcijama novonastala su najava koja namjerava pokrenuti se 9. prosinca 2019. Kao prvo kriptovaluta, Bakkt-ovi regulirani ugovori o opcijama za bitcoin fjučers debitirat će s ključnim karakteristikama kao što su kapitalna učinkovitost, gotovina ili fizička nagodba, Opcija u europskom stilu, atraktivne naknade, široka distribucija i likvidnost, razmjena trenutnih poruka, blok trgovina i analitika opcija. Ažurirat ćemo ovaj Bakkt pregled na njihovom ugovoru o bitcoin opcijama, koji će biti postavljen u skladu s njihovim Bakkt mjesečnim ugovorom o bitcoin futuresima, nakon što budu dostupni više pojedinosti krajem ove godine.

Skrbništvo skladišta Bakkt

Osim pokretanja Bakkt Bitcoin Futures-a, skrbništvo nad Bakkt Warehouseom, koje je ICE izgradio od temelja i kojem je trebalo više od dvije godine, sljedeća je glavna značajka koju unose u ekosustav kriptovaluta.

Skladište Bakkt, pametno kripto skrbničko rješenje za omogućavanje fizičke isporuke Bitcoina, dizajnirano je s dvije glavne značajke. Prvo, pomaže ukloniti potrebu za trgovcima provizijama futrues kako bi komunicirali s Bitcoinom, a drugo djeluje kao kvalificirani skrbnik zbog svoje tvrtke Bakkt Trust, koja je od vitalnog značaja za ispunjavanje institucionalnih standarda.

bakkt-kripto-skrbništvo-pregled

Uz pristup koji je najprije osiguran i reguliran je od strane New York State Departmenta za financijske usluge (NYDFS), skrbničko rješenje Bakkt ima za cilj zaštititi imovinu kupaca koristeći zaštitne mogućnosti na razini poduzeća, slično kao što se koriste za New York Stock Exchange i desetak drugih ICE razmjenjuju platforme širom svijeta.

Skladište Bakkt, kompatibilno s bankom, iskoristit će mrežne (tople) i izvanmrežne (hladne) mogućnosti pohrane znamenaka kako bi pomoglo premostiti jaz između funkcionalnosti i jednostavnosti upotrebe, kao i minimiziranje rizika povezanih s vrućim novčanicima. Oba kompleta novčanika, od zračnih trezora do bankovnih trezora do 24-satne oružane zaštite na licu mjesta, imat će policu osiguranja u iznosu od 125 milijuna američkih dolara, a partnerstvo s BNY Mellonom pomaže u čuvanju kriptoaseta.

Također se dotiču cijele sigurnosti svojih sustava značajke kao i oporavak privatnih kriptografskih ključeva svojih korisnika nakon katastrofe. Primijenit će sve protokole AML i KYC (sprečavanje pranja novca i znajte svog kupca), kao i implementirati tehnike lančanog nadzora kako bi provjerili porijeklo kripto imovine. Izviješteno je da će se jedina interakcija između Bakkta i Bitcoin-ovog blockchaina odvijati u skladištu Bakkt kada korisnici polože i povuku svoje BTC posjede.

Bakkt naknade

Bakkt naplaćuje sljedeće naknade za bitcoin dnevne i terminske ugovore:

Naknada za zamjenu i kliring – Zaslonski poslovi: 1,00 USD po ugovoru (dnevno); 1,25 USD po ugovoru (mjesečno)

Naknada za zamjenu i kliring – EPP & Blok trgovine: 1,60 USD po ugovoru (dnevno); 1,85 USD po ugovoru (mjesečno)

Besplatna dostava: 9,75 USD po ugovoru (dnevno); 9,75 USD po ugovoru (mjesečno)

Naknade skrbništva: Bakkt je zakazao “naknadu za godišnji odmor” za svoju skrbničku službu skladišta Bakkt do 30. lipnja 2020. Bakktova skrbnička usluga do tog je datuma besplatna.

Bakkt nije objavio svoj raspored naknada za druge kripto trgovine, a ne znamo kako će se struktura naknada Bakkta natjecati s drugim glavnim burzama i trgovinskim platformama.

Bakkt sigurnosna pitanja i zastoji

Bakkt je pokrenut 23. rujna 2019. Burza nije pretrpjela veće sigurnosne provale ili zastoje od pokretanja. ICE i NYSE jednako su sigurni i u novijoj povijesti nisu pretrpjeli značajne sigurnosne propuste. Sve u svemu, očekuje se da će Bakkt biti jedna od najsigurnijih i najsigurnijih dostupnih platformi za trgovanje bitcoinima. Podružnica tvrtke Bakkt Holdings LLC, Bakkt Trust Company LLC, je licencirani pružatelj skrbništva nad bitcoinima iz države New York, koji je registriran u Mreži za provođenje financijskih zločina (FinCEN). Evo grafikona koji prikazuje odnos između pravnih regulatornih tijela i Bakkt Bitcoin Futures tržišta ICE-a:

bakkt-bitcoin-futures-regulacija tržišta

Jednostavnost korištenja

Bakkt trenutno pruža usluge institucionalnim investitorima koristeći istu platformu viđenu s ICE i NYSE. Platforma će biti poznata onima koji su u prošlosti koristili druge ICE platforme. Potrošačka verzija platforme još nije objavljena, pa ne znamo kako se Bakkt uspoređuje s tradicionalnim sučeljima za kripto razmjenu. Također, evo i Bakkt-ovih sati trgovanja kripto burzama na osnovu vremenskih trakova u New Yorku, Londonu i Singapuru:

bakkt-razmjena-trgovanje-sati

Povjerenje i privatnost

Bakkt ima stroge standarde povjerenja i privatnosti. Bitcoin svih kupaca bit će pohranjen u skladištu Bakkt, kojim upravlja povjerenička tvrtka s ograničenom namjenom, a koju regulira New York State Department za financijske usluge. Ta povjerljiva tvrtka služi kao kvalificirani skrbnik. Bakkt do danas nije pretrpio veće povrede privatnosti ili sigurnosti.

Služba za korisnike

Bakkt se može kontaktirati e-poštom ili putem mrežnog obrasca. Tvrtka još nije predstavila svoje punopravne mogućnosti korisničke usluge, ali očekujemo da ćemo ih vidjeti kad Bakkt lansira svoj proizvod usmjeren prema potrošačima..

Bakkt Vodič za korisnike: Kako postaviti i koristiti Bakkt

Bakkt je otvorio svoju trgovačku platformu za institucionalne klijente. Međutim, platforma još uvijek nije otvorila trgovinu za obične potrošače ili korisnike.

bakkt-razmjena-ažuriranja

Kad Bakkt u bliskoj budućnosti otvori svoju trgovačku platformu za korisnike, objavit ćemo cjelovit vodič s objašnjenjima kako se prijaviti, provjeriti i započeti trgovanje na Bakktu.

Institucionalni investitori koji se žele registrirati za Bakkt, u međuvremenu, za početak moraju poslati e-mail na [email protected]

Budućnost uspjeha Bakkta ostaje za vidjeti, ali kako kaže njihov službeni twitter slogan, “proširivanje pristupa globalnom gospodarstvu izgradnjom povjerenja i otključavanjem vrijednosti digitalne imovine” – prognoza razmjene bakkt kriptovaluta Bakkt koja sadrži njihove fizički naseljene Platforma za trgovanje bitcoin fjučersima izgleda da je svijetla točka za tržište.

Kao drugi dio ovog pregleda NYSE-ove ICE kripto razmjene i bitcoin futures platforme, krenimo natrag niz memorijsku traku i prošetajmo kroz sva najnovija ažuriranja vijesti Bakkt.

Dosadašnja priča: osvrt na Bakkt

Sada svjedočimo učincima službenog pokretanja Bakkta za vrlo nestrpljivu i međunarodnu publiku, a reći da će to biti razvoj koji je široko izoliran od šireg tržišta značilo bi priznati da kriptovalutu ne dobivate u potpunosti.

Povijesno gledano, kad god smo vidjeli da se Bakkt pojavljuje u vijestima koje datiraju iz kolovoza 2018., to se podudaralo s nizom vrhova i najnižih razina za Bitcoin među ostalim vrstama kriptovaluta. Ovaj tjedan i svi poslije nisu izuzetak u tome; kako se entuzijazam razvija nakon što je napokon pokrenut, već smo vidjeli kako Bitcoin naginje prema gore.

Bakkt donosi veliku vrijednost na tržište kriptovaluta, a njegovo lansiranje ima sav potencijal da cijelo tržište podigne na sljedeću razinu. U intervjuu za Coin Telegraph nedavno je Tom Lee, suosnivač Fundstradt Global Advisors-a, ostao bez ikakvih aluzija da će Bakkt pozitivno utjecati na vjerodostojnost kriptoa u očima institucionalnih trgovaca:

“Jako sam pozitivan na Bakkt i njegovu sposobnost da poboljša povjerenje u institucije u kripto.”

Iako se suočava sa svojim poštenim udjelom prepreka, bilo da su to tehnička pitanja ili čak tvrdoglavi odbijanje regulatornih agencija, posebno Komisije za vrijednosne papire; započevši s prijedlogom još u kolovozu 2018. Izvršna direktorica Kelly Loeffler, koja je supruga izvršnog direktora ICE-a Jeffreyja Sprechera, pomaže u vođenju web stranice bloga Bakkt dijeleći sva najnovija ažuriranja i unapređenja.

Dakle, s tako važnom prigodom koja nam je sada uz sve gore navedene činjenice i brojke, opravdano je da bismo trebali zaroniti u tvrtku i kako je ona od inovativne ideje prešla u jednu od najistaknutijih predviđena tvrtka usmjerena na bitcoin u kripto svijetu.

Povratak u Bakkt – početak

U svrhu boljeg konteksta – odgovorili smo što je zapravo Bakkt? A što donosi gore na tržištu? Ali za početak, Bakkt je zamisao igrača New Yorške burze (NYSE) i matične tvrtke – Intercontinental Exchange (ICE). Do njega je došlo kada su tvrtke povećale interes za pružanjem rješenja za Bitcoin Futures za rastuću bazu investitora.

Krajnji rezultat bio je Bakkt, koji je osnovan 31. srpnja 2008. prema Bloombergu, ali je javno dostupan tek u kolovozu. A neki od motivacijskih čimbenika koji stoje iza ovog projekta bili su da bi se, ako bi ulagači počeli ulagati novac u kriptovalute, suočili s zastrašujućom perspektivom da se bave visoko rizičnim tržištem velike nestabilnosti bez zakonske zaštite koja bi zaštitila njihovo imovina. Kao što smo mnogo puta dokumentirali, “pametno skrbništvo” je sljedeći val Bitcoina i kriptoaseta, a Bakkt je u glavnoj poziciji da bude lider u tom svojstvu.

To je ono što sprječava da se kripto uređaji stvarno provale u mainstream, pa ako se na sceni pojavi posao i pruži sustav prijeko potrebne odgovornosti i profesionalnosti, tada bi ga dočekali s uzdahom olakšanja regulatornih agencija i dobrodošlicu zagrljaju investitora koji su sve više zainteresirani za prostor.

Osnovna pretpostavka poslovanja je da, prema riječima tvrtke sa svoje web stranice, kao što je gore rečeno – “unesemo transparentnost i povjerenje u digitalnu imovinu” zahvaljujući želji tima Bakkt da se puno bliže poveže s ulaganjima zajednice i njihove kolektivne potrebe za većim upravljanjem rizicima i odgovornošću iz svemira.

Pa što je to što Bakkta zaista razlikuje od njegovih decentraliziranih kolega? Kao prvo, to je puno više od pukog budućeg dobavljača, iako je to ono što s njima najvjerojatnije povezujemo. Zapravo je to futures ugovor samo jedna od usluga koju pružaju, evo rješenja koja Bakkt namjerava donijeti za svoje korisnike:

Bakkt Crypto skrbnička rješenja

Sigurno skladištenje zapravo je nešto čemu investicijska zajednica jako želi, a jedne je stvari Bakkt potpuno svjestan. Bakkt namjerava svojim korisnicima pružiti sigurnost na razini ulaganja, omogućujući im da stvarno iskoriste tržište i osiguraju ulaganja u znanje da se drže uz najbolju vrstu sigurnosti koja se može pružiti.

Prema web mjestu tvrtki:

„Uz najsuvremeniju fizičku i kibernetičku sigurnost, institucionalnu tehnologiju i upravljanje, a potpomognuto osiguranjem digitalne imovine koja se nalazi u smrznutim novčanicima, Bakkt donosi novi standard u čuvanju digitalne imovine koristeći se alatima za kibernetsku sigurnost na kojima NYSE se oslanja. “

Njegova skrbnička rješenja imaju mnogo više od puke sigurnosti investicijskog osiguranja, kao što je tvrtka jasno objavila u blogu još u kolovozu:

“Skladište Bakkt, koje je dio tvrtke Bakkt Trust Company, izgrađeno je koristeći zaštitu cyber i fizičke sigurnosti koje podržavaju najaktivnija tržišta na svijetu, uključujući NYSE”, stoji u postu. “Uz to, zahtjevi neovisnog upravljanja i usklađenosti kvalificiranog skrbnika znače da je skladište Bakkt dizajnirano da udovolji najvišim standardima nadzora.”

Namjenska rješenja za plaćanja

Kriptovalute su dobro poznate po svom potencijalu za ravnopravno trgovanje, kupnju i prodaju. Ali čak i uz to, pouzdan, nepovjerljiv sustav i dalje je prijeko potreban u svijetu institucionalnih ulaganja.

Ovo je element Bakkta koji je stvarno usmjeren na investitore, posebno uzimajući u obzir činjenicu da će ulagači koji žele kapitalizirati ovaj dio usluga Bakkta morati pružiti prilično znatan iznos uplate, što se tiče investitora utemeljenih na potrošačima..

Prema izvještaju ranije ovog mjeseca, investitori moraju osigurati početni iznos od 3.700 USD Bitcoina za oba terminska ugovora i rješenja za plaćanja. Dakle, nema malog pologa.

Evo što Bakkt ima za reći o svojim rješenjima za plaćanja:

“Bilo da je riječ o potrošačima i trgovcima ili vršnjacima, sposobnost obavljanja transakcija digitalnom imovinom obećava kako se nove globalne valute razvijaju izvan skladišta vrijednosti ili špekulativne imovine i kao tehnološke skale raspodijeljene knjige. Bakkt surađuje s vodećim trgovcima koji prepoznaju potencijal digitalne imovine. “

Rješenje o usklađenosti

Prethodno smo istražili temu onoga što razdvaja decentraliziranu od centralizirane razmjene, a jedna od njih je vrsta odnosa koji oni imaju s pitanjem usklađenosti.

Usklađenost s propisima glavna je prepreka koju decentralizirane burze izbjegavaju poput pošasti povezane s kriptovalutom, dok centralizirane imaju tendenciju da ih se pridržavaju kako bi ih investitori prepoznali kao profesionalne igrače.

Bakkt nije samo tvrtka koja se brzo dodaje u institucionalnu obitelj zbog svog odnosa s ICE-om. Ali također zahvaljujući činjenici da svojim potencijalnim korisnicima pruža investicijski okvir koji je u potpunosti u skladu s regulatornim postupcima koje je utvrdila Komisija za vrijednosne papire i burze Sjedinjenih Država. Konkretno, kada su u pitanju njegovi zahtjevi za robusnim sigurnosnim značajkama za korisnike, kao i provjere protiv pranja novca (AML) i „Upoznaj svog kupca“ (KYC).

„Bakktov fokus na usklađenosti obuhvaća sve aspekte našeg poslovanja. Bez obzira na to jesu li AML i KYC na institucionalnoj i potrošačkoj razini, ili lančana analitika i nadzor za sve kripto depozite i isplate, mi ćemo neprestano dodavati kako bismo osigurali da je naša naj robusnija, pouzdana platforma. Uz to, Bakkt će rutinski sudjelovati u financijskim i sigurnosnim revizijama, kao i pregledima usklađenosti s propisima. “

Futures ugovor

I, naravno, bilo bi nam sramotno da ne zaronimo u svijet terminskih ugovora, s obzirom na činjenicu da je Bakkt po tome poznatiji. Razlog tome je što tvrtka otvara novi teret zahvaljujući činjenici da se ti ugovori daju kupcima zajedno s vlastitim regulatornim rješenjima, poput vlastite klirinške kuće.

Potonji element znači da Bakkt može brzo postati glavno globalno ime, pružajući Bitcoin fjučers ugovore za investitore u Sjedinjenim Državama, kao i 30 zemalja širom svijeta.

Prema Bakkt timu, ovo je mnogo više od pukog niza virtualnih futures ugovora, budući da je kupljen i postigao ozbiljan iskorak vlastitim rješenjima za fizičku pohranu. Na svom posvećenom Twitter računu 28. kolovoza, tim Bakkt počet će svojim korisnicima pružati prostor za pohranu za širok raspon fizičkih terminskih ugovora.

“6. rujna naš skladište započinje s ponudom sigurne pohrane korisničkih bitcoina kako bi se pripremio za pokretanje Bakkt Bitcoin Daily & Monthly Futures kada se lansiraju 23. rujna. Ovi će ugovori omogućiti fizičku isporuku bitcoina s uređenim tržištima i skrbništvom od kraja do kraja. “

Prema izvorima, ti skladišni prostori pružaju neku visoko specificiranu zaštitu imovine ulagača, ali su također pokriveni policama osiguranja od preko 125 milijuna američkih dolara.

Sigurnosne mjere

Uz osiguravajuće police u stotinama milijuna, Bakkt za svoje korisnike nudi niz sigurnosnih rješenja, uključujući niz „hladnih“ i „toplih“ novčanika, prema tvrtki:

„Skladište Bakkt sastoji se od mrežne („ tople “) i izvanmrežne, zračne („ hladne “) pohrane digitalne imovine. Bakkt sustavi algoritamski balansiraju između toplih i hladnih slojeva kako bi umanjili rizike povezane s toplim skladištenjem. “

Ovisno o tome kakvu vrstu sigurne pohrane investitori traže, oni mogu odabrati ili ove ‘tople’ novčanike; koji se sastoji od sigurnosnih modula razine 3, a istovremeno je povezan s mrežom, što investitorima omogućuje lak pristup njihovoj imovini. To implicira da je ovakva vrsta skladišta više usmjerena na one koji su zainteresirani za trgovanje srednjim i kratkim pozicijama.

U međuvremenu, njegovo rješenje za hladnu pohranu za investitore zvuči kao nešto slično kriptovaluti Fort Knox;

 • Većina bitcoina pohranjenih u skladištu Bakkt nije na mreži
 • Sustavi s zračnim zatvorom pohranjeni u trezorima bankarske klase s sofisticiranim fizičkim sigurnosnim kontrolama
 • Ključevi novčanika su izolirani i šifrirani pri stvaranju, s višestrukim krhotinama ključeva potrebnim za potpisivanje jedne transakcije
 • Zemljopisno distribuirano potpisivanje transakcija s više potpisa
 • Podjela dužnosti između internih timova
 • 24 × 7 na licu mjesta, naoružano osiguranje

Dakle, sigurno je reći da investitori vrijede kad kupuju ugovore s Bakktom.

Kada je riječ o sigurnosti investitora i poštivanju propisa, Bakkt je spreman za prilično jedinstvene situacije. Opet, ovo je prema samoj tvrtki i kratkom čitanju njezinih sigurnosnih značajki.

Te značajke uključuju akcijske politike i planiranje za veće katastrofe koje uključuju gubitak privatnih ključeva investitora. Bakkt na svoje tržište, unatoč vlastitom priznanju, ulazi u unaprijed izrađene nepredviđene slučajeve „Oporavak od katastrofe (DR) i planiranje kontinuiteta poslovanja (BCP)“..

Najnovije vijesti o Bakkt

Iako je ovo rezime onoga što se događalo s Bakktom i od čega se sastoje njegovi proizvodi, važno je pogledati i neke od njegovih novijih događaja. U 2019. godini tvrtka je sklopila niz novih partnerstava uoči zelenog svjetla.

Neki od njih uključuju njegovo uspješno stjecanje tvrtke Digital Asset Custody Company (DACC) ranije 2019. godine. Ova akvizicija u osnovi služi za pružanje veće nadležnosti nad vlastitim skrbničkim rješenjima; donoseći stručnost DACC-a radi boljeg pročišćavanja Bakktove ponude.

Zajedno s tim, Bakkt je nedavno uspostavio bližu suradnju s BNY Mellonom kako bi dodatno poboljšao svoja rješenja za pohranu podataka, i šire, ali i konkretnije kada je riječ o privatnom ključu za pohranu.

Vratite se po Bakkt ažuriranja: Final Word

Bakkt je toplo očekivana platforma za kripto trgovanje otkako je najavljena u srpnju 2018. Prvobitno planirano pokretanje početkom 2019., pokretanje Bakkta pomaknuto je na 23. rujna 2019., kada je platforma službeno lansirala svoj dnevni i mjesečni bitcoin / USD futures za institucionalne investitore.

Krećući se naprijed, Bakkt planira privući institucionalne investitore s vrlo sigurnim, reguliranim i usklađenim trgovačkim okruženjem. Istodobno, Bakkt će na kraju otvoriti trgovinu za širu javnost.

Lansiranje u rujnu bilo je prekretnica, ali ne i ciljna crta. Naporan rad – razvoj tržišta – događa se tijekom sljedećih mjeseci, zajedno s novim proizvodima i ugovorima. https://t.co/zPvH7oQNiQ

– Adam White (@WhiteAdamL) 25. listopada 2019

Uz podršku nekih od najvećih američkih korporacija i platformi za financijsko trgovanje, Bakkt bi lako mogao postati najutjecajnija sila na sceni trgovanja bitcoinima. Nadamo se da će ovaj korisnički vodič pomoći svima da shvate koliko je nova Bakkt Bitcoin Futures trgovinska burza značajna za tržište kriptovaluta u cjelini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner