Bitstamp razmjena: svladajte vodič za pregled kripto korisnika

bitstamp pregled

Kako koristiti, trgovati i prijaviti se na Bitstamp Exchange

Bitstamp je dugogodišnja kripto razmjena sa sjedištem u Luksemburgu. Sve što danas trebate znati o Bitstampu saznajte u našem pregledu i korisničkom priručniku.

Značajke

 • Jednostavno kripto trgovanje u visoko reguliranom okruženju
 • Razmjena kriptovaluta sa sjedištem u Luksemburgu
 • Neometano posluje od 2011. godine

Metode pologa

 • SEPA
 • Kreditne kartice
 • Međunarodni bankovni bankovni transferi
 • Kriptovalute (BTC, ETH, XRP, LTC i BCH)

Pros

 • Naknade se znatno smanjuju s velikim iznosom (0,0% naknada na iznos veći od 10 milijardi USD)
 • Visoko regulirano, pouzdano i sigurno
 • Jednostavni bankovni transferi i trgovina fiat valutama

Protiv

 • 0,5% naknade za trgovanje (ako se trguje manje od 10.000 USD mjesečno)
 • Mali broj podržanih kriptovaluta (5 kriptovaluta, ukupno 14 parova)

Uvod

Bitstamp je osnovan još u kolovozu 2011. godine kao europska alternativa Mt. Gox. U to vrijeme japanski Mt. Gox je dominirao prostorom kripto razmjene i činio je više od 50% svih bitcoin transakcija. Osnivači Bitstampa vjerovali su da tržište treba alternativu, zbog čega su pokrenuli Bitstamp.

bitstamp kripto razmjena

Bitstamp su suosnivali Nejc Kodrič (izvršni direktor) i Damijan Merlak u kolovozu 2011. u njihovoj rodnoj Sloveniji, iako će se razmjena preseliti u Ujedinjeno Kraljevstvo u travnju 2013., a zatim u Luksemburg 2016. Bitstamp se nastanio u Luksemburgu nakon pronalaska kripto burze propisi u Sloveniji i Londonu bili neadekvatni. U travnju 2016., vlada Luksemburga dodijelila je licencu za Bitstamp da se u potpunosti regulira u EU kao platna institucija, omogućavajući Bitstampu da posluje u svih 28 država članica EU.

Danas se Bitstamp nastavlja kretati naprijed kao pouzdana, ugledna i regulirana razmjena kriptovaluta. Razmjena je popularna i među početnicima i među naprednim trgovcima. Posebno je popularan u Europi, gdje stanovnici mogu položiti sredstva u Bitstamp pomoću SEPA transfera. SEPA depoziti na Bitstampu su besplatni, a SEPA povlačenja cijena su samo 3,00 EUR.

Bitstamp uistinu zadovoljava sve razine trgovaca, uključujući početnike koji prvi put kupuju BTC i naprednije kripto trgovce. Na primjer, možete kupiti kriptovalutu kreditnom karticom i odmah potvrditi svoj račun u roku od nekoliko sekundi. Ako ste kripto početnik sa sjedištem u Europi i prvi put kupujete kripto koristeći EUR i bankovni račun u EU, tada vam Bitstamp to omogućuje u roku od nekoliko minuta.

Bitstamp je također pogodan za napredne korisnike. Burza nudi FIX i HTTP API-je koji omogućuju naprednim trgovcima da integriraju Bitstamp u svoje postojeće postavke. Naknade za trgovanje Bitstampa također se značajno smanjuju s opsegom trgovanja: trgovci s malim količinama (manje od 10.000 USD mjesečno) plaćat će naknade od 0,50%, iako će trgovci s velikim količinama (više od 10 milijardi USD mjesečno) platiti naknade od 0,0%.

pregled razmjene bitstamp-a

Sjedište tvrtke Bitstamp je u Luksemburgu, iako mjenjačnica također ima urede u Londonu i New Yorku. To je visoko regulirana, vrlo pouzdana burza kriptovaluta s dokazanom poviješću nuđenja sigurne trgovine kripto i fiat valutama u user-friendly okruženju.

Ključne značajke

Ključne značajke Bitstampa uključuju:

Vodeći u industriji: Bitstamp tvrdi da ima najbolje vrijeme rada u kripto prostoru. Razmjena radi gotovo bez prekida od 2011. godine.

Napredna sigurnost: Bitstamp, kao i većina burzi, tvrdi da koristi napredne sigurnosne postupke kako bi zaštitio kupce i njihova sredstva. 98% imovine čuva se u hladnjači, osobni podaci visoko su šifrirani, a interne kontrole ograničavaju pogreške i pristup.

Jednostavno korisničko sučelje: Bitstamp je pogodan i za početnike i za napredne trgovce. Međutim, Bitstamp je posebno prijateljski nastrojen prema trgovcima početnicima, a tim je uložio značajan napor u olakšavanje njegove razmjene čak i ako se nikada prije niste bavili kripto. Možete položiti i podići sredstva izravno sa svog bankovnog računa, na primjer, koristeći SEPA transfere u EU.

Mobilne aplikacije: Bitstamp ima mobilne aplikacije za iOS i Android. Mobilne aplikacije sadrže sve iste vrste narudžbi i alate za trgovanje kao i verzija računala.

Institucionalna arhitektura: Bitstamp je namijenjen svim razinama kripto trgovaca, uključujući institucionalne trgovce, s jakom likvidnošću, pouzdanim izvršavanjem naloga i stalnim radom.

Više API-ja: Bitstamp nudi FIX i HTTP API-je, a korisnici se mogu povezati s Bitstamp WebSocketom za strujanje podataka u stvarnom vremenu, što naprednim trgovcima olakšava integraciju Bitstampa u njihove trenutne postavke trgovanja.

Trenutna povlačenja: Podignite gotovinu s Bitstampa za nekoliko sekundi koristeći više metoda podizanja i samo nekoliko klikova.

Visoke naknade za trgovce malim količinama: Bitstamp naplaćuje veće naknade od uobičajene razmjene. Svatko s manje od 10.000 USD volumena trgovanja u razdoblju od 30 dana platit će naknadu za trgovanje od 0,50% na sve parove. Stope padaju i do 0,0% ako se trguje više od 10 milijardi dolara mjesečno.

SEPA depoziti i isplate: Bitstamp podržava SEPA prijenose za stanovnike EU, što olakšava polaganje i podizanje novca s vašeg europskog bankovnog računa na vaš Bitstamp račun. SEPA depoziti su besplatni, dok SEPA povlačenja imaju fiksnu naknadu od 3 EUR.

Kripto depoziti i isplate: Bitstamp podržava kripto depozite i isplate u BTC, ETH, XRP, LTC i BCH.

Depoziti na kreditnim karticama: Baš kao i dobro regulirane razmjene poput Coinbase, Bitstamp vam omogućuje kupnju kriptovaluta pomoću kreditnih kartica. Sve kupnje kreditnom karticom procjenjuju se s 5% naknade, ali s legitimnom karticom možete kupiti bilo koju količinu kriptografije.

Povezano s pouzdanim financijskim imenima: Bitstamp je povezan s nekim financijskim institucijama s najviše povjerenja na svijetu, uključujući Swissquote, Credit Agricole i Chicago Mercantile Exchange. Rijetke druge kripto burze imaju ove vrste partnerstva.

Fiat Trading: Bitstamp podržava fiat trgovanje i ima više fiat valuta i parova kripto valuta. Možete kupiti i prodati kripto za USD ili EUR. Bitstamp vam omogućuje upotrebu švicarskih franaka (CHF) i britanskih funti (GBP), iako trenutno ne možete trgovati niti s jednom valutom (oni će se pretvoriti u USD ili EUR za trgovanje).

Pet zamjenjivih kriptovaluta: Bitstamp podržava trgovanje u pet kripto valuta, uključujući BTC, XRP, ETH, LTC i BCH.

Tehnički pokazatelji TradingView: Bitstamp je potpuno integrirao TradingView u svoje ljestvice, olakšavajući korisnicima pristup raznim tehničkim pokazateljima, opcijama svijeća i grafičkim alatima.

Bitstamp valute i parovi

Bitstamp je prihvatio Coinbase stil podržanih valuta, odlučivši podržati mali broj visokokvalitetnih valuta i parova, umjesto da navede stotine valuta i parova. Danas Bitstamp ima otprilike 15 navedenih parova. Parovi uključuju različite kombinacije fiat valuta (EUR i USD) i kripto valuta (BCH, BTC, XRP, ETH i LTC). Parovi BTC / USD, BTC / EUR i XRP / USD najtrgovaniji su parovi na Bitstamp-u, čineći otprilike 90% ukupnog prometa.

Bitstamp valute i parovi

Bitstamp podržani načini polaganja i isplate

Bitstamp je dobro regulirana razmjena koja podržava niz popularnih mogućnosti pologa i isplate. Možete položiti i podići novac koristeći kripto (BTC, XRP, LTC, ETH i BCH), SEPA bankovne doznake, kreditne kartice i međunarodne devizne doznake.

Proces registracije i prijave Bitstamp-a

Kao i druge regulirane burze, Bitstamp zahtijeva od korisnika da dovrše provjeru osobnih podataka prije trgovanja na platformi. Svi korisnici moraju se pridržavati KYC / AML propisa. Morat ćete prenijeti putovnicu, vozačku dozvolu ili identifikacijski dokument sa fotografijom koji je izdala država prije nego što položite sredstva ili trgujete na Bitstamp-u. Također ćete trebati potvrditi svoj telefonski broj i e-adresu. Sve u svemu, postupak prijave i registracije je jednostavan i lagan. Bitstamp podržava 2FA putem Google Authenticator ili Duo.

Trgovanje bitstampom

Bitstamp ima jednostavno sučelje za kupnju / prodaju koje olakšava početnike i napredne korisnike da izvrše trgovinu. Napredne grafikone TradingView dostupne su naprednijim trgovcima, a Bitstamp nudi FIX i HTTP API-je koji pomažu u integraciji s vašim postojećim postavkama trgovanja.

Trgovanje bitstampom

Dostupan je samo mali broj trgovina, uključujući trenutne, limitirane, tržišne i zaustavne naloge. Sva trgovanja dostupna su s desne strane prozora za trgovanje.

Bitstamp naknade

Bitstamp naplaćuje naknade između 0,0% i 0,50%, ovisno o vašem 30-dnevnom opsegu trgovanja. Svatko tko trguje manje od 10.000 USD mjesečno platit će naknadu od 0,50%, što pada na 0,25% kada trguje više od 20 000 USD mjesečno. Odatle naknade naknadno opadaju s opsegom:

Bitstamp naknade

Kupnja kreditnom karticom dolazi uz naknadu od 5% bez obzira na iznos kupnje. SEPA depoziti su besplatni, dok SEPA povlačenja imaju fiksnu naknadu od 3,00 EUR.

Bitstamp troškovi

Međunarodni devizni depoziti dolaze s naknadom od 0,05% (minimalna naknada od 7,50 USD ili EUR i maksimalna naknada od 300 USD ili EUR), dok međunarodna podizanja deviznih sredstava dolazi s naknadom od 0,1% (minimalna naknada od 25 USD ili EUR, bez maksimalne naknade ).

Kripto depoziti su besplatni, iako ćete pri povlačenju platiti malu naknadu (na primjer, 0,0005 BTC po povlačenju bitcoina).

Bitstamp sigurnosni problemi i zastoji

Bitstamp se tijekom godina suočio s nekoliko glavnih sigurnosnih problema ili zastoja, što je posebno impresivno s obzirom na to da Bitstamp postoji od 2011. U veljači 2014. Bitstamp je privremeno obustavio povlačenje na nekoliko dana nakon distribuiranog napada uskraćivanja usluge. Ljudi koji stoje iza napada poslali su izvršnom direktoru Bitstampa Nejcu Kodriču zahtjev za otkupninu za 75 BTC. Kodrič je to odbio, a povlačenje je nastavljeno nekoliko dana kasnije.

Jedini drugi zapaženi incident koji je uključivao Bitstamp dogodio se u siječnju 2015. godine, kada je Bitstamp obustavio trgovanje nakon što je ukradeno 19 000 BTC. Burza se otvorila tjedan dana kasnije, a Bitstamp je prihvatio svu odgovornost za hakiranje. Ukradeni BTC tada su vrijedili oko 5 milijuna dolara (275 dolara po BTC-u).

Danas se 98% imovine Bitstampa drži u hladnjači. Svi su osobni podaci “visoko šifrirani”, a Bitstamp tvrdi da njegove “interne kontrole ograničavaju pogreške i pristup”.

Jednostavnost upotrebe Bitstamp

Bitstamp ima sličnu platformu za trgovanje bilo kojoj razmjeni kriptovaluta, a sučelje će vam biti odmah poznato ako ste prethodno koristili razmjenu. Bitstamp je obično lakši za upotrebu i jednostavniji za upotrebu od uobičajene razmjene kriptovaluta. Jedna od najvećih prednosti za početnike je što ne morate posjedovati kripto za trgovanje na Bitstamp-u. Umjesto toga, kripto možete kupiti izravno koristeći SEPA, kreditne kartice ili druge načine pologa. Sve dok imate GBP, EUR, USD, CHF ili jednu od pet podržanih kriptovaluta, moći ćete trgovati na Bitstamp-u.

kako koristiti bitstamp -

Bitstamp povjerenje i privatnost

Bitstamp je pouzdana i transparentna razmjena. Razmjenu regulira vlada Luksemburga koja je Bitstampu dodijelila licencu kao službena EU platna institucija.

Kao pokazatelj povjerenja Bitstampa, državni odvjetnik u New Yorku proveo je istraživanje o 14 razmjena kriptovaluta u rujnu 2018., a zatim zatražio više informacija od tih burzi. Bitstamp je bila jedna od 10 burzi koje su odgovorile na zahtjev, a jedna od samo sedam burzi koje su potvrdile da su zatražile odobrenje od Ministarstva financija SAD-a (DFS) za zakonito poslovanje u državi New York.

Bitstamp blokira VPN pristup razmjeni. Bitstamp također provodi redovitu reviziju svog posjeda u virtualnoj valuti.

Bitstamp služba za korisnike

Bitstamp je značajno uložio u korisničku uslugu. Mjenjačnica je jedna od rijetkih burzi kriptovaluta koja nudi 24/7 korisničku podršku putem telefona. Mnoge konkurentske burze – čak i neke veće burze – imaju samo korisničku podršku zasnovanu na e-pošti s dugim vremenom odziva.

Korisnički vodič za Bitstamp: Kako postaviti i koristiti Bitstamp

Bitstamp ima jedan od najjednostavnijih i najlakših postupaka postavljanja koji ćete pronaći u prostoru za kripto razmjenu. Postavljanje i potvrda računa po prvi put je jednostavna. Evo detaljnog vodiča:

1. Prijavite se

Posjetite Bitstamp.net da biste se prijavili za platformu. Kliknite “Registriraj se” u gornjem desnom kutu stranice.

prijavite se na bitstamp

Odaberite hoće li vaš račun biti za osobnu ili korporativnu upotrebu.

bitstamp račun

Unesite svoje ime i e-adresu.

kako se pridružiti

2. Provjera

Bitstamp će vam poslati e-poštu. Kliknite vezu u svojoj e-pošti da biste je potvrdili.

provjera bitstampa

Zatim ćete morati započeti postupak potvrde. Bitstamp će zatražiti telefonski broj, a zatim poslati tekst kako bi potvrdio taj broj.

bitstamp sigurnost

Zatim ćete trebati prenijeti fotografiju svog osobnog dokumenta s fotografijom. Prihvatljivi oblici osobne iskaznice uključuju putovnicu, vozačku dozvolu ili nacionalnu osobnu iskaznicu.

3. Dvofaktorska autentifikacija

Bitstamp, kao i većina burzi kriptovaluta, snažno savjetuje klijentima da postave dvofaktorsku provjeru autentičnosti (2FA) prije polaganja novca na platformu. Bitstamp podržava 2FA s Google Authenticator ili Duo. Preuzmite bilo koju od aplikacija, a zatim skenirajte QR kôd da biste potvrdili 2FA na svom računu.

korisnički vodič za trgovanje bitstampom

4. Način plaćanja

Nakon što potvrdite svoj račun, možete uplatiti novac. Bitstamp podržava nekoliko metoda depozita, uključujući SEPA (za bankovne transfere iz EU banaka), međunarodne bankovne transfere i kripto depozite (BTC, XRP, LTC, ETH ili BCH). Svi depoziti na Bitstamp-u su besplatni, osim deviznih transfera i depozita na kreditnim karticama.

bitstamp Način plaćanja

5. Trgovanje kriptovalutom

Trgovanje kriptovalutom na Bitstamp-u je jednostavno. Samo kliknite željeni par, a zatim unesite iznos koji želite kupiti ili prodati. Možete odabrati trenutne, tržišne, ograničiti ili zaustaviti narudžbe.

trgovanje kriptovalutama bitstamp

Bitstamp prikazuje vašu naknadu izravno na zaslonu za trgovanje, što olakšava uvid u točne troškove koje vas košta svaka trgovina.

bitstamp vodič

6. Povlačenje

Možete povući svoja sredstva s Bitstampa koristeći iste opcije koje ste imali prilikom deponiranja sredstava, uključujući SEPA, međunarodne bankovne transfere i kripto povlačenja (BTC, XRP, LTC, ETH i BCH).

pregled bitstampa

Završna riječ

Bitstamp je Coinbase Europe. Burza kriptovaluta sa sjedištem u Luksemburgu nudi praktično kripto trgovanje u uglednom, pouzdanom okruženju. Bitstamp ima samo 14 kriptovaluta i fiat valutnih parova i podržava dvije fiat valute (USD i EUR) i pet kripto valuta (BTC, ETH, XRP, LTC i BCH), naglašavajući kvalitetu nad količinom.

Jedan od velikih nedostataka Bitstampa je taj što će prosječni korisnik (trguje manje od 10.000 USD mjesečno) plaćati relativno visoke naknade za trgovanje od 0,5%. Međutim, naknade za trgovanje značajno opadaju s opsegom, padajući na 0,25% s količinom od 20 000 USD mjesečno.

Ako tražite uglednu, europsku burzu kriptovaluta koja podržava SEPA prijenose, plaćanja kreditnim karticama i uglednu kripto trgovinu, tada je Bitstamp možda pravi izbor za vas.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner