Bybit Exchange: Ovladajte vodičem za pregled kripto korisnika

bybit-kripto-razmjena

Kako koristiti, trgovati i prijaviti se na ByBit Exchange

Bybit je razmjena derivata kriptovaluta sa sjedištem u Singapuru. Cilj razmjene je pružiti korisnicima brzu, sigurnu i jednostavnu platformu na kojoj mogu trgovati kripto derivatima i vječnim fjučers ugovorima.

Značajke

 • Razmjena kripto derivata s polugom do 100x
 • Nije potrebna potvrda ili KYC
 • Obavite više poslova u više glavnih kripto valuta

Metode pologa

 • BTC
 • ETH
 • EOS
 • XRP

Pros

 • Trgujte kriptovalutama anonimno bez provjere
 • Jednostavan za korištenje
 • Ogromne mogućnosti poluge
 • Iznenađujuće dobra korisnička usluga (chat uživo 24 sata dnevno, 7 minuta odziva)

Protiv

 • Ograničena transparentnost tvrtke Bybit
 • Ograničene mogućnosti pologa
 • Ograničeni valutni parovi

Uvod

Bybit je osnovan 2018. godine s ciljem pružanja trgovine derivatima kriptovaluta, uključujući trajne ugovore. Platforma je namijenjena individualnim maloprodajnim klijentima i profesionalnim trgovcima izvedenicama. Od 2019. godine Bybit tvrdi da ima 24-satni obujam trgovine koji premašuje 500 milijuna USD i preko 100 000 registriranih korisnika.

Bybit također naglašava brzinu. Platforma posvećuje preko 100 000 transakcija u sekundi (TPS) svakom trgovačkom paru navedenom na njenoj platformi, što znači da korisnici ne bi trebali imati problema u obavljanju poslova preko bilo kojeg para. Bybit u svojoj mladoj povijesti također nije pretrpio nikakve hakere ili sigurnosne provale.

Vječne budućnosti bile su novi koncept prije dvije godine, ali su od tada postale uobičajenije. Dok su BitMEX-ove vječne budućnosti najpoznatije, konkurenti poput Bybit-a čine vječnu budućnost sve većom. Trajni terminski ugovori su ugovori bez određenog datuma isteka. Oni se neprestano “prevrću”. Bybit nudi vječne terminske ugovore s polugom do 100: 1.

Još jedna jedinstvena stvar kod Bybita je ta što razmjena omogućava korisnicima potpuno anonimnu trgovinu. Sve dok imate potvrđenu adresu e-pošte ili telefonski broj, nećete imati problema s trgovanjem na Bybit-u. Nije potrebna niti je čak dostupna potvrda KYC-a. Koliko možemo zaključiti, ne postoje ograničenja vrijednosti poslova koje možete sklopiti s neprovjerenim računom.

Iz svih ovih razloga, Bybit tvrdi da je kripto razmjena budućnosti. No je li to stvarno istina? Nastavite čitati kako biste otkrili sve što trebate znati o Bybitu. 

Ključne značajke

Ključne značajke Bybita uključuju:

Fond osiguranja: Bybit ima fond osiguranja za deficite poravnanja terminskih ugovora. U situacijama kada je trgovac likvidiran po cijeni nižoj od cijene stečaja, fond osiguranja će pokriti razliku. To sprječava kažnjavanje cijele razmjene.

Trgovanje polugom: Bybit nudi polugu do 100x za svaku trgovinu. Ako pristupi poluzi do 100X, trgovac će morati postaviti maržu od 1% od fiktivnog iznosa trgovine. Poluga je dostupna na XRP i EOS trgovinama do 25X.

Dolarski ugovori: Svaki Bybitni ugovor vrijedi samo 1 USD.

Margin bonusi: Bybit trenutno nudi margin bonuse do 200 dolara kako bi uvjerio ljude da se prijave za razmjenu.

Pridruženi bonusi: Dobijte 10 USD kada netko koga uputite uplati najmanje 0,02 BTC u Bybit.


Više trgovačkih parova: Bybit nudi trgovačke parove BTC / USD, ETH / USD, EOS / USD i XRP / USD.

Odgovarajući motor: Bybitov podudarni motor tvrdi da radi 10 puta brže od ostalih podudarnih motora, isporučujući 100.000 TPS po paru.

Podrška za korisnike 24 sata dnevno uživo: Bybit nudi 24/7 korisničku podršku putem prikladnog sustava za chat uživo, a vrijeme odziva je samo 1 minuta. Bybit također nudi chat za podršku putem Telegrama i e-pošte.

100.000+ korisnika: Bybit tvrdi da ima više od 100 000 registriranih korisnika.

Višejezična podrška: Bybit podržava engleski, kineski, tradicionalni kineski, korejski i japanski.

Bybit valute i parovi

Bybit nudi sljedeće valute i parove:

 • BTC / USD
 • ETH / USD
 • EOS / USD
 • XRP / USD

Metode pologa i isplate podržane bybitom

Bybit prihvaća samo uplate i isplate u BTC, ETH, EOS ili XRP. Ne možete položiti ili podići fiat valutu s platforme.

Proces registracije i prijave za bit

Bybit ima brz i jednostavan postupak registracije i provjere bez potrebe za KYC provjerom. Samo se prijavite na Bybit.com, unesite svoj broj ili e-adresu, a zatim potvrdite svoj broj ili e-adresu.

To je to. Nakon što završite ovu osnovnu provjeru, vaš je račun dostupan za trgovanje na Bybit-u

Bybit trgovanje

Bybit vam omogućuje da zauzmete dugu ili kratku poziciju na četiri različita kripto / fiat para, uključujući BTC / USD, ETH / USD, EOS / USD i XRP / USD.

Bybit naknade

Bybit naplaćuje sljedeće naknade:

Naknada za financiranje položaja

Naknada za financiranje pozicije tvrtke Bybit mijenja se između kupaca i prodavača i izračunava se svakih 8 sati (u 00:00 UTC, 08:00 UTC i 16:00 UTC). Naknada za financiranje pozicije označava iznos marže koju sustav drži za plaćanje sljedećeg financiranja. Evo kako se izračunava naknada za financiranje pozicija:

 • Za duge pozicije: (količina / stečajna cijena) x stopa financiranja
 • Za kratke pozicije: (količina / ulazna cijena) x stopa financiranja

Naknade za trgovanje

Bybit nagrađuje proizvođače novcem i naplaćuje naknadu onima koji uzimaju naknadu:

 • Naknada proizvođača: -0,025% (popust od 0,025% od trgovine naplatit će se za stavljanje trgovine u knjigu naloga)
 • Naknada za natjecatelja: 0,075%

Naknade za povlačenje

Bybit naplaćuje naknadu za povlačenje od 0.0005 BTC, što je malo niže od prosječne naknade za povlačenje koje naplaćuju konkurentske burze.

Bybitna sigurnosna pitanja i zastoji

Bybit nije imao poznatih većih sigurnosnih kršenja, hakiranja ili curenja korisničkih podataka od pokretanja 2018. Tvrtka naglašava sigurnost na niskoj i visokoj razini. Razmjena je u potpunosti SSL šifrirana kako bi se smanjio rizik od phishing napada. Bybit je također implementirao hijerarhijski deterministički (HD) sustav za pohranu hladnog novčanika za svu svoju imovinu.

Još jedna izvrsna sigurnosna značajka koju cijenimo s Bybitom je sustav upravljanja rizikom za terminske ugovore. Slično određenim drugim platformama za trgovanje terminskim ugovorima, Bybit upravlja fondom nalik osiguranju za rješavanje deficita u ugovornim nagodbama. U situacijama kada trgovac bude likvidiran na razini nižoj od cijene stečaja, sredstva se zamjenjuju početnom maržom koju je likvidirani trgovac imao na vanjskoj strani trgovine. Razlika između cijene po kojoj se trgovac likvidira i stečajne cijene odbit će se iz fonda osiguranja. Druge će platforme “ošišati korisnike” i u ovom će slučaju oduzimati sredstva sa računa svakog korisnika.

Bybit također nudi kompletnu dvofaktorsku autentifikaciju (2FA).

Jednostavnost korištenja

Bybit nudi standardno trgovačko sučelje koje će biti poznato onima koji su koristili BitMEX i slične platforme za trgovanje. Kao i kod ostalih platformi za trgovanje s polugom, ovo zapravo nije dizajnirano za početnike kripto korisnika. Međutim, sučelje je i dalje dovoljno jednostavno za upotrebu.

Povjerenje i privatnost

Kao i kod ostalih razmjena s minimalnim propisima, Bybit otkriva malo podataka o svom timu. Znamo da je sjedište burze, na primjer, registrirano na Britanskim Djevičanskim otocima. Također znamo imena određenih zaposlenika i izvršnog direktora, što je više informacija nego što ih dobivamo s drugih razmjena. Bybit sigurno nije najtransparentnija razmjena vani, ali je transparentnija od mnogih njegovih sumnjivih alternativa. Bybit vodi generalni direktor Ben Zhou, a vi možete vidjeti dodatne informacije o zaposlenicima na Bybitinoj LinkedIn stranici.

Služba za korisnike

Bybit nudi 24-satnu podršku u chatu s vremenom odziva od 1 minute, što je nešto što obično nude samo najveće burze. Lijepo je vidjeti da je Bybit uložio u stvaranje namjenskog odjela za korisnike. Većina drugih novih ili manjih burzi nudi samo obrasce e-pošte ili slične opcije. Možete čak kontaktirati Bybit putem Telegrama ili putem e-pošte na [email protected]

Korisnički vodič za Bybit: Kako postaviti i koristiti Bybit

1. Prijavite se

bybit-proces prijave

Postupak registracije započinje na početnoj stranici Bybit. Kliknite Registriraj, a zatim unesite svoje ime i lozinku da biste započeli.

Na sljedećoj stranici možete se registrirati bilo s adresom e-pošte ili brojem telefona (samo prebacite navigacijsku traku da biste odabrali opciju).

U ovom trenutku možete zalijepiti i kod preporuke da nagradite osobu koja vas je uputila na platformu. Ako ubuduće želite uputiti druge na platformu, dobit ćete nagradu od 10 USD kada netko koga uputite položi najmanje 0,02 BTC na platformu.

Registracijski kod poslat će vam se u pristiglu poštu.

2. Provjera

Čini se da Bybit nije reguliran ni u jednoj zemlji. Koliko možemo zaključiti, razmjena ne zahtijeva potvrdu korisnika ili bilo kakav KYC.

Nakon što potvrdite svoj telefonski broj ili e-adresu, imat ćete puni pristup Bybit-u.

Samo unesite svoj kod na ovu stranicu, a zatim pričekajte da se automatski prijavite na platformu.

3. Prenesite dokumentaciju

Bybit vam čak ne daje mogućnost prijenosa dokumenata. Na Bybit-u ne postoje daljnji zahtjevi za provjeru i ne morate dovršiti KYC provjeru niti prenijeti bilo koju vrstu ID-a.

4. Dvofaktorska autentifikacija

Bybit potiče korisnike da postave dvofaktorsku provjeru autentičnosti (2FA). Da biste to učinili, kliknite svoje korisničko ime u gornjem desnom kutu stranice, a zatim kliknite „Račun & Sigurnost ”, zatim dvofaktorska autentifikacija. 2FA možete postaviti putem SMS-a, e-pošte ili Google autentifikatora.

5. Način pologa

Prije nego što započnete trgovanje, morat ćete uplatiti novac u Bybit. Bybit prihvaća samo četiri kripto valute, uključujući BTC, ETH, EOS i XRP.

Da biste izvršili polog u odabranoj kriptovaluti, kliknite Aktiva na vrhu stranice. Možete vidjeti svu imovinu na svom računu.

Kliknite Polog, a zatim slijedite upute za prijenos novca u taj novčanik za kriptovalute.

6. Trgovanje kriptovalutom

Da biste mogli trgovati na Bybit-u, morat ćete zauzeti dugu (kupnju) ili kratku (prodaju) poziciju. Ako očekujete da će se cijene povećati, igrate dugo ili kupujete. Ako očekujete da će se cijene smanjiti, poslali biste narudžbu ili prodali narudžbu.

bybit-trading-exchange-platforma

Tri opcije narudžbe na Bybit uključuju:

 • Granični poredak
 • Tržišni poredak
 • Uvjetni poredak

Također možete postaviti limit gubitka i / ili ograničenja dobiti. Kao i kod bilo koje platforme za trgovanje s polugom, ograničenja zaustavljanja gubitaka mogu biti osobito važna kako bi se izbjegla likvidacija.

Bybit olakšava postavljanje zaustavnog gubitka. Stranica prikazuje unaprijed određeni postotak ukupnog iznosa vaše trgovačke imovine na kojem želite zaustaviti gubitak ili ostvariti dobit. Bybit čak automatski generira “Procijenjenu likvidacijsku cijenu” koja vam pokazuje moguću količinu likvidacije na temelju vrijednosti poluge.

bybit-razmjena-stop-gubitak-ulaganje-opcije

Na gornjoj snimci zaslona postavili smo postotak za koji smo spremni ostvariti dobit kao 50% vrijednosti trgovanja. Bybit vam automatski prikazuje očekivanu dobit u BTC-u. Bybit također prikazuje očekivani gubitak na ekranu na zaustavljenom gubitku koji ste postavili (u ovom slučaju 8800 USD).

Također možete izvršiti tržišne naloge da biste dobili sredstvo po najboljoj dostupnoj cijeni ili postaviti uvjetne naloge kako biste postavili napredni stop gubitak bilo za limitirani ili tržišni nalog. Uz uvjetni redoslijed možete objavljivati ​​samo za dugu poziciju ili zatvoriti okidač za kratku poziciju. Zatvaranje okidača znači da morate unijeti cijenu po kojoj će vaša narudžba ući u knjigu narudžbi. Kada se dosegne cijena okidača, narudžba će biti isporučena u knjigu narudžbi.

7. Povlačenje

Da biste podigli novac na Bybit, idite na karticu Imovina na vrhu stranice i pregledajte kriptovalute na svom računu.

Morat ćete izvršiti 2FA provjeru prije nego što novac bude moguće podići s vašeg računa.

Završna riječ

Bybit je razmjena kriptovaluta koja je naglo rasla od pokretanja 2018. Mjenjačnica sa sjedištem u Singapuru nudi četiri osnovna trgovačka para, uključujući BTC / USD, ETH / USD, EOS / USD i XRP / USD. Možete zauzeti dugu ili kratku poziciju na bilo kojem paru, uživajući u utjecaju od 25x do 100x.

Bybit ne zahtijeva nikakvu potvrdu korisnika: možete trgovati anonimno bez dovršavanja KYC provjere. Sve dok imate adresu e-pošte ili telefonski broj, možete bez problema trgovati na Bybit-u.

Usporedite ByBit s Krakenom, Blizancima, Binanceom i Bittrexom.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map