Kraken Exchange: Svladajte Vodič za pregled kripto korisnika

kraken-razmjena-pregled

Kako koristiti, trgovati i prijaviti se na Kraken Exchange

Kraken je jedna od najvećih i najpoznatijih kripto burzi na Internetu, koja nudi niske naknade, sjajnu mobilnu aplikaciju i alate za napredne trgovce.

Značajke

 • Trgovina bitcoin maržom do 5x
 • Dokaz o reviziji rezervi
 • API za programere

Metode pologa

 • SEPA za stanovnike EU
 • USD / EUR / JPY devizni depoziti
 • Kripto depoziti

Pros

 • Povoljne naknade za podizanje i polog
 • Dobra mobilna aplikacija
 • Napredni alati za trgovanje

Protiv

 • Povremeni zastoji tijekom razdoblja velikog prometa
 • Postupak provjere duljine
 • Nema mogućnosti pologa na kreditnoj ili debitnoj kartici

Uvod

Kraken je američka burza kriptovaluta koja je osnovana još 2011. godine, što je čini jednom od najstarijih kontinuirano dostupnih kripto burza danas. Tijekom godina Kraken je stvorio reputaciju nudeći sigurnu, korisničku razmjenu, pridržavajući se svih važećih propisa.

Kraken je osnovao tehnološki poduzetnik Jesse Powell u srpnju 2011. godine, iako je burza službeno otvorena za javnost tek u rujnu 2013. nakon dvije godine razvoja. Powell je bio motiviran za izgradnju razmjene nakon što je gledao Mt. Gox se srušio 2011. nakon višestrukih proboja sigurnosti. Shvatio je da kripto zajednici treba bolja opcija – pa ju je izgradio.

Burza sa sjedištem u San Franciscu postala je najveća svjetska kripto burza za volumen trgovanja eurima u 2014. Kraken je također stvorio buku zbog pokretanja prvog provjerljivog sustava revizije kriptografskih dokaza o rezervama, omogućujući svima da kriptografski provjere Krakenove rezerve.

Od 2019. registracija za Kraken otvorena je za stanovnike Sjedinjenih Država, Kanade i određenih europskih zemalja. Trgovinski parovi dostupni su u više fiat valuta, uključujući američki dolar, kanadski dolar, euro i britansku funtu. Kraken je nekoć bio popularan među japanskim kripto trgovcima, iako je u travnju 2018. Kraken najavio da više neće poslovati u Japanu zbog visokih regulatornih troškova.

Kraken je također poznat po svojoj sigurnosti i stabilnosti. Rijetko je pronaći burzu koja kontinuirano djeluje od početka 2010. bez većih narušavanja sigurnosti, ali upravo to imamo s Krakenom. Kraken je preživio kroz rane dane kriptografije s netaknutom svojom uglednom sigurnosnom reputacijom. Zapravo, nakon Mt. Gox je podnio zahtjev za zaštitu od bankrota, a Kraken je odabran kao jedan od pouzdanih burzovnih partnera kako bi olakšao isplate vjerovnicima.

Kraken se nastavio širiti u institucionalni kripto prostor. Burza upravlja mračnim bazenom, što je privatna burza u kojoj institucionalni investitori mogu trgovati među sobom, a da se trgovanje ne emitira na glavnoj burzi. Kraken je također dodao trgovinu terminskim ugovorima s kriptovalutom u veljači 2019.

Kraken je 2019. prikupio 100 milijuna dolara izravnom ponudom svojim najvećim kupcima. Tvrtka je procijenjena na 4 milijarde dolara.

Uzmimo vremena i pregledajmo Krakena da vidimo treba li stati među industrijskim gigantima poput Coinbase, Gemini, Binance, Bittrex i drugih.

Ključne značajke

kraken-razmjena-trgovanje-tržišta

Ključne značajke Krakena uključuju:

Funkcionalnost: Kraken je vrlo funkcionalna i user-friendly centrala na stolnim i mobilnim uređajima. Mobilna aplikacija iOS jedna je od najpopularnijih dostupnih aplikacija za kripto trgovanje.

Sigurnost & Stabilnost: Većina je burzi tijekom godina imala jedan ili više sigurnosnih proboja. Kraken, unatoč pokretanju cijele 2013. godine, nikada nije imao većih narušavanja sigurnosti, a čak su i manji sigurnosni incidenti rijetki.

Likvidnost: Kraken je bio jedan od prvih koji je predstavio kriptografski provjerljivi sustav revizije, što olakšava provjeru da burza ima dovoljno rezervi za pokrivanje svojih obveza. Kraken koristi tehnike hladnog skladištenja kako bi osigurao svoja sredstva, kao i PGP / GPG enkripciju. Korisnici također uživaju u značajkama poput dvofaktorske provjere autentičnosti, glavnog ključa i globalnih postavki.

Opcije trgovanja: Kraken nudi trgovanje bitcoin maržom do 5x. Trgovci također uživaju u naprednim značajkama poput stop-loss naloga, automatiziranog trgovanja i još mnogo toga.

Dostupno u više zemalja: Kraken je dostupan u Sjedinjenim Državama, Kanadi i raznim europskim zemljama. Mjenjačnica nudi 47 tržišnih parova sa 7 osnovnih valuta, uključujući USD, GBP, EUR, CAD i druge.

Popularne Kraken valute i parovi

Od rujna 2019. otprilike 60% volumena trgovanja tvrtke Kraken događa se u parovima BTC / EUR i BTC / USD. Ostali popularni parovi uključuju ETH / USD, ETH / EUR, XRP / USD i XRP / EUR, koji zajedno čine oko 25% volumena trgovanja. Kraken također ima snažnu količinu u drugim parovima izvan glavnih valuta, uključujući parove koji uključuju LTC, BCH, XTZ, XLM, EOS, XMR i još mnogo toga.

Kraken podržane metode pologa i isplate

Kraken omogućuje korisnicima polaganje i podizanje sredstava koristeći USD, EUR, GBP i CAD. Svi depoziti i isplate u fiat valuti vrše se putem bankovnog transfera. Stanovnici Europskog gospodarskog prostora također mogu koristiti SEPA.

Da biste položili depozit na Kraken, idite na Izbornik > Financiranje, a zatim odaberite željeni način pologa. Možete uplatiti putem bankovnog, deviznog ili kripto prijenosa.

Postupak registracije i prijave Kraken

Prijavljivanje za Kraken račun je jednostavno. Samo unesite svoje ime, e-adresu i lozinku da biste započeli. Sve lozinke moraju imati najmanje 8 znakova.

Dostupni su i osnovni i napredni računi. Za osnovni račun potrebno je vaše puno ime i prezime, datum rođenja, adresa i telefonski broj. Napredni račun zahtijeva sljedeće metode potvrde:

ID prijenosa: Da biste potvrdili napredni račun, morat ćete prenijeti obrazac koji je izdao državni organ i dokaz o prebivalištu. Stanovnici SAD-a također trebaju upisati broj socijalnog osiguranja.

Dokumentacija: Morat ćete prenijeti svoj dokaz o adresi na Kraken, uključujući fotografiju pošte s navedenim imenom i adresom.

Korisnici također imaju mogućnost postavljanja dvofaktorske autentifikacije. Dostupno je više metoda 2FA kako bi vam dodatno zaštitili račun.

Nakon što vaš račun bude potvrđen (što može potrajati od nekoliko sati do nekoliko dana), moći ćete uplatiti sredstva na svoj račun. Idite na svoj račun, a zatim dodajte podatke o svom bankovnom računu.

Čak i nakon što je vaš račun potvrđen kao “Napredno”, morat ćete napredovati kroz tri stupnja provjere kako biste uklonili ograničenja s računa. Provjera razine 1 i razine 2 može se brzo obraditi (u prosjeku traje 3 do 5 radnih dana), iako provjera razine 3 može potrajati i tjednima. Kraken je izvorno imao sustav provjere od četiri sloja, premda je od tada pojednostavio svoje zahtjeve za provjeru u Starter, Intermediate i Pro. kraken-razmjena-vrste-računa

Kraken trgovanje

Nakon što se vaš račun financira, možete otvoriti trgovinu > Nova narudžba za odabir trgovine kojom biste se željeli baviti. Odaberite valute koje želite kupiti i prodati, a zatim odaberite želite li izvršiti tržišnu ili ograničenu narudžbu. Na kraju, kliknite zeleni gumb za potvrdu da biste potvrdili kupnju.

kraken-razmjena-platforma za trgovanje

Kraken naknade

Kraken nudi konkurentne naknade za trgovanje u usporedbi s drugim reguliranim fiat platformama za trgovanje. Naknade nisu baš toliko dno kao neki od divova kripto-kripto-razmjene, ali su relativno niske u usporedbi s drugim legitimnim burzama, čak i za one koji trguju manje od 50.000 američkih dolara mjesečno.

0 do 50 000 USD: 0,16% Izrađivač, 0,26% Taker

50.001 do 100.000 USD: Izrađivač 0,14%, Unositelj 0,24%

100.001 do 250.000 USD: Izrađivač 0,12%, Unositelj 0,22%

250.001 do 500.000 USD: Izrađivač 0,10%, Unositelj 0,20%

500.001 do 1.000.000 USD: Izrađivač 0,08%, Unositelj 0,18%

1.000.001 do 2.500.000 USD: Izrađivač 0,06%, Unositelj 0,16%

2.500.001 do 5.000.000 USD: Izrađivač 0,04%, Unositelj 0,14%

5.000.001 do 10.000.000 USD: Izrađivač 0,02%, Unositelj 0,12%

10.000.000 USD +: 0,00% proizvođača, 0,10% igrača

Dostupne su posebne naknade za trgovanje stabilnim valutama, trgovanje tamnim bazenima i trgovanje maržom. Naknade za marine kreću se od 0,01% do 0,02% kao naknada za otvaranje, uz naknadu za prevrtanje od 0,01% do 0,02% svaka 4 sata.

Krakenove naknade za depozite kreću se od besplatnih (za SEPA transfere i određene devizne devizne prijenose) do paušalnih naknada od 10 GBP / USD / EUR za GBP, USD i EUR depozite.

Kripto transferi su obično besplatni za depozite, uz male naknade za podizanje novca.

grafikon naknada za trgovanje krakenom

Kraken sigurnosna pitanja i zastoji

U usporedbi s drugim glavnim burzama, Kraken je imao relativno malo sigurnosnih propusta i malo zastoja. Međutim, bilo je nekoliko značajnih incidenata.

2017: Kraken je pretrpio slučajni zastoj tijekom 2017. godine zbog neprekidnih DDoS napada. Međutim, sigurnost računa i privatnost nikada nisu ugroženi unatoč kontinuiranim napadima.

Siječanj 2018 .: 10. siječnja Kraken je obustavio trgovanje na punih 48 sati kako bi instalirao nadogradnju koja je u početku trebala trajati samo dva sata. Ovo je bio najduži prekid usluge od kada je Kraken pokrenut 2013. godine. Kraken se vratio na mrežu s besplatnim trgovanjem do 31. siječnja kao isprika korisnicima.

Za burzu koja neprekidno djeluje od 2013. godine, Kraken je imao impresivno malo sigurnosnih problema. Dok su druge razmjene u to vrijeme rasle i padale, Kraken ostaje sigurna, dugotrajna razmjena.

Jednostavnost korištenja

Kraken korisnici uglavnom hvale burzu zbog jednostavnosti upotrebe i za stolne i za mobilne korisnike. Sučelje je slično ostalim glavnim centralama. Međutim, kao i bilo što drugo, korisničko sučelje može biti osobna preferencija, a neki ljudi ne vole Krakenov izgled u usporedbi s, recimo, Coinbaseom, tvrdeći da je kompliciran za upotrebu i nije lak za oči.

Povjerenje i privatnost

Kraken ima izvrsnu reputaciju privatnosti i sigurnosti. Burza nije pretrpjela nijedno značajno kršenje sigurnosti, unatoč tome što je neprekidno radila od 2013. Korisnički podaci nikada nisu bili izloženi, niti je burza pretrpjela bilo kakve veće hakere ili gubitke potrošačkih sredstava. Kraken također ima svoj poznati kriptografski dokaz o reviziji rezervi, što korisnicima daje dodatni sloj povjerenja znajući da mogu provjeriti Krakenove rezerve u bilo kojem trenutku.

Služba za korisnike

Kraken na svojoj početnoj stranici ima živi chat prozor Zendesk koji olakšava brzo postavljanje pitanja. Za razliku od prozora za chat s drugih razmjena, Krakenovim chatom upravlja pravi čovjek, a ne robot. Korisnici također mogu podnijeti zahtjeve putem mrežnog obrasca, s odgovorima u roku od 3 do 5 radnih dana.

kraken-korisnička-podrška-podrška

Kraken Vodič za korisnike: Kako postaviti i koristiti Kraken

1. Prijavite se

prijava-start-kraken-razmjena-račun

Registracija započinje na početnoj stranici Kraken. Unesite svoju adresu e-pošte, korisničko ime i lozinku.

pridružiti se-kraken-razmjeni

Aktivacijski kod bit će poslan na vašu e-poštu radi potvrde vašeg računa.

kraken-registracija-e-pošta

2. Provjera

Da biste svoj račun Kraken koristili za bilo što, morat ćete proći kroz stupnjeviti sustav potvrde.

Potvrđivanje adrese e-pošte vodi vas do razine 0, koja vam ne dopušta polog, podizanje ili trgovanje.

Kliknite karticu Provjeri da biste vidjeli svoj trenutni status razine od 0 do 3.

kraken-razmjena-vrste-računa

Pomaknite se do dna stranice da biste vidjeli razine razine, uključujući informacije potrebne za dovršetak svake razine provjere. Ako želite povećati ograničenja za polog, povlačenje ili trgovanje, morat ćete poslati potrebnu dokumentaciju.

3. Autentifikacija

Dvofaktorska autentifikacija (2FA) Kraken ne zahtijeva, ali je toplo preporučljiva. Omogućite 2FA tako što ćete otići na sigurnosni izbornik, a zatim kliknuti na Dvofaktorska provjera autentičnosti u podizborniku.

kraken-razmjena-sigurnost-2fa

Za razliku od drugih razmjena, na Krakenu možete omogućiti 2FA za određene radnje. Upozorenje 2FA možete dobiti svaki put, na primjer, ili kad se prijavite. Kliknite gumb za postavljanje pored svake radnje za koju želite omogućiti 2FA.

Na sljedećoj stranici odaberite metodu 2FA koju želite omogućiti za tu radnju, uključujući unos lozinke ili Google Authenticator.

Na temelju odabrane metode, morat ćete unijeti dodatne 2FA opcije.

Ako upotrebljavate Google Authenticator, morat ćete skenirati QR kôd da biste povezali svoj Kraken račun s Google Authenticator.

4. Način plaćanja

Da biste položili sredstva u Kraken, idite na stranicu svog računa, a zatim kliknite Depozit u odjeljku Financiranje. Na lijevoj strani nalaze se dostupne valute koje možete položiti. Odaberite valutu koju želite položiti.

koristeći-kraken-plaćanja-sredstva

Ovisno o odabranoj opciji pologa, morat ćete unijeti određene podatke povezane s tom metodom. Također ćete morati unijeti iznos koji želite položiti (imajte na umu da ćete možda biti ograničeni na temelju vašeg nivoa).

5. Kupnja kriptovalute

Da biste izvršili novu trgovinu na Krakenu, odaberite Trgovina > Nova narudžba za prikaz jednostavnog izbornika za trgovanje.

kraken-razmjena-platforma za trgovanje

Upišite iznos kriptovalute koji želite kupiti zajedno s maksimalnom cijenom po novčiću koji ste spremni potrošiti (za ograničene narudžbe). Ili odaberite tržišnu narudžbu za trenutnu kupnju kripto valute po najboljoj dostupnoj stopi. Kliknite zeleni gumb ‘Kupi’ da biste dovršili trgovinu.

Pregledajte prethodna trgovanja odlaskom na Račun > Trgovine i narudžbe. Kraken prikazuje status, količinu, naknadu, trošak i ostale podatke o narudžbi.

kraken-trgovina-narudžba-povijest

6. Povlačenje

Možete povući fiat valutu ili kriptovalutu s Krakena. Da biste odustali, idite na Financiranje, a zatim odaberite Povuci iz podopcija.

kako-povući-kripto-iz-krakena

Zatim odaberite fiat ili kripto valutu koju želite povući pomoću opcija s lijeve strane stranice.

Svaka fiat valuta ili kripto valuta ima različite upute za povlačenje. Povlačenja iz Fiata također su dostupna samo za račune koji su završili provjeru razine 2, iako su povlačenja za kripto dostupna za korisnike razine 1.

Ako povlačite kriptovalutu, morat ćete kliknuti željenu kriptovalutu, a zatim plavi gumb Dodaj adresu.

Unesite odgovarajuću adresu za povlačenje kripto, a zatim napišite opis adrese. Adresa će biti spremljena na vaš račun radi lakšeg podizanja novca.

Nakon što je ovaj korak dovršen, vratit ćete se na stranicu za povlačenje. Odaberite adresu novčanika koju ste upravo dodali i iznos koji želite podići. Također možete pregledati naknadu potrebnu za dovršenje povlačenja.

Nakon dovršetka ovih podataka primit ćete e-poruku s potvrdom zahtjeva za povlačenje. Ne trebate nešto poduzimati s ovom e-poštom, iako ako ste e-poštu dobili bez zahtjeva za povlačenjem, to može značiti da netko ima pristup vašem računu (ili vas netko pokušava zavarati da kliknete vezu za krađu identiteta).

Završna riječ

Kraken je osnovan još 2011. Razmjena je provela dvije godine u razvoju prije nego što je lansirana u javnost 2013. Jasno je da se to vrijeme razvoja isplatilo, jer Kraken nikada nije pretrpio veće sigurnosne propuste.

Danas je Kraken i dalje jedna od najpoznatijih i najbolje osiguranih svjetskih burzi, nudeći jednostavne prijave, izvrsnu mobilnu aplikaciju i sve značajke trgovanja koje biste očekivali od moderne burze kriptovaluta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner