LocalBitcoins: Master The Crypto User Review Guide

Kako koristiti, trgovati i prijaviti se na LocalBitcoins P2P Exchange

Osnovan 2012. godine, LocalBitcoins je tržište razmjene P2P Bitcoina na kojem korisnici iz 250+ zemalja mogu kupiti ili prodati bitcoin koristeći više od 120 fiat valuta. Uzmimo vrijeme za pregled najboljeg ravnopravnog konkurenta koji kupuje i prodaje bitcoin platformu i vidimo kako koristiti, trgovati i prijaviti se na P2P OTC burzu.

Značajke

 • Trgujte kripto u više od 250 zemalja širom svijeta
 • Kupujte ili prodajte bitcoin koristeći više od 120 fiat valuta
 • Četiri razine provjere KYC

Metode pologa

 • Bankovni transferi (SEPA, BPay, Interac itd.)
 • Kripto (BTC, ETH, XRP i LTC)
 • Kreditne kartice

Pros

 • Escrow i usluga rješavanja sporova za maksimalnu zaštitu
 • Bez naknade LocalBitcoins za kupnju, prodaju ili registraciju
 • Lako razumljiv sustav reputacije i ocjenjivanja

Protiv

 • Osobni poslovi s gotovinom više nisu dostupni (od lipnja 2019.)
 • Neki prodavači naplaćuju pretjerane naknade ili visoke tečajeve
 • Do 3 ili 4 dana vremena za odgovor na ulaznice

LocalBitcoins Uvod

LocalBitcoins jedinstvena je vrsta razmjene bitcoina osnovana 2012. godine u Helsinkiju u Finskoj. Korištenjem LocalBitcoins možete komunicirati s kupcima i prodavačima bitcoina u vašem lokalnom području. Neki korisnici LocalBitcoina osobno zamjenjuju bitcoin za gotovinu. Drugi vam omogućuju kupnju bitcoina pomoću lokalnih metoda plaćanja koje nećete naći ni na jednoj burzi.

Mislite na LocalBitcoins kao na Craigslist ili eBay za kripto zajednicu, ali s većim sigurnosnim funkcijama. Trgovci objavljuju ponude na mreži, a korisnici mogu prihvatiti te ponude. Na primjer, možda ćete pronaći nekoga tko je voljan kupiti bitcoin u zamjenu za gotovinu u vašem lokalnom susjedstvu. Slažete se da ćete se sastati izvan lokalne policijske postaje kako biste dovršili prijenos i uspješno kupujete bitcoin u zamjenu za gotovinu (iako, kao što ćete saznati u nastavku, LocalBitcoins više ne podržavaju ove vrste transakcija).

LocalBitcoins ima nekoliko značajki kako bi tržište bilo što sigurnije. Na primjer, postoji mehanizam za ugled i povratne informacije, koji omogućava korisnicima da podijele svoje iskustvo s raznim trgovcima (i obrnuto).

Tu je i escrow usluga, gdje LocalBitcoins drži kovanice u escrowu dok je transakcija završena. Uz određene transakcije, kupac šalje novac LocalBitcoinsima, a zatim prodavač novac LocalBitcoinsima. LocalBitcoins potvrđuje primitak obje uplate, a zatim uplate prebacuje na svaku stranu. Kada stvari pođu po zlu na LocalBitcoinsima, razmjena također ima uspostavljen sustav za rješavanje sukoba.

Danas su LocalBitcoins dostupni širom svijeta, uključujući zemlje u kojima bi inače bilo teško pristupiti kripto razmjeni. Neki koriste LocalBitcoins za kupnju bitcoina gotovinom bez otkrivanja svog identiteta, zbog čega LocalBitcoins možete koristiti za dovršavanje anonimnih kripto transakcija.

Stvari su se tijekom godina mijenjale na LocalBitcoinsu. Burza je prestala s radom u državi New York u kolovozu 2015. nakon što je New York State Department za financijske usluge zahtijevao da sve kripto platforme dobiju BitLicense. Ruska vlada blokirala je pristup LocalBitcoinima u rujnu 2016. godine, dok je ministarstvo financija predložilo kriminaliziranje upotrebe bitcoina.

Također je bilo više slučajeva da su ljudi koristili web stranicu, a zatim bili uhićeni zbog pranja novca i povezanih kaznenih djela. Primjerice, 2014., 2016. i 2018. dogodili su se značajni incidenti. Ti su slučajevi povezani s činjenicom da LocalBitcoins olakšava provođenje anonimnih kripto transakcija od uobičajene burze koja zahtijeva KYC / AML provjeru.

LocalBitcoins je tijekom godina imao i nekoliko manjih sigurnosnih propusta. Početkom 2013. godine LocalBitcoins izgubili su 30 BTC (tada je vrijedilo 15.000 USD) zbog provale sigurnosti. Tada su u siječnju 2019. hakeri ukrali bitcoin u vrijednosti od 28.200 dolara s korisničkih računa LocalBitcoins.

Jedna od najvećih promjena na LocalBitcoins dogodila se 1. lipnja 2019. godine, kada je tvrtka tiho uklonila osobno trgovanje gotovinom sa svoje platforme. LocalBitcoins priznali su da je promjena napravljena kako bi se “prilagodila trenutnom regulatornom okruženju”. Dani anonimne trgovine gotovinom za kripto putem LocalBitcoins-a su prošli, iako je podržano mnoštvo drugih načina plaćanja (i dalje možete obavljati gotovinske transfere – samo ne osobno).

Unatoč tim promjenama i borbama, LocalBitcoins nastavlja biti priča o uspjehu u svojoj rodnoj Finskoj. Tvrtka se našla pri vrhu liste najboljih financijski uspješnih tvrtki u Finskoj prema publikaciji Kauppalehti, na primjer, postizanje ocjene 94/100 (najbolje rangirana tvrtka postigla je 96/100).

Ključne značajke


Ključne značajke LocalBitcoina uključuju:

Podržani širom svijeta: LocalBitcoins mogu biti najviše podržana platforma za kripto trgovanje na svijetu. Tvrtka tvrdi da platformu koriste korisnici iz više od 250 zemalja. Mnoge od ovih zemalja nemaju postojeće kripto razmjene, što znači da je LocalBitcoins najbolja opcija za korisnike u zemljama koje nemaju dovoljno usluga..

Trgovina bilo kojom Fiatovom valutom: LocalBitcoins omogućuje vam trgovanje u gotovo bilo kojoj fiat valuti. Bilo da se nalazite u Kirgistanu ili na Papui Novoj Gvineji, trebali biste biti u mogućnosti pronaći lokalne trgovce koji su spremni izvršiti gotovinske transfere u vašoj lokalnoj, fiat valuti. Mnoge fiat valute dostupne za trgovanje na LocalBitcoins nisu dostupne putem bilo koje konvencionalne kripto burze.

Escrow usluga: LocalBitcoins drži sredstva na escrowu tijekom transakcije. Jedna strana šalje sredstva LocalBitcoinsu, a zatim druga strana. Nakon što LocalBitcoins potvrdi primitak obje uplate, šalje sredstva objema stranama. Ovo je dodatni sloj sigurnosti od konvencionalne P2P transakcije bez posrednika.

7800+ gradova: Danas u svom gradu možete upoznati ljude koji trguju bitcoinima. Od listopada 2019. LocalBitcoins podržava 7800+ gradova širom svijeta. Možete pogledati cijeli popis podržanih gradova i država ovdje.

Brzo kripto trgovanje: Želite kupiti kripto danas što je brže moguće? LocalBitcoins je jedan od najboljih načina za to. Ne morate dovršiti KYC / AML provjeru kao što biste to učinili s uobičajenom kripto razmjenom. Jednostavno možete odmah komunicirati s lokalnim kupcem.

Oglasna ploča za korisnike i trgovce: Glavno sučelje LocalBitcoins-a je poput oglasne ploče – slično Craigslistu. Pregledavate ponude u svom lokalnom području. Za razliku od Craigslist-a, ovdje možete vidjeti reputaciju svakog korisnika, mrežni status, prihvaćene načine plaćanja i druge podatke.

Sustav ugleda i povjerenja: Sustav reputacije LocalBitcoins omogućuje vam da vidite broj potvrđenih trgovina koje je korisnik sklopio tijekom godina i rezultat povratnih informacija s tih razmjena.

Besplatne transakcije: Registriranje, kupnja i prodaja bitcoina na LocalBitcoins potpuno je besplatan (iako svaki trgovac ima svoje naknade i doplate).

1% naknada za trgovce s oglasima: Jedini koji naplaćuju naknadu na LocalBitcoins su trgovci koji izrađuju oglase, koji plaćaju naknadu od 1% za svaku završenu trgovinu. Međutim, korisnici će također platiti dodatne naknade i dodatne tečajeve jedinstvene za svakog trgovca.

Sustav provjere: LocalBitcoins ima uspostavljen sustav provjere. Možete vidjeti je li trgovcu ovjerena osobna, putovnica ili vozačka dozvola putem LocalBitcoins, na primjer, pružajući vam dodatni nivo povjerenja u odnosu na konvencionalnu kripto razmjenu.

Jednostavan za korištenje: LocalBitcoins je jednostavan za korištenje kako za početnike, tako i za napredne korisnike. Možete odmah pregledati načine plaćanja za svakog trgovca, njihov trenutni tečaj i ograničenja. Možete vidjeti i koliko je transakcija trgovac uspješno izvršio, pružajući vam dodatnu razinu mira u odnosu na tipično objavljivanje na Craigslistu.

Decentralizirana usluga: LocalBitcoins nije uobičajena razmjena. To je financijska služba koja djeluje kao posrednik spajanjem kupaca i prodavača. Sličnije je P2P web mjestima poput Craigslista i eBaya nego kripto burzama poput Coinbasea.

Nema više trgovina kripto gotovinom: LocalBitcoins su istaknuti svojim popularnim trgovinama kripto-za-novac. Korisnici su mogli organizirati okupljanja putem LocalBitcoins, a zatim se osobno sastati kako bi mijenjali bitcoin za gotovinu. Od lipnja 2019. ove transakcije više nisu podržane. Međutim, i dalje možete trgovati gotovinom za bitcoin – jednostavno morate izvršiti prijenos gotovine (recimo, pomoću banke ili PayPala), umjesto da ga osobno trgujete.

Četiri razine provjere: LocalBitcoins sada ima četiri razine nivoa provjere. Samo s SMS potvrdom možete trgovati do 1.000 EUR kriptopisa. Ograničenja možete podići na 20 000 EUR, 200 000 EUR ili neograničeno napredovanjem kroz provjeru razine 1, razine 2 i razine 3.

LocalBitcoins Valute i parovi

LocalBitcoins službeno navodi ponude za BTC, ETH, XRP i LTC. Međutim, možda ćete moći pronaći trgovce koji su voljni kupovati i prodavati i druge kovanice. Što se tiče fiat valuta, LocalBitcoins podržava 120+ fiat valuta iz 250+ zemalja svijeta.

LocalBitcoins podržane metode pologa i isplate

LocalBitcoins omogućuje vam polog novca putem bankovnih transfera, SEPA-e, Interac-e-Transfer-a, BPay-a i drugih metoda bankovnih transfera specifičnih za zemlju ili regiju. Tvrtka također prihvaća plaćanja kreditnim karticama. Možete položiti i podići BTC, ETH, XRP i LTC, kao i više od 120 fiat valuta iz cijelog svijeta, uključujući USD, EUR, GBP, AUD, CAD, CNY i još mnogo toga..

Proces registracije i prijave LocalBitcoins

LocalBitcoins ima jednostavan postupak registracije i prijave. Možete se prijaviti i započeti s pregledavanjem lokalnih ponuda u roku od nekoliko minuta.

Trgovanje lokalnim bitcoinima

LocalBitcoins nema isto trgovačko sučelje kao konvencionalna burza. Umjesto toga, sučelje više sliči Craigslistu ili eBayu: možete vidjeti popis prodavača ili kupaca u vašem području. LocalBitcoins navodi reputaciju svakog korisnika, broj uspješnih transakcija, trenutni tečaj tog korisnika i sva ograničenja. Stvarno iskustvo trgovanja razlikuje se od korisnika do korisnika (postoji stotine mogućih načina plaćanja), ali LocalBitcoins drži sredstva pod escrowom radi maksimalne sigurnosti tijekom svake trgovine.

Lokalne naknade za bitkoine

LocalBitcoins ne naplaćuje naknade za registraciju, kupnju ili prodaju bitcoina na svojoj platformi. Međutim, svaki trgovac ima svoje naknade. Neki trgovci naplaćuju postotak naknade. Drugi naplaćuju paušalno. LocalBitcoins jasno prikazuje te naknade prema tečaju svakog korisnika. Uz to, trgovci koji objavljuju oglase na LocalBitcoins platit će naknadu od 1% za svaku izvršenu transakciju.

Sigurnosni problemi i zastoji LocalBitcoins

LocalBitcoins uglavnom rade bez problema od pokretanja 2012. Međutim, platforma je tijekom godina imala dva manja incidenta. 2013. godine hakeri su korisnicima ukrali 30 BTC-a (u to vrijeme vrijednih 15.000 USD). Tada su u siječnju 2019. hakeri ukrali 28 200 dolara s korisničkih računa LocalBitcoins. Osim ova dva incidenta, LocalBitcoins ima čistu sigurnosnu evidenciju.

Jednostavnost upotrebe LocalBitcoins

LocalBitcoins može biti jednostavan ili težak za upotrebu, ovisno o vašoj interakciji s drugim korisnicima LocalBitcoins. Općenito je lako koristiti LocalBitcoins kada radite s uglednim i iskusnim trgovcima. Međutim, neki trgovci imaju složene ili skupe transakcijske procese ili loše komunikacijske vještine koje mogu utjecati na taj postupak.

Povjerenje i privatnost LocalBitcoins

LocalBitcoins ima četiri različite razine računa ovisno o vašoj razini provjere. Općenito, LocalBitcoins ima evidenciju zaštite korisničkih podataka. Koliko je javnosti poznato, LocalBitcoins nikada nije pretrpio veće curenje korisničkih podataka. LocalBitcoins je također povjerljiva i transparentna tvrtka sa sjedištem u Helsinkiju u Finskoj. Također je osnovana 2012. godine, što znači da ima 7 godina iskustva u kripto prostoru.

Služba za korisnike LocalBitcoins

LocalBitcoins ima sustav za rješavanje sporova koji je općenito dobro ocijenjen, iako će neki korisnici uvijek imati pritužbe. Možete se obratiti korisničkoj podršci LocalBitcoins podnošenjem mrežne ulaznice, iako ne postoji besplatna linija za pomoć ili adresa e-pošte. Obično LocalBitcoins reagira na ulaznice u roku od 1 do 2 dana, ali u zauzetim vremenima može potrajati i do 3 do 4 dana da bi se dobio odgovor.

Korisnički vodič LocalBitcoins: Kako postaviti i koristiti LocalBitcoins

Prijavljivanje za LocalBitcoins je jednostavno i brzo. Možete se prijaviti za nekoliko minuta, a zatim potvrditi svoj račun do četiri razine potvrde na temelju količine podataka koje želite pružiti.

Evo detaljnog vodiča:

1. Prijavite se

Posjetite LocalBitcoins.com i kliknite zeleni gumb ‘Prijavi se besplatno’. localbitcoins-prijava

Unesite svoje korisničko ime, e-adresu i lozinku, a zatim kliknite zeleni gumb ‘Registriraj se’.

localbitcoins-user-account

Vidjet ćete iskačući dokument o Uvjetima pružanja usluge i Pravilima o privatnosti. Pročitajte oba, a zatim kliknite “Slažem se”.

lokalni bitcoin-p2p-razmjena-uvjeti

2. Provjera

Provjerite pristiglu poštu i kliknite vezu u e-pošti da biste potvrdili svoju adresu.

localbitcoins-provjera

lokalnibitcoin-registracija

Prijavite se na svoj račun unosom korisničkog imena / adrese e-pošte i lozinke.

LocalBitcoins mogu od vas zahtijevati da dovršite dvofaktorsku autentifikaciju (2FA) kada se prvi put prijavite. Kliknite vezu u svojoj e-pošti da biste potvrdili zahtjev za prijavu.

localbitcoins-login

Zatim ćete morati popuniti podatke o profilu unosom imena i države prebivališta.

localbitcoins-user-profile

3. Dvofaktorska autentifikacija

Napokon ćete doći do stranice na kojoj unosite svoj telefonski broj, a zatim svoj telefonski broj potvrdite SMS kodom.

localbitcoins-sigurnost

Unesite kôd i bit će vam odobren pristup LocalBitcoins.com.

4. Razine provjere na lokalnim bitcoinima

LocalBitcoins ima četiri nivoa provjere. Vaša razina provjere utječe na to koliko svake godine možete kupiti ili prodati na platformi.

Razina 0: Puno ime, država prebivališta, adresa e-pošte i telefonski broj (ograničenje od 1.000 EUR godišnje)

Razina 1: Fizička adresa, potvrda osobne iskaznice i KYC podaci (ograničenje od 20 000 EUR godišnje)

Razina 2: Dokaz o prebivalištu (200.000 EUR godišnje)

Razina 3: Dodatna provjera ID-a (bez ograničenja)

localbitcoins-identitet-provjera

5. Trgovanje kriptovalutom

Nakon potvrde vašeg računa, sada možete kupovati ili prodavati bitcoin ili trgovati na LocalBitcoins tržištu. Ako niste izvršili nijednu provjeru izvan svog telefonskog broja, bit ćete ograničeni na ograničenje trgovine ili dolazne transakcije od 1.000 EUR godišnje. Da biste povećali ograničenje, morat ćete navesti svoju fizičku adresu i potvrditi svoj ID.

Možete trgovati putem gumba Brza kupnja ili Brza prodaja.

localbitcoins-buy-trade-cryptocurrencies

Ili možete pregledavati popis ponuda za kupnju u vašoj regiji. Ovdje navedeni trgovci voljni su vam prodati bitcoin u zamjenu za vašu lokalnu fiat valutu koristeći razne načine plaćanja.

lokalnibitcoin-kupi-bitcoin

Ako imate bitcoine koje ste spremni prodati, možete pregledavati popis ponuda za prodaju u vašoj regiji. Možete dobiti svoju lokalnu fiat valutu u zamjenu za bitcoin.

lokalnibitcoin-prodaja-kriptoasseti

Postupak transakcije kod svakog trgovca uvelike se razlikuje. Većina trgovaca spremna je prihvatiti više načina prijenosa, uključujući gotovinske depozite ili bankovne transfere.

localbitcoins-buy-bitcoin-online

Svakako provjerite stranicu svakog trgovca prije dovršenja transakcije. Možete vidjeti kada je račun izrađen, koliko su uspješnih transakcija izvršili i druge relevantne informacije o ugledu i povjerenju korisnika.

lokalnibitcoin-informacije

6. Povlačenje

Nakon što LocalBitcoins potvrdi primitak svake uplate, novac će biti prepušten objema stranama. Primit ćete bitcoin ili fiat valutu (bilo da kupujete ili prodajete).

Novac možete držati u svom novčaniku LocalBitcoins. Ili ga možete povući u bilo kojem trenutku besplatno. Opet, LocalBitcoins ne naplaćuje nikakve naknade korisnicima za trgovanje, polaganje ili povlačenje novca s platforme.

Završna riječ

LocalBitcoins glavni je oslonac kripto zajednice od 2012. To je najstarije i najuglednije tržište razmjene P2P u zajednici.

U lipnju 2019. LocalBitcoins žrtvovali su jednu od svojih najpopularnijih značajki regulatornim bogovima: LocalBitcoins uklonili su osobne gotovinske transfere sa svoje platforme i krenuli dalje s većim zahtjevima za verifikaciju KYC / AML. Bio je kraj ere za LocalBitcoins, ali također je nagovijestio da je platforma spremna prilagoditi se novim regulatornim zahtjevima.

Danas LocalBitcoins nastavljaju jačati. Možete pronaći ponude za kupnju i prodaju bitcoina iz više od 250 zemalja širom svijeta koristeći više od 120 fiat valuta. LocalBitcoins je teško nadmašiti u smislu sigurnosti, praktičnosti i jednostavnosti upotrebe.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map