Razmjena blizanaca: svladajte Vodič za pregled kripto korisnika

gemini-razmjena-pregled

Kako koristiti, trgovati i prijaviti se na Gemini Exchange

Gemini je jedna od najbolje reguliranih i najpouzdanijih burzi kripto valuta na svijetu. Saznajte sve što trebate znati o Gemini u našem pregledu i korisničkom priručniku.

Značajke

 • Mobilna aplikacija za iOS i Android
 • Kripto pohrana institucionalne razine
 • Napredno trgovanje u kripto uređenom i najpouzdanijem okruženju

Metode pologa

 • Visa, MasterCard i American Express kreditne ili debitne kartice
 • Lokalni bankovni transferi iz američkih banaka

Pros

 • Opsežno regulirano u državi New York
 • Jednostavan za upotrebu na stolnim i mobilnim uređajima
 • Sigurna rješenja skrbništva na institucionalnom nivou
 • Izvrsna korisnička usluga

Protiv

 • Veće naknade od manje pouzdanih razmjena
 • Potreban je opsežan KYC i postupak provjere
 • Mali broj novčića i prihvaćene zemlje

Uvod

Gemini Trust Company, LLC, poznata jednostavno pod nazivom Gemini, jedna je od najbolje reguliranih svjetskih burzi kriptovaluta. Tvrtku su 2014. godine osnovali Cameron i Tyler Winklevoss – isti oni blizanci Winklevoss koji su imali ulogu u ranim danima Facebooka.

Gemini je njujorška povjerljiva tvrtka koju regulira New York State Department of Financial Services (NYDFS). U lipnju 2016. razmjena je postala prva svjetska licencirana ETH burza. U svibnju 2018. Gemini postali su prva svjetska licencirana Zcash burza.

Iako druge razmjene nude ogroman broj valuta i opcija, Blizanci se usredotočuju na to da nekoliko važnih stvari rade ispravno. Razmjena prihvaća samo korisnike iz Sjedinjenih Država, Kanade, Ujedinjenog Kraljevstva, Južne Koreje, Hong Konga i Singapura, na primjer. Blizanci su također aktivni samo na nekolicini tržišta, nudeći parove s nekom kombinacijom BTC, USD, ETH, LTC, BCH i ZEC.

Još jedna lijepa stvar kod Blizanaca je što je idealan i za početnike i za napredne trgovce. Platforma ima dovoljno alata prilagođenih početnicima i opcija sučelja da zadovolji nekoga tko kupuje njihov prvi bitcoin. Također ima opsežne napredne alate za trgovanje kako bi smirio iskusnije trgovce. Naravno, Gemini također ima punopravno, institucionalno rješenje kripto skrbništva koje velikim investicijskim institucijama olakšava skok u kripto nego ikad prije.

Da se doda na listu razloga za vjerovanje Blizancima, razmjena je jedna od rijetkih u kripto prostoru koju je revidirala jedna od računovodstvenih kuća velike četvorke: Blizance je revidirao Deloitte. Uz opsežni regulatorni nadzor i povjerenje, lako je shvatiti zašto Gemini proglašavaju da su “postavili standard za kripto cyber sigurnost”.

U konačnici, Gemini se natječe s nekim od najvećih igrača u industriji – uključujući Kraken, Bitstamp, Binance, Bittrex i Coinbase – dok upravlja visoko reguliranom razmjenom kriptovaluta. Nastavite čitati kako biste otkrili prednosti Blizanaca, uključujući kako funkcionira razmjena.

Ključne značajke

Ključne značajke Blizanaca uključuju:

Blizanci USD (GUSD) Stablecoin: Nakon što se pojavila polemika u vezi s Tetherovim stabilkoinom, USDT-om, Blizanci su odlučili pokrenuti vlastiti stabilkoin. Gemini USD, ili GUSD, potpuno je kolateralizirani stabilcoin koji se koristi u mnogim obrtima na platformi Gemini (i drugim razmjenama). Svaki GUSD u optjecaju poduprt je s 1 USD u rezervama Blizanaca, a te se rezerve revidiraju mjesečno, a rezultati se objavljuju na mreži kako bi ih svi mogli vidjeti.

Mali broj visokokvalitetnih kriptovaluta: Umjesto da na svoju platformu doda stotine kripto valuta niske kvalitete, Gemini je dodao mali broj decentraliziranih kriptovaluta s velikim povjerenjem. Danas Gemini na svojoj burzi navodi samo šest različitih kripto i fiat valuta, uključujući BTC, USD, ETH, LTC, BCH i ZEC.

Visoko regulirano: New York je bila jedna od prvih država koja je stvorila regulatorno tijelo za nadzor razmjene kriptovaluta koje djeluju unutar države. Gemini je bila prva licencirana burza digitalne imovine koja je udovoljila zahtjevima tog tijela. Danas Blizance i dalje regulira New York State Department za financijske usluge, što ga čini jednom od najpouzdanijih kripto burza koje danas možete pronaći.


Mobilna aplikacija: Gemini je nedavno pokrenuo mobilnu aplikaciju za Android i iOS. Aplikacija vam omogućuje trenutnu kupnju bitcoina pomoću pametnog telefona ili tableta. Otvorite račun, a zatim kupite kripto odmah koristeći debitnu ili kreditnu karticu, a da nikada ne napustite telefon. To je jedan od najbržih, najjednostavnijih i najsigurnijih načina za kupnju kriptografije s mobilnog uređaja.

Ponavljajuće se kupnje: Gemini podržava ponovljene kupnje, omogućujući vam da zakažete ponavljajuću kupnju bilo koje imovine s popisa Gemini. Ako, na primjer, želite kupiti 0,5 BTC svaki mjesec tijekom sljedećih 18 mjeseci, onda to možete učiniti s Blizancima.

Napredna kibernetička sigurnost: Blizanci tvrde da su postavili standard za kripto cyber-sigurnost – i nisu pokrenuti. Služba skrbništva Gemini čuva imovinu kupaca na sigurnom. Gemini je također razvio vlastiti vlastiti izvanmrežni sustav hladnjače. Iz svih ovih razloga, Blizanci su jedno od najpouzdanijih imena u igri.

Potpuno osigurana: U listopadu 2018. Gemini je objavio da je dobio osiguranje digitalne imovine koje pokriva tokene i kovanice koje drži burza. Ovo osiguranje posreduje Aon, londonska tvrtka za savjetovanje o rizicima, a osigurava ga konzorcij globalnih osiguravatelja. Jasno je da je ova grupa osiguranja bila dovoljno impresionirana Geminijevom digitalnom sigurnošću imovine da su se osjećali ugodno osiguravajući imovinu.

Osnovne i napredne trgovine: Blizanci nude niz trgovinskih opcija, uključujući ograničenje kupovine / prodaje, zaustavljanje kupnje / prodaje, OCO, dobro do dana (GTD) i trgovanje kupnjom / prodajom. Bez obzira želite li samo kupiti kovanice po trenutnom tržišnom tečaju ili stvarate složenije vrste naloga, Gemini ima mogućnosti trgovanja kako bi udovoljio vašim potrebama.

Položite putem bankovnih kartica: Mnoge lošije razmjene kriptovaluta ne prihvaćaju kreditne ili debitne kartice zbog zabrinutosti zbog prijevara. Blizanci, međutim, prihvaćaju kreditne i debitne kartice Visa, MasterCard i American Express. Novac na burzu možete prenijeti i iz američkih banaka.

Kupite Cryptoverse: Želite li jednom kupnjom dobiti udio u cijeloj kripto industriji? Želite li kupiti više kripto valuta, a da ih pojedinačno ne kupujete? Blizanci imaju opciju koja se zove Buy the Cryptoverse (pojam koji je tvrtka zapravo zaštitila) koji vam omogućuje da odmah kupite pregršt glavnih valuta.

Blizanci valute i parovi

Gemini nudi sve sljedeće kripto i fiat valute s raznim opcijama uparivanja:

 • BTC
 • USD
 • ETH
 • LTC
 • BCH
 • ZEC

Načini polaganja i isplate koji podržavaju Blizanci

Gemini prihvaća depozite putem američkih bankovnih transfera ili putem kreditnih i debitnih kartica (Visa, MasterCard ili American Express).

Novac s Gemini možete podići na BTC ili ETH novčanik. Ili možete izvršiti povlačenje na USD račun putem devizne doznake.

Proces registracije i prijave blizanaca

Gemini je visoko regulirana razmjena, tako da ima smisla da bi korisnici Geminija morali uskočiti kroz više obruča. Ipak, postupak registracije i provjere Blizanaca još je uvijek jednostavan.

Posjetite Gemini.com ili preuzmite aplikaciju Gemini da biste započeli. Možete odabrati postavljanje uobičajenog osobnog računa. Ili možete postaviti institucionalni račun. Potvrđujete svoju e-poštu, postavljate dvofaktorsku provjeru autentičnosti (2FA), prenosite fotografiju osobnog identifikacijskog dokumenta s fotografijom, a zatim dodajete bankovni račun. Nakon što prođete kroz ove korake i Gemini potvrdi vaše podatke, spremni ste za početak trgovanja.

Trgovanje Blizancima

Postupak trgovanja Blizanaca je jednostavan. Dostupne opcije trgovanja uključuju:

Tržišne narudžbe: Kupujete ili prodajete po najboljoj dostupnoj trenutnoj tržišnoj cijeni.

Granični poredak: Kupujete ili prodajete po određenoj cijeni (unosite cijenu ili limit po kojem želite kupiti ili prodati).

Ograničite FOK (ispunite ili ubijte): FOK narudžbe u potpunosti se otkazuju, osim ako se ne mogu odmah ispuniti ili po cijeni boljoj od navedene. To se obično koristi za veće narudžbe.

Ograničite IOC narudžbe (trenutno ili otkažite): IOC narudžba se odmah obrađuje po određenoj ili boljoj cijeni ili se otkazuje.

Ograničite MOC narudžbe (napravite ili otkažite): MOC narudžba ostaje u knjizi narudžbi po određenoj cijeni. Ako bilo koji dio narudžbe nije moguće odmah ispuniti, cijela se narudžba otkazuje.

Ograničite AO narudžbe (samo na aukciji): Granična AO narudžba počiva na knjizi naloga za dražbu i ispunjava se ili je bolja od određene cijene na kraju dražbe. Svaka količina koja se ne popuni otkazuje se.

Ograničenje IOI (naznaka interesa): Ograničen IOI nalog inicira tijek rada blokovskog trgovanja Blizanaca kako bi se stvorila likvidnost za velike količine blokova.

Dvije posljednje trgovine uglavnom su namijenjene institucionalnim investitorima i malo je vjerojatno da će ih koristiti mali ulagači. Međutim, naprednije vrste trgovine dostupne su onima koji ih trebaju.

tipovi naloga-razmjene blizanaca

Naknade za blizance

Blizanci imaju konkurentne naknade slične onima koje vidimo kod drugih visoko reguliranih burzi. Ne plaćate jeftine naknade za trgovanje (0,05%) koje vidite na zasjenjenijim burzama, ali također ne plaćate visoke naknade koje vidite na određenim drugim burzama (0,5%). Umjesto toga, Blizanci su negdje u sredini.

 • Naknada za natjecatelja: 0,35%
 • Naknada proizvođača: 0,10%
 • Naknada za dražbu: 0,20%
 • Naknada za polog: Besplatno
 • Naknada za povlačenje: Besplatno

Cijene značajno padaju s opsegom trgovine. Na primjer, ako trgujete više od milijun američkih dolara u razdoblju od 30 dana, naknada za uzimatelja pada na 0,25%, a naknada za dražbu na 0,15% (naknada proizvođača ostaje ista). Kada trgujete preko 10 milijuna USD po 30 dana, ne plaćate nikakvu naknadu za tvorce i naknade za one koji uzimaju samo 0,10%.

naknade za razmjenu blizanaca

Trenutne naknade možete provjeriti u bilo kojem trenutku na zaslonu računa. Blizanci jasno označavaju iznos kojim ste trgovali u zadnjih 30 dana i naknade koje možete očekivati ​​da ćete platiti.

primjeri blizanaca-naknada-popust

Polozi i isplate su besplatni na Gemini, iako mjesečno uz određene načine isplate (uključujući BTC, ETH, LTC, BCH i ZEC) dobivate samo 10 besplatnih isplate. Iznad tog iznosa platit ćete malu naknadu (0,001 BTC po povlačenju). Isplata deviznim doznakama, povlačenje ACH-om i podizanje GUSD-a uvijek su besplatna, bez obzira na broj podizanja novca koja napravite mjesečno.

Sigurnosna pitanja i zastoji blizanaca

Iako su jedna od najvećih i najciljanijih razmjena u kripto industriji, Gemini nije imao većih sigurnosnih problema, problema sa zastojima ili značajnih sigurnosnih propusta. Postoji razlog zašto se Blizancima vjeruje da drže milijune dolara institucionalnih sredstava: oni imaju gotovo besprijekoran sigurnosni dosije.

gemini-skrbništvo-kripto-pohrana

Blizanci od koristi

Gemini su značajno uložili u to da svoju platformu učine što jednostavnijom za upotrebu. Korisnici stolnih računala i mobilnih uređaja uživaju u iznenađujuće jednostavnom iskustvu trgovanja na svakom koraku operacije. Nova mobilna aplikacija Gemini vjerojatno je najlakši način za korisnike Androida ili iPhonea da kupuju kripto pomoću svog mobilnog uređaja.

Povjerenje i privatnost

Blizanci su izuzetno transparentni i imaju povjerenja. Gemini je osnovana kao njujorška povjerljiva tvrtka u nadležnosti njujorškog Odjela za financijske usluge. Blizanci su prozirni u svakoj fazi svog rada. Njihovi se depoziti u Gemini USD (GUSD) revidiraju mjesečno, a rezultati se objavljuju na mreži. Blizance je također revidirala računovodstvena tvrtka Deloitte velike četvorke. Sve u svemu, Blizanci su zasluženo jedno od najpouzdanijih imena u kripto industriji.

Služba za korisnike

Gemini nudi sustav predaje ulaznica na Zendesk. Možete birati između različitih tema podrške, poput “Moj račun” ili “Sigurnost”, a zatim objasniti svoj zahtjev. Usluga je dostupna 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, a Blizanci obično odgovaraju na ulaznice u roku od 1 do 2 radna dana. Međutim, neke korisnike može zasmetati što Blizanci nemaju liniju za chat uživo ili besplatni telefonski broj.

Vodič za korisnike Gemini: Kako postaviti i koristiti Bybit

1. Prijavite se

Gemini prihvaća korisnike iz Kanade, Singapura, Ujedinjenog Kraljevstva, Južne Koreje, Singapura i Hong Konga. Posjetite Gemini.com kako biste započeli postupak registracije.

blizanac-korisnički vodič

Kliknite Započnite da biste se registrirali na mreži putem preglednika na radnoj površini.

Aplikaciju Gemini možete preuzeti i iz trgovine Google Play ili iOS App Store.

Nakon što kliknete na Početak rada, otvorit će se prozor s pitanjem koju vrstu računa želite otvoriti.

Odaberite Otvori osobni račun i unesite svoje ime, e-adresu i lozinku. Ako je vaša lozinka preslaba, tada je Blizanci mogu odbiti.

Nakon što završite postupak registracije, Blizanci će vam poslati e-poštu na vašu pristiglu poštu.

2. Provjera

Kliknite vezu u pristigloj pošti. Tada će vas blizanci zatražiti telefonski broj za postavljanje dvofaktorske provjere autentičnosti (2FA). Preporučujemo da postavite 2FA kako biste što više zaštitili svoj račun.

Međutim, također je važno napomenuti da 2FA nije neprobojan: postoje brojne priče o tome kako korisnici kriptografije gube sredstva za 2FA temeljen na SMS-u jer su hakeri uspjeli dobiti kontrolu nad svojim telefonskim brojem. Umjesto toga, sve je veći broj korisnika umjesto toga prešao na Google Authenticator, koji je mobilna aplikacija instalirana na vašem telefonu. Sve dok imate svoj telefon, moći ćete izvršiti 2FA provjeru.

3. Prenesite dokumentaciju

Blizanci će tražiti od vas da dokažete svoj identitet. Da biste to učinili, morat ćete dovršiti postupak potvrde KYC prijenosom dijela osobne iskaznice s fotografijom.

Ovaj ID može biti putovnica, vozačka dozvola ili nacionalna registracijska kartica.

Obično se postupak KYC dovršava u roku od nekoliko sati. U nekim slučajevima – kao u vrijeme teških sigurnosnih kopija – moglo bi potrajati nekoliko dana.

4. Način pologa

Da biste započeli trgovanje, morat ćete položiti novac u Blizance. Većina ljudi uplaćuje novac u Blizance deviznom doznakom iz američke banke. No, novac možete prenijeti i debitnom ili kreditnom karticom s Visa, MasterCard ili American Express.

Nakon završetka provjere KYC-a i bankovnog računa, možete prenijeti novac na svoj račun Gemini i započeti trgovanje kriptovalutama.

5. Trgovanje kriptovalutom

Gemini olakšava trgovanje kriptovalutama na svojoj platformi. Kao što je gore spomenuto, postoji sedam različitih vrsta naloga, uključujući standardne tržišne i limitirane narudžbe te naprednije vrste naloga.

trgovanje na kripto-razmjeni blizanaca

6. Povlačenje

Gemini vam omogućuje da u bilo kojem trenutku, besplatno, povučete novac s platforme. Sredstva u USD možete jednostavno podići na svoj američki bankovni račun. Ili možete povući svoj bitcoin, ETH i druge kriptovalute na svoju kripto adresu.

Imajte na umu da mjesečno dobivate samo 10 besplatnih podizanja kripto-zapisa (mjesečno dobivate neograničena povlačenja deviznim prijenosom). Nakon toga ćete platiti malu naknadu.

Završna riječ

Blizanci su vjerojatno najpouzdanije i najbolje regulirano ime u kripto prostoru. Kripto div sa sjedištem u New Yorku otvorio je put u smislu regulatornih standarda. Danas su pouzdano i transparentno ime idealno za kripto trgovce koji traže regulirano okruženje u kojem mogu trgovati.

Postoje neke nedostatke Blizanaca. Registracija je otvorena samo za korisnike u šest regija (Sjedinjene Države, Kanada, Ujedinjeno Kraljevstvo, Južna Koreja, Singapur i Hong Kong. Na raspolaganju je i samo pet kripto valuta (BTC, ETH, BCH, LTC i ZEC).

Ako vam pak ovi manji nedostaci ne smetaju, tada ćete shvatiti da Gemini nudi neke od najsigurnijih kripto trgovanja dostupnih danas.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map