Razmjena Coinmama: svladajte Vodič za pregled kripto korisnika

coinmama-razmjena-pregled

Kako koristiti, trgovati i prijaviti se na Coinmama Crypto Exchange

Coinmama pomaže ljudima da brzo i lako kupuju kriptovalute u 190 zemalja od 2013. Otkrijte sve što danas trebate znati o Coinmami u našoj recenziji.

Značajke

 • Kupujte bitcoin bilo kojom Visa ili MasterCard kreditnom / debitnom karticom
 • Brza provjera
 • Trenutna dostava

Metode pologa

 • SEPA za stanovnike EU
 • Kripto depoziti
 • Visa ili MasterCard

Pros

 • Jeftin i jednostavan način za kupnju glavnih kriptovaluta
 • Jednostavan za korištenje
 • Dostupno u više od 190 zemalja

Protiv

 • Visoke naknade (naknade od 11% za obradu kreditnih i debitnih kartica)
 • Ograničene mogućnosti prodaje; a ne tehnički kripto razmjena
 • Nema korisničke podrške 24/7

Uvod

Coinmama je izraelska burza kriptovaluta sa sjedištem u Ra’anani na periferiji Tel Aviva. Burza kontinuirano djeluje od 2013. Danas Coinmama ima tim od 30 zaposlenika koji opslužuju preko 1 milijun korisnika u 190 zemalja. Burza je registrirana u Slovačkoj, iako je službeno u vlasništvu New Bit Ventures u Izraelu.

Razmjena ima za cilj ponuditi jedan od najbržih i najjednostavnijih načina kupnje kriptovaluta. Kriptovalute možete kupiti putem interneta u roku od jednog sata (uključujući provjeru) pomoću debitnih ili kreditnih kartica. Coinmama prihvaća bilo koju Visa ili MasterCard kreditnu ili debitnu karticu, naplaćujući 11% naknada za obradu plaćanja i kupnju kriptovaluta. To je vrlo visoka naknada, ali plaćate značajnu premiju za brzinu i praktičnost.

Coinmama je idealna za početnike kripto korisnika koji žele kupiti svoj prvi bitcoin. Napredniji trgovac može koristiti drugu platformu za uštedu na naknadama za transakcije, no početnik će smatrati da je Coinmama vrlo jednostavna za upotrebu. Ako tražite brz i jednostavan način za kupnju svog prvog bitcoina, tada je Coinmama izvrstan izbor. Coinmama također prodaje mali raspon drugih kripto valuta, uključujući BCH, ETH, LTC i druge.

Naravno, ne morate plaćati visoke naknade za transakcije s kreditnim karticama i debitnim karticama. Coinmama također omogućuje SEPA i SWIFT prijenose. Na tim ćete transferima platiti 0% da biste položili novac na platformu, iako ćete i dalje plaćati nezaobilaznu naknadu od 5,9% tečaja.

Još jedna lijepa stvar kod Coinmame je ta što berza prihvaća korisnike s dugog popisa zemalja. Zapravo, stanovnici gotovo svih zemalja svijeta ne bi trebali imati problema s pristupom Coinmami. Coinmama ne dopušta korisnike iz sankcioniranih zemalja (poput Sjeverne Koreje), niti prihvaća korisnike iz 27 američkih država. Sve u svemu, međutim, Coinmama prihvaća korisnike s dugog popisa lokacija.

Ključne značajke

Ključne značajke Coinmame uključuju:

Jednostavan način plaćanja: Coinmama omogućuje vam korištenje istih načina plaćanja koje koristite za svakodnevnu kupnju, uključujući vaše debitne ili kreditne kartice. Može biti frustrirajuće kupiti kripto na drugim burzama, samo da biste shvatili da trebate upotrijebiti skupi bankovni prijenos ili kripto-na-kripto prijenos da biste položili sredstva na burzu. S Coinmamom je kupnja bitcoina jednostavna poput naručivanja pizze putem interneta.

Korisnički prilagođena platforma: Coinmama plasira svoju platformu za početnike. Kao što biste očekivali, to je korisnička platforma kojoj je cilj olakšati komplicirane dijelove kriptografije. Coinmama ima grafikone, grafikone i statistike koje možete pronaći na drugim burzama, iako ne morate pregledavati nijednu od ovih informacija tijekom početnog postupka kupnje novčića.

Snažna korisnička podrška: Coinmama je općenito pohvaljen zbog korisničke podrške. Možete se obratiti timu za podršku putem chata uživo. Međutim, trenutna korisnička podrška dostupna je samo tijekom uobičajenog izraelskog radnog vremena (9:00 do 18:00 GMT + 3). Korisničku podršku možete kontaktirati i putem e-pošte, ulaznica za podršku ili putem Facebooka.

Odmah primite novčiće na svoj osobni novčanik: Jedna jedinstvena značajka Coinmame u usporedbi s razmjenama poput Coinbase je ta da kovanice odmah primate u svoj osobni novčanik. Coinmama ne pohranjuje vaše novčiće u vlastite novčanike. To znači da vam je potrebna adresa novčanika prije prve upotrebe Coinmame. To također znači da imate potpunu kontrolu nad svojim novčićima.


Nije potrebno prethodno kripto znanje: Nikad u životu niste kupili bitcoin? To je u redu! Coinmama omogućuje tako jednostavnu kupnju bitcoina da vam nije potrebno nikakvo prethodno znanje o bitcoinima ili kripto.

Vrlo sigurno: Coinmama radi glatko od 2013. Od 2019. Coinmama nije doživjela nikakve hakove ili sigurnosne provale, niti im je ikad ukradeno korisničke podatke.

Uređeno i registrirano: Coinmama je registrirana kod FINCEN-a u Sjedinjenim Državama, što platformi daje dodatni sloj regulatorne sigurnosti nad nekim njenijim sjenovitijim konkurentima.

Valute i parovi Coinmama

Coinmama prihvaća mali broj kriptovaluta, uključujući:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Mreškanje (XRP)
 • Litecoin (LTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Cardano (ADA)
 • Qtum (QTUM)
 • Ethereum Classic (ETC)

Metode pologa i isplate koje podržava Coinmama

Coinmama prihvaća kreditne ili debitne kartice izdane od Visa ili MasterCard uz naknadu od 5% (plus naknadu po tečaju 5,90%).

Coinmama je također nedavno počeo prihvaćati SEPA transfere. SEPA prijenosi imaju naknadu za obradu od 0%, iako ćete i dalje plaćati naknadu po tečaju od 5,9% za sve kupnje Coinmame.

Također možete položiti sredstva u Coinmama pomoću SWIFT-a.

Kovanice možete kupiti od Coinmame koristeći bilo koju fiat valutu. Coinmama prihvaća korisnike iz više od 190 zemalja.

Postupak registracije i prijave za Coinmama

Prijavljivanje za Coinmamu je jednostavno. Da biste započeli, unesite svoje ime i e-adresu.

U roku od nekoliko sekundi u pristiglu poštu primit ćete e-poruku s potvrdom. Kliknite vezu u toj potvrdi e-pošte da biste potvrdili svoju adresu e-pošte.

Zatim ćete biti preusmjereni na stranicu za registraciju Coinmame, gdje ćete morati zatražiti daljnje detalje o sebi. Unesite svoje ime, adresu i podatke za kontakt.

U ovom trenutku, ovisno o vašoj državi prebivališta, možda ćete odmah moći početi trgovati bitcoinom, kupujući i prodavajući kriptovalute do 15.000 američkih dolara.

Za one iz drugih zemalja, uključujući stanovnike Sjedinjenih Država, morat ćete prenijeti dodatne dokumente kako biste dokazali svoj identitet i dobili potvrdu razine 2. Coinmama ima prostor u koji možete učitati prednju i stražnju stranu osobne iskaznice. Možete koristiti putovnicu, vozačku dozvolu ili nacionalni identifikacijski dokument.

Također ćete trebati prenijeti račun za komunalne usluge (računi za električnu energiju, kabel, plin, vodu, porez na imovinu, bankovne izvode ili izvode s kreditne kartice).

Nakon što prenesete ove dokumente, zaposlenik Coinmame provjerit će podatke koje ste dali. Tada ćete dobiti puni pristup Coinmami.

Od 2019. godine registracija za Coinmama traje oko 30 minuta. To znači da se možete prijaviti za Coinmamu, provjeriti dokumente i kupiti prvi bitcoin za manje od 30 minuta.

ID prijenosa: Coinmama prihvaća putovnice, vozačke dozvole i druge nacionalne iskaznice.

Dokumentacija: Morat ćete učitati račun za komunalne usluge da biste dokazali svoju adresu (računi za električnu energiju, kablove, plin, vodu, porez na imovinu, bankovne izvode ili izvode s kreditne kartice s navedenim imenom i adresom).

Selfi: Coinmama također zahtijeva da imate mobitel s ispravnom kamerom. Za dovršetak postupka potvrde morat ćete prenijeti selfie.

Nakon što primite potvrdu razine 1, možete povećati ograničenje kupnje i dnevno ograničenje transakcija dobivanjem potvrde razine 2. Neki korisnici također moraju dobiti provjeru razine 2 da bi trgovali bilo kojom kripto, uključujući korisnike iz Sjedinjenih Država.

U rijetkim slučajevima osoblje Coinmame može zatražiti da učitate dodatne dokumente – recimo, ako vaši početni dokumenti nisu bili dovoljni ili su se činili netočni.

Trgovina Coinmama

Coinmama omogućuje kupnju i prodaju bitcoina ili Ethereuma putem interneta. Međutim, tehnički nije platforma za trgovanje bitcoinima. Ne možete trgovati bitcoinima s drugim korisnicima. Kupujete i prodajete kripto izravno Coinmami i iz nje.

Snimka zaslona mobitela Opis koji se automatski generira

Jednom kada kupite novčiće od Coinmame, ti se novčići nalaze u vašem osobnom novčaniku. Coinmama ne pohranjuje vaše novčiće. To znači da svoje bitcoine možete prenijeti na drugu burzu kako biste njima trgovali. Ili ih možete pohraniti u osobni novčanik po vašem izboru.

Kao što je gore spomenuto, Coinmama kupujete i prodajete BTC, ETH, XRP, LTC, BCH, ADA, QTUM i ETC.

Coinmama naknade

Coinmama ima relativno visoke naknade u usporedbi s tradicionalnom kripto razmjenom. Naravno, Coinmama je također jedna od rijetkih platformi na kojoj možete kupovati i prodavati kripto koristeći kreditnu karticu. Evo kako se razgrađuje struktura naknada za Coinmama:

Naknada za tečaj: Coinmama temelji svoju stopu na XBX indeksu, a zatim dodaje naknadu od 5,90% na sve trgovine

Naknade za kreditne kartice i obradu: 5,00% (plus naknada za tečaj 5,90%)

SEPA: 0,00% (plus naknada za tečaj 5,90%)

BRZ: 0,00% (na transfere iznad 1.000 USD) ili 20 GBP (na transfere ispod 1.000 USD)

Coinmama ne drži vaš novac. Sva sredstva pohranjuju se u vašem novčaniku. Nema dodatnih naknada za polog ili povlačenje. coinmama-naknade-naknade

Sigurnosna pitanja i zastoji Coinmame

Coinmama nije imala poznatih sigurnosnih problema, povreda korisničkih podataka niti većih incidenata zastoja. Dio razloga je taj što Coinmama ne pohranjuje kriptovalute korisnika u vlastite novčanike; umjesto toga, sve se kriptovalute šalju izravno u novčanike korisnika. Sve u svemu, Coinmama ima snažne sigurnosne rezultate.

Jednostavnost korištenja

Coinmama je jedna od najlakših platformi za kripto razmjenu bez obzira na razinu kripto iskustva. Korisnici hvale burzu zbog jednostavnog sučelja. Za razliku od tradicionalne burze, ne morate gledati grafikone niti ulaziti na tržište ili ograničavati narudžbe. Umjesto toga, kriptovalute možete kupiti jednako lako kao što biste kupili nešto od Amazona ili naručili pizzu putem interneta.

Povjerenje i privatnost

Coinmama ima izvrsnu evidenciju o zaštiti sredstava korisnika. Platforma tijekom godina nije imala većih sigurnosnih proboja. Koliko možemo zaključiti, Coinmama drži vaše podatke privatnima i ne dijeli ih s bilo kojim trećim partnerima.

Služba za korisnike

Coinmama ima opciju korisničke usluge chata uživo putem uobičajenog GMT + 3 radnog vremena. Platformu možete kontaktirati i e-poštom ili Facebookom izvan radnog vremena. Općenito, Coinmama ima brzo vrijeme odziva, a većina korisnika ima pozitivno iskustvo s korisničkom službom Coinmame. Coinmama je čak dala slatki izraz svom timu za pomoć kupcima: naziva ih “Herojima sreće”.

Korisnički vodič za Coinmama: Kako postaviti i koristiti Coinmama

1. Prijavite se

prijava-početak-coinmama-razmjena-pridruživanje

Postupak registracije započinje na početnoj stranici Coinmame. Unesite svoju adresu e-pošte, korisničko ime i lozinku.

coinmama-exchange-email-verify

Zatim pričekajte da se e-pošta za potvrdu pojavi u vašoj pristigloj pošti. Kliknite vezu u toj e-pošti da biste potvrdili svoju adresu e-pošte.

dobrodošla-coinmama-kripto-razmjena

2. Provjera

coinmama-kripto-razmjena-provjera

Nećete moći koristiti nijedan aspekt vašeg Coinmama računa dok ne provjerite svoju dokumentaciju. Ovisno o zemlji u kojoj prebivate, možda ćete trebati odmah izvršiti provjeru razine 2. Ili biste mogli započeti trgovanje nakon unosa osnovnih podataka za kontakt.

coinmama-trading-info

Pomaknite se do dna stranice da biste vidjeli razine razine, uključujući informacije potrebne za dovršetak svake razine provjere. Ako želite povećati ograničenja za polog, povlačenje ili trgovanje, morat ćete poslati potrebnu dokumentaciju.

coinmama-user-detalji

3. Prenesite dokumentaciju

Coinmama zahtijeva da prenesete identifikacijski dokument koji je izdala država, uključujući vozačku dozvolu, putovnicu ili dokument o nacionalnoj identifikaciji. Također ćete morati prenijeti račun za komunalne usluge ili bankovni izvod. Ovisno o zemlji u kojoj prebivate, možda ćete trebati i prenijeti selfie.

coinmama-dokumentacija

3. Dvofaktorska autentifikacija

Coinmama nudi dvofaktorsku autentifikaciju (2FA) i toplo preporučujemo da je postavite. Coinmama može poslati zahtjev Google Autentifikatoru na vašem telefonu za potvrdu vašeg identiteta. Omogućuju i dvofaktorsku autentifikaciju putem e-pošte, iako preporučuju upotrebu Google Authenticator-a.

4. Način plaćanja

Coinmama prihvaća depozite putem tri glavne metode, uključujući Visa / Mastercard, SWIFT ili SEPA. Platit ćete 0% naknade za polog SWIFT-om ili SEPA-om i 5% naknade za polog Visa / Mastercard-om (sve kupnje kriptovaluta na Coinmami također podliježu naknadi po tečaju 5,90%).

5. Kupnja kriptovalute

Da biste sklopili novu trgovinu na Coinmami, idite na Izbornik > Kupite, a zatim s popisa odaberite željenu kriptovalutu.

Unesite iznos koji želite kupiti u BTC ili USD. Zatim će vam Coinmama reći koliko ćete dobiti za taj iznos (cijene uključuju naknade).

coinmama-kupi-bitcoin

Bitcoin možete prodati i putem Coinmame. Međutim, možete prodavati samo bitcoin, a novac se putem SEPA-e može prenositi samo u europske banke. Ako ste kripto kripto kupili putem kreditne ili debitne kartice, tada ćete bitcoin morati prodati pomoću druge razmjene.

6. Povlačenje

Coinmama nema mogućnosti podizanja novca jer se vaša sredstva pohranjuju u vaše osobne novčanike. No, bitcoin možete prodati iz svog Coinmama web novčanika izravno putem platforme za razmjenu, ali samo ako ste u mogućnosti prenijeti sredstva putem SEPA-e u europsku banku. Da biste prodali bitcoin i podigli novac s Coinmame, idite na Menu > Prodavati.

coinmama-prodaja-bitcoin-povlačenje

Sva ostala sredstva kupljena na Coinmami pohranjuju se u vaš vlastiti novčanik. Već ste platili visoke naknade Coinmame, pa nije potrebno plaćati dodatne naknade za ponovno povlačenje tih sredstava. Ta sredstva u vašem osobnom novčaniku mogu se prenijeti na drugu burzu koja će se prodati i podići ako to odlučite.

Završna riječ

Coinmama tehnički nije razmjena. Na platformi zapravo ne možete kupovati i prodavati kriptovalute. Coinmama djeluje poput Coinbase, pružajući korisnicima jednostavan (i skup) način kupnje bitcoina i drugih kriptovaluta koristeći kreditne kartice i druge poznate načine plaćanja.

Coinmama naplaćuje visoke naknade do 11% (5% naknade za kreditne kartice + 5,9% tečaja). Međutim, ako tražite prikladan i brz način za kupnju bitcoina u 30 minuta, tada je Coinmama jedna dobra opcija.

Trgovanje & Razmjena

 • Kripto vodič 101: Odabir najbolje razmjene kriptovaluta
 • Vodič za Bittrex razmjenu: Kako trgovati na Bittrexu
 • Vodič za Binance Exchange: Kako otvoriti Binance račun i što biste trebali znati
 • Vodič za Gemini Exchange: Vodič za pregled korisnika
 • Vodič za Kraken Exchange: Vodič za pregled korisnika
 • Vodič za razmjenu Etherdelte: Kako trgovati na Etherdelti
 • Vodič za osnove trgovanja kriptovalutama: Uvod u kripto tehničku analizu
 • Trgovanje kriptovalutama: Razumijevanje parova za trgovanje kriptovalutama & Kako radi
 • Vodič za kripto trgovanje: 4 uobičajene zamke koje će doživjeti svaki kripto trgovac

Novčanici

 • Vodič za kriptovalute: Zašto vam trebaju novčanici?
 • Vodič za kriptovalute: Otvaranje Bitcoin novčanika
 • Vodič za kriptovalute: Otvaranje MyEtherWallet (MEW)

Također se možete pridružiti našoj Facebook grupi na Ovladajte kripto: napredno znanje o kriptovalutama postavljati bilo kakva pitanja u vezi s kriptovalutama.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map