Vodič za najbolje platforme za razmjenu kriptovaluta

Ovaj vodič prikazuje najbolje platforme za razmjenu kriptovaluta, posebno se fokusirajući na razmjene kriptovaluta koje prihvaćaju fiat.

najbolja razmjena kriptovaluta, razmjena kriptovaluta, platforme za razmjenu kriptovaluta, platforme za razmjenu, Vodič za najbolje platforme za razmjenu kriptovaluta

Da biste započeli s ulaganjem u kriptovalute i tokene, najprije morate otvoriti račun u razmjeni kriptovaluta. A razmjena kriptovaluta je jednostavno platforma koja olakšava trgovinu kriptovalutama među brojnim kupcima i prodavačima. Prepoznajemo da može biti zastrašujuće procijeniti koja je razmjena dobra ili koja nije, a ovaj će vas članak voditi prema najboljim platformama za razmjenu kriptovaluta koje trenutno prihvaćaju fiat.

(Pročitajte više: Vodič za kripto početnike: 5 stvari koje bi kripto početnici trebali znati)

Korak po korak procesa trgovanja kriptovalutama

Ako ste novi na tržištu kriptovaluta, vaš prvi korak bio bi pronaći burzu kriptovaluta na temelju fiat-a koja vam omogućuje polog vašeg lokalnog novca. Zbog strogih propisa, sve burze koje prihvaćaju fiat zahtijevaju da potvrdite svoj račun prije polaganja sredstava. Morate dovršiti postupak “Upoznaj svog kupca” (KYC) podnošenjem dokaza o identitetu i bilo kojih drugih osobnih podataka.

Prvo biste trebali pronaći mjenjačnicu u svojoj zemlji da biste novac s vašeg bankovnog računa pretvorili u Bitcoin, osnovnu valutu.

Važno je napomenuti da sve kripto burze ne prihvaćaju fiat novac; neke razmjene omogućuju vam samo polaganje kovanica (najčešće Bitcoina) za kupnju drugih alternativnih kovanica. Bitcoin je najpopularniji kripto koji se nudi na gotovo svim burzama kriptovaluta i predstavlja ulaz u kupnju drugih kovanica. Burze koje prihvaćaju Fiat obično nude samo mali broj kovanica i imaju nižu likvidnost na tržištu od burzi samo za kriptovalute.

Ako želite kupiti bilo koji drugi altcoin i žetone, morate učiniti sljedeće:

Korak 1: Otvorite domaću burzu kriptovaluta u svojoj zemlji i potvrdite svoj račun (pošaljite dokaz o identitetu)

Korak 2: Položite sredstva sa svog bankovnog računa na svoj račun za kripto razmjenu i počnite kupovati Bitcoin

Korak 3: Otvorite račun za kripto razmjenu koji nudi niz drugih novčića. Te burze obično ne prihvaćaju fiat depozite i dopuštaju samo depozite kovanica

Korak 4: Nakon potvrde računa, prenesite Bitcoin koji ste kupili s lokalne burze na novu kripto burzu i možete početi kupovati druge kovanice pomoću svog Bitcoina

(Vidi također: Vodič za osnove trgovanja kriptovalutama: Uvod u kripto tehničku analizu)

Najbolje razmjene kriptovaluta koje prihvaćaju Fiat


Pogledajmo neke razmjene kriptovaluta koje prihvaćaju fiat, a koje smo rangirali prema sigurnosti, propisima, naknadama, plaćanjima i razini povjerenja.

Coinbase

najbolja razmjena kriptovaluta, razmjena kriptovaluta, platforme za razmjenu kriptovaluta, platforme za razmjenu, Vodič za najbolje platforme za razmjenu kriptovaluta

Mnogi pouzdani investitori podržavaju Coinbase i zbog toga ga koriste milijuni širom svijeta. Razlog zašto je Coinbase na vrhu popisa je taj što je najpouzdanija i najpoznatija svjetska platforma za trgovanje.

Coinbase je trenutno dostupan korisnicima u više od 30 zemalja, ujedno je i najveći posrednik bitcoina. Kupci imaju različite načine plaćanja za kupnju kriptovaluta – putem bankovnog računa, SEPA transfera i drugih načina plaćanja.

PROZ

 • Udoban način za kupnju novih korisnika
 • Veće granice likvidnosti i kupovine
 • Ovdje pohranjenu valutu osigurava Coinbase osiguranje
 • Znatan ugled i sigurnost

PROTIV

 • Osrednja podrška korisničkoj službi
 • Načini plaćanja su ograničeni
 • Podržane ograničene zemlje

(Pročitajte također: Vodič za vrednovanje kriptovalute: Kako vrednovati kriptovalutu)

Cex.io

najbolja razmjena kriptovaluta, razmjena kriptovaluta, platforme za razmjenu kriptovaluta, platforme za razmjenu, Vodič za najbolje platforme za razmjenu kriptovaluta

Drugi na popisu je Cex.io koji pruža širok spektar usluga pri korištenju bitcoina i drugih kriptovaluta. Platforma za razmjenu omogućuje korisnicima udobnu trgovinu fiat valutama s kriptovalutama i obrnuto. CEX nudi kupnju bitcoina uz malu naknadu putem kreditnih kartica. Kupci također mogu besplatno kupovati putem bankovnih transfera.

Korisnicima koji žele profesionalno trgovati, platforma za razmjenu nudi personalizirane i jednostavne nadzorne ploče za trgovanje i trgovanje maržama.

Kao početnici, CEX nudi brokersku uslugu koja će im pomoći na jednostavnije načine kupnje bitcoina i ostalih kriptovaluta koje su manje ili više u usporedbi s tržišnom stopom. S tim da je web stranica Cex.io sigurna i intuitivna kako bi se kriptovalute mogle pohraniti u sigurno hladnjaču.

PROZ

 • Kupnja bitcoina kreditnom karticom za niske naknade
 • Dostojan tečaj
 • Velika svjetska podrška
 • Vrlo poznata platforma za razmjenu

PROTIV

 • Sveobuhvatan postupak provjere radi povećanja ograničenja kupnje
 • Korisnička podrška je prosječna
 • Polaganje kriptovaluta na platformi je skupo

(Pogledajte više: Kategorija tržišta kriptovaluta: Kovanice za razmjenu kriptovaluta)

LocalBitcoins

najbolja razmjena kriptovaluta, razmjena kriptovaluta, platforme za razmjenu kriptovaluta, platforme za razmjenu, Vodič za najbolje platforme za razmjenu kriptovaluta

LocalBitcoins je peer to peer (P2P) platforma za razmjenu s kupcima i prodavačima smještenim u preko tisuće gradova širom svijeta. LocalBitcoins se koristi kao escrow račun, gdje se kupci i prodavači slažu o istim trgovinskim uvjetima.

Pomoću LocalBitcoins možete upoznati trgovce koji će kupiti ili prodati bitcoin u gotovini, poslati novac putem PayPala ili čak položiti novac u poslovnicu banke. Prodavačima se naplaćuje provizija od 1% koji sami određuju svoje tečajeve.

LocalBitcoins ima sustav ocjenjivanja koji svakog trgovca ocjenjuje s reputacijskim rangom i otvoreno prikazuje njegove prošle aktivnosti.

PROZ

 • Jedan od najprivatnijih i najsigurnijih načina kupnje kriptovaluta
 • Trenutni prijenosi
 • Jednostavan za upotrebu i jednostavan za upotrebu za početnike
 • Razni načini plaćanja za kupnju kriptovaluta
 • Nije potreban ID

PROTIV

 • Bilo je slučajeva prijevara; oprez je nužan
 • Kada kupujete gotovinom, naknade su uglavnom veće
 • Ograničeni iznos kupnje
 • Tečajevi su visoki

(Pročitajte više: Vodič za decentralizirane razmjene: usporedba popularnih DEX-ova)

ZAKLJUČAK

Ovaj se vodič fokusira na glavne burze kriptovaluta koje prihvaćaju fiat, i premda prepoznajemo da postoje stotine drugih burzi, one koje smo odabrali dobro su se pokazale u raznim čimbenicima kao što su sigurnost, naknade i razina povjerenja javnosti. Korisnicima se toplo preporučuje da se naoružaju relevantnim znanjem o kriptovalutama i trgovanju, s obzirom na ogromnu količinu prevara i lažnih shema koje trenutno postoje na nereguliranom tržištu kriptovaluta..

(Možda će vas zanimati hoće li pad u cijeni bitcoina dovesti do njegove propasti?)

Korisni resursi za početak

Ako započinjete putovanje u složeni svijet kriptovaluta, evo popisa korisnih resursa i vodiča koji će vas dovesti na put:

najbolja razmjena kriptovaluta, razmjena kriptovaluta, platforme za razmjenu kriptovaluta, platforme za razmjenu, Vodič za najbolje platforme za razmjenu kriptovaluta

Trgovanje & Razmjena

 • Kripto vodič 101: Odabir najbolje razmjene kriptovaluta
 • Vodič za Bittrex razmjenu: Kako trgovati na Bittrexu
 • Vodič za Binance Exchange: Kako otvoriti Binance račun i što biste trebali znati
 • Vodič za razmjenu Etherdelte: Kako trgovati na Etherdelti
 • Vodič za osnove trgovanja kriptovalutama: Uvod u kripto tehničku analizu
 • Trgovanje kriptovalutama: Razumijevanje parova za trgovanje kriptovalutama & Kako radi
 • Vodič za kripto trgovanje: 4 uobičajene zamke koje će doživjeti svaki kripto trgovac
 • Vodič za likvidnost kriptovaluta: Kako izmjeriti likvidnost & Trgujte dobro

Novčanici

 • Vodič za kriptovalute: Zašto vam trebaju novčanici?
 • Vodič za kriptovalute: Otvaranje Bitcoin novčanika
 • Vodič za kriptovalute: Otvaranje MyEtherWallet (MEW)

Pročitajte također: Vodič za kripto trgovanje: 4 uobičajene zamke koje će svaki kripto trgovac doživjeti i vodič za osnove trgovanja kriptovalutama: Uvod u kripto tehničku analizu.

Registrirajte se odmah na našem besplatnom webinaru za kriptovalute da biste saznali sve što trebate znati o kripto investiranju.

Uzmi naše ekskluzivna e-knjiga koji će vas voditi kroz korak po korak kako biste započeli s zarađivanjem putem ulaganja u kriptovalute!

Također se možete pridružiti našoj Facebook grupi na Ovladajte kripto: napredno znanje o kriptovalutama postavljati bilo kakva pitanja u vezi s kripto!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map