Tokenizirano zlato pronalazi podršku putem SALT-a i NEXO-a nakon pokretanja

Tokenizirano zlato zvano “Pax Gold”

Protekli tjedan donio je pokretanje PAX Zlato. Ova nova ponuda funkcionira kao stabilan novčić, potpomognut fizičkim zlatom. Proizvod je kreirao i lansirao PAXOS – popularni kreator raznih stabilkoina, stekavši prihvaćanje u svijetu blockchaina.

Većina sudionika u industriji vjeruje da su vrijedna imovina koja pati od nelikvidnosti savršeni kandidati za tokenizaciju putem blockchaina. Zlato se savršeno uklapa u ovu kategorizaciju – PAX želi kapitalizirati.

PAX Gold je žeton temeljen na ERC-20, pri čemu svaki predstavlja jednu finu trojnu uncu zlata. Ovo povezivanje zlata omogućuje da tokeni oponašaju tržišta zlata. Vlasnicima također omogućuje neizravno ulaganje u plemenite metale, iako na učinkovitiji način, jer su tokeni likvidniji i ne zahtijevaju naknade za skladištenje.

Računi kamata i sredstva osiguranja

Nakon lansiranja, odmah je usvojeno PAX Gold, kako su govorile brojne tvrtke, ukazujući na svoju predstojeću potporu imovini na razne načine. Točnije, dvije platforme za pozajmljivanje temeljene na blockchainu – NEXO i SOL – pojačao. Prva će ponuditi štedne račune s kamatama koje financira PAX Gold, dok će druga olakšati kriptozajmove koji PAX Gold koriste kao kolateral.

Ovo uključivanje PAX Gold-a u više platformi, poput onih koje nude SALT i NEXO, ukazuje na svijetlu budućnost stabilnih kovanica.

Bez obzira koristi li se kao kolateral ili sredstvo za prikupljanje sredstava na kamatonosnom računu, prihvaćanje stabilnog novca u industriji i dalje raste. Sudionici u industriji prepoznali su svoju sposobnost funkcioniranja kao on / off rampe u kripto, i sada to nastoje podržati.

Komentar

U posljednjih su tjedan dana predstavnici Paxosa, SALT-a i NEXO-a odvojili vrijeme kako bi komentirali svoju upotrebu PAX Golda. Slijedi ono što je svatko imao reći po tom pitanju.

Izjavio je Charles Cascarilla, izvršni direktor Paxosa,

„U digitalnom i globalnom financijskom sustavu posjedovanje fizičkog zlata glomazno je, zastarjelo ulaganje; nije lako trgovati, dijeliti, premještati ili utjecati na druge investicije. Iako je lako trgovati derivatima zlata – ETF-ovima, terminskim ugovorima i neraspoređenim zlatom – to su sintetički prikazi, koji nisu pravno vlasništvo fizičkog zlata i imaju ograničenu dostupnost. Zlato kupljeno u neakreditiranim prodajnim mjestima nije samo skupo, već i rizično, jer kvaliteta i porijeklo zlata nisu provjereni … PAX Gold rješava ove temeljne izazove. Lako je trgovati kao ETF-ovi ili bitcoin, izuzetno je mobilan i djeljiv, a vlasnicima također daje vlasništvo nad najkvalitetnijim zlatom na svijetu. Nikada nije bilo lakše posjedovati ili trgovati zlatom i oduševljeni smo što brže i jeftinije pružamo pristup zlatu i institucijama i pojedincima. Stavljanjem zlata na blockchain, demokratiziramo pristup zlatu. “

Izjavila je Jenny Shaver, glavna direktorica tvrtke SALT,

“Plemeniti metali idealni su za tokenizaciju. Primjerice, zlato ima dobro uspostavljeno institucionalno fizičko skrbništvo i široku bazu investitora koji poznaju klasu imovine … Zlato se tradicionalno čuva kao zaštita od inverzno korelirane imovine poput dionica i fiat valute, tako da imateljima digitalnih tokena pruža poznate mogućnosti diverzifikacije imovine. Nudijući PAX Gold kao svoj najnoviji tip kolaterala, dodajemo vrijednost našim kupcima kombinirajući prednosti ulaganja u zlato s jednostavnim pristupom sredstvima putem zajmova s ​​kripto-podrškom. “


 

Nexo

Sa sjedištem u Londonu u Engleskoj, NEXO je blockchain tvrtka za zajmove koja je osnovana 2017. Osobito pružaju svojim klijentima pristup trenutnim zajmovima / kreditnim linijama potkrijepljenim kripto-imovinom. Operacije su se proširile tako da uključuju štedne račune s kamatama.

Sol

Ova tvrtka sa sjedištem u Denveru u Koloradu osnovana je 2016. godine i specijalizirala se za zajmove s kripto-podrškom. U vremenu od svog osnutka, SALT je uspio proširiti usluge na razne zemlje, uključujući, ali ne ograničavajući se na sljedeće:

  • Ujedinjeno Kraljevstvo
  • Ujedinjene države
  • Brazil
  • Švicarska
  • Novi Zeland

U ostalim vijestima

NEXO nije prva tvrtka koja nudi račune s kamatama financirane stabilnim novčićem. Iako su možda prvi koji su koristili PAX Gold, drugi, poput BlockFi-a, već nude slične proizvode. Nedavno smo kratko pregledali neke od različitih stabilnih ponuda na tržištu i kako igraju ulogu u BlockFi platformi.

Stablecoins – jesu li trikovi ili su u trendu

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map