Ethereum vs Tron – Melyik platformnak van jobb jövője?

Miután a Bitcoin bevezette a blokklánc-technológiát (vagy legalábbis népszerűsítette), ennek a világnak sok ragyogó elméje kezdte felfedezni, mivel nagy lehetőségeket mutatott. Valójában a blockchain olyan érdekes volt, mint koncepció, amely számos projekt létrehozását ösztönözte, az Ethereum volt a legkiemelkedőbb.

Az Ethereum azonban nincs egyedül a kriptográfia világában – most komoly versenytársa van, amely egyes rajongók szerint képes megelőzni az Ethereumot a világ decentralizáltabbá tételében. A projekt neve Tron.

Az Ethereumtól, egy általános decentralizált platformtól, amely bármiféle dapp készítésére alkalmas, Tron megpróbál a „digitális tartalom platform” határai között maradni, bár úgy tűnik, hogy nincs lényeges különbség a kettő között.

A következő nagy technikai óriások?

Az Ethereum és a Tron közötti verseny közel áll ahhoz, hogy teljes körű versengéssé váljon a decentralizált alkalmazások népszerűségének növekedésével. A fejlesztők számára ez rendkívül fontos kérdés, mivel sok szakember azt jósolja, hogy az Ethereum vs Tron csata lehet a következő Microsoft vs Apple.

De nem csak a fejlesztők érdeklik ezt a két projektet. A világ minden tájáról érkező befektetők, mind nagyok, mind kicsiek, profitszerzési lehetőségeket keresnek, és vannak, akik már az Ethereummal is. A kriptovilágba érkező új és hatékony projekt azonban a befektetők kissé megváltoztathatják stratégiájukat.

Az Ethereum vezet

Bár Tron az aktívan dolgozik a platform népszerűsítésén, népszerűsége még mindig messze elmarad az Ethereumétól. E két vállalat befolyásának összehasonlításához rövid összehasonlítást kell végeznünk érmeikkel.

Az Ethereum étere (ETH) jelenleg a Bitcoin után a második legnépszerűbb kriptovaluta. A jelenlegi piaci felső korlát jelenleg meghaladja a 14,5 milliárd dollárt. Másrészt a Tron befektetői csaknem egymilliárdot halmoztak fel. Ezért nyugodtan kijelenthető, hogy a jelenlegi piaci sapkaméret mindenképpen óriási előnyt jelent az Ethereum számára.

Mégis, Tron népszerűsége az utóbbi időben az egekbe szökött, különféle okokból, többek között néhány érdekes, ezen a platformon alapuló projekt is. Bár ebben a pillanatban nem tud versenyezni az ETH-val, egy dolog hatalmas előnyt jelent a Tronnak – Kínából származik, és potenciálisan hatalmas piaca lehet, több mint egymilliárd emberrel.

Tehát melyik platformnak van jobb jövője?

Ezen a ponton lehetetlen megmondani, melyik platform nyeri a versenyt – ha eleve egy futamról van szó. A legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy mindkét platform jelentős felhasználói bázissal rendelkezik, és együtt létezik.

A kriptográfia, valamint a blokklánc-technológia azonban még mindig fiatal, és nem lehet megjósolni, mi történhet a jövőben. Ki tudja, talán valamilyen más hasonló platform elmozdítja a hangsúlyt az Ethereumról és a Tronról.

Mindkét Vitalik Buterin, az Ethereum készítője és Justin Sun, Tron alapító atyja, nagyszerű munkát végeznek saját platformjaik frissítésében és népszerűsítésében.

Ami még megdöbbentőbb, hogy mindkettő nagyon fiatal. Sun 29, Buterin pedig csak 25. Valójában az orosz származású kanadai programozó csak 21 éves volt, amikor elkezdte az Ethereum projektet. Mindketten ragyogó elmék, kivételesen érzékelik a technológiai újításokat, és nem hiányoznak a marketing képességeik sem.

Azonban vezetői képességeik teszik őket igazi rocksztárokká, és egy ideig mindenképpen itt lesznek, bár Sunnek mindent meg kell tennie azért, hogy elérje az Ethereum népszerűségét.

A választás nem bináris a befektetők számára

Ahogy folytatódik az Ethereum és a Tron közötti csata, sok befektető más alternatívákat keres az út mentén – altcoinokat, amelyek az utóbbi időben elég jól teljesítenek. Ezért, ha nem biztos abban, hogy az ETH-t vagy a TRX-t választja-e, akkor más lehetséges lehetőségeket is meg kell vizsgálnia.

A Ripple (XRP) az egyik kriptovaluta, amely egyedi tulajdonságai miatt az utóbbi időben nagy figyelmet kapott. Ez teljes bevezető a Ripple érméhez elmagyarázza, hogyan működik ez a kriptográfia, és beszél az előnyeiről a többi kriptovalutához képest.

Az XRP-n kívül sok kriptokereskedő követi a kriptókkal kapcsolatos legfrissebb híreket, mint például a Tether, a Bitcoin Cash, a Litecoin és mások.

Ezért az Ethereum és a Tron közötti választásnak olyan fejlesztők feladata kell, hogy legyen, akik decentralizált alkalmazásokat kívánnak fejleszteni, míg a kriptográf kereskedők és befektetők más kriptók figyelembevételével kibővíthetik potenciális befektetéseik körét..