Rebloc – A decentralizált ingatlanadatok jövője

Minden olyan kriptovaluta projektnek, amelynek célja a blokklánc-technológia előnyeinek kihasználása, egy közös vonás van – mindegyik egy valós probléma megoldására törekszik. A ReBloc esetében a decentralizáció jelenségén keresztül alapvető célunk az ingatlanok közötti adatmegosztás forradalmasítása. Lényegében el fogjuk érni ezt, megkönnyítve az ingatlan-érdekelt felek számára a platformot, hogy mind tokenizált alapú ösztönzési modellen keresztül hozzájárulhassanak, mind pedig megosszák az adatokat. Rövidesen ráérünk – azonban először is szánjunk egy pillanatot arra, hogy megvizsgáljuk az iparág előtt álló problémát.

Az ingatlanadatokkal kapcsolatos kérdések

Globálisként több billió dolláros ipar, az ingatlanokkal foglalkozó érdekelt felek nagyban támaszkodnak az adatokra. Ez lehet egy adott körzet ingatlanértékelése, egy adott környék üres házainak mennyisége, a jelzálogkölcsönt elmulasztó lakástulajdonosok százaléka vagy városonkénti átlagos földköltség. Ezek az adatok ezt követően támogatják az érintett feleket üzleti döntéshozatali folyamatukban. Azonban az a fő probléma, amellyel ezek az érdekeltek szembesülnek, hogy a hiteles adatokhoz rendkívül nehéz hozzájutni.

Jelenleg, ha egy entitásnak szüksége van egy adott adatkészletre, akkor általában három út áll rendelkezésre, amelyeket megpróbálhat megtenni. Először is, kicsi az esély arra, hogy az adatok nyilvánosan elérhetőek legyenek. A nyilvános adatok kulcskérdései, hogy gyakran nagyon megbízhatatlanok. Nincsenek biztosítékok az adatok pontosságának biztosítására, és a legtöbb esetben nincsenek ösztönzők arra, hogy ezeket a nyilvános platformokat naprakészen tartsák. Ilyen például az online ingatlanértékelési platform Zillow.

Dióhéjban a Zillow több millió amerikai székhelyű ingatlan számára kínál platformot, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megtekinthessék becsült értékelésüket. Ezek az adatok azonban egy olyan algoritmikus számításon alapulnak, amely sokak szerint rendkívül pontatlan. Valójában egy közelmúlt szerint washingtoni posta publikációban, a Zillow becslései néha annyira elterjedtek, hogy gyakran 20-30% -kal túl alacsonyak vagy magasak – később félrevezetik a felhasználókat.

Ennek eredményeként, bár az adatok ingyenesek, egyesek úgy vélik, hogy ezek nem nyújtanak valós értéket, mivel a becslések gyakran hibásak.

Az ingatlanadatokat keresők számára a második lehetőség fizetett / előfizetői szolgáltatón keresztül elérhető. Bár ezek az adatsorok időnként képesek értéket adni, a nagy probléma az, hogy nincs átláthatóság az adatok megszerzésére használt módszerrel kapcsolatban. Más szavakkal, honnan tudja a vevő, hogy az adatok hitelesek?

Végül, és valószínűleg a legfontosabb az ipar vezetőinek adatai. Ezek azok a szervezetek, amelyek valóban az iparban működnek, és ingatlanügynököket, bankokat, földmérőket, jelzálogkölcsönöket, építőipari cégeket és építészeket foglalhatnak magukba. Ennek az az oka, hogy ezek az érdekelt felek elsődleges forrásból szereztek adatokat, különösen azért, mert ezek a mindennapi műveletekre összpontosítanak.

A legfőbb kérdés itt az, hogy az ipar vezetői gyakran felhalmozzák a birtokukban lévő adatokat, mert nincs motiváció megosztani azokat sem a nyilvánosság előtt, sem más ingatlanpartnereikkel.

Mindent összevetve, a fent említett tényezők, amelyek a naprakész, pontos és hiteles adatok hozzáférhetetlenségéhez vezetnek, kizárólag azon alapulnak, hogy nem tudják ellenőrizni az adatmegosztó hitelességét, valamint hogy nem ösztönzik őket az adatok megosztására. A ReBloc így tervezi megoldást nyújtani.

https://cdn-images-1.medium.com/max/800/1*xVjOFWTSShdAXU6TCbJMjQ.png

Hogyan hozza létre a ReBlock az ingatlan dátummegosztó ökoszisztémát?

Rebloc úgy véli, hogy a korábban tárgyalt problémák megoldása egy olyan decentralizált platform létrehozása, amely képes mind az adatkereső, mind az adatszolgáltató számára előnyös. Ennek érdekében a csapat ösztönző modellt telepített, hogy díjazza azokat, akik megosztják a birtokukban lévő adatokat. Mivel ezt a blokklánc protokoll segítségével elősegítik, változhatatlan jellemzői biztosítják az adatok magas fokú biztonságát.

Az adatok tárolása után az adatkeresők számára megvásárolható lesz. Mivel a ReBloc tokenizált ökorendszert működtet, a vásárlók natív ReBloc token használatával fizetnek az adatokért. Mielőtt azonban a kereső megkapná a kért adatokat, az alapul szolgáló blokklánc-mechanizmus először megpróbál konszenzusra jutni az adatok pontosságával kapcsolatban. Ha konszenzusra jut, akkor a szolgáltató megkapja a tokent, majd az adatkereső megkapja azokat az adatokat, amelyekért fizetett. Éppen ellenkezőleg, ha a blockchain protokoll nem sikerül konszenzusra jutnia a megadott adatok pontosságával kapcsolatban, akkor a vevőt nem terhelik. Ezenkívül a pontatlan adatok megosztásáért felelős szervezet kis büntetést kap, azzal a céllal, hogy ösztönözze őket a platform integritásának megőrzésére..

Annak szemléltetésére, hogy mennyi kedvünk van az ingatlanok érdekeltjeinek egy ilyen modell iránt, a ReBloc máris élénk érdeklődésben részesült számos jelentős iparági vezetőtől, köztük, de nem kizárólagosan a Montreali Banktól, a New York-i Igazgatóságtól , A torontói ingatlanbizottság, az MLS Long Island és a Canaccord Genuity. A csapat azt reméli, hogy minél több ingatlan érdekeltet bevon be, amelynek végső célja a világ átfogó platformjának létrehozása a zökkenőmentes, pontos és nagyon hiteles ingatlanadatokhoz.

 


Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map