A jutalmazás felére csökkenhet a bányászati ​​nyereség, de korlátozott hatása van a poolokra

Áttekintés

A bitcoin árai szilárdan meghaladják a 9500 szintet, mivel a piacok kevesebb mint 100 napra vannak a várva várt bitcoin jutalom felező eseménytől. Míg a kereskedők a felezés felé közeledve pozitív árpályára számíthattak, a bányászok egészen más történetbe kerülhettek, mivel a felezés csökkentheti a nyereségüket, és a hash arányának növekedését idézheti elő. Az OKEx friss tanulmánya azonban azt mutatja, hogy a jutalom felére csökkentésének hatása a bányászati ​​medencéknek nem lehet olyan súlyos, mint korábban.

Pozitív lendület

A Bitcoin jutalmának felére vonása kétségkívül az idén a legnézettebb esemény lesz a kriptográfiai térben. A felezés körüli pozitív hangulat tükrözi a vezető kriptográfia legutóbbi ármozgásait. A Bitcoin januárban mintegy 30% -ot erősödött, ezzel az egész világon a legjobban teljesítő eszközosztályok közé tartozik. A bullish hangulat a február eleji kereskedésbe is átragadt. Éppen február első hat napjában a bitcoin további 5% -kal növelte az értéket, és nyilvánvalóan jó úton halad az 10000 szintig.

1. ábra: A Bitcoin a 10000 USD szintig halad (Forrás: OKEx; Tradingview)

Történelemórák: A felezés megerősítette a BTC bullish esetét

Nincs kristálygömb, amely megmondaná a piacoknak, hogy mi fog történni a közelgő bitcoin felezés után; azonban a két korábbi bitcoin-alátámasztás nyomot adhat arról, mi történhet az esemény bekövetkezte után.

Az első bitcoin-jutalom felére 2012. november 28-án került sor, egy mély bearish piac hátterében. Amint a felezés beindult, a BTC kevesebb, mint USD5-ről USD10-re nőtt az első felezés előtti hat hónapban. Az ár a felezés bekövetkezését követő hat hónapban még tovább is elérte a 200 USD-t.

A piacokon a 2016-os bitcoin második felére is hasonló bikafutásokat tapasztaltak. A BTC-árak drasztikusan emelkedtek 400 USD-ről 640 USD fölé a második felezés előtti hat hónapban, és az árak a következő hat hónapban elérték a 1075 USD-t, ami 66% -os növekedést jelent..

Míg a piacok még ismeretlenek voltak a bitcoin teljesítményéről a májusi közelgő felezés után, de a bitcoin és a szélesebb kriptovaluta piac pozitív hangulata egyre nyilvánvalóbbá vált. Ez a felfutó lendület tovább szilárdulhat, mivel a piac felére várhatóan magasabb elvárásokat támaszt, amikor közeledik.

Miért van a felére fodros toll?

A közelgő felezés emelkedő lehet a bitcoin árain; a bányászoknak azonban egészen más lehet a kilátásuk.

Alina Yao, az üzleti alelnök és az OKEx Pool vezetője nemrégiben tartott AMA-ülésén elismerte, hogy „a felezés növelheti a bányászat alacsonyabb jövedelmezőségének és a hash arány növekedésének kockázatát egyszerre”. Yao ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a bányamezőkre gyakorolt ​​hatásának felére korlátozódhat az ágazaton belüli gyors fejlődés miatt.

A bányászati ​​medence rendkívül versenyképes iparág volt. A játékban maradás érdekében a medence üzemeltetői fejlesztették infrastruktúráját és technológiáit, megerősítették hatékonyságát a piaci sokkokkal szemben. Sőt, az adatok azt mutatják, hogy a felezés nem eredményezheti a hash arány alakjának növekedését.

A 2012-es első felezési esemény során a Bitcoin hash-aránya körülbelül 80 napig 27,6 tonnán maradt. A szám 2013 februárjának közepéig nem tört meg 30T fölött. A bányászok hasonló stabil mintázatnak is tanúi voltak a második bitcoin felezés során. Ezért a felezés nem jelentheti a hash arány növekedésének elsődleges hajtóerejét még a felezési időszakban sem.


Következtetés

Áttekintettük, hogyan alakul a pozitív hangulat, amikor a piacok egyre közelebb kerülnek a felező eseményhez, és a bányatárak rugalmasságot mutathatnak abban az időben, amikor a bányászati ​​jutalom felére csökken. A felére épülő árrally lendület sértetlen maradhat, legalábbis középtávon. Ráadásul a globális bizonytalanságok, mint például a folyamatos koronavírus-járvány és más geopolitikai feszültségek, világszerte megnövelhetik a kockázatvállalási hajlandóságot, és ez újabb mozgatórugót jelenthet a vezető kriptovaluta számára..

VÉGE

Az OKEx-ről

A világ legnagyobb és legváltozatosabb kriptovaluta-piaca, az OKEx, ahol globális kriptográf-kereskedők, bányászok és intézményi befektetők jönnek a kriptográfiai eszközök kezelésére, a befektetési lehetőségek fokozására és a kockázatok fedezésére. Azonnali és derivatív kereskedelmet biztosítunk, ideértve a határidős ügyleteket, az örökös csereügyleteket és a főbb kriptovaluták opcióit, nagy rugalmasságot kínálva a befektetők számára a nyereség maximalizálása és a kockázatok mérséklése érdekében kialakított stratégiáik megfogalmazásában..

Média kapcsolattartó:

Vivien Choi

Email: [e-mail védett]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map